Lagfarter SkD

104 kvadratmeter stort hus i Kågeröd sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD 2 670 000 kronor fick Linus och Cecilia Hansson, 40 och 41 år, ge för huset på adressen Fågelsångsgatan 6 i Kågeröd. Byggår för huset är 1946 och boarean är 104 kvadratmeter. Köpet från säljarna Mona och Christer Randau blev klart i maj 2021.

Nyligen såldes ett annat hus precis i närheten, på Industrigatan 1. Priset blev där 1 695 000 kronor, för det 67 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Angela Merkel träffar Boris Johnson

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson tillsammans med Tysklands förbundskansler Angela Merkel vid G7-mötet i Carbis Bay, England den 13 juni. I juli möts de båda på nytt.
Foto: AP/TT
Utrikes
Utrikes

Premiärminister Boris Johnson kommer att ta emot den tyska förbundskanslern Angela Merkel när hon besöker Storbritannien den 2 juli.

– Det här kommer att bli en möjlighet att diskutera en rad frågor, däribland att fördjupa den tysk-brittiska relationen och det globala svaret på coronapandemin, säger en talesperson för Boris Johnson.

Merkels besök, som troligen blir hennes sista innan hon lämnar sin post efter 16 år vid makten, följer på de diskussioner som hon förde med Johnson vid G7-mötet i brittiska Cornwall tidigare i juni. Mötet präglades av de spänningar som råder mellan London och EU-ländernas ledare – däribland Angela Merkel – efter Storbritanniens utträde ur EU.

Angela Merkel har uppmanat övriga EU-länder att följa Tysklands exempel och låta brittiska resenärer sitta i karantän för att stoppa spridningen av den så kallade deltavarianten av covid-19.

Inrikes

Lastfartyg fast – ingen bärgning i sikte

Inrikes
Inrikes Det fartyg som gick på grund i Ångermanälven i torsdags sitter fortfarande fast. Än har inte Kustbevakningen någon bärgningsplan från rederiet i sikte.

– Hon står där hon står och det är inget oljeutsläpp, så vi bidar vår tid tills bärgningsplanen är fastslagen, konstaterar Christine Lindén vid Kustbevakningen.

Midsommarafton förflyter medan lastfartyget Koningsborg ligger fast i sandbanken en bit söder om Kramfors. Kustbevakningen är på plats med en av sina största båtar, Transportstyrelsens inspektör inspekterar, men innan rederiet har tagit fram en plan kan inte bärgningen starta.

– När bärgningsplanen finns och bottenundersökning gjorts med dykare så kommer vi sätta oss med Transportstyrelsen och godkänna den eller inte. Men vi har ännu inte fått någon bärningsplan, säger Kalle Isaksson, vakthavande befäl på kustbevakningen, vid 14-tiden.

Delikat jobb

Risken för att skador ska uppkomma vid bärgning, och att detta kan leda till ett oljeläckage, gör bärgningen till ett delikat arbete.

Att en bärgningsplan tar tid tillhör därför det normala. Det behövs en lämplig bärgningsbåt, bottenundersökning och uppskattning av eventuella skador som uppkommit innan en bogserbåt får dra ut Koningsborg igen.

Det var vid niotiden på torsdagen som lastfartyget förlorade sin manöverförmåga och gick på grund.

– Hon fick en så kallad blackout, och förlorade strömmen. Då förlorades styrförmågan för en kort stund, säger Christine Lindén.

Skonsam sandbank

Det 131 meter långa fartyget drev upp på en sandbank.

– Av alla grund man kan gå på så är en sandbank bland de mest skonsamma mot skrovet, sade Valdemar Lindekrantz, kommunikatör på Kustbevakningen, under gårdagen.

Fartyget stötte emot sandbanken med stäven först. Bränsletankarna finns i aktern, som alltså inte haft någon kontakt med grundet.

Lastfartyget heter Koningsborg och är registrerat i Nederländerna. Det är fullastat med timmer och var på väg med slutdestination Casablanca i Marocko, enligt SVT Nyheter Västernorrland.

Det finns inga misstankar om brott kring händelsen. Fartyget hade lots ombord när det förlorade manöverförmågan.

Tea Oscarsson/TT

Inrikes

Ung man häktad för mordförsök i Lidköping

En man i 20-årsåldern har häktats, misstänkt för mordförsök på en jämnårig i Lidköping. Arkivbild.
Foto: Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man i 20-årsåldern har häktats, misstänkt för mordförsök på en annan man i samma ålder i Lidköping, skriver polisen på sin hemsida.

Det var i onsdags som en man anträffades på Margaretelundsgatan med allvarliga skador. Han blev troligen knivskuren, enligt polisen. En man hämtades in till förhör och anhölls senare.

Mannen som nu häktats är skäligen misstänkt – den lägre graden av misstanke – för försök till mord.

Utrikes

Strid i EU – Orbán manas ta sig en funderare

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i samtal med Frankrikes president Emmanuel Macron vid fredagens EU-toppmöte i Bryssel.
Foto: Olivier Hoslet/AP/TT
Utrikes
Utrikes Det här handlar om folks liv och deras känslor, bannar EU-kommissionen efter en hård dust med Ungern på midsommartoppmötet i Bryssel.
Bollen ligger nu hos premiärminister Viktor Orbán att svara på kritiken om landets nya lagar.

Efter veckans EU-toppmöte i Bryssel är kommissionsordförande Ursula von der Leyen tydlig i tonen.

– Det här handlar om folks liv, deras värdighet, deras känslor och identitet och vad vi tror på i Europeiska unionen. Vi kommer att skydda alla medborgare i EU, var de än lever och vilka de än älskar, lovar von der Leyen på fredagens presskonferens.

Allt handlar om den nya lag i Ungern som drevs igenom i förra veckan för att hindra uppvisande och främjande av bland annat homosexualitet för minderåriga.

Aldrig sett tidigare

Ungerns premiärminister Viktor Orbán ser inga problem med lagen, men har kritiserats skarpt av nästan samtliga övriga EU-länder.

När ärendet lades in som en extrafråga på toppmötet i torsdags kväll gick debatten het. Portugals premiärminister António Costa påminde Orbán om att det går att göra som Schweiz och Norge och stå utanför EU om man vill. Och nederländske kollegan Mark Rutte ifrågasatte rakt av om Ungern borde vara kvar i EU över huvud taget.

– Det var en diskussion av ett slag vi aldrig sett tidigare. Det fanns en stämning av oförståelse: "hur kan man göra på detta viset?", frågade många ledare. Det är så groteskt att koppla ihop homosexualitet eller sexuell läggning över huvud taget med pedofili, säger EU-minister Hans Dahlgren (S) på en svensk pressträff efter mötet.

Vad säger Ungern?

EU-kommissionen har redan formellt ifrågasatt den ungerska lagen.

– Nu är det upp till dem att svara, säger von der Leyen.

Dahlgren hoppas att Orbán ska "ta sig en funderare". Men om Ungern själv kommer att agera är högst osäkert.

– Det fanns också en oförståelse från den ungerske premiärministers sida. Han förstod inte vad de pratade om. Så jag tror inte att man kom fram till någon ökad förståelse, säger Dahlgren.

Nej till toppmöte

Toppmötets andra stridsfråga gällde om det är läge eller inte att återuppta toppmöten med Ryssland och dess president Vladimir Putin igen.

Inte, blev svaret – trots tysk-franska påtryckningar.

– Vi ska ha dialog och kontakter mellan EU och Ryssland, det har vi redan i dag. Men det som (statsminister) Stefan Löfven drev, och många med honom, var att för att kunna ha det och utveckla det så måste vi ställa tydliga krav på att Ryssland ändrar riktning i sitt agerande, säger Hans Dahlgren.

Från Moskva möts beskedet med ett uttalande från Rysslands utrikesdepartement om att EU "hålls gisslan av en aggressiv minoritet", rapporterar den statliga ryska nyhetsbyrån Ria.

Flyktinghjälp

Andra toppmötesfrågor var bland annat det ekonomiska läget, coronapandemin och relationerna till länder som Turkiet och Belarus.

På migrationssidan välkomnades att EU-kommissionen snart ska lägga fram sina planer på hur syriska flyktingar fortsatt ska stöttas från EU. Ursula von der Leyen hoppas på 3 miljarder euro ur EU-budgeten till hjälp för syrier i Turkiet och 2,2 miljarder euro för hjälp i Jordanien och Libanon, fram till 2024.

– Ledarna har välkomnat det här och nu arbetar vi med det formella för att lägga fram ett färdigt förslag på bordet, säger von der Leyen i Bryssel.

Wiktor Nummelin/TT

Lars Larsson/TT

Ungerns premiärminister Viktor Orbán slår ut med armarna vid ankomsten till EU-toppmötet i Bryssel.
Ungerns premiärminister Viktor Orbán slår ut med armarna vid ankomsten till EU-toppmötet i Bryssel.
Foto: John Thys/AP/TT

FAKTA

Fakta: EU-planer för 2021

Vid veckans EU-toppmöte i Bryssel presenterade rådsordförande Charles Michel sina planer för kommande toppmöten. Så här ser Michels schema ut för resten av året:

5-6 oktober: informellt toppmöte i Slovenien, först om Kina och handel, därefter med ledarna för länderna på västra Balkan.

21-22 oktober: ordinarie toppmöte i Bryssel, om covid-19-läget, digitala frågor och planering inför kommande möten med länderna i Sydostasien och forna Sovjetunionen.

25-26 november: toppmöte i Kambodja med sydostasiatiska samarbetsorganisationen Asem.

15 december: toppmöte I Bryssel med länderna i EU:s östliga partnerskap (Armenien, Azerbajdzjan, Belarus, Georgien, Moldavien och Ukraina).

16-17 december: ordinarie toppmöte i Bryssel om covid-19-läget, krishantering och motståndskraft samt relationerna till Afrika.

Källa: Europeiska rådet.

Malmö

Buss tvärbromsade för cykel – minst två till sjukhus

Malmö
Malmö Strax innan klockan 13 tvingades en buss tvärbromsa för en cyklist vid Triangeln. Flera passagerare ska ha ramlat omkull och skadat sig.

Räddningstjänst och ambulans larmades vid klockan 13 till Triangeln i Malmö. En buss ska varit tvungen att tvärbromsa för en korsande cyklist. I samband inbromsningen ska flera av bussens passagerare ramlat omkull.

SOS alarm berättar att två personer som befunnit sig ombord på bussen ska ha förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

– Enligt de uppgifter jag har fått ska cyklisten blivit påkörd och även blivit förd med ambulans, säger Titti Unosson på Skånetrafiken.

Hur allvarligt skadad cyklisten blev är inte känt.

Olyckan skedde bredvid stationsingången till Triangelns station.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

NannyPoppins

Fler tar hjälp av nanny - ökningen väntas fortsätta när RUT-avdraget tredubblas

NannyPoppins Det finns just nu ett stort intresse av att anlita en nanny. Barnvaktsföretaget NannyPoppins beskriver hur det finns ett stort intresse för att få hjälp med barnpassning och att det stora intresset förväntas växa när möjligheten att göra skatteavdrag för tjänsten utökas.

Det är en fantastisk förmån att vara förälder. Du får möjligheten att se ett barn växa upp och formas till en egen människa och utvecklas år för år. Men med det sagt så behöver föräldraskapet inte alltid vara enkelt - det är prövande att vara förälder. Du måste ha förmågan att prioritera mellan saker i livet, du aldrig hade velat prioritera mellan. Det gäller därför att göra de val och beslut som är bäst för familjen som helhet - även om det inte finns något facit över vad som är rätt beslut i alla situationer. Ett sätt att frigöra mer tid att göra de saker du vill och behöver göra som förälder är att ta in en nanny. En nanny som kan bidra till omsorgen av ditt barn och avlasta dig som förälder några timmar i veckan och på så sätt frigöra tid för att ni kan göra annat.

Nanny - möjliggör tid för karriär och socialt liv

Möjligheten att få hjälp av en nanny innebär att man skapar tid för annat som man tidigare inte haft tid att göra. Det kan handla om att arbeta de där extra timmarna på jobbet, kanske för att senare kunna göra anspråk på en chefstjänst eller annat roligt uppdrag man är intresserad av. Det kan också innebära att man får mer tid över till att träffa vänner, eller släkt.

Trygg barnvakt

En av NannyPoppins viktigaste fokusområden är trygghet. Det är viktigt att familjen känner sig trygg med att den barnflicka man anlitar är pålitlig och trygg i omsorgen av ens barn. Därför har NannyPoppins ett mycket seriöst rekryteringsförfarande där bara en ett fåtal av hundra sökanden får jobbet. Rekryteringsförfarandet innehåller flera olika djupintervjuer samt tester och ett krav är att personen innan den anställs som barnvakt, har erfarenhet av att passa barn. NannyPoppins kontrollerar även att personen inte förekommer i belastningsregistret, samt gör flertalet slagningar i offentliga register för att kontrollera att personen inte förekommer i övriga domstolstvister. Vill du läsa mer om NannyPoppins rekryteringsprocess av barnvakt.

Pedagogisk barnflicka

Det blir allt vanligare att föräldrar önskar en pedagogisk nanny. Det handlar givetvis inte om att mötet mellan barnvakt och barn ska bli en undervisningssituation, utan att de lekar och aktiviteter som nannyn gör med barnet har en pedagogisk baktanke i syfte att utveckla barnets förmåga att läsa, skriva, räkna och tala. Det går även att ägna en viss del av tiden med nanny till traditionell läxläsning, Skatteverket medger att 10 procent av barnpassningstillfället får ägnas åt detta givet att familjen i fråga vill ha fullt RUT-avdrag.

Handplockad nanny

NannyPoppins handplockar alltid en nanny till er familj. Det innebär att företaget lyssnar in era behov och förutsättningar och utifrån det sätter er i kontakt med en av bolagets nannys som stämmer in på era önskemål. Ni får träffa er nanny för ett första gratis möte och därefter ta ställning till om ni vill gå vidare. Det finns även andra aktörer som arbetar med barnpassning, en sådan är myNanny, läs mer om myNanny här och hitta en nanny.

Utrikes

Nu är dödshjälp lagligt i Spanien

Demonstranter som är för dödshjälp samlade på Madrids gator under fredagen. 'Jag bestämmer hur och när jag dör', lyder ett plakat.
Foto: Paul White/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Assisterat självmord för obotligt sjuka patienter är från och med i dag lagligt i Spanien. Den nya lagen, som godkändes genom en omröstning i landets parlament i mars, är därmed i bruk.

Spanien är det fjärde europeiska landet att avkriminalisera dödshjälp efter Nederländerna, Belgien och Luxemburg.

Lagen öppnar för patienter med allvarliga obotliga sjukdomar eller svåra skador att be om hjälp med att avsluta sina liv i syfte att undvika "outhärdligt lidande". Patienten måste bedömas vara vid fullt medvetande för att kunna göra en sådan begäran. Den måste dessutom skickas in skriftligt vid två tillfällen med 15 dagars mellanrum.

Lagen har mötts av kritik från den katolska kyrkan och Spaniens politiska höger, där det konservativa partiet PP på torsdagen lämnade in ett överklagande vid landets författningsdomstol.

Inrikes

Bakterier i dricksvattnet – måste kokas

Koka vattnet innan du dricker av det, manar kommunen. Arkivbild.
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT
Inrikes
Inrikes

Bakterier har hittats i det kommunala dricksvattnet i Gevåg i Ragunda kommun, rapporterar P4 Jämtland.

"Vi ber alla i Gevåg som har kommunalt vatten att koka sitt dricksvatten", vädjar kommunen på sin sajt.

Prover på vattnet har tagits men det finns ännu inget svar.

"Vi vet inte hur länge det dröjer innan svar kommer, men det kan innebära cirka 1-4 dagar".

Vattnet går fortfarande att använda till exempelvis tvätt och bad.

Erik Lindahl/TT

Utrikes

Kamala Harris till mexikanska gränsen

Vicepresident Kamala Harris på väg till El Paso i Texas, för att besöka gränsen till Mexiko.
Foto: AP/TT
Utrikes
Utrikes

USA:s vicepresident Kamala Harris träffar migranter och gränspatruller vid gränsen till Mexiko på fredagen. Republikanerna har kritiserat Harris för att hon inte besökt gränsen sedan Vita huset i mars gav henne uppdraget att ta i tu med "grundorsakerna" till migrationen till USA.

Antalet papperslösa som försöker ta sig in i USA vid den mexikanska gränsen är det högsta på 20 år. Beskedet om visiten kom en vecka efter att expresident Donald Trump sagt att han planerar att besöka gränsen den 30 juni.

Tidigare i juni reste Kamala Harris till Mexiko och Guatemala för att diskutera krisen med ländernas presidenter, som båda har beskyllt Biden-regeringens politik för att orsaka den rekordstora migrationen. Vita huset har i sin tur sagt att orsaken är orkaner, pandemin samt fattigdom, våld och korruption i migranternas hemländer.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL