Lagfarter SkD

149 kvadratmeter stort hus i Blentarp sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Malin och Per Westerling, 36 och 33 år, är nya ägare till fastigheten på adressen Frostvägen 4 i Blentarp. Huset är byggt 1990 och har en boyta på 149 kvadratmeter. Säljare är Diana Ann-Louise Andreasson. Affären blev klar i mars 2021 och köpesumman blev 2 495 000 kronor.

Bara två månader tidigare såldes ett annat hus på samma gata, på Frostvägen 1. Där blev priset för en 152 kvadratmeter stor villa 2 950 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Motorcykel krockade vid Rosengårdsrondellen

Malmö
Malmö Vid 16- tiden larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Rosengårdsrondellen i Malmö. Anledningen var att en motorcykel krockat med en bil.

– Vi åkte dit och vände, det var inget för oss, säger Patrick Nilsson inrebefäl på Räddningstjänsten.

Någon allvarligt skadad ska det inte finnas i samband med olyckan.

– Det var någon som klagade på smärta i handleden, mer än så vet jag inte i nu läget, säger Patrick Nilsson.

Även polisen är på plats. Inte heller de har uppgifter om någon skada.

– Vi är där nu, mer än så vet jag inte säger Patrick Forss på polisens ledningscentral.

Inrikes

Kvinna död efter misshandel - man gripen

Inrikes
Inrikes

En kvinna har avlidit efter en misshandel i centrala Alvesta i Småland. Polisen fick larm om den pågående misshandeln och kunde gripa den misstänkte gärningsmannen i en lägenhet. Mannen, som är i 35-årsåldern, misstänks inledningsvis för mord.

Enligt polisen dog kvinnan på platsen för misshandeln.

Utrikes

Prins Philip förs till den sista vilan

Bakom prins Philips kista gick prins Charles, prinsessan Anne, prins Edward, prins Andrew, prins William, prins Harry och deras kusin Peter Philips.
Foto: Hannah McKay/AP/TT
Utrikes
Utrikes Prins Philips begravning har inletts. Storbritanniens drottning Elizabeth II tar ett sista farväl av sin make prins Philip, som begravs vid en ceremoni i slottet Windsor väster om London.

Prins Philips kista fördes ut ur Windsor Castle, av medlemmar ur den kungliga högvakten iklädda munskydd, till den väntande militärgröna Landrovern som är utformad enligt prinsens önskemål.

Prins Charles, prinsessan Anne, prins Edward och Andrew samt barnbarnen prins William och Harry följde i processionen bakom bilen på den korta vägen till St George's Chapel.

Drottningen anlände

På gräsmattan utanför Windsor Castle spelades den brittiska nationalsången "God save the queen" av en blåsorkester när bilen drottningen färdas i anlände. När kistan fördes uppför trappan stannade kistbärarna halvvägs för en nationell tyst minut som inleddes klockan 16.

Drottningen ledsagas till begravningsceremonin av en hovdam, men inne i kyrkan sitter hon ensam.

På grund av coronarestriktionerna finns ett maxtak på 30 personer och krav på att alla gäster ska bära munskydd. Begravningen är 50 minuter lång och inne i kyrkan sitter de sörjande utspridda.

Ceremonin inleddes med att kyrkokören sjöng "Eternal Father, strong to save", en sjöfararhymn som ska hedra prins Philips tjänst i flottan.

– Vi har samlats här idag för att begrava prins Philip. Vi ska minnas och hedra hans långa liv, hans tjänande av drottningen och hans lojalitet. Men även hans humor, vänlighet och medmänsklighet, sade biskop David Conner, som varit huvudpräst i St George's Chapel sedan 1998.

Privat fotografi

Brittiska kungahuset har delat en bild på Instagram, ett privat foto av drottning Elizabeth och prins Philip taget i Skottland 2003 av deras svärdotter Sophie, gift med prins Edward.

"Drottningen vill dela med sig av det här privata fotografiet med hertigen av Edinburgh", skriver Buckingham Palace på kontot The Royal Family, det officiella kontot för brittiska kungafamiljen, som följs av 9,6 miljoner användare.

De närvarande består främst av den närmaste familjen, inklusive parets fyra barn med medföljande familjer: tronarvingen prins Charles, prinsessan Anne, prins Andrew och prins Edward.

William går först

Stort fokus ligger på Charles söner William och Harry. Sedan Harry och hans hustru Meghan flyttade till USA och lämnade brittiska kungahuset i fjol har rykten florerat om att de två bröderna är osams.

Hertigen av Edinburgh dog 99 år gammal fredagen den 9 april, bara veckor efter att ha tillbringat över en månad inlagd på sjukhus för behandling av ett hjärtfel och en infektion.

Prins Philips kista placeras efter begravningen i det kungliga valvet, under St George's Chapel, där medlemmar av den brittiska kungafamiljen har begravts sedan 1810. I själva kyrkan har dock brittiska kungligheter begravts sedan 1400-talet.

Prins Philips kista förs ut ut Windsor Castle och körs till begravningsceremonin.
Prins Philips kista förs ut ut Windsor Castle och körs till begravningsceremonin.
Foto: Adrian Dennis/AP/TT
Kate, hertiginna av Cambridge och gift med prins William, anländer till kyrkan St George's Chapel vid Windsor Castle.
Kate, hertiginna av Cambridge och gift med prins William, anländer till kyrkan St George's Chapel vid Windsor Castle.
Foto: Hannah McKay/AP/TT
Prins Philip och drottning Elizabeth på semester 2003. Pressbild.
Prins Philip och drottning Elizabeth på semester 2003. Pressbild.
Foto: The Countess of Wessex/AP/TT
Människor väntar utanför Windsor Castle i London sedan tidigt i morse på begravningsprocessionen, trots uppmaningar till allmänheten att inte samlas för att ta farväl på grund av pandemin.
Människor väntar utanför Windsor Castle i London sedan tidigt i morse på begravningsprocessionen, trots uppmaningar till allmänheten att inte samlas för att ta farväl på grund av pandemin.
Foto: Matt Dunham/AP/TT

Utrikes

Byn Champagne förlorar mot bubbellobbyn

Bara dryck från den franska regionen Champagne får ha namnet på flaskan. Arkivbild.
Foto: Isabelle Höjman/TT
Utrikes
Utrikes

Byn Champagne – i Schweiz – lider ännu ett syrligt nederlag mot Frankrikes mäktiga skumpalobby. Dess lokalproducerade vita vin får heta något annat, beslutar en domstol i den schweiziska kantonen Vaud.

Striden kring huruvida vinet kan ha ortens namn på flaskan har bubblat länge. Tidigare i år tog kantonregeringen i Vaud fram en ny skyddad ursprungsbeteckning för vinet, vars namn är "Commune de Champagne". De tänkte att ingen skulle blanda ihop det vita, icke-mousserande vinet i schweizisk flaska med det franska bubblet – men det inkom snabbt en fransk överklagan.

Branschorganisationen CCIC, som slår vakt om produktionen av mousserande vin i den franska regionen Champagne, får också rätt av en schweizisk domstol. Den bedömer att Vaudstyrets märkning strider mot ett handelsavtal mellan Schweiz och EU, där det tydligt formuleras vad som får kallas champagne och inte.

Utrikes

Byn Champagne förlorar mot bubbellobbyn

Bara dryck från den franska regionen Champagne får ha namnet på flaskan. Arkivbild.
Foto: Isabelle Höjman/TT
Utrikes
Utrikes

Byn Champagne – i Schweiz – lider ännu ett syrligt nederlag mot Frankrikes mäktiga skumpalobby. Dess lokalproducerade vita vin får heta något annat, beslutar en domstol i den schweiziska kantonen Vaud.

Striden kring huruvida vinet kan ha ortens namn på flaskan har bubblat länge. Tidigare i år tog kantonregeringen i Vaud fram en ny skyddad ursprungsbeteckning för vinet, vars namn är "Commune de Champagne". De tänkte att ingen skulle blanda ihop det vita, icke-mousserande vinet i schweizisk flaska med det franska bubblet – men det inkom snabbt en fransk överklagan.

Branschorganisationen CCIC, som slår vakt om produktionen av mousserande vin i den franska regionen Champagne, får också rätt av en schweizisk domstol. Den bedömer att Vaudstyrets märkning strider mot ett handelsavtal mellan Schweiz och EU, där det tydligt formuleras vad som får kallas champagne och inte.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Lån utan UC

Allt fler svenskar löser sina kreditskulder med ett lån!

Lån utan UC Idag är det enkelt att handla saker på avbetalning, köp nu och betala sen-erbjudanden haglar över oss dagligen. Många handlar med krediter som de egentligen inte har råd med vilket slutar för många med att man sitter i kreditfällan.

Där har man har räntor att betala från flera olika köp, men man betalar knappt av något belopp på den summan som man faktiskt har lånat. Skyhöga räntor finns fortfarande kvar men reglerades för några år sedan ner, vilket innebär att det blivit något bättre lånevillkor även i de fall där man kan ta kreditlån från andra kreditgivare än banken.

Att det är så pass enkelt att ta ett riskfritt lån hos många finansbolag och att man kan köpa prylar på avbetalning leder de flesta till att köpa mer än de egentligen har råd med. Därför har många svenskar idag börjat samla sina lån och krediter till ett enda lån, så att det enbart är en ränta som behöver bli betald per månad. Detta medför att de höga månadskostnaderna går att minimera till stor del och har på många håll räddat många familjer i ekonomisk kris. Detta är något som man brukar kalla för att binda sina krediter. Man binder dem till ett enda lån med lägre ränta - detta är räddningen för många som har hamnat i kreditfällan!

Samtidigt som många minskar sina lånekostnader - så ökar också medvetandet gällande konsumtion!

Unga fröken Greta Thunberg, är en av våra ledstjärnor idag när det kommer till att börja tänka efter hur vi behandlar vår natur. Greta är också en stark förespråkare till att vi genast bör konsumera mindre än vad vi gör nu - vilket många svenskar också tycks ha hakat på. Detta visar på att medvetandet ökar när det kommer till både att tänka mer långsiktigt, men också att många lär av sina misstag. Att kunna shoppa vad man vill från var som helst i världen har nog stigit många konsumenter åt huvudet och det är egentligen inte förrän nu som man har kunnat se de förödande effekterna av detta. Många företag visar sitt starka engagemang för klimatet utåt, vi köper mindre och mindre plast och vi äter mindre och mindre kött - vi bemöter de förödande konsekvenserna genom att balansera ut det igen.

Att vi lever i en värld av influencers kan vara en av många anledningar till varför konsumtionen ökat så mycket som den har gjort under 2000-talet. De flesta minns nog hur Postnord höll på att sjunka fullkomligt av alla leveranser av beställningar, som dessutom många bara beställde för att fota och sedan skicka tillbaka. Vi bör se vår nya medvetenhet som något mycket positiv och en klar indikation på att vi är på väg att gå mot att vara betydligt mer klimatsmarta och värna om naturen. Vi har helt enkelt, som Greta säger, börjat vakna upp! Förhoppningsvis fortsätter trenden och vi får se ytterligare aktioner som kämpar för miljön, och fler människor som höjer sin röst för vår planet i framtiden.

Sport

Macias missade medalj i judo-EM

Tommy Macias tog inte sin femte raka EM-medalj i judo. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
Sport Tommy Macias har varit på prispallen fyra judo-EM i rad. Men det blir ingen femte raka medalj för det svenska OS-hoppet. 2019 års EM-guldmedaljör slogs ut i kvartsfinal i EM i Lissabon.

Tommy Macias förlorade kvartsfinalen i 73-kilosklassen mot schweizaren Nils Stump och förlorade sedan även första matchen i återkvalet, som kunde ha gett en match om bronset, mot ryssen Musa Mogusjkov.

För Macias, som är en av de topprankade européerna i sin viktklass, blir EM-insatsen en missräkning. Nu får han ladda om inför VM i Budapest i juni och OS i Tokyo i juli, dit han redan är uttagen.

I 81-kilosklassen blev det en kort EM-insats för svenske Robin Pacek. Han vann sin första match, men åkte därefter ut mot bulgaren Ivajlo Ivanov och fick sedan ingen chans till återkval eftersom hans motståndare i sin tur slogs ut i sin kvartsfinal.

Under söndagen tävlar Marcus Nyman (90 kg) och Joakim Dvärby (100 kg) i EM i Lissabon.

Mikael Forsell/TT

Sport

Norwich till Premier League – utan att spela

Gulgröna Norwich är tillbaka i Premier League nästa säsong. Arkivbild.
Foto: Peter Powell/AP/TT
Sport
Sport

Norwich blev på lördagseftermiddagen klart för en återkomst till Premier League-fotbollen, trots att laget inte spelade. När trean Swansea bara fick 2–2 hemma mot Wycombe, samtidigt som fyran Brentford fick nöja sig med 0–0 hemma mot Millwall, stod det klart att "The Canaries" tar en av de två topplaceringarna i League Championship.

Norwich är suverän serieledare med 90 poäng och har fem matcher kvar att spela, närmast mot Bournemouth sent på lördagskvällen. Klubben har åkt jojo mellan högstaligorna de senaste åren och har trillat ur Premier League tre gånger på kort tid: 2014, 2016 och i fjol.

Inrikes

Fyra skadade i misstänkt mordbrand i Lindome

Fyra personer skadades i en brand under lördagsnatten. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Inrikes
Inrikes Fyra personer skadades, varav två allvarligt, i en brand i ett flerfamiljshus i Lindome under natten till lördagen. Händelsen utreds som en misstänkt mordbrand.

Branden i flerfamiljshuset i Lindome startade vid 01.30-tiden och spred sig snabbt i fastigheten.

– När vi kom till platsen var det en fullt utvecklad brand och vi fick evakuera flera av trappuppgångarna. Två personer skadades allvarligt, en är rökskadad och en är fallskadad, och ytterligare två personer är lindrigt skadade, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen.

De fyra skadade fördes till sjukhus.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst är det i 60-årsåldern som skadades allvarligt. Skadeläget för en av dem är allvarligt men stabilt medan läget är stabilt för den andra kvinnan.

Räddningstjänsten meddelade vid lunchtid att arbetet med att begränsa och släcka branden då fortfarande pågick. Insatsen på platsen beräknas pågå hela lördagen.

De boende i flerfamiljshuset evakuerades till ett närliggande församlingshem.

Hur branden började är oklart och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Vi bedömer att man kanske kan göra en brottsplatsundersökning i morgon (söndag), säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL