Lagfarter SkD

Fastighet i Skurups kommun såld till nya ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Nu är det klart vem som köpt tomtmarken Örsjö 21:36 i Skurups kommun av Obos Mark AB. Nya ägare är Maria och Kristina Gustafsson, 73 och 49 år. Priset blev 510 000 kronor, och de nya ägarna tog över tomten i februari 2021. Tomten är 847 kvadratmeter stor.

För bara två månader sedan såldes ett hus bara några hundra meter bort, på Parkgatan 16. Där blev priset för det 77 kvadratmeter stora huset 1 445 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Lagfarter SkD

Nya ägare till äldre villa i Vollsjö

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Anja och Johan Rhodin, 55 och 51 år, från Malmö har köpt huset på adressen Snåreskogsvägen 128 i Vollsjö av säljaren Martin Henrik Gillbert Falck. Köpesumman blev 1 200 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i april 2021. Husets byggår är 1923 och det har en boyta på 120 kvadratmeter.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes så sent som för två månader sedan ett annat hus, på Grönadalsvägen 156. Där såldes ett 130 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 1 050 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

MFF-spelare testad positiv för corona

Malmö har fått nya problem med coronaviruset. Arkivbild.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Sport
Sport

Malmö FF har fått in coronaviruset i truppen inför söndagens match mot BK Häcken.

En spelare testades positiv för viruset under lördagsförmiddagen.

"Spelaren är satt i karantän och övriga spelare och ledare har under lördagsförmiddagen testats negativt", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Klubben har inte kommunicerat vem spelaren är som har smittats.

Malmö FF har tidigare drabbats av coronaviruset. Efter att laget säkrat SM-guldet i november i fjol testades lagkaptenen Anders Christiansen positivt för viruset, vilket tvingade klubben att ställa in det planerade guldfirandet.

Malmö FF vann den allsvenska premiären mot Hammarby förra helgen med 3–2.

Utrikes

Iran pekar ut person för atomsabotage

Irans president Hassan Rohani (näst längst till vänster i bild) får information om landets kärnenergiprogram av chefen för den iranska atomenergiorganisationen.
Foto: Iranska presidentkansliet/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Statlig iransk tv pekar ut en namngiven person som skyldig till sabotaget mot kärnenergianläggningen Natanz förra helgen. Personen, som även visades upp med bild, ska enligt tv-kanalen ha flytt landet.

"Åtgärder har vidtagits för att gripa och återföra honom till landet på laglig väg", fortsätter rapporten.

I fredags började Iran anrika uran till 60 procent, enligt egen uppgift. Draget beskrivs som ett svar på sabotaget, som regimen i Teheran tillskriver ärkefienden Israel.

Enligt kärnenergiavtalet som de fem permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd plus Tyskland slöt med Iran 2015 får landet bara anrika uran till en renhetsgrad om 3,67 procent. Iran ser sig dock inte bundet av överenskommelsen sedan den förre amerikanske presidenten Donald Trump drog USA ur avtalet 2018.

Syftet med avtalet var att förhindra att Iran utvecklar kärnvapen. Sedan tidigare i april pågår nya, EU-ledda samtal i Wien med målet att blåsa liv i det igen.

Skurup

Skurupsbo föreslår ljusshow på nyårsafton

Skurup
Skurup En Skurupsbo har lagt ett e-förslag till kommunen om att de ska arrangera en ljusshow på nyårsafton 2021.

Skurupsbon som skrivit e-förslaget menar att både människor och djur lider av fyrverkerier. Därför föreslår personen att kommunen istället arrangerar en ljusshow på allmän plats.

Den som skrivit förslaget skriver också att detta körts i Lidköping under flera år och att det är väldigt uppskattat med en show med stämningsfull och pampig musik. Dessutom framförs versen ”Ring klocka ring” och sedan framförs en lasershow.

Skurupsbon föreslår Svaneholmsslott eller Mossbystrand som en bra plats för ljusshowen. Och menar att det bör finnas bra parkeringsmöjligheter och fri överblick.

Den som är folkbokförd i Skurups kommun kan lämna e-förslag. E-förslagen publiceras sedan på kommunens hemsida där kommunens medborgare kan rösta för förslaget. Om ett inlämnat e-förslag får fler än 50 positiva röster tas förslaget upp i kommunen.

Förslaget om ljusshowen har fått 54 röster och frågan kommer därför behandlas av Skurups kommun.

Inrikes

Många nobbar Astra – "Vansinnig riskvärdering"

Det kommer larm om att många nekar att få Astra Zenecas vaccin. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Inrikes
Inrikes Från flera håll i landet kommer signaler om att många äldre vägrar att ta Astra Zenecas vaccin.
– Det är en helt vansinnig riskvärdering de gör, säger överläkaren Maria Taranger, till Göteborgs-Posten.

I mitten av mars stoppades användningen av Astra Zenecas vaccin tillfälligt sedan det kommit ett antal rapporter om sällsynta biverkningar. Användningen återupptogs senare, men med rekommendationen om att vaccinet bara ska ges till personer som är äldre än 65 år.

Maria Taranger, som är överläkare och områdeschef för medicin, geriatrik och akutmottagning vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, vittnar om patienter som vänder i dörren när de får reda på vilket vaccin de ska få.

– I min verksamhet hade vi den här dagen planerat för 150 patienter över 65 år med diabetes som skulle vaccineras. Det var 20 som avbokade i förväg och sju som vände i dörren. En sade "jag vill inte dö" och vände direkt, säger hon till GP.

Flera håll i landet

Kristine Rygge, vaccinsamordnare i Region Västra Götaland, är medveten om motståndet till vaccinet.

– Det är ju fortfarande fler som säger ja. Samtidigt är det något som vi behöver ta ställning till, när folk tackar nej. Då får vi informera om att de får leta upp vaccinet själva i en senare fas, säger hon till tidningen.

Att äldre nekar att ta vaccinet förekommer på flera håll runt om i landet.

– Det förekommer i Värmland, men inte i någon större utsträckning, säger Jens Magnusson, pressansvarig för hälso- och sjukvårdsfrågor i Region Värmland, till TT.

"Beter sig otrevligt"

Även från Region Dalarna kommer larm om att en del vägrar att ta vaccinet.

– Det finns ett, tyvärr inte helt litet, antal personer som beter sig väldigt otrevligt mot vårdpersonal och där vårdpersonalen får ta emot näst intill hot, säger Roger Larsson, chefläkare i Region Dalarna, till P4 Dalarna.

I Region Stockholm finns också tecken på att vissa personer avstår från att ta vaccinet, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Även i Region Västerbotten finns det folk som avstår, men de är få, enligt vaccinsamordnaren Ronny Lestander.

– På måndagen vaccinerades 1 000 personer. Fem personer gick därifrån när de erbjöds Astra Zenecas vaccin. Det är väldigt få, det är fråga om en halv procent, sade han till Västerbottens-Kuriren tidigare i veckan.

Fredrik Gunér/TT

FAKTA

Fakta: Astra Zenecas vaccin

29 januari i år godkändes Astra Zenecas vaccin i EU.

2 februari rekommenderade Folkhälsomyndigheten att vaccinet inte ska ges till personer som är 65 år och äldre. Skälet är att det saknas kunskap om hur vaccinet skyddar äldre.

4 mars rekommenderade Folkhälsomyndigheten att vaccinet ska ges även till personer som är 65 år och äldre.

16 mars pausade Sverige alla vaccinationer med vaccinet efter rapporter om misstänkta biverkningar.

25 mars gav Folkhälsomyndigheten beskedet om att vaccinationerna ska återupptas igen. Men det är bara de som är 65 år och äldre som får ta vaccinet.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

SUNBIRD WEBBYRÅ

Webbyråns bästa knep hur du skapar ett starkt varumärke

SUNBIRD WEBBYRÅ

Enligt Sunbird Webbyrå kan ett starkt varumärke vara en av de viktigaste faktorerna för att öka ert företags försäljning online:

Det finns för mycket information och för lite tid. Potentiella kunder som besöker er tenderar att ta snabba beslut som oftas baseras på en känsla och vilket förtroende de får för er.

Ett varumärke är någons magkänsla om er. Det är inte vad ni säger att det är. Utan vad era kunder säger att det är. Här kommer Sunbird Webbyrå med fyra riktlinjer för att stärka ett varumärke.

1. Var konsekvent

Det är viktigt att ni alltid är konsekventa och lever efter ert varumärke. Byt inte budskap och värdegrunder när vinden vänder.

2. Tänk långsiktigt

Förtroende byggs upp över tid och det är viktigt att ni är beredda att offra kortsiktiga vinster för de långsiktiga. Man ska varken göra eller säga för mycket, håll er till ramen och lägg inte lättvindigt till fler tjänster i er arsenal.

3. Differentiera er

Det är lättare att bygga ett varumärke om man är unik. Är ni nischade förstår man snabbare vad ni står för.

4. Var fokuserad

För många hemsidor försöker säga för mycket. Säg bara det viktigaste. Ska ni få fram ett budskap ska ni enbart ge informationen läsaren verkligen behöver - inte allt som är bra att säga.

Även om de flesta är medvetna om detta menar Sunbird Webbyrå att många företag ändå tenderar att lägga för mycket text på hemsidan. Vilket gör att besökaren får jobba för att förstå vad man gör.

Vill ni ha hjälp att ta fram skräddarsydd webbdesign som stärker ert varumärke - Kontakta Sunbird Webbyrå här.

Utrikes

Ville ha högre lön – sköts ihjäl av polis

Utrikes
Utrikes

Minst fem arbetare har skjutits ihjäl av polis i Bangladesh sedan de demonstrerat för högre lön. Ytterligare 19 personer, däribland tre poliser, har förts till sjukhus.

Händelsen inträffade på ett Kinafinansierat kolkraftverk under uppförande i staden Chittagong. Enligt den lokala polischefen Azizul Islam öppnade poliserna eld efter att omkring 2 000 demonstranter började kastade sten mot dem.

Kolkraftverket, beläget omkring 25 mil sydost om huvudstaden Dhaka, har tidigare varit skådeplats för våldsamma konflikter.

År 2016, då projektet drog i gång, dödades fyra personer som demonstrerade mot kraftverket av polis, efter det att de drabbat samman med förespråkare av planerna.

Inrikes

Många har fått tillbaka strömmen i Bromma

Nockebybanan står stilla på grund av ett strömavbrott i Bromma i västra Stockholm. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Inrikes
Inrikes

Över 18 700 hushåll i Bromma i västra Stockholm var under förmiddagen utan ström, meddelar elbolaget Ellevio. På grund av avbrottet var det stopp i tågtrafiken på Nockebybanan och även tvärbanans trafik påverkades.

Vid lunchtid är det 1 444 hushåll som fortfarande har strömavbrott och kollektivtrafiken är åter i gång.

– Felet beror på ett tekniskt fel i en fördelningsstation, säger Jesper Liveröd, presschef på Elevio.

Personal är på plats och arbetar med att åtgärda felet. Enligt den senaste prognosen ska felet vara avhjälpt vid klockan 14.

Eftersom felet finns i själva fördelningsstationen kan de drabbade kunderna just nu inte få tillbaka strömmen med hjälp av omkopplingar.

– Nu är det själva stationen, eller noden, som är drabbad så det går inte att göra omkopplingar, säger Jesper Liveröd.

Kultur och nöje

Gitarristen erkänner inblandning i stormningen

Iced Earth-gitarristen Jon Schaffer erkänner sig skyldig till två brott i samband med stormningen av Kapitolium. Arkivbild.
Foto: Jose Luis Magana/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Iced Earth-gitarristen Jon Schaffer har erkänt sig skyldig till två brott relaterade till sin inblandning i stormningen av Kapitolium. Han är därmed den första av deltagarna i upploppet att erkänna. Det rapporterar CNN.

Jon Schaffer har medgett att han hindrade ett officiellt förfarande och att han gick in i byggnaden med ett farligt vapen, björnsprej – ungefär som pepparsprej fast med längre räckvidd.

Han har ingått en så kallad "plea deal", vilket innebär att han erkänner och samarbetar i utbyte mot ett mer fördelaktigt åtal.

I dokumenten beskrivs Schaffer som en "livslång medlem" i Oath Keepers, även om hans advokater tidigare hävdat att han inte vet så mycket om den paramilitära gruppen.

Åklagare och Schaffers advokater har kommit överens om att rekommendera att han får mellan 3,5 till 4,5 år i fängelse, baserat på hans samarbetsvilja i utredningen. Den slutliga domen kommer att fattas av den federala domaren Amit Mehta.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL