Lagfarter SkD

Nya ägare till fastigheten på Smedjegatan 3 i Löberöd

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Försäljningen av huset på adressen Smedjegatan 3 i Löberöd är nu klar. Nya ägare blir Mohamed Saleh, 44, och Maha El-Shoura, 36, som köper fastigheten av Jenny Nilsson och Nils Per Ola Stewén. Huset är 124 kvadratmeter stort och byggdes 2006. Ägarbytet gjordes i mars 2021 och priset blev 2 750 000 kronor.

I juli förra året såldes ett annat hus på samma gata, på Smedjegatan 1. Där blev priset för den 121 kvadratmeter stora villan 2 850 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Världsrekord på börserna

Börsfyrverkeri. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Ekonomi
Ekonomi En oväntat stark rapport från tyska fordonsjätten Daimler skickade på nytt aktiebörserna i topp. Stockholmsbörsens breda OMXS-index stängde på plus 1,5 procent och landade på ny rekordnivå.

Även MSCI:s världsindex noterade ny toppnivå sedan Europabörserna lyft med Frankfurtbörsen i front.

Bäst bland tungviktarna på OMXS30-listan gick fordonsrelaterade aktier som Volvo, upp 3,4 procent, och SKF plus 2,6 procent, sedan tyska Daimler levererat en omvänd vinstvarning på morgonen. I andra änden backade spelutvecklaren Evolution mest, minus 0,9 procent.

En av morgonens större vinnare utanför storbolagslistan var New Wave som, efter att ha flaggat för ett betydligt bättre resultat än vad aktiemarknaden räknat med, lyfte 10,0 procent.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg släppte på morgonen sin kvartalsrapport, aktien steg 4,0 procent.

På de ledande Europabörserna steg FTSE100-index i London 0,5 procent, DAX-index i Frankfurt ökade 1,3 procent och CAC40-index i Paris gick upp 0,8 procent.

Kävlinge

Inbrott i garage

Kävlinge
Furulund En villaägare på Gärdevägen har haft inbrott i sitt garage. Det hände mellan den 10 och 14 april. Verktyg, verktygslåda, målarlåda och förlängningssladd är borta.
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Ledartrio vill ha toppmöte om Ukraina med Putin

Frankrikes president Emmanuel Macron, till höger, och Ukrainas president Volodymyr Zelensky höll lunchmöte i Paris på fredagen. Tysklands förbundskansler Angela Merkel deltog via videolänk. De tre ledarna vill få till stånd ett toppmöte med Rysslands president Vladimir Putin.
Foto: Anne-Christine Poujoula/AP/TT
Utrikes
Utrikes Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Ukrainas president Volodymyr Zelensky kräver i ett gemensamt uttalande att Ryssland drar tillbaka sina trupper från den ukrainska gränsen och från Krimhalvön.

Macron tog emot Zelensky för lunch i Paris på fredagen och de båda talade med Merkel över videolänk. "Ukrainas suveränitet är hotad. Allt vårt arbete syftar till att undvika eskalering och minska spänningarna", konstaterade det franska presidentkansliet inför mötet.

De tre ledarna vill också ha ett toppmöte tillsammans med Rysslands president Vladimir Putin.

Spänningarna i östra Ukraina har eskalerat den senaste tiden sedan Ryssland mobiliserat militärt längs gränsen. De senaste veckornas strider är den värsta upptrappningen av konflikten på flera år.

Macron, Merkel och Zelensky bedömer också att ett möte mellan USA:s president Joe Biden och Putin skulle kunna bidra till att lösa några av knutarna i problematiken mellan Ukraina och Ryssland. Men samtidigt betonar de att ett Biden-Putinmöte om Ukraina inte skulle vara rätt utan ukrainsk närvaro.

Frankrike och Tyskland har fungerat som medlare i konflikten sedan 2015.

Malmö

Man rånad av sin flickvän

Malmö
Malmö – Ge oss pengar, annars slänger vi ut dig genom fönstret.
Hotet från flickvännen och tre män som tagit sig in i den 27-årige mannens bostad var tydliga. Samtidigt misshandlade trion mannen brutalt, bland annat genom att stampa med skosulan på hans rygg.

Rånet inträffade den den 11 januari i år. 27-åringens jämnåriga flickvän kom då hem till honom. I sällskap hade hon tre män som hon hjälpte till att släppa in i hans lägenhet. Det dröjde inte länge innan situationen eskalerade och 27-åringen utsattes för en brutal misshandel.

Syftet med besöket var att kräva in en påstådd skuld på 7 000 kronor som 27-åringen hade till sin flickvän, som så sent som natten innan hade sovit över hos honom. De hade också ätit sushi tillsammans.

Verkade njuta

Samtidigt som de misshandlade honom krävde de gång på gång att han skulle betala tillbaka skulden. 27-åringens flickvän satt bara och tittade på. Först när en av dem tog strypgrepp på honom bad hon dem att sluta, men de fortsätter att slå.

– Du är värd det, säger flickvännen enligt 27-åringens vittnesmål, som också menade att flickvännen verkade njuta av vad han utsattes för.

– Hon är ju väldigt kall, nästan lite flinig. Hon tycker inte att detta är något jobbigt alls. Som jag sagt tidigare är det nästan något sadistiskt över det, hon gillar att se mig i denna situation.

Hotade kasta ut

En av männen krävde att att han skulle ge sin flickvän 6 000 kronor. Dessutom skulle 27-åringen ge männen 7 000 kronor inom en vecka. Om inte skulle de kasta ut honom genom fönstret.

När de till slut lämnade lägenheten tog de med sig 27-åringens medicin, pass och bankkort.

Greps dagen därpå

Två av de tre männen som deltog i rånet var okända för 27-åringen. De bar dessutom mask. Den tredje kände han till sedan innan och kunde peka ut för polisen.

Flickvännen och de tre männen greps i en lägenhet vid Värnhem dagen därpå. De har suttit häktade sedan dess och ställs nu inför rätta för rån och försök till utpressning.

Samtliga förnekar brott. Flickvännen säger att hon var där när rånet inträffade, men att hon inte släppte in männen och inte heller deltog i vare sig rån eller utpressning.

Lund

Christer Wallin (M): Ledamöterna bör tänka på att avgå

Lunds före detta kommunalråd Christer Wallin tycker att de prickade ledamöterna i kultur- och fritidsnämnden bör fundera på om de kan sitta kvar.
Foto: Joakim Stierna
Lund
Lund Före detta moderata kommunalrådet Christer Wallin tycker att de prickade ledamöterna i kultur- och fritidsnämnden bör överväga att avgå.
– Att bli prickade på det viset är ovanligt. De bör definitiv diskutera om de ska fortsätta, säger han.

Som vi tidigare berättat har kommunrevisionen anmärkt på kultur- och fritidsförvaltningens underskott på 10 miljoner kronor. De menar att lejonparten av underskottet kan förklaras med pandemin, men inte hela.

Förvaltningen avrådde

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Företagsfinanser.se

Ökning av ansökningar om pausade amorteringar!

Företagsfinanser.se Bostadsmarknaden har trots omständigheterna inte rasat, istället har försäljningen ökat med hela 13 % och med ett fortsatt tryck på visningar på uteliggande bostäder.

Men även fast bostadsmarknaden är i full rullning så är det många bankkunder som har valt att pausa sina amorteringar på sina bostadslån. Detta i och med att bankerna lättat på tyglarna en aning som hjälp för den ekonomiska situationen som många sitter i just nu. I April så var det många husköp som gick i lås och många nya lyckliga husägare som flyttade in i sina nya hem. April är generellt sett en månad då många köper hus varje år och det visade sig vara så även under detta år.

Varje år så ökar mängden bostadslån i Sverige och ligger tillsammans på tusentals miljarder i värde. För de flesta hushåll så är det boendet som kostar mest månadsvis och också den utgift som svider mest. I mars gick bankerna ut med att de ändrar amorteringskraven för att hjälpa sina kunder. På detta sätt är det många som har kunnat spara in en del. Även fast det varje år är många kunder som ansöker om amorteringsfria månader på sina bolån, så har det varit en stor ökning av fall under de senaste månaderna.

Reporäntan oförändrad

Riksbanken meddelade nyligen att de lämnar kvar reporäntan på noll och detta för att de anser att den nedåtgående ekonomiska spiralen beror på gällande restriktioner. Det anses också vara svårt att sätta en prognos på hur framtiden kommer att se ut. Att räntan ligger oförändrad är ingenting som låntagare kommer att märka då det är samma som innan. Riksbanken betonar dock att räntan kan komma att sänkas om det anses vara nödvändigt i framtiden.

Många anser att räntan borde ha blivit reglerad ned på minus men Riksbanken menar på att det inte finns någon anledning att göra så i dagsläget. Anledningen till detta är att denna krisen inte är grundad i en finanskris likt den 2008, så den ska inte bedömas som så. Norge och Storbritanniens centralbanker sänkte däremot sina räntor med 0,5 %.

Detta tittar banken på när du ansöker om företagslån

Det är också många företagare som ansöker på företagsfinanser.se för att kunna hantera den nuvarande ekonomiska situationen där många företag står med en lägre produktion och därav omsättning. När ett företag ansöker om ett lån så är det dessa punkter som banken tittar på i en ansökan:

– Ägarna av företaget - referenser, privatekonomi och erfarenheter.

– Företagets affärsplan - detaljerad plan.

– Eventuell ekonomisk hjälp - revisor eller liknande.

– Balansräkning, bokslut och deklaration på företag som etablerat sig redan.

Det finns ett par olika företagslån som banker kan låna ut till företagare och vilket som passar för eventuella företag kan variera beroende på behovet. Ett företag som behöver investera i inventarier, maskiner eller byggnader brukar exempelvis oftast välja en investeringskredit och enbart amortera för den summa som är använd.

Opinion

Mycket men lite pengar

Opinion
Opinion

Det ser att bli höghastighetsjärnväg trots allt. Infrastrukturpropositionen som regeringen lade fram under fredagen budgeterade för en första fas. De 799 miljarderna beskrivs av infrastrukturminister Thomas Eneroth som den största satsningen på infrastruktur i modern tid och av miljöminister Per Bolund som en stor del av den gröna omställningen. Den tjugoprocentiga ökningen av resurser ger en enorm summa pengar, men räcker ändå knappt om om man räknar in förväntade kostnader för bland annat nya stambanor. Mer pengar kommer i så fall behöva läggas till under senare etapper. Det finns också anledning att misstänka att projektet kommer att fördyras, helt enkelt eftersom att infrastruktur äter pengar.

Det råder delade meningar om höghastighetstågens effektivitet som klimatlösning. Höghastighetståg är inte en enkel fråga i ett glesbefolkat land som Sverige. I en undersökning från 2019 splittrade det väljarkåren i två lika stora läger, förutom sydsvenskar som var betydligt mer kritiska än andra.

Länsstyrelsen konstaterar att Trafikverket har ett stort jobb kvar med att titta på förslagen ”ur ett landskapsperspektiv” och betonar att det kommer att innebära en stor permanent påverkan på landskapet, friluftslivet och människors livsmiljö oavsett skyddsåtgärder och lokalisering. Fysiska intrång i naturreservat och liknande måste undvikas, vilket man lyckas med i de sex alternativ som Länsstyrelsen fått ta ställning till.

Samtidigt är de befintliga spåren överbelastade och slitna. Banorna är störningskänsliga och det svårt att se hur man i längden ska klara sig på bara den kapaciteten som finns i dag.

Man kan med dagens besked se fram emot en livlig debatt i Skåne. Tidningens debattkorg kan vittna om att projektet väcker engagemang och motstånd eftersom man bland annat menar att det finns andra och bättre lösningar för att uppgradera järnvägen och öka rörligheten inom Skåne samt annat regional underhåll som är viktigare. Det motståndet lär inte mattas av.

Inrikes

Man häktad för mord på kvinna i Linköping

En man har häktats för mordet vid järnvägsstationen i Linköping under torsdagen. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Mannen som misstänks för torsdagens mord på en kvinna i Linköping har häktats.

Linköpings tingsrätt fann honom på sannolika skäl misstänkt för mord. Under fredagens häktningsförhandling bakom stängda dörrar förnekade han brott, men vidgick enligt advokaten vissa omständigheter.

Vad gäller motivet har den mordmisstänkte 40-åringen närmat sig det i förhören.

– Det utreder vi vidare och kontrollerar hans uppgifter. Det är för tidigt att säga att vi har ett motiv, men vi har fått vissa förklaringar, säger vice chefsåklagare Malin Axelsson till TT.

Hon begärde att 40-åringen ska genomgå en psykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning, vilket motparten godtog.

Enligt Malin Axelsson var mannen och kvinnan bekanta med varandra, men hon vill inte närmare gå in på deras relation. Expressen skriver att kvinnan var i 45-årsåldern och tidigare sambo med den misstänkte. De har flera barn ihop.

Mannen knivhögg kvinnan flera gånger, enligt uppgifter till Expressen. Åklagaren kan bara bekräfta att "ett tillhygge" användes.

Kvinnan blev angripen i en gångtunnel vid järnvägsstationen i Linköping strax före klockan 11 på torsdagen. Polisen grep 40-åringen kort därpå. På eftermiddagen kom dödsbudet från sjukhuset.

Åtal ska vara väckt senast den 14 maj.

Lagfarter SkD

Huset på Fasanstigen 3 i Sjöbo sålt igen – andra gången på kort tid

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Ralf Schweitzberger, 48 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Fasanstigen 3 i Sjöbo. Försäljningen blev klar i mars 2021 och priset på huset landade på 1 300 000 kronor. Förra gången huset såldes var oktober 2018. Huset har en boyta på 60 kvadratmeter.

För mindre än en månad sedan såldes ett annat hus strax över kilometer därifrån, på Kaprifolvägen 39. Där blev priset för det 52 kvadratmeter stora huset 1 550 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL