Kultur och nöje

Victoria Silvstedt dolde sig bakom masken

Victoria Silvstedt
Foto: TV4
Kultur och nöje
Kultur och nöje Utförsåkning och bandy ledde till att flera i juryn gissade rätt: Det var modellen Victoria Silvstedt som dolde sig bakom figuren Isvargen i TV4:s "Masked singer".
– En av anledningarna att jag sade ja till att vara med var masken. Att känna sig bekväm med att sjunga och inte behöva känna någon press, säger hon i programmet.
PREMIUM

Det är programmets publikpanel som röstar om vilken känd person som ska få stanna kvar och vem som tvingas avslöja sig. Juryn, bestående av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Nour El-Refai och Felix Herngren får gissa vem de tror döljer sig bakom de olika maskerna.

Isvargen har sjungit "När vi gräver guld i USA" och nu var det dags för "I kissed a girl". Jurymedlemmarna har gissat på både Izabella Scorupco och Lisa Miskovsky, men den här gången hamnade de till slut på rätt spår.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

Flygskam och adda i Akademiens nya ordbok

Den andra upplagan av 'Svensk ordbok' ges nu ut som gratisapp och publiceras på Svenska Akademiens ordboksportal svenska.se.
Foto: Svenska Akademien
Kultur och nöje
Kultur och nöje Flockimmunitet, plastbanta och adda är några av de nyord som förs in när "Svensk ordbok" kommer i en ny upplaga. Men ett forskarlag har också moderniserat stereotypa ordförklaringar i den nu helt digitala boken.

Det är tolv år sedan Sveriges mest omfattande definitionsordbok blev uppdaterad. På uppdrag av Svenska Akademien har ett sju personer starkt forskarlag vid Göteborgs universitet arbetat med att utveckla, modernisera och förbättra samlingen av 65 000 ord. I den andra upplagan har man bland annat breddat urvalet, gjort SO mer lättillgänglig och sett till att den även i fortsättningen speglar det samtida språkbruket.

– Väldigt mycket var bra i den tidigare upplagan av "Svensk ordbok" men en hel del måste moderniseras. Ordbokens innehåll är resultatet av flera decenniers arbete men språket förändras hela tiden, säger Emma Sköldberg, professor i svenska på Göteborgs universitet och huvudredaktör för ordboken.

Flygskam och aquafaba

Emma Sköldberg beskriver det som att ordboken befinner sig i en brytningstid. Tidigare var ordböcker tryckta praktverk men numera vill många ha tillgång till ordförklaringar digitalt och gratis. Dessutom har forskarna mycket större textmängder att ta hänsyn till, som bloggar och sociala medier.

– Vi har svårt att redogöra för allt talspråk men vill man spegla modern svenska måste man ändå beakta nyare slags texttyper, säger Emma Sköldberg och säger att de har jämfört ordbokens innehåll mot enorma mängder texter.

– Jämför man med en nyhetstext eller bloggen Familjeliv får man olika nyordskandidater och vi vill ha så stor spridning som möjligt.

Bland nyorden som förs in syns till exempel de aktuella orden: flockimmunitet, blåljuspersonal och flygskam. Där finns också benämningar från matvärlden, som granola, aquafaba och foodtruck. Tekniska begrepp riskerar alltid att bli föråldrade, men swisha och adda har ändå letat sig in i ordboken.

– Men ordet ska förekomma rätt frekvent och i olika slags texter så att det inte bara är ett fackord, förklarar Emma Sköldberg.

Ords valörer förändras

Inför 2009 arbetade forskarna mycket med hur kvinnor och män framställs i förklaringarna. Inför den här upplagan har de haft alla sju så kallade diskrimineringsgrunder i åtanke. Emma Sköldberg har också studerat hur länder och människor framställs.

– Det är en balansgång, vi ska inte utmana schabloner så mycket att budskapet går förlorat men vi vill samtidigt inte förstärka stereotyper, säger hon.

Ett ords valör kan också förändras snabbt. Emma Sköldberg exemplifierar med "indian" som numera anses nedsättande, liksom "dvärgalåt", ett annat ord som nu rensas bort. Samtidigt påminner hon om att ett och samma ord kan ha väldigt olika laddning beroende på sammanhang.

– Vissa ord reclaimas så att det som är ett skällsord i vissa grupper är fullt gångbart i andra grupper, säger hon.

Uppdateras oftare

En helt digital ordbok gör också att forskarna kan lägga ut texten mer, och skriva ut fler förkortningar, vilket ökar läsförståelsen. En annan fördel med det digitala formatet är att forskarna nu ser vad människor söker på.

– Det är viktig information för oss. Inför den här versionen var det väldigt många som sökte på ”hen”. Andra ord som folk har sökt på är "agil" och ”wifi” och dessa ord har nu lagts in i ordboken.

Nu finns också både ljudfiler och möjlighet att klicka sig vidare genom länkar. Men även en större möjlighet att hålla databasen aktuell, menar Mats Malm, ständig sekreterare för Svenska Akademien.

– Samtidsordböcker av det här slaget behöver ju uppdateras för att vara relevanta, och när nu andra upplagan av Svensk ordbok blir helt digital kan vi lättare hålla den aktuell med nya uppdateringar, i närmare takt med samhället.

Elin Swedenmark/TT

Språket är en viktig del av vår identitet, och att behärska ett språk är grunden för att kunna uttrycka sina åsikter, menar huvudredaktören Emma Sköldberg. 'Därför fyller ordböckerna en viktig funktion, de är ett hjälpmedel för alla som vill uttrycka sig i skrift men också för dem som lär sig svenska', säger hon.
Språket är en viktig del av vår identitet, och att behärska ett språk är grunden för att kunna uttrycka sina åsikter, menar huvudredaktören Emma Sköldberg. "Därför fyller ordböckerna en viktig funktion, de är ett hjälpmedel för alla som vill uttrycka sig i skrift men också för dem som lär sig svenska", säger hon.
Foto: Jessica Oscarsson

FAKTA

Fakta: Svensk ordbok

Den andra upplagan av "Svensk ordbok" ges ut som gratisapp och publiceras på Svenska Akademiens ordboksportal svenska.se.

"Svensk ordbok" innehåller 65 000 uppslagsord med utförliga beskrivningar om bland annat användning, uttal, betydelse och böjningar. Tyngdpunkten ligger på ordens betydelse och användning, men även historiska uppgifter ges. Dessutom ger den ljudfiler för uttal.

De utvalda orden bygger på en omfattande orddatabas som har skapats och vidareutvecklats vid Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet.

Svenska Akademien ger ut tre kompletterande ordböcker: "Svensk ordbok" är definitionsordboken och är renodlat deskriptiv. "Svenska Akademiens ordlista" (SAOL) ger råd om stavning och böjning av modern svenska. "Svenska Akademiens ordbok" (SAOB) är en historisk ordbok som redogör för hur svenskan har använts från 1521 fram till i dag.

FAKTA

Fakta: Förändringar i "Svenska ord"

Exempel på nyord som har lagts till: ajvar, crowdfunding, feelgood-, endometrios, fentanyl, filterbubbla, funktionsvariation, gadda sig, miljörätt, plastbanta, probiotisk, skalplagg, skäggolja, stabsläge, vestibulit, vuxenleksak, växtbaserad.

Exempel på ord som utgår: bajadär, benrangelsmannen, dagakarl, desktoppare, dvärgalåt, imperatorisk, nervdroppar, normalskolekompetens, näskatarr, piskperuk, positivvisa, restauratris, samvetsstyng, tjuvspråk, torvmullsklosett, väggmadam, ynglingalynne, ökstock.

Kultur och nöje

750 miljoner i nytt krisstöd till kulturen

Kulturminister Amanda Lind (MP) presenterar ytterligare krispengar till kulturen. Den här gången handlar det om 750 miljoner kronor. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Regeringen förlänger krisstödet till det fria kulturlivet och avsätter nu ytterligare 750 miljoner kronor. Stödet ska bland annat underlätta för verksamheterna att komma i gång igen.

Förslaget bygger också denna gång på en överenskommelse med samarbetspartierna Centern och Liberalerna.

Med det nya förslaget har regeringen avsatt sammanlagt 3,53 miljarder kronor i kris- och stimulansstöd under 2021. Amanda Lind understryker att pandemin inte är över än, och att regeringen måste fortsätta stötta kulturlivet med rena krisstöd, men också genom att ge förutsättningar för en återstart.

– De krisstöd som vi hittills har betalat ut har betytt enormt mycket för väldigt många verksamheter som har undgått konkurs, det har räddat jobb. Det har gjort att man har kunnat ha sin verksamhet på sparlåga och nu påbörja så smått planeringen för en återstart, men behoven är fortsatt enorma, säger hon till TT.

Hög arbetslöshet, svag framtidstro och för vissa verksamheter förlust av halva omsättningen var några av de konsekvenser som nyligen lyftes fram i en rapport från Kulturanalys. Amanda Lind menar att regeringen måste vara uthållig.

– Vi har tillsatt en återstartsutredning, som jobbar brett och kommer presentera sina förslag efter sommaren. Det är också viktigt att vi ser vad vi behöver göra för de mer strukturella problemen inom kultursektorn, som pandemin har satt ljuset på. Till exempel villkoren för kulturskapare, säger hon.

Även fortsättningsvis ka den största delen av stödet fördelas av Kulturrådet. Men också Konstnärsnämnden, Svenska Filminstitutet, Författarfonden och Sametinget blir delaktiga i fördelningen.

Erika Josefsson/TT

Carl Göransson/TT

Elin Swedenmark/TT

FAKTA

Fakta: Krisstöd

Regeringen har i samarbete med Centerpartiet och Liberalerna föreslagit sammanlagt 3,53 miljarder kronor i kris- och stimulansstöd till det fria kulturlivet under 2021.

Under 2020 beviljades kultursektorn, den privata och offentliga, 4 miljarder kronor extra på grund av pandemin, varav 1,5 miljarder fördelas under 2021.

1 april presenterade regeringen ett helt nytt stöd på 3 miljarder kronor för evenemang som tvingas ställa in eller begränsas på grund av pandemin och dess restriktioner. Tanken är att det stödet ska kunna ges för arrangemang planerade för perioden juli–december 2021. Även exempelvis mässor och marknader samt idrotts- och andra sportevenemang kan få del av dessa pengar. Staten ska då gå in och ta en del av kostnaden, som mest 70 procent av de kostnader som inte täcks av intäkter eller andra stöd.

Regeringen har ännu inte berättat hur evenemangsstödet ska fördelas.

Kultur och nöje

Tusse laddar inför semin: "Lite nervös"

Tusse Chiza laddar upp inför den första semifinalen i Eurovision Song Contest.
Foto: Jessica Gow
Kultur och nöje
Kultur och nöje På tisdag kväll smäller det – då avgörs Tusse Chizas framtid i Eurovision Song Contest.
– Nu känner jag verkligen att man måste hitta fokus för att vara lugn och sätta energin på riktigt, säger han.

Ett vanligt Eurovision-år brukar det vara full rulle utöver repetitionerna på arenan. Men i stället för att uppträda på klubbar i Rotterdam och träffa fans måste Tusse Chiza tillbringa större delen av tiden ensam på sitt hotellrum.

– Det kan bli en viss rastlöshet ibland, men jag känner ändå att jag har mycket att tänka på. Även om man kanske har en ledig kväll tänker man på vilken kamera man ska sätta i morgon, eller "hur gick låten nu igen?", säger Tusse Chiza.

Förutom att plugga inför studenten och titta på serier har Tusse Chiza en fritidssysselsättning som har väckt uppmärksamhet i Rotterdam: Nätdejting.

– Det är galet! Det är ingen stor grej för mig, andra spelar "Candy crush", säger han.

TT: Har några fans skrivit till dig?

– Det har de, det är skitkul att de är så engagerade och hejar på. Det är jättenajs med sådant, man känner sig lite instängd och ensam ibland medan omvärlden snurrar på som vanligt. Det är kul att folk hör av sig, säger han.

Bryr sig inte om odds

För några veckor sedan tippade spelbolagen att Tusse Chiza skulle placera sig någonstans kring topp fem–sex i finalen, men efter de första repetitionerna har hans odds blivit högre. Men vad spelbolagen tror är ingenting han lägger någon tyngd vid, säger han.

– Jag vet inte vilka som bettar, men jag tror inte att de som bettar är de som röstar. Men när det väl är dags live kommer jag att ha skitkul på scenen och verkligen gå all in med den glädjen och kärleken låten representerar för mig, säger han.

TT: Kommer du att ta dig vidare från semifinalen?

– Jag vågar inte säga någonting annat än ja, det tror jag.

Han vill själv inte spekulera i vem som är den största konkurrenten i tävlingen, men säger att han själv har minst sju favoritbidrag.

– Jag tycker att Sverige ska vinna, men det är så mycket bra nummer och framträdanden i år. Det är ett år när man inte vet, det kan gå hur som helst!

Rörligare på scenen

Inför Eurovision Song Contest har Tusse Chiza uppgraderat sina scenkläder. Den vinröda kavajen är kapad i ärmarna och handskarna har betydligt mer "bling".

– Vi ville ta det vidare, men också öka rörligheten, genom att kapa kostymen får man ut mer av "dansmovesen", säger han.

TT: Är du nervös inför semifinalen?

– Man är lite nervös, men det är bara bra. Den här lilla känslan i magen betyder bara att det är viktigt för en.

Den första semifinalen sänds den 18 maj.

Sofia Sundström/TT

Tusse Chiza unför sitt hotell i Rotterdam – här tillbringar han all tid när han inte repeterar.
Tusse Chiza unför sitt hotell i Rotterdam – här tillbringar han all tid när han inte repeterar.
Foto: Jessica Gow

FAKTA

Fakta: Största hoten mot Tusse i semifinalen

1. Malta: Destiny – "Je me casse".

Den 18-åriga maltesen är en av Eurovision Song Contest stora favoriter. Låten är skriven av svenskarna Malin Christin, Nicklas Eklund och Amanuel Dermont, samt brittiske Pete Barringer.

2. Cypern: Elena Tsagrinou – "El Diablo".

26-åringen från Grekland debuterar i Eurovision Song Contest, men har medverkat i flera tv-program tidigare. Låten är skriven av bland andra svenske Jimmy "Joker" Thörnfeldt.

3. Litauen: The Roop – "Discoteque".

Efter att ha varit favorittippad i förra årets inställda Eurovision Song Contest är The Roop tillbaka. Nu vill de föra in mer disco i tävlingen.

Kultur och nöje

Hon får Birgit Nilsson-stipendiet

Johanna Wallroth. Pressbild.
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Sopranen Johanna Wallroth är årets Birgit Nilsson-stipendiat. Hon får stipendiet om 200 000 kronor vid en ceremoni i Västra Karups kyrka den 13 augusti i samband med Birgit Nilsson-dagarna.

"Att få ta emot Birgit Nilssons stipendium är fantastiskt roligt och att få förknippas med Birgit Nilssons namn känns mycket ärofullt. Jag tolkar det som ett erkännande och en bekräftelse på att jag är på god väg med min röst och musikaliska utveckling", säger Johanna Wallroth i ett pressmeddelande.

Johanna Wallroth är just nu verksam vid Wienoperan. Hon slog igenom 2019 när hon vann den internationella Mirjam Helin-tävlingen. Hon operadebuterade 2013 som Barbarina i "Figaros bröllop" på Ulriksdals slottsteater och har därefter framträtt på bland annat Schlossteater Schönbrunn i Wien och Gnesinakademin i Moskva. I Sverige har hon bland annat gestaltat Ismene i Telemanns "Orpheus" på Vadstena slott och sjungit rollerna som Sömnmalen och Gryningsfen ("Hans och Greta") i en nyproduktion för Norrlandsoperan i Umeå.

Sara Haldert/TT

Kultur och nöje

"Masked singer" etta på tv-toppen

'Masked singer' är etta på tv-toppen. Arkivbild.
Foto: Emma Larusdottir/TV4
Kultur och nöje
Kultur och nöje "Masked singer" tronar vidare som etta på tv-toppen med över 1,8 miljoner tittare. Tvåa på bollen är finalen av "Let's dance", som sågs av 1,5 miljoner.

1. Masked singer (TV4, fredag) 1 856 000

2. Let's dance (TV4, lördag) 1 549 000

3. Vem bor här? (SVT1, måndag) 1 204 000

4. Trädgårdstider (SVT1, tisdag) 998 000

5. Muren (SVT1, lördag) 805 000

6. Drömpyramiden, (TV4, lördag) 764 000

7. Mission impossible rouge (TV4, fredag) 694 000

8. Maria Wern (TV4, onsdag) 677 000

9. Revypärlor från Falkenberg (SVT1, måndag) 663 000

10. Fråga doktorn (SVT1, måndag) 656 000

Mätperiod: 10/5–16/5. Inga nyhetsprogram, "Sportnytt" eller program under tio minuter tas med på listan.

Källa: MMS

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Casinobonusar

Så påverkar den svenska spellagen spelindustrins framtid

Casinobonusar I mer än 20 år har Sveriges regering vägrat släppa på det statliga spelmonopolet, och släppa in spelbolag på den svenska spelmarknaden.

Svenska spelbolag etablerade därför sina huvudkontor i europeiska speljurisdiktioner som Malta, och under de senaste 15 åren har online-spel blivit en socialt accepterad underhållningsform som omsätter miljardbelopp varje år.

Flera av de bolag som startade för tio till femton år sedan är idag väletablerade spelkoncerner, som årligen uppvisar lysande resultat på Stockholmsbörsen. Samtidigt verkar efterfrågan på online-spel bara växa. Det går inte längre att blunda för spelbolagens framfart och den svenska staten kan inte längre konkurrera med spelsajterna.

Sommaren 2018 tog Sveriges regering därför beslutet att börja licensiera online-spel från och med den första januari 2019. Och det beslutet ledde givetvis till en del lokala nyheter och åsikter. Men vad betyder den nya spellagen egentligen för spelbolagen, och för Sverige?

Därför licensierar Sverige online-spel

Nästan varje månad kommer det nya svenska casinon. Casinobranschen har blivit otroligt stor i Sverige, och färska undersökningar visar att var tredje svensk numera spelar casino på nätet.

Sverige har därför börjat licensiera online-spel, så att statskassan inte går miste om de intäkter som den svenska spelmarknaden genererar varje år. Den svenska statens spelsidor och spelbutiker kan inte längre konkurrera med casinosajter som släpper nya spel varje månad, och bettingsajter som erbjuder odds på matcher från världens alla håll och kanter.

Dödsstöten har onekligen varit mobiloptimeringen, som gjort nätcasinospel och online-betting otroligt tillgängligt. Varför skulle någon vilja springa ner till hörnbutiken för att lägga ett spel, när du kan oddsa medan matchen pågår från ditt vardagsrum och ta ut dina vinster på under fem minuter?

Det enda sättet den svenska staten kan tjäna en hacka på pengarna som det svenska folket omsätter i online-spel är att börja licensiera spelsajter. Det är precis vad den svenska regeringen gjort, och därför måste numera alla spelbolag som verkar på den svenska spelmarknaden ha en svensk spellicens.

Utgångspriset för en svensk spellicens ligger på 400 000 kronor, och sedan förhåller sig priset till vad för slags tjänster en speloperatör vill erbjuda. Spelbolagen måste även rätta sig efter en del nya riktlinjer som de inte stött på tidigare. Den svenska spellicensen ställer nämligen väldigt strikta krav på bonuserbjudanden, marknadsföring och ansvarsfullt spelande. Och följer spelbolagen inte de här reglerna riskerar de att förlora sin licens. Mer om svenska bonusregler kan du läsa om på spelinspektionens hemsida.

Bara en enda bonus

Den mest påtagliga förändringen som den svenska spellagen medfört är restriktionerna på bonuserbjudanden. Sedan den första januari 2019 får spelsajter på den svenska spelmarknaden bara erbjuda spelare en enda bonus. Den här bestämmelsen har skakat om spelindustrin i Sverige, eftersom återkommande kampanjerbjudanden, och så kallade återaktiverings-kampanjer, varit en central del av de svenska speloperatörernas affärsmodell.

Spel med BankID

När de inte längre kan locka spelare med attraktiva bonuserbjudanden har casinona fått tänka om. Och det har skapat nya branschtrender. Nu är det senaste skriket att låta spelare spela casino utan registrering med hjälp av BankID. Genom att legitimera sig med BankID slipper spelare genomgå en lång registreringsprocess, och dessutom kan de få sina uttag inom fem minuter. Istället för bonusar har det alltså börjat handla allt mer om smidiga användarfunktioner och tillgänglighet.

Mer gamification och nya spelfunktioner

När äventyrscasinona kom runt 2013 revolutionerade de på många sätt spelbranschen. Innovativa speloperatörer skapade roliga spelnarrativ som löpte parallellt med casinospelandet och gav spelare mer underhållning för pengarna de satte in. Pionjärer som Casino Heroes håller fanan högt än idag, och har expanderat sitt koncept till flera nya sajter, där de dessutom inkorporerat spel med BankID.

Samtidigt har nykomlingar som High Roller fortsatt fila på gamification-funktioner för att ge spelare en mer engagerande och personlig spel-och användarupplevelse. Hos flera casinon ser vi nu funktioner som låter spelare tävla direkt mot varandra, vilket naturligtvis ökar den sociala interaktionen och tillför en ny dimension till casinospel.

Sedan årsskiftet har vi fått se några nykomlingar på den svenska spelmarknaden som verkligen tagit ut svängarna. När du loggar in hos nätcasinot Duelz förstår du knappt att du hamnat på en casinosajt. Det här casinon har kombinerat casinospel med grafik och spelnarrativ som är lånade ut tvspels-världen, och dessutom optimerat spelupplevelsen för mobiltelefoner på ett fenomenalt sätt.

När bonusar blivit ett minne blott måste nätcasinona vara kreativa för att sticka ut. Casinospelare har onekligen några spännande år att se fram emot, och det ska bli intressant att se hur de svenska spelbolagen anpassar sig efter den nya spellagen.

Kultur och nöje

Älgarna återvänder nästa år

'Den stora älgvandringen' kommer tillbaka nästa år. Arkivbild.
Foto: Heiko Junge/NTB
Kultur och nöje
Kultur och nöje

SVT:s natur-reality "Den stora älgvandringen " kommer tillbaka nästa år, skriver SVT i ett pressmeddelande. Årets säsong hade omkring 25 miljoner visningar, vilket är rekord för programmet.

Satsningen hade premiär 2019 och går ut på att tittarna från soffan hemma kan följa älgarnas årliga vandring i trakterna av ångermanländska Kullberg, med en simtur över Ångermanälven som höjdpunkt.

Även om årets säsong av "Den stora älgvandringen" är slut går det fortfarande att se älgar i slow tv-programmet "Mot ljusare tider". Där visas vårtecken från hela landet, och några kameror har lämnats kvar vid Kullberg för att fånga upp eftersläntrande älgar.

Kultur och nöje

Nya konsertsläpp från Babel

Kultur och nöje
Musik Eftterklang och Duncan Laurence - Babel i Malmö har släpp nya konsertevenemang.

14 oktober gästar den danska indiepopgruppen Efterklang Babel i Malmö. Detta konsertevenemang och ytterligare tre för hösten och våren släppte Babel på måndagen. De övriga tre är Eurovisionvinnaren Duncan Laurence som kommer 8 februari 2022. 8 april gästar sedan bluesrockiga Blues Pills och 30 april öststatsrapparen Tommy Cash.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

De spelar i nya "Riket"

Ghita Nørby. Arkivbild.
Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Kultur och nöje
Kultur och nöje
PREMIUM

Ghita Nørby, Peter Mygind och Søren Pilmark är alla klara för den nya säsongen av "Riket", skriver Nordic Entertainment Group i ett pressmeddelande. Alla tre skådespelarna repriserar sina roller från de två tidigare säsongerna av Lars von Triers dansk-svenska dramaserie.

Nya i rollistan är bland andra Bodil Jörgensen och Nicolas Bro.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL