Sport

Kvartsfinal i TFF:s sikte

TFF-tränaren Kristian Haynes tillsammans med Mouhammed-Ali Dhaini, som i slutet av mars ska representera Libanon i landskamper mot Jordanien och Kuwait.
Foto: ARKIVBILD
Sport
FOTBOLL Seger mot Örebro SK och kryss mot Sirius. Efter två framgångsrika dueller mot allsvenska lag har Trelleborgs FF bäddat synnerligen väl för sig för att ta sig till kvartsfinalen i Svenska cupen.

För gruppvinst gäller det ”bara” att knyta ihop säcken med en tillräckligt stor seger på hemmaplan (start klockan 13) mot division 3-tillhörande Lödde.

”Jobbet ska göras”

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

"Johaug riskerar hela säsongen"

Therese Johaug. Arkivbild.
Foto: Lise Åserud NTB/TT
Sport
Sport Therese Johaug öppnar för att springa i spikskor under friidrottssäsongen.
Något som skapar stor oro i Norge.
– Jag är rädd att hon riskerar hela skidsäsongen, säger löparprofilen Ingrid Kristiansen till Dagbladet.

Skidstjärnan Therese Johaug imponerade i fjol när hon sprang 10 000 meter på 31 minuter och 50 sekunder på norska Bislett Games, vilket var under VM-kvalgränsen.

För att pressa sitt personbästa ytterligare funderar 32-åringen på att snöra på sig ett par spikskor.

– Det hade varit kul att prova det i alla fall. Men man får ju börja med några träningspass och starta väldigt, väldigt försiktigt – bara för att känna hur det känns och se hur kroppen tacklar det, säger Therese Johaug till NRK.

Planerna väcker oro i Norge. Norska löpardrottningen Ingrid Kristiansen, med VM- och EM-guld på kontot, har gått ut med en varning till Johaug och menar att beslutet kan medföra stora skadeproblem.

– Jag är rädd att hon riskerar både friidrotts- och längdskidsäsong med det valet. Spikskor är ganska läskiga. Alla som har sprungit med spikskor på löparbana i en halvtimme vet att det gör ont i benen om du inte är van vid det, säger Kristiansen till norska Dagbladet

Det kommer dock inte att bli någon medverkan på årets Bislett Games för Therese Johaug. Tävlingen har flyttats till den 1 juli och krockar därför med ett av norskans höghöjdsläger.

Sport

OS-mottot kan få tillägget "tillsammans"

Det olympiska mottot 'Snabbare, högre, starkare' kan få tillägget 'tillsammans'.
Foto: Koji Sasahara/AP/TT
Sport
Sport

Efter 127 år kan det olympiska mottot "Citius, altius, fortius" ändras.

De latinska orden för"Snabbare, högre, starkare" föreslås nu få tillägget "communis" som betyder "tillsammans".

Diskussionen om ett förändrat motto startades i Internationella olympiska komitténs (IOK) möte i mars efter det att ordföranden Thomas Bach blivit omvald, skriver IOK på sin webbplats.

– Jag föreslog den här förändringen för att uttrycka behovet av solidaritet för att bli snabbare, för att komma högre, för att bli starkare. För att uppnå detta behöver vi komma samman, vi behöver visa solidaritet, sade Bach under mötet uppger sajten Insidethegames.

IOK:s styrelse har godkänt förslaget och ber nu medlemmarna om kommentarer. En förändring kan klubbas igenom vid sessionen i Tokyo om tre månader.

Pierre de Coubertin föreslog mottot "Citius, altius, fortius" i samband med grundandet av den olympiska rörelsen 1894.

Ingela Ahlberg/TT

Sport

Mästaren tillbaka för att försvara STCC-titeln

'Jag förväntar mig ett tufft mästerskap i år, förmodligen ännu tuffare än förra året, och vi kommer att göra allt vi kan för att möta den utmaningen”, säger regerande STCC-mästaren Rob Huff.
Foto: Micke Fransson/TT
Sport
Sport Regerande mästaren Rob Huff återvänder till den svenska racingserien STCC för att försvara sin titel.

"Jag förväntar mig ett tufft mästerskap i år, förmodligen ännu tuffare än förra året, och vi kommer att göra allt vi kan för att möta den utmaningen”, säger Rob Huff i ett pressmeddelande.

Britten Huff bärgade titeln 2020 den sista tävlingsdagen efter seger i det sista loppet. Ett av de tajtaste mästerskapen i STCC historia.

Nytt utgångsläge

Den tidigare världsmästaren (WTCC 2012) ställer sig nu på startlinjen med ett helt annat utgångsläge än inför premiärsäsongen.

"Jag känner mig mycket mer förberedd för 2021. Jag har tävlat på fyra av de sex banor som vi kommer att köra på. Det gör det enklare att ställa in bilen för varje bana, snarare än att behöva ta allt från grunden", säger Huff.

Teamchefen Fredrik Lestrup är glad över att kunna ta hit Huff, som bor i Dubai, för en andra säsong. Segern förra året ändrar förutsättningarna för teamet.

Starkare startfält

– Att vara försvarande mästare är nytt för oss och det är naturligtvis en enorm utmaning, särskilt som det ser ut som om vi kommer att möta ett ännu starkare startfält i år, säger teamchefen.

STCC-premiären körs på Ljungbyhed 4 och 5 juni.

Sport

Pandemirekord: 135 000 åskådare på Indy 500

Över 100 000 personer kan se årets Indy 500 på plats. Arkivbild.
Foto: AJ Mast AP/TT
Sport
Sport

Den amerikanska idrottspubliken återvänder till läktarna. 135 000 åskådare kommer att följa indycar-tävlingen Indy 500 i slutet på maj.

Åskådarantalet blir det största som uppmätts sedan coronapandemin slog till i fjol.

– Det här loppet och den här banan betyder så mycket för människor i motorsportgemenskapen, och vi känner ett ansvar att skydda dess rykte och köra loppet, säger Mark Miles, vd för Indycars moderbolag Hulman & Co.

Arenan i Indiana är helig motorsportmark och har idrottsvärldens största sittplatskapacitet på omkring 257 000 åskådare. Med cirka 50 000 ytterligare på ståplats ramar det in Indy 500 som världens enskilt största idrottsevenemang.

Beslutet att släppa in 40 procent av den totala kapaciteten har tagits i samråd med den lokala folkhälsomyndigheten.

– Vi är också redo att ta nästa steg för att öppna upp ekonomin igen. Många människor här i staden lever av sportevenemang. Det här kommer förmodligen att bli årets största sportevenemang, säger Markle.

Loppet körs den 30 maj.

Sport

Superliga-basen: Som om vi släppt en atombomb

Florentino Perez. Arkivbild.
Foto: Manu Fernandez AP/TT
Sport
Sport Nya "Super League" kollapsade efter att storklubbarna dragit sig ur.
Men enligt ordföranden Florentino Perez lever projektet fortfarande.
– Det är bara satt på paus, säger han.
PREMIUM

Real Madrid-ordföranden och "Super League"-grundaren Florentino Perez intervjuades i natt i spansk media där han summerade de 48 turbulenta timmarna, från att projektet tillkännagavs till att en rad klubbar dragit sig ur och ligan stoppats.

Och han är chockad över reaktionerna.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Företagsfinanser.se

Ökning av ansökningar om pausade amorteringar!

Företagsfinanser.se Bostadsmarknaden har trots omständigheterna inte rasat, istället har försäljningen ökat med hela 13 % och med ett fortsatt tryck på visningar på uteliggande bostäder.

Men även fast bostadsmarknaden är i full rullning så är det många bankkunder som har valt att pausa sina amorteringar på sina bostadslån. Detta i och med att bankerna lättat på tyglarna en aning som hjälp för den ekonomiska situationen som många sitter i just nu. I April så var det många husköp som gick i lås och många nya lyckliga husägare som flyttade in i sina nya hem. April är generellt sett en månad då många köper hus varje år och det visade sig vara så även under detta år.

Varje år så ökar mängden bostadslån i Sverige och ligger tillsammans på tusentals miljarder i värde. För de flesta hushåll så är det boendet som kostar mest månadsvis och också den utgift som svider mest. I mars gick bankerna ut med att de ändrar amorteringskraven för att hjälpa sina kunder. På detta sätt är det många som har kunnat spara in en del. Även fast det varje år är många kunder som ansöker om amorteringsfria månader på sina bolån, så har det varit en stor ökning av fall under de senaste månaderna.

Reporäntan oförändrad

Riksbanken meddelade nyligen att de lämnar kvar reporäntan på noll och detta för att de anser att den nedåtgående ekonomiska spiralen beror på gällande restriktioner. Det anses också vara svårt att sätta en prognos på hur framtiden kommer att se ut. Att räntan ligger oförändrad är ingenting som låntagare kommer att märka då det är samma som innan. Riksbanken betonar dock att räntan kan komma att sänkas om det anses vara nödvändigt i framtiden.

Många anser att räntan borde ha blivit reglerad ned på minus men Riksbanken menar på att det inte finns någon anledning att göra så i dagsläget. Anledningen till detta är att denna krisen inte är grundad i en finanskris likt den 2008, så den ska inte bedömas som så. Norge och Storbritanniens centralbanker sänkte däremot sina räntor med 0,5 %.

Detta tittar banken på när du ansöker om företagslån

Det är också många företagare som ansöker på företagsfinanser.se för att kunna hantera den nuvarande ekonomiska situationen där många företag står med en lägre produktion och därav omsättning. När ett företag ansöker om ett lån så är det dessa punkter som banken tittar på i en ansökan:

– Ägarna av företaget - referenser, privatekonomi och erfarenheter.

– Företagets affärsplan - detaljerad plan.

– Eventuell ekonomisk hjälp - revisor eller liknande.

– Balansräkning, bokslut och deklaration på företag som etablerat sig redan.

Det finns ett par olika företagslån som banker kan låna ut till företagare och vilket som passar för eventuella företag kan variera beroende på behovet. Ett företag som behöver investera i inventarier, maskiner eller byggnader brukar exempelvis oftast välja en investeringskredit och enbart amortera för den summa som är använd.

Sport

Dublin kan strykas – då byter Sverige EM-bas

Sveriges förbundskapten Janne Andersson.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
Sport Irland ser ut att mista sin del av EM-värdskapet.
Och då försvinner även Sverige.
– Ska vi inte spela i Dublin, då vill vi inte ha vår bas i Dublin, säger förbundskapten Janne Andersson.
PREMIUM

På fredag ska det europeiska fotbollsförbundet Uefa ta beslut om EM-spelorterna Dublin och München, som ännu inte gett klartecken till publik. Bilbao, där Sverige skulle ha spelat sin första match mot Spanien, uppgav på onsdagen att man redan har fått ett negativt besked från Uefa.

Uefa kräver att arenorna fylls till en fjärdedel av kapaciteten, annars flyttas matcherna.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Chicago kom ikapp och vann i förlängning

Chicagos Brandon Hagel satte det avgörande målet i förlängningen.
Foto: Charles Rex Arbogast/AP/TT
Sport
Sport Nashville inledde NHL-mötet i Chicago starkt och inför den avslutande perioden ledde bortalaget med 3–1.
Men med en rush i tredje kom Chicago ikapp vilket ledde till ett avgörande i förlängning – där hemmalaget vann.
PREMIUM

Nashville inledde den tredje perioden med att utöka sin ledning till 4–1. Men sedan kvitterade Chicago då tre puckar gick in på tre minuter och matchen togs till förlängning. Där satte Chicagos Brandon Hagel det avgörande 5–4-målet.

– Jag tycker att vi spelade riktigt bra fram till dess, vi tappade kontrollen lite och det liksom bara hände. Saker som inte borde ha hänt hände. Men så kan det vara, vi lämnar det bakom oss nu och går vidare, säger Nashvilles finländare Mikael Granlund.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Hylte/Halmstads damer tog SM-guldet

Hylte/Halmstads damer är svenska mästare för andra gången efter seger i finalserien mot Engelholm.
Foto: Foto: Robert Boman
Sport
Sport Damerna gjorde sitt – nu är frågan om de får herrarna med sig på den digitala guldfesten.
Hylte/Halmstad slog Engelholm i finalserien och tog sitt andra SM-guld.
PREMIUM

25–19, 25–27, 28–26, 15–25, 15–9 hemma i Halmstad arena gör att klubben kan titulera sig bäst i Sverige i volleyboll. Samtidigt bröts Engelholms sex år långa svit som svenska mästare.

– Helt magiskt! Sättet vi vinner på, en femsetare, gör det hela väldigt speciellt. Det var en känslomässig berg- och dalbana där ute i dag. Engelholm krigade verkligen och gjorde det svårt för oss, men jag är otroligt stolt över hur vi slutför matchen, säger landslagscentern Lilly Topic.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL