Lagfarter SkD

Nya ägare till miljonvilla i Löberöd

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD 3 050 000 kronor fick Fredrik och Jenny Ramner, båda 54 år, från Klagshamn ge för huset på Högseröd 535 i Löberöd. Byggår för huset är 1925 och boarean är 135 kvadratmeter. Fastigheten har också en tomt på nästan 1,1 hektar. Köpet från säljarna Renate och Stina Elin Erika Sundholm blev klart i april 2021.

Bara några hundra meter bort såldes i augusti förra året ett annat hus, på Arup 174. Där landade priset på 1 500 000 kronor för det 121 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Två anhållna för grovt koppleri

Två personer har anhållits misstänkta för grovt koppleri efter ett tillslag mot massagesalonger i södra Stockholm. Arkivbild.
Foto: Hanna Franzén/TT
Inrikes
Inrikes

En man och en kvinna har anhållits misstänkta för grovt koppleri. De två greps i samband med ett tillslag mot flera massagesalonger i södra Stockholm på måndagen.

– Det är ett tidigt skede i utredningen. Vi kommer att kunna ge mer information allt eftersom, säger Jana De Geer, tillförordnad chef för människohandelssektionen vid polisens Stockholmsregion till TT.

Vidare hänvisar hon till polisens webbplats.

"Tillslaget har skett i samverkan med flera enheter inom polisen, andra myndigheter och socialtjänsten i Stockholms stad. De gemensamma insatserna ger goda förutsättningar i den fortsatta förundersökningen", säger De Geer i ett pressmeddelande.

Sport

Knäskada stoppar Magarity i EM

Regan Magarity, i mitten, under landslagsträning. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Sport
Sport

Basketlandslaget har fått ytterligare ett avbräck till EM i sommar. Det är forwarden Regan Magarity som missar mästerskapet på grund av en knäskada.

25-åringen har spelat hela säsongen i den franska ligan med en knäskada som förvärrats. Hon fick valet att rehabilitera skadan eller spela EM och riskera en större skada.

Magarity slog igenom för två år sedan när Sverige tog en sjätteplats i EM.

"EM för två år sedan är en av mina absolut bästa upplevelser någonsin inom basketen, jag älskar att spela för landslaget, så det är tufft och jättetråkigt", säger hon, i ett pressmeddelande, om beslutet att avstå EM, där det ska spelas tre matcher på fyra dagar.

"Jag vill kunna spela länge och spela för landslaget många fler gånger".

Sedan tidigare har den största svenska stjärnan, Amanda Zahui, tackat nej till EM.

Ingela Ahlberg/TT

Kultur och nöje

Starka känslor väntas när La Scala öppnar

Publiken är hänvisad till balkongerna när La Scala i Milano öppnar igen efter sex månaders pandemistängning. Arkivbild.
Foto: Antonio Calanni
Kultur och nöje
Kultur och nöje La Scala i Milano slår upp dörrarna igen. Eter sex månader utan publik kan operan nu ge föreställningar för 500 personer åt gången.

"Patria opressa" från Giuseppe Verdis "Macbeth" blir öppningsstycke när La Scala öppnar igen 10 maj. Känslorna förväntas bli starka:

– Vi har spelat in många konserter som strömmats, men det har varit virtuellt, det här är annorlunda. Med publik blir det en intensiv och känslostark stund som vi delar, liksom en avslutande applåd som vi saknat, säger Stefano Cardo, klarinettist i operans orkester, till AFP.

Operan har varit stängd under sex månader på grund av pandemin som slagit hårt också mot La Scalas anställda. Operan har haft 144 fall av covid-19 varav 64 i kören. För att verksamheten nu ska bli så säker som möjligt har orkestern tagit över platserna på parkett. Den reducerade publiken – 500 i stället för 2 000 – är hänvisad till balkongerna.

Erika Josefsson/TT

Utrikes

Dahlgren: Behöver lyssna mer på medborgarna

EU-minister Hans Dahlgren (S) tonar ned förväntningarna inför 'framtidskonferensen'. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Utrikes
Utrikes Har människor för liten möjlighet att påverka vad politikerna gör i Bryssel? Ja, verkar svaret vara. Därför inleds nu konferensen om EU:s framtid. Men den kommer inte att mynna ut i några konkreta beslut.

Konferensen som säger sig ta sig an hela EU:s framtid går ut på att öka delaktigheten i politiken och låta människor göra sina röster hörda.

Människor bjuds in till digitala plattformar där de kan dela med sig av förslag och synpunkter.

Så kallade medborgarpaneler representerade utifrån geografiskt ursprung, kön, ålder, socioekonomiska bakgrund och utbildningsnivå ska diskutera olika ämnen. Och olika fysiska och digitala decentraliserade evenemang ska ordnas av både organisationer och myndigheter.

– Vi behöver lyssna mer på medborgarna. Det är inte så att de som arbetar med EU-politik inte har lyssnat alls på medborgarna hittills, men det finns mer att göra, säger Sveriges EU-minister Hans Dahlgren.

Åtgärda klimatkrisen

Konferensen genomförs under ledning av de tre EU-institutionerna – företrädda av Europaparlamentets talman, rådets ordförande och Europeiska kommissionens ordförande – vilka fungerar som gemensamt ordförandeskap.

Frågorna ska kunna diskuteras "förbehållslöst och utan att omfattningen begränsas till på förhand fastställda politikområden."

Hans Dahlgren tror att två ämnen kommer att dominera.

– Jag får till mig ett tydligt budskap i två frågor: Vi måste lösa klimatfrågan och det andra är att vi måste ta värderingsfrågorna på allvar. När vi ser att uppslutningen bakom de demokratiska principerna svajar i olika delar av Europa, då måste vi göra något åt detta, säger han och fortsätter:

– Och vi måste inte bara prata om att vi har en klimatkris, vi måste också åtgärda den.

Inget beslut

Konferensen kommer att landa i ett sammanfattande, rekommenderande dokument. Men det blir inga konkreta beslut. Hans Dahlgren framhåller att konferensen inte är ett beslutsforum som tar över den vanliga ordningen inom EU. Han tonar ned eventuella förhoppningar.

– Det är väldigt viktigt att vi inte skapar några förväntningar om att det här är ett nytt sätt att få vara med och bestämma och sedan kan vi inte motsvara sådana förväntningar. Det är bättre att lova för lite och hålla för mycket än tvärtom.

Frågan om de demokratiska principerna har också kretsat kring om det ska vara möjligt att utesluta ett land ur EU, men det tycker inte Hans Dahlgren.

– För egen del tycker jag det är fel väg att gå, att utesluta ett land ur i unionen. Jag menar att vi inte ska ge upp hoppet om att människorna i de här länderna kommer att tycka att landet bör ta en annan inriktning.

Niklas Svahn/TT

Kultur och nöje

Filmfest i Berlin blir av – utomhus

Björnarna står uppradade inför prisutdelningen i Berlin i juni. Arkivbild.
Foto: Michael Sohn
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Smittläget i Berlin har förbättrats så mycket att andra delen av filmfestivalen i Berlin kan hållas i juni, hävdar arrangörerna. Det blir en utomhusfestival riktad till den filmintresserade allmänheten.

Filmfestivalen skulle ursprungligen ha hållits i februari, men då var coronasmittan så spridd att arrangörerna bestämde sig för att dela upp festivalen i två delar. Den för kritiker och inköpare hölls online i mars, medan allmänheten i juni får möjlighet att se filmerna utomhus.

Programmet består i huvudsak av filmer som också visades under branschdelen i mars, inklusive vinnarna av Guldbjörnen, respektive Silverbjörnen. Priserna delas ut vid en galatillställning den 13 juni.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Wästgötafinans.se

Vilka kriterier måste jag uppfylla för att få ta ett privatlån?

Wästgötafinans

För att du ska kunna få igenom ett privatlån så behöver du uppfylla ett antal kriterier. Dessa kan komma att ändras beroende på vem du ansöker om lånet hos men de följer oftast ett antal generella punkter (mer om det senare) vilka du måste uppfylla för att överhuvudtaget kvalificera dig för privatlånet.

Vad är ett privatlån egentligen för något?

Innan vi går in på dessa kriterier, så vill vi kortfattat förklara vad ett privatlån egentligen är för något. Ett privatlån är helt enkelt en form av lån utan säkerhet, vilket innebär att det inte krävs någon form av säkerhet för att lånet ska beviljas.

Det är viktigt att understryka det faktum att själva lånet i sig egentligen kan använda till vad du än önskar. Oavsett om du planerar att renovera huset, boka din drömsemester eller finansiera den senaste elektroniken, är helt upp till dig själv.

Du behöver också vara medveten om att privatlån har flera olika benämningar där termer såsom blanco lån, smslån, snabblån och andra liknande termer som kreditgivare använder sig av för att marknadsföra det till sina konsumenter.

Vilka är grundkriterierna för att få låna?

Privatlån kräver alltid att du uppfyller flera grundkrav för att överhuvudtaget kunna ha möjligheten att ansöka om lånet i först taget. VI kan inte lista alla de kriterier eftersom alla långivare har olika krav, dock så finns det ett antal av dessas som alla kreditgivare tillämpar när det kommer till låneprocessen såsom www.wastgotafinans.se, nämligen följande:

● Du måste vara minst 18 år gammal, vissa aktörer kan kräva att du är äldre än så.

● En deklarerad inkomst krävs, dock så kan summan variera beroende vem du ansöker hos.

● De flesta långivare kräver att deras sökande har ett fläckfritt förflutet utan några betalningsanmärkningar men det finns också långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar (mer om det senare).

● Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden oavsett hur stor beloppet är.

● Du får inte ha en skyddad identitet

● Du måste även vara folkbokförd i Sverige med en fysisk adress

Förutom ovanstående så kan du även få igenom privatlånet genom att använda dig av en medsökande, som självfallet måste uppfylla grunder kriterierna ovan, samtidigt som hen behöver en stabil och fläckfri privatekonomi.

Kan jag få igenom lånet även om jag har en eller flera betalningsanmärkningar?

Förr i tiden så var det i princip omöjligt att få igenom ett privatlån om man hade en eller flera betalningsanmärkningar. Dock så har det på senare år dykt upp flera aktörer vilka specialiserat sig på att erbjuda privatlån till konsumenter vilka har betalningsanmärkningar i bagaget.

Dessa kreditgivare bedömer varje sökande individuellt vilket innebär att även om du har en eller flera betalningsanmärkningar sen tidigare men har en ordnad ekonomi vid tillfället som du ansöker, så kan du komma att få igenom privatlån.

Du kan även få erbjudanden om en mindre lånesumma än den du ansökt om, men detta är något som återigen sker per individuell basis. Med andra ord så kan du aldrig veta vad som gäller i ditt fall innan du ansöker om privatlånet.

Hur gör jag för att hitta det bästa privatlånet?

Man ska aldrig hoppa på de första erbjudanden som erbjuds utan beakta sina alternativt genom att jämföra ett antal erbjudanden och ställa de helt enkelt mot varandra. Även om det låter som sunt förnuft så skulle du bli förvånad gällande hur många sökanden som hoppar på den första bästa erbjudande som då får syn på. Vi har genom att anamma ovanstående lyckats spara flera tusen kronor per månad genom att helt enkelt jämföra olika erbjudanden.

Lund

Kulturskolan öppnar igen

Lund
Lund lund
Från och med måndagen startar kulturskolan med undervisning på plats för orkestrar och större undervisningsgrupper efter coronauppehållet.
För andra verksamheter, som Tunaskolan, är läget fortfarande allvarligt.

Kommunen skriver på sin hemsida att rytmikundervisningen inom kulturskolan är undantagen öppnandet och kommer fortsätta att arbeta med eleverna på distans terminen ut. Likaså är konserter och uppspel inför publik fortsatt inställda vårterminen ut.

Som en försiktighetsåtgärd ska smittsäkra avstånd kunna garanteras vid alla lektioner och aktiviteter på kulturskolan.

”Därför styr lokalens storlek hur undervisningen kommer att utformas. Anpassningar av lektionerna kan göras för till exempel större orkestrar, körer, ensembler eller grupper.” skriver kommunen.

Skolor stänger

Tunaskolans högstadium har fått övergå till distansundervisning. Det beror på att många i personalen är sjukskrivna. Beslutet, som fattades av barn- och skolnämndens presidium, gäller från och med måndagen till och med onsdag, den 12 maj.

Presidiet fattade samtidigt beslut om att förlänga fjärrundervisningen för Nyvångskolans högstadium till onsdag.

Kommunen har redan börjat planeringen inför årets studentfirande.

”Även i år kommer det att bli ett annorlunda studentutsläpp på grund av pandemin. Trots det kommer glädjen att vara stor och dagen bli ett minne för livet. ” skriver kommunen.

Blir lite olika

Varje skola ska planera utsläppet utifrån sina egna förutsättningar och Folkhälsoinstitutets rekommendationer ska följas.

Olika klasser kommer att springa ut skilda tider. De har glesats ut så att det inte blir trängsel på skolgårdarna. Eleverna får lov att bjuda in två gäster var. Alla utsparkar kommer att livesändas så att de som inte kan delta på plats ändå blir delaktiga.

Sport

Uppgifter: Zlatan missar inte EM

Zlatan Ibrahimovic blev sittande på gräset efter att ha vridit till sitt vänsterknä.
Foto: MARCO BERTORELLO/AFP/TT
Sport
Sport

Zlatan Ibrahimovic byttes ut efter en skadekänning i knät i gårdagens match mot Juventus.

Enligt fotbollsjournalisten Gianluca Di Marzio ska en första undersökning ha "tagit bort de värsta farhågorna", att det inte handlar om någon allvarlig skada som håller Milans svenske anfallare borta från EM-spel.

39-åringen ska genomgå en magnetkameraundersökning på tisdagen när svullnaden i knät har gått ned.

Di Marzio skriver på sin sajt att Milans tränare Stefano Pioli hoppas kunna använda Ibrahimovic i åtminstone den avslutande omgången av Serie A.

Ibrahimovic byttes ut efter smärtor i vänstra knät efter 66 minuters spel i 3–0-segern.

I ett sms till Fotbollskanalen skriver förbundskaptenen Janne Andersson:

"När spelaren är i klubbmiljö är det klubben som uttalar sig om ev skador. Självklart följer vi våra spelare noga och får info om det är något som påverkar ev uttagningar till landslaget."

Ingela Ahlberg/TT

Malmö

Berusad man plågade hund

Foto: Emil Langvad/TT
Malmö
Malmö Mitt framför ögonen på två vittnen sparkade den 45-årige mannen på sin hund och stampade den på tassarna så att den gnydde. Ett av vittnena filmade djurplågeriet. Filmen utgjorde ett viktigt bevis när hundägaren nu döms.

Ett av vittnena tittade ut genom köksfönstret och fick då se en man som slog sin hund upprepade gånger mot huvudet. Hunden uppträdde stressat och verkade kuvad, noterade mannen som tog fram sin mobiltelefon för att filma.

En annan man som befann sig i närheten fick också bevittna djurplågeriet. Han fick på nära håll se hur ägaren slog och sparkade mot hunden. Han stampade också den på tassarna.

Hunden stressad

När mannen uppmanade hundägaren att sluta att plåga sin hund fick fick han höra att han skulle hålla käften. Djurplågeriet, som skedde på Botildenborgsvägen, pågick en längre stund innan polis till slut kunde gripa mannen.

Polismannen som tog hand om hunden i väntan på att djurambulansen skulle komma uppger i förhör att hunden uppträdde mycket stressat. När den fick mat åt den som om den inte fått äta på flera dagar.

Förnekade brott

Länsstyrelsen beslutade senare att den 45-årige ägaren inte skulle få tillbaka sin hund, utan den skulle överlämnas till en ny ägare. Enligt länsveterinären var lidandet som hunden utsattes för värre psykiskt än fysiskt för djuret.

Mannen förnekade under rättegången att han slagit sin hund. I varje fall kunde han inte minnas att han gjort det, hävdade han. 45-åringen hade druckit några öl med en kamrat innan. Men enligt tingsrätten har han agerat med avsikt och döms nu till 90 dagsböter på totalt 18 000 kronor för djurplågeri.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL