Lagfarter SkD

106 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt till nya ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Carmen Marilena och Constantin Covalciuc, 37 och 38 år, är nya ägare till fastigheten på Platågatan 7 i Sjöbo. Det 106 kvadratmeter stora huset är byggt 1966. Säljare är Leif Nilsson. Affären blev klar i maj 2021 och köpesumman blev 2 400 000 kronor.

Precis i närheten såldes för sex månader sedan ett annat hus, på Platågatan 2A. Där landade priset på 4 000 000 kronor för det 233 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Olsson om spelet med boll: "Kan bättre"

Kristoffer Olsson.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Obesegrade och vidare till åttondelsfinalen.
Men Sveriges spel med boll har lämnat mer att önska och en som har fått en del kritik är Kristoffer Olsson.
– Jag som alla andra känner att vi kan bättre, säger den 25-årige mittfältaren.

Sedan Kristoffer Olsson kom in i det svenska laget har han från sin centrala mittfältsposition ofta varit en nyckel i det offensiva spelet.

Men i EM har det varit lite tuffare.

Sverige sätter endast 66,7 procent av sina passningar vilket var sämst av samtliga lag i hela gruppspelet. Man har även slagit minst antal passningar i turneringen och har näst sämst bollinnehav.

Är medveten

Enligt Olsson finns det betydligt mer att hämta på den fronten – både för laget och sig själv.

– Vi har inte så mycket boll och mina främsta kvaliteter är med boll. När vi har bollen mycket så har oftast jag bollen mycket. Nu har vi haft mindre av det men jag känner att jag har bidragit med min defensiv och mitt spel i allmänhet. Sen vill jag prestera bättre, men jag är jättenöjd att vi har tagit oss vidare även fast jag som alla andra känner att vi kan bättre, säger Olsson på midsommaraftonens presskonferens.

Han berättar att han har tagit del av en del kritik gällande sitt spel.

– Det är klart att man får reda på sådant. Nu har man varit med såpass länge att det snackas. Men jag vet vad jag kan och jag har spelat de här matcherna som har tagit oss till åttondelsfinal med sju poäng, säger han.

"Inte orolig"

När det kommer till Sveriges spel med boll säger Olsson att han inte vill komma med bortförklaringar, men det finns faktorer som påverkar. Att jaga boll i värmen kan leda till att spelarna inte är hundra procent i tanke och rörelse när man får tag i den.

– Det är svåranalyserat. Men det är klart att jag också har tänkt på det och vill ha bollen mer, och jag tror att alla i laget känner det. Det är något som vi pratar om i laget och jag och Albin (Ekdal) snackar en del och vi känner samma sak. Vi tittar och jobbar på det och förhoppningsvis blir det bättre, säger han och fortsätter:

– Det är egentligen nu man ska komma i gång ordentligt. Enligt många har vi inte spelat så bra och vi känner att vi har mer att ge men samtidigt står vi här med två segrar och et kryss mot Spanien. Så vi går in med bra självförtroende även om spelet inte har varit bländande, säger han.

Ska Sverige gå långt i slutspelet krävs det dock att Sverige blir mer bollförande, anser Olsson.

– För att kunna utvecklas så att vi kan ta oss hela vägen måste vi bli bättre på det. Men det kan vi göra och jag är inte orolig, säger han.

Anton Johansson/TT

Kristoffer Olsson i matchen mot Slovakien.
Kristoffer Olsson i matchen mot Slovakien.
Foto: Erik Simander/TT

FAKTA

Fakta: Sveriges spel med boll

Så står sig Sverige i spelet med boll jämfört med andra EM-lag.

Passningsprocent: 66,7, plats 24 av 24 i EM:s gruppspel.

Passningsförsök: 852, plats 24.

Lyckade passningar: 606, plats 24.

Bollinnehav: 35,7 procent, plats 23.

Källa: Uefa.

Inrikes

Misstänkt drograttfylla bakom olycka på E45

Skadeläget är oklart. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Polisen misstänker drograttfylleri bakom en olycka på E45 vid Surte, norr om Göteborg.

En personbil med två personer i körde ner i diket. En av dem har förts till sjukhus med ambulans.

Olyckan har orsakat kraftiga begränsningar i trafiken. Vägen ska saneras innan trafiken kan släppas på igen.

Larmet kom vid 14.30-tiden på midsommarafton.

Sport

AIK förlänger med Bilal Hussein

Bilal Hussein. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Sport
Sport

AIK förlänger med Bilal Hussein. Det nya kontraktet sträcker sig över 2023.

"Jag är glad över att ha förlängt med AIK och ser fram emot att fortsätta utvecklas samt bidra till klubben. Det känns skönt att det är klart och nu är det fullt fokus på resten av säsongen", säger Bilal Hussein i en kommentar på klubbens hemsida.

Den 21-årige mittfältaren , som anslöt till AIK:s akademi 2014, har blivit en nyckelspelare i huvudtränare Bartosz Grzelaks lagbygge och spelade från start i samtliga åtta matcher innan uppehållet.

"Jag är väldigt glad över att vi lyckats nå en förlängning med Bilal och ser fram emot hans fortsatta utveckling i AIK. Det är alltid en stolthet när en av våra egna lyckats etablera sig och är starkt bidragande till lagets prestationer", säger sportchef Henrik Jurelius.

Ekonomi

Rekordbeslag av kryptovaluta i Storbritannien

Kryptovaluta för motsvarande 1,3 miljarder kronor beslagtogs av brittisk polis. Arkivbild.
Foto: NTB/TT
Ekonomi
Ekonomi

Londonpolisen har beslagtagit kryptovaluta värd drygt 1,3 miljarder svenska kronor – valuta som brottslingar enligt uppgift planerade att tvätta.

– Det är det största beslaget av kryptovaluta i Storbritannien och troligen ett av de största i världen, säger Graham McNulty vid polisen i London.

Polisen ska ha slagit till efter att ha fått information om att en transaktion av illegala tillgångar var på gång. Det är oklart vilken kryptovaluta tillslaget handlade om.

– När teknik och nätplattformar utvecklas så går vissa över till mer sofistikerade metoder för att tvätta sina intäkter, säger McNulty och tillägger:

– Men vi har mycket kunniga poliser och specialister som arbetar dygnet runt för att ligga steget före.

Kryptovalutor är elektroniska pengar som bland annat kan användas för att köpa och sälja varor och tjänster på nätet. De kan inte spåras av ett lands centralbank, vilket gör dem svåra att reglera.

Utrikes

Hälsominister i blåsväder efter kärleksaffär

Storbritanniens hälsominister Matt Hancock ber om ursäkt efter att ha brutit mot landets covidrestriktioner. Bild från 7 juni.
Foto: Matt Dunham/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Oppositionspartier kräver Storbritanniens hälsominister Matt Hancocks avgång efter avslöjandet om att han haft en affär med en nära medarbetare – en kvinna som han själv ska ha utnämnt till posten i hemlighet.

Stillbilder från en övervakningskamera som publicerats av tidningen The Sun visar hur Hancock kysser kvinnan på sitt kontor – i strid med gällande virusrestriktioner kring social distansering.

Både Hancock och hans medarbetare är gifta.

"Jag har svikit människor och jag är väldigt ledsen för det", säger ministern i ett uttalande och ber samtidigt om att hans privatliv respekteras.

Oppositionella Labour kräver nu svar kring utnämningen av kvinnan – som beskrivs som Hancocks vän – till ministermedarbetare.

Premiärminister Boris Johnson har accepterat Matt Hancocks ursäkt och har fortsatt fullt förtroende för ministern, enligt Johnsons talesperson.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Skånska Dagbladet

Vad är native advertising?

Skånska Dagbladet Native marknadsföring har varit i ropet i flera år. Nu har intresset ökat även lokalt. Annonsörerna vittnar om flera fördelar med native. Vi berättar vad som gör native så intressant och delar med oss av våra bästa tips.

Vad är native?

- True native eller native advertising som det också kallas, är en artikel skriven på uppdrag av en annonsör. Artikeln är integrerad i det redaktionella flödet med tydlig annonsmärkning. Det ska framgå vem annonsören är. I övrigt fungerar en native som en vanlig artikel - publiceras i samma verktyg, går förbi ad-blockers, innehåller relevanta länkar och tillför läsvärde.

Varför ska man använda native?

- I en native kan annonsören berätta sådant som inte ryms inom ramen för en vanlig banner. Lästiden är lång och faktiskt längre än för redaktionellt material. Detta ger ovanligt låg tid med läsaren, i alla fall jämfört med traditionell digital annonsering. Native passar därför utmärkt för att stärka varumärket, bygga relation med läsaren och öka lojaliteten. Faktum är att native fungerar väldigt bra för den som vill få in intresseanmälningar, bokningar eller driva till försäljning.

Ska man använda native istället för bannerannonsering?

- De här två typerna av digital annonsering kompletterar snarare än ersätter varandra. Bannerannonsering är överlägsen på att bygga räckvidd och utmärkt för enklare och kortare budskap. Allting fungerar helt enkelt inte i native-format.

Native fungerar både varumärkesbyggande och driver till försäljning.

Det är intressant att native har så pass lång lästid. Vad beror det på?

- Den långa lästiden är först och främst ett kvitto på bra och läsvärt innehåll. Vi ställer höga krav på kvalitet och försöker alltid hitta en vinkel som är relevant och intressant för just våra läsare. Sedan tror jag att den långa lästiden hänger ihop med att läsaren är kvar på vår sida, en miljö som känns bekant, trygg och brusfri.

Vad tycker de lokala annonsörerna som har testat native?

- Vi har kunder från flera olika branscher som har haft native på Skånskan.se under det senaste året. Artiklarna har handlat om allt från sängar, däckbyte och hustillverkning till gymnasieutbildning, försäkringar och energilösningar. Kunderna är generellt väldigt nöjda med utfallet. Man ser konkreta resultat i form av ökat intresse från målgruppen och faktisk försäljning. Vi som jobbar med native har lärt oss mycket om vad som fungerar och hur vi ska skruva till rubriken för att behålla intresset. Det är roligt att jobba med den här produkten!

Tre tips för lyckad native marknadsföring

1. Anpassa texten efter syftet. Vad är målet med texten? Är syftet är att bygga varumärke eller vill du få så många så möjligt att anmäla intresse? Utgå från målgruppen och hitta en intressant vinkel, gärna med lokal anknytning om det är möjligt. Vad hade fått dig att läsa hela texten?

2. Intressanta rubriker. En text kan vara hur relevant och välskriven som helst, men gör ingen nytta om rubriken inte lockar till klick och läsning. En bra rubrik är skyltfönstret till ditt innehåll. Rubriken "Fördel för Skåne" fungerar inte särskilt bra. Skriver vi däremot "Många skåningar får svårt att bo kvar" får vi ett helt annat genomslag. Därför är det viktigt att ha flera bra rubriker i beredskap. Optimering handlar mycket att testa och se vad som fungerar.

3. Rätt länkar på rätt ställe. Oavsett om syftet med din native är att stärka varumärket eller samla emailadresser, är länkar på rätt ställe och call-to-action viktiga. Bra länkning är dessutom en tjänst till läsaren. Handlar texten om vad man bör tänka på vid köp av vinterdäck, är det utmärkt med en länk till online-bokning. Många scrollar inte hela vägen ner och därför är det viktigt att få in länkningen tidigt i texten.

Är du intresserad av att testa native?

Kontakta oss eller hör av dig direkt till vår digitala produktspecialist Andrée Friemer. Ring 0704-14 26 82 eller maila till andree.friemer@skd.se.

EM i fotboll 2021

EM-guide: Lördag 26 juni

Danmarks Simon Kjær är en spelare att hålla extra koll på.
Foto: Martin Meissner
Sport
Sport

Wales–Danmark, åttondelsfinal.

Avspark: 18.00.

Arena: Johan Cruijff Arena i Amsterdam.

TV/Radio: TV4, C More/Radiosporten P4.

Ovan bortamatch: Danmark har spelat alla sina tre gruppspelsmatcher i Köpenhamn och tog sig vidare efter en storartad insats mot Ryssland i sista matchen. Hemmastödet har varit enormt på Parken, men för första gången blir det spel utanför Danmarks gränser.

Däremot blir det en hel del rödvita supportrar på plats. Då de endast uppehåller sig i Nederländerna i maximalt tolv timmar kan de se åttondelsfinalen på plats. Det gäller inte supportrar från Wales.

– Vi ses som andra klassens medborgare, sade Vince Alm, ordförande för Wales supporterförening, kritiskt tidigare i veckan.

Sparkapital: Offensiven är inte Wales signum men det finns likväl en hel del att plocka fram. Aaron Ramsey blev målskytt i gruppen mot Turkiet i en match där Gareth Bale missade en straff. Tillsammans med Daniel James, till vardags i Manchester United, har laget en minst sagt stark trio som Danmark får se upp med.

Så gick det i gruppen: Båda lagen krigade till sig en plats i åttondelsfinalen. Wales tog sig vidare som tvåa i grupp A på fyra poäng tack vare målskillnad gentemot trean Schweiz.

Danmark förlorade sina två första matcher – mot Finland och Belgien – men tog sig smått sensationellt vidare efter att ha kört över Ryssland med 4–1 i sista matchen. Därmed tog man sig vidare på bättre målskillnad än Finland och Ryssland.

Det händer i kvartsfinalen: Vinnaren kommer att spela kvartsfinal mot antingen Tjeckien eller Nederländerna i Baku.

Danmark, möjlig startelva: 1 Kasper Schmeichel – 6, Andreas Christensen, 4 Simon Kjær, 3 Jannik Vestergaard, 5 Joakim Mæhle – 18 Daniel Wass, 23 Pierre-Emile Højbjerg, 8 Thomas Delaney – 9 Martin Braithwaite, 20 Yussuf Poulsen, 14 Mikkel Damsgaard.

Wales, möjlig startelva: 12 Danny Ward – 14 Connor Roberts, 22 Chris Mepham, 6 Joe Rodon, 3 Neco Williams – 16 Joe Morrell, 7 Joe Allen – 11 Gareth Bale, 10 Aaron Ramsey, 20 Daniel James – 13 Kieffer Moore.

Italiens Ciro Immobile under matchen mot Schweiz 16 juni.
Italiens Ciro Immobile under matchen mot Schweiz 16 juni.
Foto: Andreas Solaro

Italien–Österrike, åttondelsfinal

Avspark: 21.00

Arena: Wembley i London.

Tv/Radio: SVT 1/SVT Play/Radiosporten P4.

Imponerande: Obesegrade Italien har varit ett av EM:s mest imponerande lag. På en pressträff inför Sverige–Polen pratade Mattias Svanberg, Alexander Isak och Dejan Kulusevski alla om att Italien är det lag som har imponerat mest i EM.

Backpjäsen: Italiens mittback Giorgio Chiellini missade den avslutande gruppspelsmatchen mot Wales med en lårskada. Han har varit tillbaka i träning sedan dess och bedöms han vara tillräckligt pigg och kry är det han som lär kampera ihop med Leonardo Bonucci, annars rapporteras Francesco Acerbi stå på tur.

Målskytten: Christoph Baumgartner gjorde det viktiga 1–0-målet i första halvlek mot Ukraina vilket tog Österrike till slutspel. Men tio minuter senare byttes han ut efter en tuff smäll mot huvudet och hans medverkan har varit osäker. Under fredagen tränade han däremot och ser ut att vara redo för spel.

Så gick det i gruppen: Italien seglade igenom grupp A, vann samtliga matcher och tog klart hem gruppen.

Österrike spelade en direkt avgörande match i den sista omgången mot Ukraina. En match som vanns med 1–0. Man fick sex poäng efter att tidigare ha besegrat Nordmakedonien samt förlorat mot Nederländerna.

Det händer i kvartsfinalen: Vinnaren möter Belgien eller Portugal i München.

Italien, möjlig startelva: 21 Gianluigi Donnarumma – 2 Giovanni Di Lorenzo, 19 Leonardo Bonucci, 15 Francesco Acerbi, 4 Leonardo Spinazzola – 8 Jorginho, 6 Marco Verratti, 5 Manuel Locatelli – 11 Domenico Berardi, 17 Ciro Immobile, 10 Lorenzo Insigne.

Österrike, möjlig startelva: 13 Daniel Bachmann – 21 Stefan Lainer, 4 Martin Hinteregger, 3 Aleksandar Dragovic, 8 David Alaba – 23 Xaver Schlager, 10 Florian Grillitsch, 24 Konrad Laimer – 19 Christoph Baumgartner 9 Marcel Sabitzer – 7 Marko Arnautovic.

EM i fotboll 2021

Allt inför åttondelsfinalerna i EM

Belgien är ett av lagen som imponerat allra mest i EM hittills.
Foto: Anatoly Maltsev/AP/TT
Sport
Sport Sverige möter som bekant Ukraina i åttondelsfinal i EM. Men sju matcher till ska spelas – här är allt du behöver veta inför kommande fotbollsfester.
Danmarks Simon Kjær är en spelare att hålla extra koll på.
Danmarks Simon Kjær är en spelare att hålla extra koll på.
Foto: Martin Meissner/AP/TT

Wales-Danmark

Var: Amsterdam, Nederländerna

När: 26 juni, 18.00

Tv/Radio: TV4/CMore/P4 Radiosporten

Läget i lagen: Danskarna är fortfarande skakade av Christian Eriksens plötsliga hjärtstopp i öppningsmatchen mot Finland, men laget tog sig samman och vann det avgörande mötet med Ryssland på ett övertygande sätt (4–1). Det som hände Eriksen har berört hela fotbollsvärlden, men det danska laget tycks ha hittat en gemensam kraft i att få spela för sin vän, som nu har fått lämna sjukhuset.

– Jag måste säga att lagandan är helt otrolig. Det är svårt att beskriva vad det här laget har gått igenom, vi tänker på och pratar om Christian hela tiden, säger förbundskapten Kasper Hjulmand på en presskonferens.

I Danmark har anfallaren Yussuf Poulsen klivit fram och tagit stort ansvar, Leipzigstjärnan står noterad för två fullträffar hittills i mästerskapet.

Wales har kanske inte spelat lika sprudlande fotboll som 2016, då det räckte hela vägen till semifinal, men Gareth Bale och hans lagkamrater är tuffa och tunga att möta och tog sig vidare grupptvåa bakom Italien. Även walesarna blev tagna av Eriksens hjärtproblem, men enligt förbundskapten Rob Page ska laget kunna lägga det åt sidan på lördag.

– Vi har ett jobb att göra och måste vara förberedda på det, säger han på en presskonferens.

Stjärnor att hålla koll på: Gareth Bale (Wales) och Simon Kjær (Danmark).

Roberto Mancini kan tacka Ciro Immobile för Italiens succé. Anfallaren har gjort två mål hittills i turneringen.
Roberto Mancini kan tacka Ciro Immobile för Italiens succé. Anfallaren har gjort två mål hittills i turneringen.
Foto: Alfredo Falcone/AP/TT

Italien-Österrike

Var: London, Storbritannien

När: 26 juni, 21.00

Tv/radio: SVT/P4 Radiosporten

Läget i lagen: Under förbundskapten Roberto Mancinis eleganta ledning tycks Italien ha något stort på gång. Laget har generationsväxlat och de nya och unga spelarna har imponerat stort i EM. Italienarna gick rent genom gruppen och har fortfarande nollan bakåt intakt. Räknar vi in diverse tränings-, Nations League- och VM-kvalmatcher har Italien elva raka segrar på kontot och totalt 30 (!) matcher i följd utan förlust. Viktige mittfältaren Marco Verratti missade de två första gruppspelsmatcherna på grund av knäproblem, men lär nog växla upp lagom till slutspelet.

Österrike har vissa skadeproblem i sin trupp. Rutinerade mittfältaren, tillika lagkaptenen, Julian Baumgartlinger har hittills bara kunnat spela en enda minut i turneringen. 33-åringen har nyligen kommit tillbaka från en korsbandsskada.

– Han har en överbelastning, har förbundskapten Franco Froda tidigare sagt på en presskonferens.

Om Baumgartlinger hinner bli spelklar till åttondelsfinalen återstår att se. Det är även en smula osäkert om mittfältaren Christoph Baumgartner kommer till spel. Han fick en tuff smäll mot huvudet i 1–0-segern mot Ukraina senast.

Stjärnor att hålla koll på: Ciro Immobile (Italien) och Marko Arnautovic (Österrike).

Patrik Schick är Tjeckiens klarast lysande stjärna.
Patrik Schick är Tjeckiens klarast lysande stjärna.
Foto: Laurence Griffiths/AP/TT

Nederländerna-Tjeckien

Var: Budapest, Ungern

När: 27 juni, 18.00

Tv/Radio: SVT/P4 Radiosporten

Läget i lagen: Nederländernas EM kan hittills summeras med ett enda ord: Succé.

Laget tog tre raka segrar i gruppspelet och den innan mästerskapet ifrågasatte förbundskaptenen Frank De Boer hyllas nu unisont av allt och alla. Nederländernas fina form gör att laget har växt ut till en het medaljkandidat inför slutspelet.

– Med tanke på hur det har gått ser vi verkligen fram emot åttondelsfinalen, säger De Boer på en presskonferens.

Tjeckien är hela EM:s kanske största positiva överraskning. Laget tog sig vidare som trea från tuffa grupp D och anfallaren Patrik Schick har visat klassen. 25-åringen har stått för tjeckernas samtliga tre mål, varav två kom mot Skottland och där det ena kandiderar att bli hela mästerskapets mest minnesvärda fullträff.

– Vi måste spela på topp för att kunna vinna, varnar De Boer.

– Tjeckien visade i gruppspelet hur bra de är.

Stjärnor att hålla koll på: Memphis Depay (Nederländerna) och Patrik Schick (Tjeckien).

Cristiano Ronaldo är alltid i fokus i Portugal.
Cristiano Ronaldo är alltid i fokus i Portugal.
Foto: Bernadett Szabo/AP/TT

Belgien-Portugal

Var: Sevilla, Spanien

När: 27 juni, 21.00

Tv/radio: TV4/CMore/P4 Radiosporten

Läget i lagen: Belgien flög genom gruppspelet, tog tre raka segrar och har växt fram som en av turneringens kanske största guldkandidater. Mittfältsstjärnan Kevin De Bruyne var tillbaka i startelvan efter sin skada i den sista gruppspelsmatchen mot Finland (2–0) och dessutom tycks det som att Eden Hazard har hittat formen.

– Det verkar som att han njuter av att spela fotboll igen, säger förbundskapten Roberto Martínez enligt Marca.

På Belgiens skadelista hittas backen Timothy Castagne, som missar resten av turneringen.

I Portugal, som tog sig vidare som bästa grupptrea, handlar som vanligt i princip allt om Cristiano Ronaldo. Han har redan hunnit med att göra fem mål i EM – och det på bara tre matcher – och leder därmed skytteligan inför slutspelets start. Vi bör nog sätta ett frågetecken för den portugisiska defensiven, laget släppte in sex mål i gruppspelet och frågan är hur försvarslinjen klarar att stå emot Belgiens offensiva pjäser.

Stjärnor att hålla koll på: Romelu Lukaku (Belgien) och Cristiano Ronaldo (Portugal).

Álvaro Morata, ifrågasatt spansk anfallare.
Álvaro Morata, ifrågasatt spansk anfallare.
Foto: Pierre Philippe Marcou/AP/TT

Kroatien-Spanien

Var: Köpenhamn, Danmark

När: 28 juni, 18.00

Tv/Radio: TV4/CMore/P4 Radiosporten

Läget i lagen: Kroatiens prestationer i EM har hittills varit skakiga. Efter den inledande förlusten mot England och krysset mot Tjeckien krävdes det en seger mot Skottland i gruppepilogen för att VM-tvåan skulle gå vidare. Och då klev en viss Luka Modric fram.

Real Madrids stjärnmittfältare pangade själv i ett mål och spelade fram till ett annat då det blev 3–1 och säkrat avancemang. I Spanien oroar man sig nog en smula för att 35-åringen är på väg tillbaka till den formen han hade för ett par år sedan, då han var en av världens allra bästa spelare.

– När vi spelar som vi ska, då är vi farliga för alla lag, säger Modric på en presskonferens.

Spanien har fått utstå hård kritik – inte minst efter inledande 0–0 mot Sverige – av såväl supportrar som experter, men elegierna tystnade något efter 5–0 mot Slovakien i den sista gruppspelsmatchen. Anfallspositionen är emellertid fortsatt ett frågetecken. Álvaro Morata har spelat från start i samtliga tre matcher, och svarat för ett mål, men också missat otroligt mycket. Vågar förbundskapten Luis Enrique fortsätta med honom mot Kroatien, eller får exempelvis Gerard Moreno chansen som spjutspets?

Stjärnor att hålla koll på: Luka Modric (Kroatien) och Pedri (Spanien).

Frankrikes Karim Benzema ser ut att vara på väg mot storformen.
Frankrikes Karim Benzema ser ut att vara på väg mot storformen.
Foto: Franck Fife/AP/TT

Frankrike-Schweiz

Var: Bukarest, Rumänien

När: 28 juni, 21.00

Tv/Radio: SVT/P4 Radiosporten

Läget i lagen: Visst, det blev två kryss och bara en seger för Frankrike i gruppspelet – men det räckte likväl för att guldfavoriten skulle knipa förstaplatsen i det som kallades dödens grupp. I 2–2-matchen mot Portugal senast kom även comebackande Karim Benzema igång på allvar. Den minst sagt skandalomsusade anfallaren svarade för båda fransmännens mål och samspelet med Kylian Mbappé och de andra offensiva stjärnorna ser ut att bli allt bättre.

Schweiz, vidare som en av de bästa grupptreorna, imponerade inte i 0–3-förlusten mot Italien, men när laget hade kniven mot strupen mot Turkiet i den sista gruppspelsmatchen klev profilerna fram. Xherdan Shaqiri svarade för två av målen i 3–1-segern och om schweizarna ska kunna rå på Frankrike krävs det att han, Haris Seferovic och de andra stjärnorna i laget presterar på topp.

Stjärnor att hålla koll på: Kylian Mbappé (Frankrike) och Xherdan Shaqiri (Schweiz).

Raheem Sterling, Englands enda målskytt hittills.
Raheem Sterling, Englands enda målskytt hittills.
Foto: Neil Hall/AP/TT

England-Tyskland

Var: London, Storbritannien

När: 29 juni, 18.00

Tv/Radio: SVT/ P4 Radiosporten

Läget i lagen: England vann sin grupp och tog sig utan större problem vidare till åttondelsfinal. Om det innebär att allt är frid och fröjd? Icke. Laget har faktiskt bara gjort två mål framåt – båda av Raheem Sterling – och att målskyttet inte har lossnat för storstjärnan Harry Kane ses inte med blida ögon inför slutspelet. Tottenhamspelaren Kane har fått hård kritik för sina relativt svaga insatser hittills i mästerskapet. Kritik han tar lätt på.

– Jag tror på mig själv, det gör jag alltid. Saker och ting kan förändras snabbt, så det handlar om att inte överanalysera något. Så här är det som anfallare, ibland går det ett par matcher utan att man gör mål och helt plötsligt smäller man in ett eller två och då lossnar allting, sade han nyligen på en presskonferens.

Det tyska landslaget har också fått en släng av kritiksleven. Och konstigt vore kanske annat. För Tyskland har inte riktigt gått att känna igen. Förlust mot Frankrike, seger mot Portugal och bara 2–2 mot Ungern gör att många experter undrar hur det egentligen står till med tyskarna inför tungviktsmötet med England.

– Jag lovar att vi kommer prestera bättre, säger förbundskapten Joachim Löw på en presskonferens.

Stjärnor att hålla koll på: Raheem Sterling (England) och Kai Havertz (Tyskland).

Mikael Widerberg/TT

Sport

Svenska paren utslagna i bordtennis-EM

Sveriges Kristian Karlsson (tv) och Mattias Falck. Arkivbild.
Foto: Hanna Franzén/TT
Sport
Sport

Alla fyra svenska dubbelparen åkte ut i andra omgången av pingis-EM med dunder och brak.

Störst besvikelse var förstås Mattias Falck och Kristian Karlsson, som hade ett silver från senaste EM att försvara, inte lyckades klara sig vidare.

Falck och Karlsson tog ledningen med 2–0 i set mot Maksim Grebnev och Lev Katsman, Ryssland, men sedan var ryssarna de klart bättre.

– Vi har bara spelat en dubbelmatch på två år och vi har inte tränat dubbel heller. Gjorde för många egna misstag helt enkelt, sade en besviken Kristian Karlsson.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL