Lagfarter SkD

Gård såld i Skurup

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Bo Mikael Valentin Johansson, 53, från Svedala är ny ägare till lantbruksfastigheten på adressen Gyllen 115 i Skurup. Gården innehåller ett hus med boyta på 72 kvadratmeter samt 29 hektar åkermarker. På fastigheten står dessutom en ekonomibyggnad på 534 kvadratmeter. Säljare är Lars-Olof Larsson. Ägarbytet gjordes i mars 2021 och priset blev 6 000 000 kronor.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes för åtta månader sedan ett hus, på Janstorp 110. Där blev priset för det 165 kvadratmeter stora huset 3 550 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Beskedet: Restriktioner lättas för vaccinerade

Socialminister Lena Hallengren. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Inrikes
Inrikes Folkhälsomyndigheten bedömer att vaccinerade personer kan träffa personer från olika hushåll, och detta gäller även inomhus.

– De nya riktlinjerna gäller för alla som har fått minst en dos vaccin och det har gått minst tre veckor efter första sprutan, säger socialminister Lena Hallengren (S) under en presskonferens.

– Då bedöms skyddet vara bra, men se till att ta den andra dosen, fortsätter ministern.

Gemensamma aktiviteter på boenden kan också återupptas. Även äldre personer kan handla, men ingen vaccinerad får bidra till trängsel.

– Trängsel i en lokal bidrar till smittspridning just där. Vaccinering innebär inte en hundraprocentig garanti för att inte sprida sjukdom, säger Hallengren.

På presskonferensen deltar även Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson och Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström.

Inrikes

TT-FLASH: Lättnader för vaccinerade

Inrikes
Inrikes Alla vaccinerade får nu träffa fler människor inomhus och gemensamma aktiviteter kan återupptas inom äldrevård, säger socialminister Lena Hallengren (S).

Ekonomi

Brakförlust för tivolikoncern

En öde slänggunga på Gröna Lund. Arkivbild.
Foto: ALI LORESTANI / TT
Ekonomi
Ekonomi

En miljard i tappade intäkter och en brakförlust på 270 miljoner kronor. Det blev som väntat ingen munter läsning av nöjeskoncernen Parks and Resorts bokslut för 2020.

Under fjolåret hade ägaren av Gröna Lund, Furuvik, Kolmården och Skara sommarland totalt 570 000 gäster, jämfört med drygt tre miljoner under ett normalår, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Utrikes

Video där polis skjuter ihjäl tonåring släppt

Demonstrationer på Chicagos gator. Detta efter att en video offentliggjorts som visar hur polis skjuter ihjäl en spansktalande tonårspojke i samband med en jakt.
Foto: Ashlee Rezin Garcia
Utrikes
Utrikes

Den 13-årige pojken jagas av polis i en gränd i Chicago innan han, på polisens kommando, stannar och sträcker upp händerna. Sekunder senare skjuts han ihjäl med ett skott.

Myndigheterna i staden har nu offentliggjort inspelningen från den skjutande polisens kroppskamera.

Den spansktalande pojken dödades i ett mexikanskt kvarter i slutet av mars. Polis hade kallats dit efter larm om skottlossning och det finns uppgifter om att pojken ska ha hållit ett vapen i handen. När han sköts var han dock obeväpnad. En bit ifrån honom, i ett staket, hittades en pistol som kan ha kastats bort, enligt åklagare.

Videon väcker starka reaktioner i ett USA som i månader skakats av demonstrationer mot rasism och där rättegången mot den polis som sköt George Floyd pågår i Minneapolis. Under natten till fredagen samlades grupper i Chicago för att protestera.

"Lås in polisen", skanderade vissa.

Tina Magnergård Bjers/TT

Utrikes

Flera skjutna i Indianapolis – skytten död

Utrikes
Utrikes

Flera skadade personer har förts till sjukhus efter att ha skjutits i en lokal som tillhör fraktbolaget Fedex i Indianapolis i USA, uppger polisen enligt CNN. Det är dock oklart hur allvarliga skador det handlar om.

Polisen tror att skytten tog sitt eget liv i samband med händelsen.

USA har skakats av flera masskjutningar den senaste tiden.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Lån utan UC

Allt fler svenskar löser sina kreditskulder med ett lån!

Lån utan UC Idag är det enkelt att handla saker på avbetalning, köp nu och betala sen-erbjudanden haglar över oss dagligen. Många handlar med krediter som de egentligen inte har råd med vilket slutar för många med att man sitter i kreditfällan.

Där har man har räntor att betala från flera olika köp, men man betalar knappt av något belopp på den summan som man faktiskt har lånat. Skyhöga räntor finns fortfarande kvar men reglerades för några år sedan ner, vilket innebär att det blivit något bättre lånevillkor även i de fall där man kan ta kreditlån från andra kreditgivare än banken.

Att det är så pass enkelt att ta ett riskfritt lån hos många finansbolag och att man kan köpa prylar på avbetalning leder de flesta till att köpa mer än de egentligen har råd med. Därför har många svenskar idag börjat samla sina lån och krediter till ett enda lån, så att det enbart är en ränta som behöver bli betald per månad. Detta medför att de höga månadskostnaderna går att minimera till stor del och har på många håll räddat många familjer i ekonomisk kris. Detta är något som man brukar kalla för att binda sina krediter. Man binder dem till ett enda lån med lägre ränta - detta är räddningen för många som har hamnat i kreditfällan!

Samtidigt som många minskar sina lånekostnader - så ökar också medvetandet gällande konsumtion!

Unga fröken Greta Thunberg, är en av våra ledstjärnor idag när det kommer till att börja tänka efter hur vi behandlar vår natur. Greta är också en stark förespråkare till att vi genast bör konsumera mindre än vad vi gör nu - vilket många svenskar också tycks ha hakat på. Detta visar på att medvetandet ökar när det kommer till både att tänka mer långsiktigt, men också att många lär av sina misstag. Att kunna shoppa vad man vill från var som helst i världen har nog stigit många konsumenter åt huvudet och det är egentligen inte förrän nu som man har kunnat se de förödande effekterna av detta. Många företag visar sitt starka engagemang för klimatet utåt, vi köper mindre och mindre plast och vi äter mindre och mindre kött - vi bemöter de förödande konsekvenserna genom att balansera ut det igen.

Att vi lever i en värld av influencers kan vara en av många anledningar till varför konsumtionen ökat så mycket som den har gjort under 2000-talet. De flesta minns nog hur Postnord höll på att sjunka fullkomligt av alla leveranser av beställningar, som dessutom många bara beställde för att fota och sedan skicka tillbaka. Vi bör se vår nya medvetenhet som något mycket positiv och en klar indikation på att vi är på väg att gå mot att vara betydligt mer klimatsmarta och värna om naturen. Vi har helt enkelt, som Greta säger, börjat vakna upp! Förhoppningsvis fortsätter trenden och vi får se ytterligare aktioner som kämpar för miljön, och fler människor som höjer sin röst för vår planet i framtiden.

Kultur och nöje

Scenkonsten räknar med långvarigt inkomsttapp

Pandemin har fått avgörande negativa konsekvenser för scenkonsten, enligt en ny rapport. Arkivbild.
Foto: Magnus Liam Karlsson/SvD/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Över hälften av Svensk Scenkonsts medlemmar räknar med ett intäktsbortfall på minst 40 procent för 2021. 44 procent bedömer att de ekonomiska möjligheterna för nästa år blir sämre än före pandemin. Det visar en ny rapport från branschorganisationen Svensk Scenkonst.

Pandemin har fått avgörande negativa konsekvenser för scenkonsten och i synnerhet för de privata scenerna. Av de senare räknade 64 procent med ett intäktsbortfall på över 80 procent för 2020.

"Enkätsvaren bekräftar det allvarliga läge som branschen länge befunnit sig i. Det besked om återhämtnings- och evenemangsstöd som regeringen gav i början av april är välkommet. Men för att nå önskad effekt är det viktigt att stödet utformas rätt och omfattar hela den fria, obundna och privat finansierade scenkonsten", säger Svensk Scenkonsts vd Mikael Brännvall i ett pressmeddelande.

I rapporten lyfter Svensk Scenkonst fram en rad förslag till hur de negativa effekterna kan dämpas, bland annat i form av riktade stöd till skolor för inte hindra barn och ungas introduktion till scenkonsten.

Rapporten bygger på en enkätundersökning bland 90 chefer inom scenkonsten.

Inrikes

Regeringen håller pressträff om vaccin

Inrikes
Sverige I dag klockan 08.10 håller socialminister Lena Hallengren pressträff om vaccin tillsammans med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson och Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström.

Kultur och nöje

Personligt musikalmöte online

Fyra män i svarta kläder.
Foto: Peter Knutson
Kultur och nöje
Livestreaming I kväll återuppstår konsertsuccén Oh what a night som ett liveevent där fyra framgångsrika musikalartister bjuder på låtar från några av våra mest älskade musikaler – och en personligare sida av sig själv. En av huvudpersonerna är skåningen Robert Rydberg.

Förra året turnerade Robert Rydberg, David Lindgren, Peter Johansson och Bruno Mitsogiannis runt i Sverige med arenaföreställningen Oh what a night, där de framförde låtar från bland annat Jersey boys, We will rock you, Saturday night fever, Grease, Mamma Mia!, Jesus Christ superstar och West side story. Musikaler som de själva också medverkat i. Konceptet blev så uppskattat att de fyra vännerna och kollegorna nu är tillbaka med ett exklusivt livesänt event, direkt från Chinateatern i Stockholm i kväll. Robert Rydberg är minst sagt taggad.

– Det här är ju det första som gjorts på Chinateatern sedan musikalen En värsting till syster förra året. Helt galet! I kväll kommer man som tittare att få vara med som en fluga på väggen och se när vi sitter och pratar och sjunger ihop, varvat med att vi visar godbitar från den här föreställningen som vi gjorde förra året. Vi kommer också att spela låtar live efter tittarnas önskemål. Så egentligen kan man säga att det är lite som en talkshow, säger Robert Rydberg och både tror och hoppas att tittarna kommer att lära känna musikalartisterna på ett helt nytt sätt.

– Eftersom Oh what a night gjordes som en arenaturné var det svårt att köra bra och långa mellansnack, man kan inte prata ordentligt när det blir så mycket eko som det blir i arenor. Nu kan vi prata desto mer, haha, så tittarna får definitivt lära känna oss lite djupare, fortsätter han.

Det var ju verkligen på håret att ni kunde göra klart turnén förra året.

– Ja, det var bara någon dag innan hårdare restriktioner infördes. Vi hade ju aldrig kunna ana hur det skulle bli resten av året. Vi skämtade till och med om coronan i showen, så vi trampade rejält i klaveret, haha. Men just då tänkte vi väl att det var folk som fick lite influensa och att det drabbat dem som varit utomlands och åkt skidor. Inte mer än så.

Robert Rydberg berättar att han även hade med en låt i Oh what a night som heter ”I love musikal” där han driver både med branschen, sig själv och sina musikalkollegor. Idag känns den mest sorglig, tycker han.

– Den var ju himla tramsig då. Sedan släppte jag den på Spotify i början av det här året och det var nästan så att jag började gråta. Det var så sorgligt när jag tänkte på hur det faktiskt har varit att vara artist innan, så jag blev väldigt nostalgisk.

Föreställningar ställdes in

Ja, det var mycket som ställdes in för Robert Rydberg förra året, som musikalen Saturday night fever, som han skulle ha gjort med David Lindgren, och givetvis sommarhöjdpunkten för många skåningar: föreställningen Pang i bygget på Fredriksdalsteatern.

– Det var väldigt tråkigt. Båda föreställningarna flyttades till det här året, vi får väl se hur saker och ting utvecklas. Än så länge så ligger vi lite lågt med repetitionerna. Så att få göra det här eventet nu och faktiskt sjunga på scen igen känns så kul, säger Robert Rydberg.

Du, David, Peter och Bruno gjorde musikalen Jersey boys ihop 2015, och ni kände varandra sedan tidigare dessutom. Hur vill du beskriva er som kvartett på och utanför scen?

– Våra karaktärer i Jersey boys är väldigt olika, och precis så är vi också privat. Vi är ganska olika, men vi kompletterar varandra precis som vi gör på scen. Och så skrattar vi väldigt mycket. Det är en uppsluppen stämning och den är viktigt att ha.

Det är ju en gedigen lista musikaler som ni alla fyra har gjort, vilken är roligast att köra från i kväll?

– Jag måste nog säga Jersey boys där. Den har en speciell plats i mitt hjärta eftersom den har genererat till så mycket efteråt. Vi hittade verkligen varandra då och vi blir som en röst när vi sjunger. Det känns lite som att vi inte är klara utan är mitt uppe i den här resan.

Vad vill ni mer göra?

– Vi är öppna, men kanske fler Oh what a night-föreställningar i andra format. Till exempel som en krogshow så att man kommer närmare publiken. Och att vara med i Melodifestivalen och köra vår grej där, det hade varit kul.

Om du skulle få beskriva David, Peter och Bruno med en musikal, vilka hade du valt?

– Peter är ju We will rock you definitivt. Bruno får nog bli Jersey boys och David, ja vad ska han vara? Han är ju programledare nu! Jag har sagt till honom att han har hamnat i samma fack som Gunde Svan. Du vet när någon har gjort en jätteprestation tidigare i livet och som yngre personer inte har någon aning om utan tror att han är programledare bara, haha. Men jag säger High school musical på David. Det var faktiskt jag som rekommenderade honom till min svärmor Eva Rydberg som regisserade den musikalen på Nöjesteatern. Så det är jag som ligger bakom hela hans framgång!

FAKTA

Oh what a night

Föreställningen livesänds från Chinateatern i kväll klockan 20.00.

Biljetter till evenemanget finns på www.showtic.se och en biljett kostar 224 kronor.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL