Lagfarter SkD

124 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Försäljningen av huset på adressen Lilla Norregatan 30 i Sjöbo är nu klar. Nya ägare blir Emmy Linnéa Christine Stål, 29, och Dan Johan Malmkvist, 39, som köper fastigheten av Inger Gudrun Viola Håkansson. Det 124 kvadratmeter stora huset är byggt 1956. Ägarbytet gjordes i mars 2021 och priset blev 1 000 000 kronor.

Bara fem månader tidigare såldes ett annat hus på samma gata, på Lilla Norregatan 14. Där blev priset för en 100 kvadratmeter stor villa 2 000 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Man påkörd av lastbil – omkom

Polisen utreder vållande till annans död efter en trafikolycka i Stockholm. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En äldre man har omkommit sedan han blivit påkörd av en lastbil på Södermalm i Stockholm.

Olyckan skedde på onsdagseftermiddagen. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

En förundersökning om vållande till annans död och obehörigt avvikande från trafikolycksplats har inletts, uppger polisen på sin hemsida.

Sport

Lassinantti efter segern: "Blir ett krig"

Luleås målvakt Joel Lassinantti.
Foto: Pär Bäckström/TT
Sport
Sport Skellefteå skapade mest men överlistade aldrig Joel Lassinantti.
Sedan dundrade Daniel Sondell in segermålet för Luleå.
– Det kommer att bli ett krig ända in i mål, säger Lassinantti efter 1–0-segern och 2–1-ledningen i kvartsfinalserien.

Efter två perioder utan något vidare offensivt spel fick Luleå mer tid i Skellefteås zon under tredje.

Till slut small det till bakom målvakten Gustaf Lindvall.

I powerplay och efter 14.37 av perioden drog Daniel Sondell till från blålinjen, fick in 1–0-målet och såg därmed till att Luleå vann och nu leder med 2–1 i matchserien.

– Det blev en liten båge på pucken men jäkligt skönt att se den gå in, säger han till C More.

Lassinantti höll nollan

Backen var dock inte ensam i hjälterollen.

Längst bak i laget fanns Joel Lassinantti, som stod för en briljant insats och höll nollan.

– Vi blir inte stressade av att vara i egen zon. Vi låter dem snurra och jag tycker inte att de skapar de där heta chanserna som de tidigare har gjort. Vi vet att de är farliga och det gäller att vi är noggranna hela tiden, säger Lassinantti till C More

Två täta matcher följdes alltså av ytterligare en, den här gången i Luleås hemmaarena.

Skellefteå inledde klart bäst och ägde första perioden. Gästernas höga intensitet och raka spela tillsammans med Luleås oförmåga att spela sig bort från gästerna press gav ett litet grepp om det tredje mötet i slutspelsserien.

Det var även Skellefteå som skapade kvartsfinalens första vassa chanser; i första perioden hade Jonatan Berggren öppet mål men fick inte bladträff på Oscar Möllers skottpass och i andra fick Andreas Wingerli ett friläge men lyckades inte överlista Luleås storspelande målvakt Joel Lassinantti.

Trots fördel i hetare målchanser för Skellefteå var det mållöst efter två perioder.

"Växa och få energi"

Efter drygt halva tredje skapade Luleå sina hetaste lägen i matchen, och det började med Radek Muziks fria läge framför Gustaf Lindvall, följdes av ett bombardemang av skott och viss kalabalik — vilket ledde till powerplay för hemmalaget.

Och då small det till bakom Lindvall.

Efter 14.37 — med en sekund kvar av powerplay-spelet – dundrade Daniel Sondell in segermålet bakom Lindvall.

– Jag förstod att det skulle bli viktigt att få hål på målvakten tidigt, och fick vi inte det förstod vi att de skulle växa och få energi, säger Skellefteås tränare Stefan Hedlund till C More.

– Men det är en lång matchserie. Fortsätter vi att nöta på, skapa tryck mot målet så är jag helt övertygad om att det kommer in någon puck och då kan momentum svänga ganska fort.

Redan på torsdagskvällen fortsätter kvartsfinalserien.

Sport

Rögle till semi efter ny utklassning

Adam Edström blev en av Rögles målskyttar i segern mot Frölunda – tack vare ett akrobatnummer.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Rögle är klart för semifinal i SHL-slutspelet.
Ett akrobatnummer av Adam Edström visade vägen i en ny utklassningsseger mot Frölunda – och totalt 4—0 i matcher.
– Det är slutspel. Då är det bara att kasta sig, säger 20-åringen efter 6–1-vinsten.

Rögle gick miste om slutspelschanserna när covid-19-pandemin satte stopp för förra säsongen.

Men i vinter har Ängelholmslaget äntligen fått första slutspelschansen på 27 år. Och tagit den med besked.

Rögle gav inte Frölunda en chans i kvartsfinalserien och tog fyra raka segrar med förkrossande 20–3 i målskillnad.

– Det är klart, vi har väl gjort ganska mycket mål de senaste matcherna, man kommer väl in i ett stim i hockey och vi är väl inne i ett litet sådant nu, säger Adam Edström till C More.

Det var vinna eller försvinna för Frölunda och det blev också en bra inledning på hemmaisen i Scandinavium. Christoffer Rifalk i Röglemålet var dock med på noterna även den här kvällen.

"Vägrade gå över"

Och precis som i de inledande kvartsfinalerna var det ändå Rögle som tog ledningen, den här gången halvvägs in i den första perioden.

Niklas Rubin, som fick chansen i Frölundamålet i stället för Johan Mattsson, trodde att han räddat Taylor Matsons skott.

Men pucken hade glidit förbi och nästan hunnit stanna på mållinjen – där 203 centimeter långe Adam Edström dök upp, kastade sig med utsträckt klubba och petade in 1—0.

Det var 20-årige Edströms andra mål på lika många dagar, efter ett mål även i onsdagskvällens 5—0-seger.

– Jag ser att den ligger fri på linjen och vägrade gå över, så jag bara kastade mig, säger han till C More.

– Det är väl lite desperation i den aktionen kanske. Men det är slutspel, man vill göra mål och vara med och hjälpa laget, så då är det bara att kasta sig.

Bara några minuter senare kom Rögle dessutom i ett snabbt anfall där Olli Palola gjorde 2—0.

Den här gången fick Frölunda visserligen relativt snabb kontakt igen, när Mattias Norlinder sköt in 1—2 med ett dragskott från blålinjen.

Men en extremt vältajmad timeout av Rögletränaren Cam Abbott kort därefter ändrade matchbilden igen.

Stort jubel

Rögle fick först ett möjligt mål bortdömt efter videobedömning. Men minuten senare satt pucken i nätet bakom Niklas Rubin ändå, sedan namnen Niklas Hansson fått alldeles för mycket tid att sikta in sig.

När Rögle tre minuter senare – efter flera ribb- och stolpträffar – dessutom gjorde 4—1 (Daniel Zaar) i ett bländande numerärt överläge var matchen mer eller mindre avgjord.

Med drygt sju minuter kvar av matchen valde Roger Rönnberg att plocka ut Niklas Rubin i ett sista försök att komma i kapp.

Då passade Adam Tambellini på att göra 5–1, medan 6–1 kom från Ted Brithén i numerärt överläge några minuter senare.

När slutsignalen gick kom ett stort jubel i Röglebåset – och deppiga miner i Frölundas.

– Vi blir utsmartade av Rögle totalt, medger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

– De spelar smart och vinner de viktigaste kamperna. Det är precis det vi inte gör. Det känns som att stå med brallorna vid knäna faktiskt.

Jens Bornemann/TT

Utrikes

Biden avslutar militär närvaro i Afghanistan

Antal stationerade soldater per månad 2001–2021.
Foto: Johan Hallnäs/TT
Utrikes
Utrikes USA:s president Joe Biden inleder de amerikanska truppernas tillbakadragande den 1 maj. De sista soldaterna ska ha lämnat före den 11 september.
– Men vi håller talibanerna ansvariga för sina handlingar, varnar Biden i ett tv-sänt tal.

President Biden tog upp en lapp ur fickan under talet:

– Jag har alltid med mig den här noteringen. Den påminner mig om hur många amerikanska soldater som dött i Afghanistan, sade han när han kungjorde beskedet om amerikansk reträtt.

– En fruktansvärd attack för 20 år sedan kan inte förklara varför vi ska vara kvar där 2021. Det är dags att avsluta detta "det ändlösa kriget". Flera av dem som strider i Afghanistan var inte ens födda när insatsen inleddes.

Beskedet har fått högsta prioritet bland militäralliansen Natos medlemmar. Flera har meddelat att de också drar tillbaka sina trupper, däribland Norge, Storbritannien och Tyskland.

Bara minuter efter att talet avslutats kom ett uttalande från Nato, att även medlemsländerna inleder reträtten den 1 maj.

Men president Biden poängterade att USA inte gör en hastig reträtt, och att de amerikanska diplomatiska insatserna och det humanitära stödet fortsätter.

Risk för våldsspiral

Kritik har uttalats både i USA och internationellt om att en fullständig amerikansk reträtt hotar att förvärra läget i det av våld, oro och motsättningar präglade Afghanistan.

Underrättelsetjänsten CIA:s chef William Burns har också varnat för att tillbakadragandet innebär att USA förlorar information från området, skriver Reuters.

Men Afghanistans president Ashraf Ghani hävdade på onsdagen att afghanska styrkor är "fullt kapabla" att försvara landet, rapporterar AFP.

Biden markerade dock indirekt att amerikanska insatser inte utesluts, han varnade talibanerna för att utnyttja situationen, och sade att han kommer att hålla dem ansvariga. Biden pekade också på grannlandet Pakistan, och att det måste göra mer för att stödja Afghanistan. Likaså Kina, Turkiet och Ryssland.

Mycket är ännu oklart vad som väntar Afghanistan efter det att styrkorna lämnat landet. Men beskedet innebär att Biden flyttar fram datumet från den 1 maj, som förre presidenten Donald Trump beslutat.

Nato överlägger

Beskedet innebär att två decennier av amerikansk militär närvaro i Afghanistan är över.

Kriget har kostat USA över 2 000 miljarder dollar och över 2 400 stupade amerikanska soldater. Enligt FN har över 100 000 civila dödats eller skadats i striderna i landet.

Inför Bidens tillkännagivande pågick intensiva samtal mellan Nato-länderna. I Natos insats i Afghanistan ingår sammanlagt 9 600 utländska soldater varav mellan mellan 2 500 och 3 000 är amerikanska.

Under onsdagskvällen kommer Nato att presentera sin gemensamma hållning runt framtida insatser i Afghanistan. Inför samtalen talade USA:s utrikesminister Anthony Blinken om vikten av en samlad strategi.

– Tillsammans har vi uppnått de mål vi strävat efter att uppnå och nu är det dags att skicka hem våra styrkor, sade Blinken på en presskonferens i Bryssel.

– Vi kommer att arbeta mycket nära under de kommande månaderna för en säker, överlagd och samordnad reträtt från Afghanistan, fortsatte han.

Blodig 20-årsdag

Att alla soldater uppges lämnat landet före just den 11 september är ingen slump. Datumet markerar exakt 20 år sedan terrorrörelsen al-Qaidas attack mot World Trade Center i New York och försvarshögkvarteret Pentagon i Washington DC. Attacken föranledde USA:s invasion av Afghanistan som blev början på det ännu pågående kriget i landet.

Den 24 april kommer USA och arabstaten Qatar att mötas i Istanbul i Turkiet för ett tio dagar långt möte om situationen i Afghanistan.

Till skillnad från de möten som under fjolåret hållits i Doha i Qatar så kommer dock inga representanter från talibanerna att delta på mötet. De meddelar att de kommer sätta sig vid förhandlingsbordet först när alla utländska styrkor lämnat landet.

Rättelse: I en tidigare version av texten förekom en felaktig uppgift om USA:s militära kostnader.

Grim Berglund/TT

När allt fler trupper drar sig tillbaka från Afghanistan är oron stor att talibanernas makt över befolkningen kommer att växa. Arkivbild.
När allt fler trupper drar sig tillbaka från Afghanistan är oron stor att talibanernas makt över befolkningen kommer att växa. Arkivbild.
Foto: Rafiq Maqbool/AP/TT

FAKTA

Läget i Afghanistan

Landet är en islamisk republik med ett tämligen könssegregerat samhälle, trots att full jämställdhet mellan kvinnor och män ska råda enligt författningen. Inbördeskrig har rått i princip konstant sedan slutet av 1970-talet och ekonomi och infrastruktur ligger i ruiner.

Sovjetunionens invasion 1979 följdes av ett utdraget krig mellan den kommunistiska regimen och islamistiska mujahedingrupper, stödda av USA. Efter maktövertagandet 1992 vände milisgrupperna snart vapnen mot varandra. Kaoset och krigströttheten beredde väg för den fundamentalistiska talibanrörelsen som inom några år tog kontroll över landet.

Efter terrordåden i USA den 11 september 2001 började USA-ledda styrkor att bomba Afghanistan. Detta eftersom terrornätverket al-Qaidas ledare Usama bin Ladin, som ansågs ligga bakom dåden, hade en fristad hos talibanrörelsen. Det ledde till att talibanstyret föll.

Natostyrkan Isaf hade som mest omkring 130 000 soldater i Afghanistan. Omkring 50 länder har deltagit, däribland Sverige. Isafs stridande uppdrag avslutades officiellt den 31 december 2014, trots att läget då var fortsatt våldsamt och osäkert. Försöken att sedan dess bygga upp landet har i stort misslyckats.

Källor: Nationalencyklopedin, Landguiden/UI med flera

Sport

Karlskoga ordnade avgörande match

Karlskogas Gustaf Thorell gjorde tre mål mot Björklöven. Arkivbild.
Foto: Tommy Pedersen/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Karlskoga säkrade en sjunde och avgörande match i semifinalspelet i hockeyallsvenskan.

Detta genom bortaseger över Björklöven med 5–1.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Kasinohai.com

Spellagstiftning - Finland vs Sverige

Kasinohai.com Om du är osäker på hur spellagstiftningen ser ut i Finland och Sverige och om det finns några större skillnader bör du fortsätta att läsa denna artikel där vi kommer att gå igenom de stora dragen i de båda ländernas spellagstiftning.

Spellagstiftningen i Sverige

Den 1 januari 2019 införde Sverige ny lagstiftning som avslutade dominansen från det av regeringen drivna onlinespelföretaget och öppnade sektorn för privata företag.

Under flera år var det statligt ägda Svenska Spel den enda verksamheten som tilläts att tillhandahålla onlinespel till medborgare i Sverige, vare sig det handlar om casinospel, betting på sport eller andra former av spel.

Naturligtvis kringgick de flesta företag denna lagstiftning och år 2018 hade privata företag fått en 29-procentig andel av spelmarknaden i Norden.

Delvis i ett erkännande av ett sådant nytt paradigm och delvis för att de var i behov av skattepengar, gick den svenska regeringen med på att införa nya spellagar. Under den nya lagstiftningen har myndigheten Spelinspektionen rätten att ge licens till privata företag. Hittills har myndigheten tillåtit cirka 100 företag att tillhandahålla sina tjänster till svenska spelare.

De största vinnarna på denna nya lagstiftning är de svenska medborgarna. På grund av lagarna för spel online kan svenskarna nu välja och vraka bland de bästa spelbolagen. Svenska spelportaler visar de bästa casinotjänsterna online och incitamenten för svenska deltagare.

Staten är också en stor vinnare på detta drag. Det är inget mysterium att legalisering av spel på internet är ett snabbt sätt till att generera mer skatteintäkter till statskassan. I hela Sverige måste licensierade företag betala en inkomstskatt på 18 procent av sin inkomst till svenska konsumenter.

Sådana skattebetalningar träder i kraft i år och vi hoppas att vi kommer att få se effekterna av denna inkomstkälla i Sveriges kommande budget.

De svenska spellagarna har hittat en balans mellan att ge spelare valfrihet och skydda dem mot bedrägliga spelbolag. Att främja spel utan tillstånd har varit förbjudet, och den svenska Spelinspektionen har nu fått mandat att blockera överföringar mellan deltagare och obehöriga operatörer.

Lagarna innehåller också strikta regler för etiskt spel. Spelinspektionen har befogenheten att tvinga privata operatörer att vidta sådana åtgärder för deltagarnas säkerhet. Dessutom måste alla speloperatörer erbjuda samtliga spelare ett val om att självuteslutning.

Det har bara gått ett år med de nuvarande svenska lagarna för spel online, och det är ingen tvekan om att vi kommer att se fler regler för att tillåta säkert spel i framtiden.

Spellagstiftningen i Finland

Onlinespel är en av de mest populära formerna av underhållning för människor över hela världen. Särskilt finländarna är människor som älskar att spela. Det har visats att finländarna kan spela för upp till 10 miljarder euro på lotter, spelautomater och sportspel varje år.

Republiken Finland har alltid haft ett regeringsstyrt spelmonopol och trots den senaste utvecklingen inom branschen verkar det som om det kommer att fortsätta vara så. Onlinespel och finska onlinecasinon har blivit en av de största inkomstkällorna under de senaste åren. Finland klassificeras också som den femte största spelnationen i världen, varför de flesta utländska operatörer nu försöker komma in på den finska spelmarknaden. Tyvärr verkar det som om det inte kommer att vara ett alternativ nu eller inom en snar framtid.

Under 2010 begärde Europeiska kommissionen att Finland skulle genomföra ändringar av deras spellagstiftning som skulle göra den mer överensstämmande med EU:s lagar. Trots påtryckningar från Europeiska Unionen förblir Finlands spelstruktur oförändrad. Även om spel i Finland är 100% lagligt är spelreglerna lite mer komplexa. Intressant nog visade statistiken under en nyligen gjord rapport från det finska bolaget Yle att 66% av de äldre finländska invånarna som intervjuades föredrar ett monopol.

Staten har monopol på alla former av spel oavsett om det är online eller offline. All spelverksamhet har alltid hanterats av tre statliga företag. RAY hade alltid haft kontroll över bordsspel och spelautomater i Finland. Nationella lotteriet, sportspel och instant win-spel kontrollerades och reglerades av Veikkaus Oy och alla spel på hästkapplöpning reglerades av Fintoto.

Dessa tre enheter reglerades och kontrollerades av staten och all vinst som gjorts på spel gavs tillbaka till landet oavsett om det är genom konst, vetenskap, sport eller utbildning. Under 2017 slogs dessa tre enheter samman för att skapa ett statligt monopol med namnet Veikkaus.

Slutsats

Som du kan se finns det ett par skillnader i spellagstiftningen hos de båda grannländerna. Efter de förändringar som skedde i Sverige 2019 så är den svenska spelmarknaden betydligt mer öppen och välkomnande för svenska spelare. Finländarna verkar dock inte vara så besvikna, de får goda skatteintäkter och merparten av den äldre befolkningen verkar vilja behålla det rådande monopolet.

Sport

Aura tappade förstaplatsen

Badmintonspelare.
Foto: Maja Suslin/TT/arkiv
Sport
Malmö
Badminton BMK Aura åkte på en 2-4-förlust i sista omgångens bortamatch mot Påvelunds BTK och tappade därmed förstaplatsen i Badmintonligan till IFK Umeå. Nu väntar mellanserie A med start 14 maj.

– Jag kan inte säga att jag är missnöjd, men hade hoppats på åtminstone oavgjort, konstaterade lagledaren Maria Magnusson

– Vi blev inte utspelade. Men Påvelund var bättre i dag.

Aura hade en tuff uppgift i Göteborg på onsdagskvällen mot Påvelund som tog hem förra säsongens SM-kvartsfinalserie mellan lagen. Och det blev förlust även den här gången.

Malmöklubben var endast starkast i två av matcherna i Påvelunds tennishall, damdubbel och mixed.

Johanna Magnusson/Behnaz Pirzamanbein triumferade över Lina Nilsson/Stina Caspersson, 11-6, 11-1, 11-3 och i mixed drog Magnusson/Jacob Nilsson det längsta strået mot Jakob Ekman/Jennie Carlsson, 11-4, 11-7, 11-9.

Jacob Nilsson tvingades ge sig efter en femsetare och Filippa Årman Petersson tog sin singelmatch till fyra set. Förlust blev det även för Tom Andersson och Christensson/Andersson.

Seriesegraren IFK Umeå, Påvelunds BTK och Västra Frölunda väntar i mellanserie A som avgörs mellan den 14 och 16 maj. Spelschema och spelort fastställs inom kort.

Inrikes

Läkare i Småland miste legitimation

En läkare, tidigare dömd för grova brott, mister sin legitimation. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) drar tillbaka legitimationen för en läkare efter en anmälan från Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), rapporterar SVT Nyheter Småland.

Läkaren arbetade ett halvår på Växjö lasarett 2019. På grund av bristande kompetens och oförmåga att arbeta självständigt fick han inte behålla jobbet. Mannen lider av mångårig psykisk ohälsa och har bland annat vårdats inom slutenvården, enligt Ivos utredning.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Storsvindlaren Bernie Madoff död

Bernie Madoff blev 82 år gammal. Arkivbild.
Foto: Louis Lanzano/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi Han var hjärnan bakom en av världshistoriens största svindlerier. På sin väg lurade han kändisar och USA:s största banker.
Nu är Bernie Madoff död.

Tidig på onsdagsmorgonen amerikansk tid kom beskedet att Madoff avlidit vid Federal Medical Center i North Carolina, enligt vad som uppges vara naturliga orsaker.

Bernie Madoff blev 82 år gammal och han tillbringade sina tolv sista år inlåst efter att ha dömts till 150 års fängelse i juni 2009. Vad som uppdagades under rättegången betecknas som ett gigantiskt bedrägeri på uppemot 65 miljarder dollar.

Genom sitt företag, Bernard L Madoff Investment Securities LLC, kunde han under decennier bluffa sig till investerare som lurades att tro på att han år efter år kunder leverera en hög avkastning. I praktiken fungerade det dock det hela som ett ponzibedrägeri – en typ av pyramidspel.

Nordea drabbat

Under tiden klev dock stora fondbolag och banker som Banco Santander, HSBC och Royal Bank of Scotland på tåget. Inte heller Sverige var förskonat. Storbanken Nordea uppgavs ha investerat motsvarande en halv miljard svenska kronor i fonden för pensionssparares räkning.

Dessutom hade flera stora stjärnor som skådespelarna John Malkovich och Kevin Bacon och regissören Steven Spielberg investerat i Madoffs fond.

Larmade FBI

Början till slutet kom när en av hans söner larmade FBI, och i december 2008 slog polisen till mot företaget och Bernie Madoff. Även om han släpptes mot en jätteborgen, tio miljoner dollar, så fick det hela det slut han hoppades slippa.

– Jag trodde att den (bedrägerihärvan) skulle avslutas fort och att jag skulle kunna rädda mig själv och mina kunder. Det visade sig svårt, och till slut omöjligt. Jag är väldigt ledsen och skamsen, sade Madoff i rätten när han erkände sig skyldig.

2017 kom filmen "The wizard of lies" som skildrar Madoffs levnadshistoria med Robert De Niro i huvudrollen. Filmatiseringen i sin tur bygger på en bok av författaren Diana B Henriques.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel valuta i beskrivningen av storleken på Madoffs bedrägeri.

Tobias Österberg/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL