Lagfarter SkD

33-åring ny ägare till fastighet i Höör

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Jakob Esbjörn Persmark, 33 år, från Trelleborg, har köpt fastigheten på adressen Fogdarp Strandvägen 505E i Höör av säljaren Drömbostaden Scandinavia AB. Köpesumman blev 783 000 kronor och den nya ägaren tog över marken i april 2021. Tomten är 1 090 kvadratmeter stor.

Alldeles i närheten såldes i oktober förra året en annan tomt, på Fogdarp Strandvägen 505F. Priset blev där 4 491 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Dansk Taiwaninbjudan väcker Kinas ilska

Danmarks utrikesminister Jeppe Kofod (S). Arkivbild.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix/TT
Utrikes
Utrikes

Danmarks utrikesminister Jeppe Kofod och Taiwans president Tsai Ing-Wen stod sida vid sida i Köpenhamn och försvarade demokratiska värderingar på ett internationellt demokratiseminarium.

Händelsen väckte Kinas omedelbara ilska. Pekingregimen anser att Taiwan är en del av Kinas territorium.

Kinas ambassad i Köpenhamn kritiserade mötet och konstaterade att antikinesiska aktiviteter genom utländska aktörer eller separatister som vill se självständighet för Taiwan eller Hongkong "kommer att misslyckas".

Men utrikesminister Kofod (S) sade att han förbereder en dansk utrikespolitik som är "värderingsgrundad", och han fördömde sanktioner som riktats mot EU från Kina.

– Vi måste stå starkare, svara snabbare och med mer kraft när universella värden som mänskliga rättigheter och yttrandefrihet är hotade, sade Kofod.

De dansk-kinesiska relationerna har tidigare förbättrats sedan ett bilateralt lågvattenmärke efter dåvarande statsminister Lars Løkke Rasmussens möte med religiöse ledaren Dalai lama 2009.

Ekonomi

Teknikjättar sänken på Wall Street

Wall Street föll under måndagen. Arkivbild.
Foto: Nicole Pereira/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Det blev en dyster start på börsveckan på Wall Street.

Dow Jones industriindex var tidigt under måndagen uppe på rekordnivåer, men föll lagom till stängning under strecket: ned 0,1 procent.

Samtliga stora index på USA-börsen backade. Det breda S&P500-indexet tappade 1,0 procent och Nasdaq-indexet föll hela 2,6 procent. Helt i linje med teknikjättarna – de så kallade Faang-bolagen – vars aktier backade.

Trots att USA:s centralbank Federal Reserve har skickat lugnande signaler om att eventuell inflation är övergående, påverkas handlarna på börsen av den.

– Det är fortfarande osäkert om man på marknaden tror att inflationen är övergående eller något som kommer att hänga kvar, säger Paul Nolte, portföljförvaltare på Kingsview Asset Management i Chicago.

Höör

H65 Höör sköt bort sig i första SM-finalen

Isabelle Andersson gjorde tio mål i senaste SM-semifinalen mot Sävehof, men stoppades effektivt av Skuruförsvaret.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Höör
Sport
handboll H65 Höör sköt bort sig i den första SM-finalen borta mot Skuru, som vann med 29-22 mycket tack vare Rebecca Nilsson som hade en fullkomligt magisk kväll i hemmamålet.

– Vi får egentligen inte träff någonstans. Slutför inte jobbet riktigt bakåt och framåt... ja vi kom till fina lägen, men Rebecca gjorde en fantastisk match, som hon gjort flera gånger på sistone, sa H65:s vänstersexa Emma Rask i C More efter matchen.

Ola Månsson skrädde inte orden när Skånskan fick tag på honom en stund efter matchen:

– Jag är mycket besviken. Vi blev utspelade i en SM-final och det suger. Vi fick inte till försvarsspelet, inte i gång målvakterna och framåt missade vi alldeles för mycket. Ingen var riktigt bra i dag. Skuru hade total kontroll på den här matchen.

Efter den enormt starka avgörande SM-semifinalen mot Sävehof var det ett lite mänskligare H65 Höör som klev ut i Eriksdalshallen i den första SM-finalen borta mot Skuru. Lite slarvigare, lite sämre fokus och framför allt betydligt sämre effektivitet.

Medn det fanns alltså en förklaring till det senare.

Skrumålvakten Rebecca Nilsson.

I den första halvleken lyckades Skurus målvakt med allt de första 20 minuterna. H65 Höör spelade ett utmärkt anfallsspel och kom till massvis med lägen, men missade det mesta.

Missade straffar

Om inte Skurumålvakten stod i vägen - hon hade länge 50 i räddningsprocent - så var det skott i stolpar eller ribba och dessutom missade Amelia Lundbäck ovanligt nog två straffar.

Det ville sig helt enkelt inte och i stället kunde hemmalaget sakta men säkert dra ifrån, som mest till 11-5 efter drygt tjugo minuters spel. Sex bollar upp.

Skurus Alexandra Bjärrenholt lyckades med det mesta och noterades för hela 12 mål i den första SM-finalen.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Som så ofta jobbade sig H65 tillbaka och var sä nära som tre bollar ifrån vid 13-10 för Skuru. Men med två raka mål i slutet av halvleken blev avståndet ändå fem mål i halvtid, 15-10.

– Vi började bra, men tyvärr satte vi inte våra lägen och klart att det satte sig lite i huvudet att deras målvakt fick så bra träff. Men vi ryckte upp oss och kände att vi kunde göra mål sedan, sa Emma Lindqvist i halvtid.

– Vi måste fortsätta sätta våra lägen och få till försvaret bättre, annars vinner vi inte i dag.

Ökade avståndet

Det blev inte alls som Emma Lindqvist ville. Hemmalaget inledde bäst även i den andra halvleken och satte sina lägen, samtidigt som målvakten Rebecca Nilsson fortsatte att göra livet surt för tjejerna från Höör. Efter 50 minuters spel var avståndet sju mål, 21-14.

Tio minuter kvar var det åtta mål, vid 23-15.

H65 Höör jobbade sig så nära som 24-20, men sedan kunde Skuru stänga matchen och vann till slut med sju bollar. Rebecca Nilsson stannade vid 45 procent räddningar, men hade dessutom mycket hjälp av sina stolpar.

Med ungefär 15 missade fria lägen har Höörslaget emellertid en del marginaler att gå på till returen på hemmaplan.

– Det är bara för oss att åka hem och ladda om och försöka lösa detta, sa Emma Rask.

– Det är klart att vi kan vända detta, men då måste vi spela bra. Spelar vi som i dag går det inte. Visst kan vi kanske skylla på att det kom tätt inpå urladdningen mot Sävehof och att de flesta av mina spelare gjorde sin första SM-final. Men det är bara undanflykter, vi var så förberedda vi kunde vara, sa Ola Månsson.

I slutet av matchen gick Amelia Lundbäck ut med uppenbara smärtor i en hand.

– Fingret hoppade ur led, mer än så vet jag inte, sa Lundbäck själv.

SM-final 2 spelas i Höör på torsdag.

Sport

Växjö tog SM-guld i ishockey

Växjös Fredrik Karlström klappas om efter 2–1-målet.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Sport
Sport

Växjö är svensk mästare i ishockey. I den femte finalmatchen mot Rögle vände smålänningarna underläge till 6–2-seger och knep sitt tredje SM-guld efter 4–1 i matcher.

Sport

TT-FLASH: Växjö tar SM-guld i ishockey

Sport
Sport Växjö är svensk mästare i ishockey efter att ha besegrat Rögle med 4–1 i matcher.
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Wästgötafinans.se

Vilka kriterier måste jag uppfylla för att få ta ett privatlån?

Wästgötafinans

För att du ska kunna få igenom ett privatlån så behöver du uppfylla ett antal kriterier. Dessa kan komma att ändras beroende på vem du ansöker om lånet hos men de följer oftast ett antal generella punkter (mer om det senare) vilka du måste uppfylla för att överhuvudtaget kvalificera dig för privatlånet.

Vad är ett privatlån egentligen för något?

Innan vi går in på dessa kriterier, så vill vi kortfattat förklara vad ett privatlån egentligen är för något. Ett privatlån är helt enkelt en form av lån utan säkerhet, vilket innebär att det inte krävs någon form av säkerhet för att lånet ska beviljas.

Det är viktigt att understryka det faktum att själva lånet i sig egentligen kan använda till vad du än önskar. Oavsett om du planerar att renovera huset, boka din drömsemester eller finansiera den senaste elektroniken, är helt upp till dig själv.

Du behöver också vara medveten om att privatlån har flera olika benämningar där termer såsom blanco lån, smslån, snabblån och andra liknande termer som kreditgivare använder sig av för att marknadsföra det till sina konsumenter.

Vilka är grundkriterierna för att få låna?

Privatlån kräver alltid att du uppfyller flera grundkrav för att överhuvudtaget kunna ha möjligheten att ansöka om lånet i först taget. VI kan inte lista alla de kriterier eftersom alla långivare har olika krav, dock så finns det ett antal av dessas som alla kreditgivare tillämpar när det kommer till låneprocessen såsom www.wastgotafinans.se, nämligen följande:

● Du måste vara minst 18 år gammal, vissa aktörer kan kräva att du är äldre än så.

● En deklarerad inkomst krävs, dock så kan summan variera beroende vem du ansöker hos.

● De flesta långivare kräver att deras sökande har ett fläckfritt förflutet utan några betalningsanmärkningar men det finns också långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar (mer om det senare).

● Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden oavsett hur stor beloppet är.

● Du får inte ha en skyddad identitet

● Du måste även vara folkbokförd i Sverige med en fysisk adress

Förutom ovanstående så kan du även få igenom privatlånet genom att använda dig av en medsökande, som självfallet måste uppfylla grunder kriterierna ovan, samtidigt som hen behöver en stabil och fläckfri privatekonomi.

Kan jag få igenom lånet även om jag har en eller flera betalningsanmärkningar?

Förr i tiden så var det i princip omöjligt att få igenom ett privatlån om man hade en eller flera betalningsanmärkningar. Dock så har det på senare år dykt upp flera aktörer vilka specialiserat sig på att erbjuda privatlån till konsumenter vilka har betalningsanmärkningar i bagaget.

Dessa kreditgivare bedömer varje sökande individuellt vilket innebär att även om du har en eller flera betalningsanmärkningar sen tidigare men har en ordnad ekonomi vid tillfället som du ansöker, så kan du komma att få igenom privatlån.

Du kan även få erbjudanden om en mindre lånesumma än den du ansökt om, men detta är något som återigen sker per individuell basis. Med andra ord så kan du aldrig veta vad som gäller i ditt fall innan du ansöker om privatlånet.

Hur gör jag för att hitta det bästa privatlånet?

Man ska aldrig hoppa på de första erbjudanden som erbjuds utan beakta sina alternativt genom att jämföra ett antal erbjudanden och ställa de helt enkelt mot varandra. Även om det låter som sunt förnuft så skulle du bli förvånad gällande hur många sökanden som hoppar på den första bästa erbjudande som då får syn på. Vi har genom att anamma ovanstående lyckats spara flera tusen kronor per månad genom att helt enkelt jämföra olika erbjudanden.

Inrikes

Tågluffarkort för resor i Sverige lanseras

Ett tågluffarkort för obegränsat resande i Sverige lanseras i sommar. Arkivbild.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Inrikes
Inrikes Det ser ut att bli ännu en sommar på hemmaplan. Nu lanseras ett nytt tågluffarkort för resande i Sverige.

– Vi tror stenhårt på att Sverige kommer bli ett förstahandsval för väldigt, väldigt många en lång tid framåt, säger Anton Almqvist-Källén, presskommunikatör på SJ.

Sju, femton eller trettio dagar – så länge kommer du att kunna resa kors och tvärs med SJ:s nya tågbiljetter. Biljetterna kommer finnas för perioden 14 juni–15 augusti i år.

Kortet togs fram efter att först ha prövats på en grupp studenter. Projektet pågick under två års tid och breddades sedan för att passa alla åldrar.

– Vi har märkt på alla semesterforum och hur snacket går för hur man vill resa. Man vill dels resa med lägre klimatavtryck, men man vill också resa med tåg och upptäcka mer av Sverige, säger Anton Almqvist-Källén presskommunikatör på SJ.

Han tror att den inhemska turismen fortsätter att öka efter pandemin.

– Diskussionerna om hur man ska kunna resa klimatsmart kommer ju inte att minska.

SJ kommer att satsa på fler tåg och bättre anslutningar ut i Europa, men Almqvist-Källén tror också att det kommer att finnas en ökad efterfrågan på tågluff i Sverige.

SJ jobbar på en lösning för att kunna erbjuda resor till utländska destinationer, men den tekniska lösningen tar tid. Almqvist-Källén kan ännu inte säga vilka destinationer som ingår, men målet är att erbjuda resor till södra delarna av kontinenten.

Hanna Schück/TT

FAKTA

Fakta: Tågluff i Sverige

Tågluffarkortet ska enligt SJ göra det lättare att semestra klimatsmart och upptäcka mer av Sverige i sommar.

Biljetten gäller för obegränsat resande under sju, femton eller trettio dagar och är giltig under perioden 14 juni–15 augusti, från Umeå till Malmö. Tidigare har den som velat resa runt i Sverige behövt boka enstaka resor.

Kortet har testats som ett pilotprojekt efter att idén uppkom under en workshop med studenter där deltagarna fick önska vad de saknade hos SJ. Nytt för den officiella lanseringen är tågluffarkortet för en veckas resa.

Biljetterna blir tillgängliga för bokning den 31 maj.

Källa: SJ

Sport

Norlings sköna seger – 2–0 mot AIK

AIK:s Ebenezer Ofori i duell med Norrköpings matchvinnare Samuel Adegbenro.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
Sport
Sport Det var som att vinna mot en gammal vän.
Rikard Norling njöt av framgången med IFK Norrköping – inte av att klå AIK med 2–0.
– Det är en jäkligt svår match mot ett jäkligt bra lag, säger Norling.
PREMIUM

Samuel Adegbenros två mål gav Norrköping tredje raka segern. Den förde upp klubben bakom ledande Djurgården i den fotbollsallsvenska tabelltoppen.

För Norling var förstås matchen speciell. En stor del av 49-åringens tränarkarriär har utspelat sig på Råsunda, på träningsanläggningen på Karlberg och på Friends arena.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Upphittade vargungen avlivad

Några ungdomar trodde att de hade hittat en hundvalp i skogen i Värmland. Arkivbild.
Foto: Terje Håheim/NTB/TT
Inrikes
Inrikes

En grupp ungdomar hittade en liten hundvalp i skogarna i Lesjöfors i Värmland och tog med sig den hem. "Hundvalpen" visade sig sedan vara en vargunge, som tidningen Svensk Jakt var först med att rapportera om.

Vargen tillhör statens vilt och därmed gjorde sig ungdomarna omedvetet skyldiga till miljöbrott. Men enligt Lars Hedelin, polisens presstalesperson i region Bergslagen, utreder inte polisen något brott i nuläget.

– Miljöåklagare anlitades konsultativt av polispatrullen för att hantera ärendet, men man har konstaterat att det inte finns någon brottsmisstanke, inget uppsåt eller brott över huvud taget, säger han till Göteborgs-Posten.

Nu har vargungen avlivats, med stöd av en paragraf i jaktförordningen: ”Om frilevande vilt anträffas så skadat eller i en sådan belägenhet att det snarast bör avlivas av djurskyddsskäl, får djuret avlivas även om det är fredat eller om avlivningen sker på någon annans mark.”

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL