Malmö

Paludan planerar "teckna Muhammed-dag” på Rosengård

Rasmus Paludan, från det danska högerextremistiska partiet Stram kurs planerar en ny manifestation i Malmö på torsdag.
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö Den högerextreme danske politikern Rasmus Paludan planerar en ”teckna Muhammed-dag” i Malmö efter att i fjor ha nekats att bränna en koran utanför Islamic Center.
Ett exemplar av den heliga skriften brändes ändå, vilket ledde till upplopp med omfattande skadegörelse. Så sent som i förra veckan dömdes flera personer för sin medverkan.

– Vi har mottagit en ansökan om allmän sammankomst från Rasmus Paludan. Han vill hålla den på Dicksons väg på torsdag mellan klockan 19 och 21, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

I ansökan, där Rasmus Paludan titulerar sig ”ärkebiskop”, beskriver han syftet med manifestationen så här: ”International Alle Tegn Muhammed Dag. Alle kan komme og tegne den falske profet”.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Serierånare fick fängelse

Malmö
Malmö Tre män - 22, 25 och 27 år gamla - döms till fängelsestraff för en serie rån på Friisgatan i Malmö mellan den 6 februari och den 28 mars i år.

Tillvägagångssättet var detsamma vid sex av åtalspunkterna. Ett offer lockades med och drogs sedan med våld in i en trappuppgång, vanligtvis på Friisgatan 45, var på en eller två gärningsmän till anslöt.

Här användes våld och hot om våld - vid ett tillfälle skar de ett av offren i ansiktet med en kniv - för att pressa av dem vad de hade på sig. Det kunde vara kontanter, mobiltelefon eller andra värdesaker, men som regel tog de offrens bankkort och tvingade av dem koden.

Hotat med döden

Under tiden en av gärningsmännen gick till en närbelägen bankomat hölls offret kvar i trappuppgången. I några fall hände det att offret inte hade täckning på kontot, eller att det av någon anledningen inte gått att få ut några pengar, varför rubriceringen vid dessa tillfällen stannar vid försök till rån.

I flera fall har rånarna fått ut måttliga summor kontanter.

De dömda har hotat offren med att döda dem eller deras familj.

Polisen ingrep

Vid det senaste rånet den 28 mars kunde polisen ingripa och avbryta de unga männens brottslighet. Klockan var tio på kvällen när det sista offret blev stoppat utanför Friisgatan 45. Två poliser i en civil polisbil uppfattade att en person höll vakt utanför porten och överrumplade denne och kunde gripa trion.

22-åringen dömd till två och ett halvt års fängelse för Rån, försök till bedrägeri och Bedrägeri. 25-åringen döms även han till två och ett halvt års fängelse för bland annat rån och olaga hot. 27-åringen döms till ett och ett halvt års fängelse för rån och övergrepp i rättssak.

Malmö

Hade skarpladdad Uzi i lägenheten

Vid en husrannsakan i en lägenhet på Nobelvägen hittade polisen en kulsprutepistol, en så kallad Uzi, och ett laddat magasin.
Foto: Mikael Ankarvik
Malmö
Malmö En man i 40-årsåldern sitter åtalad efter att polisen hittat en kulsprutepistol, en så kallad Uzi, i hans lägenhet på Nobelvägen. Mannen är även åtalad för ringa narkotikabrott.

En civil polisgrupp som jobbar förebyggande mot narkotika i området runt Värnhem i början av februari kände att det luktade cannabis från en lägenhet. Efter att en husrannsakan införskaffats forcerades lägenhetsdörren och i en soffa låg den nu åtalade mannen.

Relativt omgående påträffades två väskor, en ryggsäck och en sportbag, som båda ”stinker” av cannabis. Mannen greps och fördes till polisstationen där man även hittade en redlinepåse med kokain på honom.

Specialsökhund

Vid husrannsakan i lägenheten användes en specialsökhund som bland annat markerade vid ett vapenskåp som finns i en garderob mellan köket och vardagsrummet. I köket hittades en lös nyckel som passade till vapenskåpet.

I vapenskåpet fann man först ett halvautomatiskt hagelgevär som mannen har licens för. Men under en City Gross-påse låg en handduk där kulsprutepistolen var invirad. Under handduken låg två magasin varutav ett var laddat med 29 patroner.

Koppling till MC-gäng

Mannen säger sig inte ha en aning om hur vare sig Uzin eller väskorna med cannabis kommit in i hans lägenhet. Att det finns flera föremål som har koppling till en mc-gäng menar mannen hör samman med hans yrkesverksamhet. På frågor om det kan vara så att mc-gänget förvarar Uzin och narkotikan i hans lägenhet svarar han att det vet han ingenting om.

Upp till polisen

När det gäller vilka som förutom han själv har nyckel till vapenskåpet uppger han först sin mamma men senare en väninna som han inte vill ”blanda in”. Han tycker att det är upp till polisen att komma fram till hur väskorna med knark och kulsprutepistolen hamnat i hans lägenhet.

När det gäller motorcykelgänget säger sig mannen inte vara medlem, men han umgås med några av dem. De är vänner och träffas som sådana. Dock vill han inte berätta hur och var de träffas.

Särskilt farlig

Vapenbrottet anses vara grovt då vapnet varit av särskilt farlig beskaffenhet och att gärningen varit av särskilt farlig art då det funnits risk att vapnet skulle komma till brottslig användning.

Malmö

Fejkad skylt pekade ut Lasse Berghagen som miljöhot

Foto: Ulla Andersson
Malmö
Malmö En skylt som sattes upp vid Limhamns kalkbrott gav information om utrotningshotade växter och djur – och pekade ut Lasse Berghagen som ett miljöhot.
– På 20 år har jag inte varit med om något liknande. Det är väldigt sällan sånt här händer säger Viveca Byhr Lindén, projektledare på gatukontoret.

Runt Limhamns kalkbrott finns flera tomma ramar där kommunen har planerat att sätta upp informationsskyltar, men någon annan hann före. I en av ramarna satt under flera dagar en skylt med information om hotade växter och djur i kalkbrottet. Men gömt bland de välformulerade meningarna stod att ”hoten kommer oftast från Lars Berghagen”. Vilka hot det mer konkret handlade om framgick inte.

– Det är lite galet, det är det. Texten i övrigt ser ut att komma från Wikipedia, säger Viveca Byhr Lindén.

Skylten hade Malmö stads logga i hörnet. Under tisdagen monterades den ner.

– Skylten är nu nedtagen och finns i förvar om någon vill ge sig till känna och göra anspråk på den, säger Viveca Byhr Lindén.

Ramen som den fejkade skylten sattes upp i är nu återigen tom.
Foto: Mattis Vindelman

Invigde tunnel

I texten nämndes även Kicki Danielsson som ska ha invigt en tunnel i området 1968, men enligt Malmö stads hemsida invigdes tunneln av dåvarande statsminister Tage Erlander (S).

Viveca Byhr Lindén menar att man från kommunens håll inte kommer att kontakta polisen.

– Det är möjligt att det är brottsligt att göra så här men att gå vidare med saken kommer att kosta mer än vad vi får ut av det. Det tog fem minuter att skruva ner den så det var ingen större arbetsinsats.

Lasse Berghagen förstår inte varför han pekats ut som miljöhot.
Foto: Erik Simander/TT

Berghagen förbluffad

Lasse Berghagen själv förstår inte varför hans namn fanns på skylten, uppger han för SVT Skåne.

– Det är mest att skratta åt, men jag tycker det är märkligt.

Vem som satt upp skylten, och varför Lasse Berghagen pekas ut som miljöbov, är i dagsläget oklart.

Området, som är klassat som naturreservat, är känt för sin artrikedom och är hem för en mängd sällsynta arter som trivs i den kalkrika miljön.

Malmö

Brand i lägenhetshus

Foto: Karsten Petersen
Malmö
Malmö Strax innan klockan 15 larmades räddningstjänsten om rökutveckling i ett lägenhetshus vid Slussen i Malmö. Senare kan man slå fast att det rör sig om en brand i konstruktionen.

Räddningstjänsten arbetar under tisdagseftermiddagen med att släcka en brand i ett lägenhetshus på Södra Promenaden. Enheter från fyra stationer ska vara på plats.

Ingen person ska vara skadad eller förd till sjukhus.

Vid 15.53 skriver polisen på sin hemsida att våning fem och sex ska vara evakuerade.

Branden tros ha uppstått i samband med en pågående renovering av husfasaden.

– Vi beräknar att vara hålla på en två till tre timmar till, säger Angelica Anbring, larmbefäl på räddningstjänsten vid halv fem.

Texten uppdateras.

Malmö

Nu går flyttlassen till gamla polishuset vid Davidshall

– Är det däruppe vi ska bo! Cecilia Thoft och Urban Thorsell hämtade nyckeln till sin nya trea på sjätte våningen i ett av gårdshusen.
Foto: Stefan Persson
Malmö
Malmö MALMÖ
Nu inleds en ny era för det gamla polishuset vid Davidshallstorg i Malmö. Huset invigdes 1934 åt polisen som är utflyttad sen länge. I september står lägenheterna i den gamla delen klara och inflyttning pågår som bäst i de tre gårdshus som Riksbyggen uppfört inne på polishusets gård.

Röda mattan är utrullad innanför de gamla portarna som leder in på gården.

Flyttar in

Förväntansfulla nya bostadsrättsägare anländer hela tiden och säljare Marie Lundström med flera från Riksbyggen välkomnar och visar runt.

15 miljoner kostar den dyraste lägenheten högst upp i ett av gårdshusen. men så har den också en vidunderlig utsikt över Malmö från den egna terrassen, säger Riksbyggens projektledare Emil Nilsson.
15 miljoner kostar den dyraste lägenheten högst upp i ett av gårdshusen. men så har den också en vidunderlig utsikt över Malmö från den egna terrassen, säger Riksbyggens projektledare Emil Nilsson.
Foto: Stefan Persson

– Att bo mitt i centrum i en spännande, historisk miljö. Det lockade oss, säger Cecilia Thoft och Urban Thorsell som hämtade nyckeln till sin nya trea på sjätte våningen i ett av gårdshusen.

Nära till allt

– Under sommarhalvåret bor vi på koloniområdet Elinelund, barnen är stora och vi ville ha en lite mindre citylägenhet vintertid. Med nära till allt.

Det lockade också Emil Eriksson och hans sambo Jenny Ludvigsson.

– Vi flyttar in i en trea och är jätteglada för vår balkong, vi hade ingen där vi bodde innan. Det historiska läget vid gamla polishuset och så att bo mitt i stan är perfekt. Vill vi spontant gå på bio har vi två minuter dit. Här finns också garage med bilpool under huset vilket passar oss som inte har bil.

En passage mellan gårdshusen på polishusets gård där inflyttning pågår för fullt. De nya bostadsrättsinnehavarna hämtar ut sina nycklar i omgångar just nu.
En passage mellan gårdshusen på polishusets gård där inflyttning pågår för fullt. De nya bostadsrättsinnehavarna hämtar ut sina nycklar i omgångar just nu.
Foto: Stefan Persson

Sofie Persson med sambo flyttar också in i ett av gårdshusen.

– Min mamma är polis och tycker det är jätteroligt att jag ska bo här! Att få flytta in i ett nybyggt hus känns bra. Och det är så tyst och fint här inne på gården, man kan inte ana utifrån att här finns dessa gårdshus. Här får vi både det nya och det gamla tillsammans, säger Sofie Persson.

122 lägenheter

Totalt finns 122 lägenheter varav hälften i de tre nybyggda gårdshusen. De är inflyttningsklara nu medan resten av bostäderna, i gamla polishuset, blir inflyttningsklara i september.

– I det gamla huset handlar det om mer traditionella lägenheter medan de tre gårdshusen är uppförda på ett modernt, yteffektivt sätt, säger Emil Nilsson, projektledare på Riksbyggen.

Stora hallar

– I polishuset får vi rätta oss efter byggnaden. Lägenheterna får till exempel stora hallar och högre i tak. Det är en effekt av att det är ett gammalt hus som byggs om.

– Det var viktigt för oss att förena gammalt och nytt. Detta är ett unikt projekt, säger Emil Nilsson, Riksbyggen.
– Det var viktigt för oss att förena gammalt och nytt. Detta är ett unikt projekt, säger Emil Nilsson, Riksbyggen.
Foto: Stefan Persson

I snart tre år har försäljning av lägenheterna pågått och intresset var stort från start.

– Alla är sålda utom fyra av vilka tre är reserverade. En i gamla polishuset är ledig, säger mäklare Conny Knutsson på Bjurfors.

Stort och smått

Här finns ettor på 24 kvadratmeter till stora femmor på 169 kvadrat. Den dyraste, överst på åttonde våningen i ett av gårdshusen med egen terrass och vidunderlig utsikt över Malmö, kostar 15 miljoner kronor.

Polismästarens våning i gamla polishuset går på 12 miljoner.

– Den är ensam om att ha balkong mot torget, säger Ulrika Nyström, Riksbyggens regionchef.

FAKTA

Invigdes för polisen 1934

Den första riktiga polisorganisationen i Malmö bildades i april 1874 och flyttade in i Rådhusets källarvåning. Polismästaren och polisdomstolen fick dock hålla till på första våningen. Redan 1907 var polisen trångbodd men först 1912 kunde polisen lämna Rådhuset och flytta till en nybyggd fastighet i hörnet Engelbrektsgatan och Grynbodgatan. 1931 genomfördes en omorganisation inom Malmöpolisen och då beslöts om nytt polishus vid Davidshallstorg. Det då fyra våningar höga huset invigdes i december 1934. På gården fanns garage för polisens två bilar samt häststallar och rastbana för hästarna i gårdens mitt. Denna användes senare även som rastbana för fångar. 1955 gjordes en tillbyggnad i vinkel mot gården och i slutet av 50-talet ytterligare en våning på huvudbyggnaden. Arresterna låg i en halvcirkelformad byggnad vid tillbyggnaden. Den har nu rivits och ett av de tre nya gårdshusen byggts här.

Här har man tagit vara på detaljer som en inbyggd bokhylla och en öppen spis. Konstapelns minimala rum ingår också som ett rum i en av lägenheterna i gamla huset.

Viktigt bevara

– Stadsantikvarien och Malmö museum var mycket noga med att detta rum skulle bevaras, inte minst för att visa på hierarkin och skillnaden mellan hur polismästaren och konstapeln bodde, säger Ulrika Nyström.

En av treorna i ett av de tre gårdshusen där lägenheten fått spännande vinklar och balkong som löper runt samt radiatorer på höjden.
En av treorna i ett av de tre gårdshusen där lägenheten fått spännande vinklar och balkong som löper runt samt radiatorer på höjden.
Foto: Stefan Persson

Riksbyggen har lagt stor vikt vid mötesplatser och det finns gemensam takterrass, ett orangeri, mötes- eller festsal att hyra och gemensamma ytor både ute och inne.

Ordersalen

– Gamla domsalen som blev ordersalen kan hyras för sammankomster och fester. Här finns originaldetaljer bevarade.

I den stora ordersalen hölls alla presskonferenser och liknande innan polisledningen lämnade Davidshallstorg.

Gemensamma ytor ute och inne, takterrass och samlingssal att hyra har varit viktiga inslag i utformningen av husen.
Gemensamma ytor ute och inne, takterrass och samlingssal att hyra har varit viktiga inslag i utformningen av husen.
Foto: Stefan Persson

I det gamla huset har vi behållit trapphusen, djupa fönsterkarmar, många dörrar och andra detaljer, säger Emil Nilsson och visar lägenheten högst upp där gamla gymnastiksalen låg och polisstyrelsen hade sina möten.

Unikt projekt

– Vi ville få det nya och gamla att hålla ihop. Att Riksbyggen tidigare genomfört ett projekt där vi byggt om Beckomberga mentalsjukhus i Stockholm till bostäder bidrog till att vi vågade oss på detta, säger Emil Nilsson.

Att bygga om gamla polishuset är ett unikt projekt.

– Lägenheterna blir moderna men får många spännande inslag och vi har bevarat socklar, dörrar, friser med mera. Men det blir inga sekelskifteslägenheter utan moderna bostäder, betonar Emil Nilsson.

Lyckliga över sin balkong i nya lägenheten i ett av gårdshusen är Emil Eriksson och Jenny Ludvigsson som håller på att flytta in.
Lyckliga över sin balkong i nya lägenheten i ett av gårdshusen är Emil Eriksson och Jenny Ludvigsson som håller på att flytta in.
Foto: Stefan Persson
Bara fyra av de 122 lägenheterna i gårdshusen och gamla polishuset är inte sålda. Tre av dessa är reserverade så endast en är egentligen ledig.
Bara fyra av de 122 lägenheterna i gårdshusen och gamla polishuset är inte sålda. Tre av dessa är reserverade så endast en är egentligen ledig.
Foto: Stefan Persson
Trots att lägenheterna ligger mitt i centrala Malmö är det lugnt och tyst inne på gården bakom gamla polishuset där de tre gårdshusen uppförts.
Trots att lägenheterna ligger mitt i centrala Malmö är det lugnt och tyst inne på gården bakom gamla polishuset där de tre gårdshusen uppförts.
Foto: Stefan Persson
För att inte några av lägenheterna i gamla polishuset bara ska ligga mot norr har man gjort ett rum till i vinkel som går in i nyare delen åt gården.
För att inte några av lägenheterna i gamla polishuset bara ska ligga mot norr har man gjort ett rum till i vinkel som går in i nyare delen åt gården.
Foto: Stefan Persson
Bjurforsmäklare Conny Knutsson vid de gamla portarna in mot gården. Han har sålt många av lägenheterna i polishuset och gårdshusen.
Bjurforsmäklare Conny Knutsson vid de gamla portarna in mot gården. Han har sålt många av lägenheterna i polishuset och gårdshusen.
Foto: Stefan Persson
Inflyttningen i gårdshusen bakom gamla polishuset är redan i full gång. I september är det klart även i det gamla huset ut mot Davidshallstorg.
Inflyttningen i gårdshusen bakom gamla polishuset är redan i full gång. I september är det klart även i det gamla huset ut mot Davidshallstorg.
Foto: Stefan Persson
Ombyggnad i gamla polishuset pågår fortfarande. Polismästarens våning är den enda med balkong mot torget.
Ombyggnad i gamla polishuset pågår fortfarande. Polismästarens våning är den enda med balkong mot torget.
Foto: Stefan Persson
Riksbyggen har rullat ut röda mattan i gången in mot polishusgården för att välkomna de nya bostadsrättsinnehavarna. Inflyttningen i gårdshusen är i full gång.
Riksbyggen har rullat ut röda mattan i gången in mot polishusgården för att välkomna de nya bostadsrättsinnehavarna. Inflyttningen i gårdshusen är i full gång.
Foto: Stefan Persson
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

SUNBIRD WEBBYRÅ

Webbyråns bästa knep hur du skapar ett starkt varumärke

SUNBIRD WEBBYRÅ

Enligt Sunbird Webbyrå kan ett starkt varumärke vara en av de viktigaste faktorerna för att öka ert företags försäljning online:

Det finns för mycket information och för lite tid. Potentiella kunder som besöker er tenderar att ta snabba beslut som oftas baseras på en känsla och vilket förtroende de får för er.

Ett varumärke är någons magkänsla om er. Det är inte vad ni säger att det är. Utan vad era kunder säger att det är. Här kommer Sunbird Webbyrå med fyra riktlinjer för att stärka ett varumärke.

1. Var konsekvent

Det är viktigt att ni alltid är konsekventa och lever efter ert varumärke. Byt inte budskap och värdegrunder när vinden vänder.

2. Tänk långsiktigt

Förtroende byggs upp över tid och det är viktigt att ni är beredda att offra kortsiktiga vinster för de långsiktiga. Man ska varken göra eller säga för mycket, håll er till ramen och lägg inte lättvindigt till fler tjänster i er arsenal.

3. Differentiera er

Det är lättare att bygga ett varumärke om man är unik. Är ni nischade förstår man snabbare vad ni står för.

4. Var fokuserad

För många hemsidor försöker säga för mycket. Säg bara det viktigaste. Ska ni få fram ett budskap ska ni enbart ge informationen läsaren verkligen behöver - inte allt som är bra att säga.

Även om de flesta är medvetna om detta menar Sunbird Webbyrå att många företag ändå tenderar att lägga för mycket text på hemsidan. Vilket gör att besökaren får jobba för att förstå vad man gör.

Vill ni ha hjälp att ta fram skräddarsydd webbdesign som stärker ert varumärke - Kontakta Sunbird Webbyrå här.

Malmö

Råttspillning i köket - restauranger stängdes ner

Råttspillning hittades i två restauranger på en food court i Malmö efter en anmälan från en privatperson. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Malmö
Malmö Efter ett råttlarm från en privatperson hittades råttspillning på två Malmö-restauranger.
Bristerna ansågs vara så allvarliga att restaurangerna tillfälligt tvingades stänga.

När en restaurangbesökare upptäckte råttor på det gemensamma serveringsstället på en foodcourt i södra Malmö lämnade kunden ett klagomål till miljöförvaltningen.

– En privatperson har gjort en anmälan till oss efter att personen suttit i serveringsutrymme och sett råttor där, säger Susanne Olsson, livsmedelsinspektör vid miljöförvaltningen i Malmö stad.

Miljöförvaltningen undersökte foodcourten vid ett oanmält besök den 4 juni. De kunde då konstatera att det fanns råttspillning i anslutning till två restauranger i lokalen. I en av restaurangerna hittades råttspillning under en arbetsbänk i köket och i en annan restaurang hittades råttspillning i ett rum i anslutning till köket där engångsmaterial förvaras. Däremot fanns inga spår av råttor i foodcourtens serveringsdel.

Beslut om tillfällig stängning

Samma dag fick de två restaurangerna besked om att de tillfälligt tvingades stänga sin verksamhet.

– De andra restaurangerna blev aviserade om att stänga bakdörren, säger Susanne Olsson.

Fastighetsägare, verksamhetsägare och skadedjursbekämpningsföretag arbetade tillsammans för att städa, förpacka livsmedel i förslutna lådor, täppa igen hål i en rörledning och se till att byggnaden blev fri från råttor.

Dagen efter, den 5 juni, kunde verksamheterna öppna upp igen efter ännu ett besök från miljöförvaltningen. Bristerna ansågs då vara åtgärdade.

Malmö

Sprejad med vätska när han konfronterade inbrottstjuvar

Foto: Christer Cederlund
Malmö
Klagshamn Vid 13-tiden på tisdagen ska en lägenhet i Klagshamn utsatts för inbrott. Inbrottstjuvarna ertappades av de boende och en av dem ska ha blivit sprejad med något då han jagat efter dem.

Två personer i 80-årsåldern ertappade under tisdagen tre inbrottstjuvar i deras lägenhet i Klagshamn.

– Tre maskerade gärningspersoner ska ha befunnit sig i lägenheten. En av de målsägande, en man, ska ha jagat efter gärningspersonerna och blivit sprejad med något som orsakat honom skada, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Trött på olagliga smällare under studentveckan

Malmö
MALMÖ En Malmöbo tycker att det är oroväckande att smällare och fyrverkerier tillåts under studentvecken utan att någon myndighet ingriper.

– I år har detta pågått i två veckor. Detta olagliga förfarande är en nyinstiftad ”tradition” som har pågått i alla fall tre år och mig veterligen helt utan ingripande.

– Jag har kontaktat polisen men de noterar i princip bara mitt klagomål. Det sänder ut väldigt missvisande signaler till unga när myndigheter ser genom fingrarna på något som faktiskt inte är tillåtet, det finns ju reella anledningar till att just detta är olagligt, skriver Malmöbon i ett mejl till kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL