Lagfarter SkD

30-åring ny ägare till fastigheten på Västra Vemmenhög 416 i Skurup

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Di Wang, 30 år, är ny ägare till huset på adressen Västra Vemmenhög 416 i Skurup. Huset har en boyta på 156 kvadratmeter. Säljare är Carl Persson. Ägarbytet gjordes i maj 2021 och priset blev 2 100 000 kronor.
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Sektledare med "världens största familj" död

Ziona Chana familjemedlemmar samlade för ett gruppfoto utanför deras gemensamma bostad i Baktawng i delstaten Mizoram 2011. Arkivbild.
Foto: Adnan Abidi/Reuters/TT
Utrikes
Utrikes

En 76-årig indier med 39 fruar, 94 barn och 33 barnbarn har avlidit i nordöstra Indien, uppger chefsministern i delstaten Mizoram.

Mannen, Ziona Chana, var ledare för en kristen sekt som praktiserar polygami. Hans 167 fruar, barn och barnbarn gör familjen till världens största, skriver lokala medier, med reservationen att det bygger på att barnbarn räknas in.

I Kanada finns en polygam mormonsekt vars ledare har omkring 150 barn med 27 fruar.

Ziona bodde med sin familj i ett spatiöst fyravåningshus med ett hundratal rum. Fruarna delade en sovsal i närheten av 76-åringens privata sovrum. Enligt grannarna ville han ha sju-åtta av dem vid sin sida hela tiden.

I en intervju med Reuters 2011 sade Ziona att han ville utvidga familjen ytterligare.

– Jag är beredd att göra vad som helst för att gifta mig (med fler kvinnor), sade han då.

Ekonomi

El Salvador får pengar från USA

En polis i El Salvador. Landet ska ta emot pengar från USA till bland annat olika säkerhetsåtgärder. Arkivbild.
Foto: Salvador Melendez/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

El Salvador kommer att få 115 miljoner dollar i stöd från USA, i ett försök från amerikansk sida för att minska emigrationen från landet.

I stödet ingår 50 miljoner dollar till säkerhetsåtgärder, 35 miljoner för att motverka våld mot kvinnor och 30 miljoner till arbetsträning, uppger Samantha Power, chef för biståndsorganet USAID.

USAID kommer också att bidra med 12 miljoner dollar för små och medelstora företag i Guatemala, Honduras och El Salvador som drabbats av coronarelaterade nedstängningar.

Inrikes

Mordutredning på is – benbitar var urgamla

Badhytter vid strandkanten i Ljungskogen, inte långt från Skanör strand där gamla benrester hittades i april. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

När kvarlevor av en eller flera människor hittades på stranden i Skanör i april larmades polisen, som inledde en förundersökning om misstänkt mord.

Men om det låg ett brott bakom de två benrester som antagligen spolats i land så är fallet preskriberat. De analyserade benen, troligen från en människas vänstra överarm, härrör nämligen från en människa som levde för omkring 1 300 år sedan, skriver Sydsvenskan.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Första stora brittiskt frihandelsavtalet nära

Premiärministrar gånger två: Boris Johnson hälsar på Scott Morrison vid G7-mötet i Cornwall i England i helgen.
Foto: Adrian Dennis/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Storbritannien och Australien är överens om de grova dragen till ett frihandelsavtal mellan länderna, rapporterar australiska ABC News.

En del i avtalet är att ge livsmedelsproducenter i de båda länderna friare tillgång till varandras marknader. Från brittiskt håll ses avtalet som ett steg mot ett intåg i det större frihandelsavtalet TPP, där Stillahavsländer deltar.

Premiärministrarna Boris Johnson och Scott Morrison har träffats i London och löst en del frågor i de utdragna förhandlingarna, som kan leda till Storbritanniens första större frihandelsavtal efter brexit som skapats från grunden.

Trätoämnen under förhandlingarna har varit jordbruksexport från Australien, liksom vilka krav som ska gälla för brittiska backpackers i Australien.

Brittiska bönder har inför avtalet luftat oro att de har konkurrensnackdelar jämfört med sina australiska motsvarigheter, där bland annat vissa bekämpningsmedel och fodertillsatser är tillåtna som inte är det i Storbritannien, rapporterar BBC.

Sport

Frödén och Dahlén klara för NHL

Jesper Frödén lämnar Skellefteå för NHL och Boston Bruins. Arkivbild.
Foto: Erland Segerstedt/TT
Sport
Sport

Skellefteå tappar sin målspruta Jesper Frödén till NHL. Boston Bruins meddelade på måndagskvällen att klubben har skrivit ettårskontrakt med VM-forwarden.

"Vi i Bruins är väldigt nöjda med att addera Jesper till vår organisation. Vi har följt Jespers utveckling i SHL där han har bevisat att han är väldigt produktiv, konkurrenskraftig och en smart tvåvägsspelare", säger Bostons general manager i ett pressmeddelande.

Frödén, 26, gjorde 22 mål och 40 poäng på 52 matcher i Skellefteå och sköt tre VM-mål i det för Tre Kronor så misslyckade mästerskapet i Riga.

Även Timrås Jonathan Dahlén lämnar Sverige för NHL. Efter att ha varit högst delaktig i klubbens avancemang till SHL flyttar han nu till San José och spel med Sharks, samma klubb som han byttes till från Vancouver 2019. Kontraktet gäller för ett år.

Dahlén "har mognat på sin väg mot succé. Han kommer att ta med sig den erfarenheten och kämpa om en plats i NHL", skriver Sharks i ett uttalande.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Lån utan UC

Allt fler svenskar löser sina kreditskulder med ett lån!

Lån utan UC Idag är det enkelt att handla saker på avbetalning, köp nu och betala sen-erbjudanden haglar över oss dagligen. Många handlar med krediter som de egentligen inte har råd med vilket slutar för många med att man sitter i kreditfällan.

Där har man har räntor att betala från flera olika köp, men man betalar knappt av något belopp på den summan som man faktiskt har lånat. Skyhöga räntor finns fortfarande kvar men reglerades för några år sedan ner, vilket innebär att det blivit något bättre lånevillkor även i de fall där man kan ta kreditlån från andra kreditgivare än banken.

Att det är så pass enkelt att ta ett riskfritt lån hos många finansbolag och att man kan köpa prylar på avbetalning leder de flesta till att köpa mer än de egentligen har råd med. Därför har många svenskar idag börjat samla sina lån och krediter till ett enda lån, så att det enbart är en ränta som behöver bli betald per månad. Detta medför att de höga månadskostnaderna går att minimera till stor del och har på många håll räddat många familjer i ekonomisk kris. Detta är något som man brukar kalla för att binda sina krediter. Man binder dem till ett enda lån med lägre ränta - detta är räddningen för många som har hamnat i kreditfällan!

Samtidigt som många minskar sina lånekostnader - så ökar också medvetandet gällande konsumtion!

Unga fröken Greta Thunberg, är en av våra ledstjärnor idag när det kommer till att börja tänka efter hur vi behandlar vår natur. Greta är också en stark förespråkare till att vi genast bör konsumera mindre än vad vi gör nu - vilket många svenskar också tycks ha hakat på. Detta visar på att medvetandet ökar när det kommer till både att tänka mer långsiktigt, men också att många lär av sina misstag. Att kunna shoppa vad man vill från var som helst i världen har nog stigit många konsumenter åt huvudet och det är egentligen inte förrän nu som man har kunnat se de förödande effekterna av detta. Många företag visar sitt starka engagemang för klimatet utåt, vi köper mindre och mindre plast och vi äter mindre och mindre kött - vi bemöter de förödande konsekvenserna genom att balansera ut det igen.

Att vi lever i en värld av influencers kan vara en av många anledningar till varför konsumtionen ökat så mycket som den har gjort under 2000-talet. De flesta minns nog hur Postnord höll på att sjunka fullkomligt av alla leveranser av beställningar, som dessutom många bara beställde för att fota och sedan skicka tillbaka. Vi bör se vår nya medvetenhet som något mycket positiv och en klar indikation på att vi är på väg att gå mot att vara betydligt mer klimatsmarta och värna om naturen. Vi har helt enkelt, som Greta säger, börjat vakna upp! Förhoppningsvis fortsätter trenden och vi får se ytterligare aktioner som kämpar för miljön, och fler människor som höjer sin röst för vår planet i framtiden.

Inrikes

Antalet självmord minskade under pandemin

Antalet självmord minskade i Sverige under 2020 jämfört med 2019. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Inrikes
Inrikes Färre personer begick självmord i Sverige under pandemiåret 2020 jämfört med året innan. Men samma utveckling har synts under tidigare krisperioder och risken finns att fallen ökar när samhället återgår till det normala.
PREMIUM

1 441 personer tog sitt liv i Sverige under 2020 – 144 personer färre än året innan. Minskningen syntes framför allt bland människor mitt i livet, medan fallen ökade bland män över 85 år. Bland unga personer mellan 15-29 år stod självmord för 32 procent av alla dödsfall 2020.

– En minskning är alltid glädjande och väcker hopp, men det är inte läge att tänka att det vänt. Man behöver se det som ett tillfälle att arbeta för att långsiktigt förebygga självmord och se hur vi kan pressa ner självmordstalen i Sverige, säger Rickard Bracken, generalsekreterare på Suicide Zero.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Kammarrätten: Digitalt fullmäktige inte lagligt

Två digitala kommunfullmäktigemöten i Luleå levde inte upp till lagkraven. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Luleå kommun följde inte lagkraven vid två digitala fullmäktigemöten i fjol, och de beslut som fattades ska upphävas. Det har kammarrätten i Sundsvall slagit fast.
PREMIUM

Runt om i landets kommuner blev fullmäktigemöten på distans vanliga under pandemin. Men det har varit oklart om mötena lever upp till lagkraven när kommunpolitikerna träffas digitalt.

Nu har kammarrätten i Sundsvall slagit fast att två digitala möten i Luleå i december i fjol inte hållits på lagligt sätt, rapporterar SR P4 Norrbotten.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Tio dödade i Burkina Faso

Två soldater i Burkina Faso. Arkivbild.
Foto: Sophie Garcia/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Burkina Fasos armé har dödat omkring tio personer i olika insatser mellan den 7 och 13 juni. Fordon, bränsle och utrustning har tagits i beslag vid insatserna, uppger armén.

Insatserna följer på en massaker i byn Solhan tidigare i juni, där fler än 130 personer dödats och fler än 7 000 personer flytt sina hem.

Solhan ligger i gränsområdet mellan Burkina Faso, Mali och Niger i Sahel, där ett blodigt jihadistuppror pågått sedan 2015.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL