Lagfarter SkD

120 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Angelica Roos, 24, och Jörgen Andreas Kristoffer Nilsson, 32, är nya ägare till fastigheten på Öslöv 454 i Eslöv. Huset har en boyta på 120 kvadratmeter. Säljare är Karl Oskar Tingbacke och Inas Golam. Affären blev klar i maj 2021 och köpesumman blev 2 100 000 kronor.

Bara några hundra meter bort såldes i september förra året ett annat hus, på Öslöv 513. Där blev priset för det 52 kvadratmeter stora huset 2 600 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Mordutredning nedlagd – benbitar var urgamla

Badhytter vid strandkanten i Ljungskogen, inte långt från Skanör strand där gamla benrester hittades i april. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

När kvarlevor av en eller flera människor hittades på stranden i Skanör i april larmades polisen, som inledde en förundersökning om misstänkt mord.

Men om det låg ett brott bakom de två benrester som antagligen spolats i land så är fallet preskriberat. De analyserade benen, troligen från en människas vänstra överarm, härrör nämligen från en människa som levde för omkring 1 300 år sedan, skriver Sydsvenskan.

– Benet är med säkerhet arkeologiskt, och inte modernt. Kol14-värdet talar närmast för att personen levde på 700-talet efter Kristus, säger Elin Samuelsson, gruppchef på grova brott i Trelleborg till tidningen.

Svaret på analysen av den andra benresten, troligen en del av ett kranium, dröjer någon vecka. Tills dess ligger ärendet kvar hos polisen.

– Om det blir samma svar på kraniet, att det inte är nytt och att man inte kan ta fram en DNA-profil, så läggs ärendet ner, säger Elin Samuelsson.

Inrikes

Antalet självmord minskade under pandemin

Antalet självmord minskade i Sverige under 2020 jämfört med 2019. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Inrikes
Inrikes Färre personer begick självmord i Sverige under pandemiåret 2020 jämfört med året innan. Men samma utveckling har synts under tidigare krisperioder och risken finns att fallen ökar när samhället återgår till det normala.
PREMIUM

1 441 personer tog sitt liv i Sverige under 2020 – 144 personer färre än året innan. Minskningen syntes framför allt bland människor mitt i livet, medan fallen ökade bland män över 85 år. Bland unga personer mellan 15-29 år stod självmord för 32 procent av alla dödsfall 2020.

– En minskning är alltid glädjande och väcker hopp, men det är inte läge att tänka att det vänt. Man behöver se det som ett tillfälle att arbeta för att långsiktigt förebygga självmord och se hur vi kan pressa ner självmordstalen i Sverige, säger Rickard Bracken, generalsekreterare på Suicide Zero.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Brittiskt frihandelsavtal nära

Premiärministrar gånger två: Boris Johnson hälsar på Scott Morrison vid G7-mötet i Cornwall i England i helgen.
Foto: Adrian Dennis/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Storbritannien och Australien är överens om de grova dragen till ett frihandelsavtal mellan länderna, rapporterar australiska ABC News.

Ländernas ledare har träffats i London och löst en del frågor i de utdragna förhandlingarna, som kan leda till Storbritanniens första större frihandelsavtal efter brexit.

Trätoämnen under förhandlingarna har varit jordbruksexport från Australien, liksom vilka krav som ska gälla för brittiska backpackers i Australien.

Inrikes

Kammarrätten: Digitalt fullmäktige inte lagligt

Två digitala kommunfullmäktigemöten i Luleå levde inte upp till lagkraven. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Luleå kommun följde inte lagkraven vid två digitala fullmäktigemöten i fjol, och de beslut som fattades ska upphävas. Det har kammarrätten i Sundsvall slagit fast.
PREMIUM

Runt om i landets kommuner blev fullmäktigemöten på distans vanliga under pandemin. Men det har varit oklart om mötena lever upp till lagkraven när kommunpolitikerna träffas digitalt.

Nu har kammarrätten i Sundsvall slagit fast att två digitala möten i Luleå i december i fjol inte hållits på lagligt sätt, rapporterar SR P4 Norrbotten.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Tio dödade i Burkina Faso

Två soldater i Burkina Faso. Arkivbild.
Foto: Sophie Garcia/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Burkina Fasos armé har dödat omkring tio personer i olika insatser mellan den 7 och 13 juni. Fordon, bränsle och utrustning har tagits i beslag vid insatserna, uppger armén.

Insatserna följer på en massaker i byn Solhan tidigare i juni, där fler än 130 personer dödats och fler än 7 000 personer flytt sina hem.

Solhan ligger i gränsområdet mellan Burkina Faso, Mali och Niger i Sahel, där ett blodigt jihadistuppror pågått sedan 2015.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Miljonlotteriet

Miljonlotteriet testar på en ny strategi för sin annonsering!

Miljonlotteriet Miljonlotteriet är ett av Sveriges största lotterier och har funnits med sedan 1964.

För dig som inte vet något om lotteriet sedan tidigare, så är Miljonlotteriet grundat av iogt.se som sedan start haft som mål att låna lotteriet finansiera deras arbete mot droger i samhället. I och med regleringen av spelmarknaden förra året så har också de svenska lotterierna och spelbolagen kunnat ändra sin marknadsföring och i samband med dessa ändringar så är det bestämt att Miljonlotteriet blir digitalt, för att dra in ännu mer pengar till välgörenhetsarbetet som IOGT fokuserar på. Om du är intresserad av att kika in Miljonlotteriet så kan du göra detta här eller läsa mer om dem i denna artikel om Miljonlotteriet.

Eftersom att den svenska spelmarknaden har blivit annorlunda, så är detta en stor fördel för det svenska Miljonlotteriet eftersom att de kan använda förändringarna till något positivt. Den nya strategin för lotteriet är helt enkelt att visa mer var pengarna från Miljonlotteriets överskott går, så att fler människor får vara delaktiga i välgörenhetsarbetet som IOGT arbetar med. Sedan starten har lotteriet bidragit med över 2 miljarder kronor totalt till välgörenhetsarbete och detta är något som lotteriets överskott ska fortsätta att gå till, precis som det gjort sedan start.

Miljonlotteriet blickar framåt!

Miljonlotteriet har bestämt sig för att satsa bredare på just den digitala annonseringen där lotteriet riktar in sig på ansvarsfullt spelande och behöver numera uppfylla de hårda kraven som ställs på svenska spelbolag. Eftersom att lotteriets grundidé är att minska missbruk i samhället, så är detta något som de också är väldigt noga att fortsätta med och det är också här som den största kraften kommer att läggas även framöver. Genom de digitala kanalerna så har Miljonlotteriet redan nu lyckas komma en bra bit på vägen och det är också på denna bana som vi kan se dem fortsätta på framöver.

Den digitaliserade annonseringen kommer med andra ord att hjälpa lotteriet att nå ut till svenska folket så att de får se med egna ögon vad överskotten från försäljningen av spel hos dem bidrar till. Några av de saker som lotteriet hjälper till med är bland annat att rikta in sig på att tillföra gemenskap för barn och ungdomar som växer upp i stökiga familjer som kantas av missbruk genom årliga läger och evenemang. Via deras lotteri så kan du som spelar vara med och tävla om fantastiska vinster men också samtidigt vara en del av det stora välgörenhetsarbete som överskottet bidrar till. Sedan start så har de hjälpt både hemlösa att få tak över huvudet samt bidragit till många behandlingshem runt om i landet.

Utrikes

Nicaraguastyre försvarar gripanden

En demonstrant håller upp i flagga under en demonstration för stöd för journalister i Nicaragua 2018.
Foto: Arnulfo Franco/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Nicaraguas regering försvarar att man frihetsberövat 13 oppositionella, inklusive fyra presidentaspiranter.

Enligt regeringen rör misstankarna att de medverkat till fientlig utländsk inblandning från USA, och att de tagit emot miljontals dollar i stöd från USA:s hjälporgan USAID.

Nicaragua har fått skarp internationell kritik för agerandet, och USA – som liknar president Daniel Ortega vid en diktator – har infört nya sanktioner mot landet.

Sport

Argentina kryssade i premiären

Lionel Messi slår ut med armarna i matchen mot Chile.
Foto: Ricardo Mazalan/AP/TT
Sport
Sport

Lionel Messi skruvade in en frispark och gav sitt Argentina ledningen mot Chile i lagens första match i Copa América.

Men när domaren blåste av matchen i Rio de Janeiro räckte Messis mål efter dryga halvtimmen bara till oavgjort.

Och det efter en annan fast situation. Efter VAR-granskning fick Chile straff när Arturo Vidal fått en argentinsk spark på fel ställe. Veteranen, som covidsmittad missade Chiles VM-kvalmatcher tidigare i juni, tog själv hand om straffen – som målvakten Emiliano Martínez via ribban räddade. Men på returen kunde sedan Eduardo Vargas nicka in kvitteringen.

Argentina låg sedan på för ett segermål, men kom aldrig närmare än några halvchanser.

Senare under natten möts Paraguay och Bolivia i samma grupp.

Utrikes

Rabiesrädsla får USA att stoppa hundimport

Importstoppet införs bland annat efter att myndigheten upptäckt att många hundar haft förfalskade vaccinationsintyg. Arkivbild.
Foto: Wally Santana/AP/TT
Utrikes
Utrikes USA:s smittskyddsmyndighet CDC kommer att införa ett tillfälligt importstopp av hundar från 113 olika länder som klassas som högriskländer för rabiessmitta.
Bland länderna återfinns bland annat Ryssland, Kina, Indien, Pakistan och Belarus.

sin hemsida skriver CDC att "tillfälliga åtgärder är nödvändiga för att skydda hälsan hos importerade hundar och för att skydda allmänheten mot rabiesvirus".

Beslutet fattas efter att myndigheten märkt en kraftig uppgång av antalet hundar som importeras till landet under förfalskade intyg som visat att djuren vaccinerats mot rabies.

En annan faktor som ligger bakom beslutet uppges vara att coronapandemin fått flera länder att ställa in vaccinationer, så som rabiesvaccinationer, för många hundar.

Importstoppet, gäller från och med den 14 juli, innefattar alla typer av hundar inklusive valpar, blindhundar och amerikanska hundar som vistats i högriskländerna. Det kommer även att innefatta hundar som importeras från icke-högrisksländer om djuren under det senaste halvåret vistats i ett högriskland.

Enligt CDC:s siffror importeras strax över en miljon hundar årligen till USA, importförbudet kommer uppskattningsvis att påverka 6 procent av hundimporterna.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL