Lagfarter SkD

95 kvadratmeter stort hus i Harlösa sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Sophie Ljunggren, 31, och Johannes Karlsson, 29, från Staffanstorp är nya ägare till huset på Hammarlunda 103 i Harlösa. Huset har en boyta på 95 kvadratmeter. Säljare är Robin Newstam. Ägarbytet gjordes i mars 2021 och priset blev 2 210 000 kronor.
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Nytt Umeålag klart för SM-final i innebandy

Sport
Sport

TG Umeå är klart för SM-final i innebandy efter 10–5 borta mot Kais Mora i den fjärde semifinalen. Amanda Delgado Johansson sköt tre mål när TG Umeå, även känt som Team Thorengruppen, såg till att vinna semifinalserien med 3–1 i matcher.

I finalen får TG Umeå möta antingen Pixbo eller Endre, som möts i en femte och avgörande semifinal på söndagen.

Efter förra säsongen drog sig suveräna Umeåklubben Iksu, efter att ha vunnit tre av de fyra senaste SM-gulden, ur högstaligan på grund av ekonomiska skäl. TG Umeå tog då över klubbens plats i ligan och värvade också många av Iksus stjärnor.

Malmö

Bil körde in i stolpe

Malmö
Malmö En bil körde vid 20-tiden in i en stolpe på Regementsvägen i Malmö.

– Personen är medtagen till stationen för att lämna prover om berusning, säger Patric Fors, presstalesperson polisregion Syd.

Ingen person har kommit till skada i samband med händelsen.

Utrikes

Tjeckien utvisar ryska diplomater

Tjeckiens premiärminister Andrej Babis. Arkivbild.
Foto: Petr David Josek/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Regeringen i Tjeckien utvisar 18 ryska diplomater. Enligt premiärminister Andrej Babis och utrikesminister Jan Hamacek har de 18 identifierats som säkerhetsagenter kopplade till de ryska underrättelsetjänsterna GRU och SVR.

– 18 anställda vid den ryska ambassaden måste lämna landet inom 48 timmar, säger Jan Hamacek vid en pressträff på lördagen.

Enligt ministern misstänks GRU och SVR ligga bakom en explosion i en armédepå 2014.

Sport

Chelsea till final i FA-cupen – slog ut City

Hakim Ziyech blev hjälte för Chelsea i FA-cupsemifinalen.
Foto: Adam Davy/AP/TT
Sport
Sport Det var en sövande tillställning när de två engelska Champions League-semifinalisterna, Chelsea och Manchester City, gjorde upp om en plats i FA-cupfinalen.
Hakim Ziyech blev hjälte med matchens enda mål – Chelsea vann med 1–0.

Både Chelsea och Manchester City kom från Champions League-returen i veckan, och det märktes i FA-cupsemifinalen.

Det var långsamt och sömnigt i första halvlek – och några kvalificerade målchanser kunde man bara drömma om.

Andra halvlek fortsatte i samma lunkade tempo. Men plötsligt i den 55:e minuten nådde en öppnande passning den löpande Timo Werner; tysken drev bollen in i straffområdet och passade i sidled till Hakim Ziyech som kunde stöta in ledningsmålet.

Bara några minuter senare fick Ziyech ett friläge, men Citymålvakten Zackary Steffen stod i vägen.

City lyckades inte frambringa en ordentlig slutforcering. Pep Guardiolas lag saknade spets i offensiven och matchen slutade 1–0 till Chelsea.

Det innebär att en av fyra titelchanser är borta för Manchester City som fortfarande kan vinna Champions League, ligacupen och Premier League.

Även Chelsea är kvar i Champions League, och är nu även framme i final i FA-cupen där de ställs mot vinnaren i matchen mellan Leicester och Southampton. Thomas Touchel, som tog över som tränare efter Frank Lampard i januari, har därmed två chanser att plocka en titel under sin första säsong.

Inrikes

Våldtog ung flicka – får flera års fängelse

En man som våldtog en minderårig flicka i Västerås har dömts till fängelse. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En man har dömts till tre års fängelse för att ha våldtagit en minderårig flicka i en lägenhet i Västerås.

Våldtäkten skedde i februari och det var flickan själv som slog larm, skriver VLT. Polisen kunde därefter gripa den man i 30-årsåldern som nu dömts. Enligt åklagarens stämningsansökan har mannen utnyttjat att flickan var i en utsatt situation och inte brytt sig om att hon var under 15 år.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Smartstudies

Ökat intresse för läxhjälp i Skåne

SmartStudies Allt fler skånska familjer vill ha läxhjälp.

Det beskriver läxhjälpsföretaget SmartStudies som menar att intresset ökar i de flesta av de skånska kommunerna.

Fram till 2015 var det möjligt att få RUT-avdrag för läxhjälp. Men även fast RUT-avdraget för läxhjälp har avskaffats, så har det fortsatt funnits ett stort intresse för att anlita privat läxhjälp. SmartStudies är ett företag som särskilt profilerat sig på mattehjälp. SmartStudies identifierar att intresset för läxhjälp ökat avsevärt bland de skånska kommunerna, det gäller läxhjälp både för elever i grundskolan- och gymnasieskolan. Men SmartStudies får också in förfrågningar om att hjälpa elever med exempelvis tekniker för uppsatsskrivande, men även om att hjälpa elever med kurser på avancerad nivå på högskolor och universitet.

Undervisning både fysiskt och online

SmartStudies erbjuder både läxhjälp fysiskt, hemma hos eleven eller på ett bibliotek eller på annan plats. Men också digital studiehjälp, vilket det nu finns en stor efterfrågan på med anledning av Coronavirusets spridning. Det finns även elever och familjer som efterfrågar kombinationer av fysisk och digital studiehjälp. Ett annat företag som erbjuder mattehjälp både fysiskt och digitalt är Allakando, läs mer om Allakando läxhjälp här.

Läxhjälp som leder till förbättrade kunskapsresultat

Läxhjälp är en beprövad metod för att höja en elevs kunskapsresultat. Självstudier är bra, nyttigt och oundgängligt, men forskningen är samtidigt tydlig med att en av de viktigaste faktorerna för att en elev ska lära sig så mycket som möjligt i skolan är att den får tillbringa så mycket tid som krävs med en ämneskunnig lärare. Svenska elever har dessutom mindre undervisningstid än elever i jämförbara länder och läxhjälp kan på så sätt vara en möjlighet att få mer tid med en kunnig lärare. 9 av 10 av SmarStudies elever höjer sina betyg efter slutförd undervisning.

Privatlärare som kan ämnena och pedagogiken

En förklaring till att SmartStudies privatundervisning har varit så framgångsrik är att de har varit noggranna med att rekrytera de bästa privatlärarna. För att bli anställd som privatlärare, eller mattelärare, hos SmartStudies ska du genomgå en lång rekryteringsprocess som innefattar flertalet intervjuer, tester och en mycket noggrann referenstagning. SmartStudies ställer höga krav på att personen har en bra pedagogisk förmåga och djupa kunskaper i de ämnena som han eller hon ska undervisa i - för det är det som i slutändan avgör läxhjälpens kvalitet. Många av privatlärarna är studenter på framstående utbildningar på exempelvis Lunds Tekniska Högskola, Chalmers OCH Kungliga Tekniska Högskolan.

Ett upplägg som passar dig

SmartStudies anpassar ett upplägg på undervisningens som passar dig och din familj. Undervisningen kan ges i de allra flesta ämnena och oavsett var du bor i Skåne, eller var du bor i landet. Om du vill veta mer om SmartStudies läxhjälp, klicka här.

Malmö

Fryshuset flyttar in i Folkets park

”Fryshuset blir en samlingsplats för många unga som annars inte hade träffats.” säger Jenny Berg Nilson.
Foto: Molly Berggren
Malmö
Malmö Ungdomsverksamheten Fryshuset flyttar in i Folkets park där Cool Minds tidigare låg i Möllevångsgårdens gamla lokaler på Norra Parkgatan.
- Vårt huvudfokus är ungdomskultur och de nya lokalerna är mer anpassade efter vår verksamhet, säger Jenny Berg Nilson, chef på Fryshuset.

Fryshuset började som en basketssatsning för unga i ett gammalt fryslager i Norra Hammarbyhamnen i Stockholm 1984 och fick sitt namn därifrån. Sedan dess har verksamheten vuxit och spridit sig till fler städer.

Sedan 2006 finns Fryshuset i Malmö och 2010 flyttade de in i de nuvarande lokalerna på Sofielundsvägen 1 nära Möllevångstorget. Där bedrivs ungdomsverksamhet av många slag. Här pågår bland annat dansklasser, teater, musikstudio, läxhjälp och mycket annat.

– Fryshuset är en ungdomsverksamhet där vi lyssnar på de unga och ser behoven. Vi hjälper ungdomar att hitta sin passion inom till exempel dans, musik och teater, men om vi ser psykisk ohälsa så har vi personal som kan fånga upp det, säger Jenny Berg Nilson, chef på Fryshuset sedan i somras.

”Det är vår förhoppning att vi hamnar på en neutral plats och kan attrahera unga från alla håll.” säger Jenny Berg Nilson.
Foto: Molly Berggren

Ungdomskultur

I sommar flyttar Fryshuset sin verksamhet från cirka 900 kvadratmeter på Sofielundsvägen till cirka 600 kvadratmeter i Möllevångsgården i Folkets park.

– Hjärtat i vår verksamhet är ungdomskultur och de här lokalerna är mer anpassade efter det, säger Jenny Berg Nilson.

Den nya lokalen Möllevångsgården kallas ibland för ”gamla Debaser” och senast låg kunskapslabbet Cool Minds där innan de gick i konkurs i vintras. I lokalen finns bland annat en scen, plats för dans och ett kafé. Där finns också andra rum att ha aktiviteter i.

– Det är fantastiskt. Det känns trevligt och inbjudande, säger Jenny Berg Nilson.

”De nya lokalerna är anpassade till de ungas behov.” säger Jenny Berg Nilson.
Foto: Molly Berggren

Smyger igång i sommar

En del av Fryshusets mål är att de unga ska känna sig hörda och lyssnade på.

– Många unga känner inte att de blir hörda. Vi jobbar med att minska gapet mellan myndigheter och unga och arbetar bland annat med demokratifrågor, säger Jenny Berg Nilson.

Fryshuset håller öppet alla vardagar och ibland också på helger. Jenny Berg Nilson tror att den nya lokalens läge ska locka ännu fler intresserade.

– Det är vår förhoppning att vi hamnar på en neutral plats och kan attrahera unga från alla håll.

De får tillgång till lokalerna i sommar, men den stora invigningsfesten blir i början av hösten.

– Vi tänker att vi smyger igång verksamheten i sommar. I juli och augusti kommer vi ha lite aktiviteter, säger Jenny Berg Nilson.

Inrikes

Hittades död i dike – kan ha blivit påkörd

En kvinna hittades död i ett dike i Torslanda. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En död kvinna hittades i ett dike intill en väg i Torslanda i Göteborg på lördagsmorgonen.

Polisen utreder händelsen som vållande till annans död och har genomfört en teknisk undersökning på fyndplatsen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Norén på väg mot viktiga rankningspoäng

Alex Norén. Arkivbild.
Foto: Gregory Bull/AP/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Stabil, men inte sprakande. Så kan man summera Alex Noréns insats så här långt i veckans PGA-tourtävling i Hilton Head, South Carolina.

Efter att ha gått den första rundan på par, 71 slag, har Norén radat upp två raka 68-rundor på Harbour Town Golf Links vid den amerikanska östkusten. Det gav honom en delad 30:e plats på sex under par, en placering som sannolikt kommer att försämras något innan den tredje rundan är färdigspelad. Efter två rundor ledde amerikanske veteranen Stewart Cink överlägset, på –16.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL