Lagfarter SkD

Nya ägare till hus i Hörby

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Jan-Håkan och Pia Nyman, 62 och 60 år, har tagit över fastigheten på Johannagatan 4 i Hörby från Pavel Raus. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i januari 2021. Huset byggdes 1988 och har en boyta på 114 kvadratmeter.

För bara tre månader sedan såldes ett annat hus ett par hundra meter bort, på Kristinagatan 9. Priset blev där 3 000 000 kronor, för ett något större hus på 123 kvadratmeter.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Protestanklagade i Hongkong släpps mot borgen

Clarisse Yeung, en av fängslade aktivister i Hongkong, har släppts fri mot borgen.
Foto: Vincent Yu/AP/TT
Utrikes
Utrikes Flera aktivister har släppts mot borgen i Hongkong.
Men en majoritet av dem som anklagas för att ha brutit mot nya säkerhetslagar är fortsatt fängslade.

Fyra personer i Hongkong som anklagas för omstörtande verksamhet har släppts fria mot borgen. Frisläppandet kunde genomföras sedan åklagare i sista ögonblick dragit tillbaka en överklagan av beslutet.

De fyra ingår i en grupp på 47 personer som anklagas för "konspirativ verksamhet för genomförande av omstörtande verksamhet". De anklagade greps med hänvisning till de genomgripande lagförändringar som genomfördes av Peking i Hongkong i fjol.

Stor variation

De som frihetsberövats representerar en mångfald av grupper som motsätter sig Pekings beslut: från parlamentsledamöter i Hongkong till akademiker, advokater, socialarbetare och unga aktivister.

På torsdagen beslutade en domare att 32 av de anklagade skulle frihetsberövas då domaren ansåg att de utgjorde en risk mot den nationella säkerheten.

15 anklagade släpptes fria med strikta förhållningsorder om att inte delta i politiska aktiviteter eller träffa utländska medborgare.

Men deras frihetstid var kort, sedan åklagare överklagat beslutet återfördes de sent på torsdagen till fängelse.

Men fyra av dem fick senare å fria mot borgen: Clarissse Yeung, Mike Lam, Hendrick Lui och Lawrence Lau, möttes av anhängare som hälsade dem med ropen "inga upplopp, bara tyranni".

Åklagare kräver mer tid

Gruppen har utsatts fur utdragna rättegångsförhandlingar i fyra dagar. Processen har väckt skarp kritik över säkerhetslagarna i Hongkong – inte minst avvikandet från rätten att vara fri mot borgen om misstankarna inte gäller våldsbrott.

Åklagarnas krav om frihetsberövande kritiseras också då de samtidigt vill ha ytterligare tre månader för att framlägga sina bevis.

Men 34-åriga Yeung, en av dem som blev fria mot borgen, var mest trött:

– Jag vill bara komma hem, träffa min familj och mina katter.

Utrikes

Myanmar: Ung man ihjälskjuten i Mandalay

Demonstranter håller upp bilder av den avsatta cila ledaren Aung San Suu Kyi vid fredagens protester i Mandalay.
Foto: AP/TT
Utrikes
Utrikes

Polisen har skjutit ihjäl en demonstrant i Myanmars andra stad Mandalay i samband med protesterna mot landets militärjunta, enligt vittnen och lokala medier. Den unge mannen sköts i halsen och avled direkt.

Tidigare på dagen hade en stor grupp människor tågat fredligt genom staden och skanderat: "Stenåldern är över, vi är inte rädda för era hot".

Fler än 50 personer har enligt FN dödats sedan militärkuppen den 1 februari, då den folkvalda ledaren Aung San Suu Kyi och ett stort antal andra civila politiker sattes i husarrest. Maktövertagandet och det brutala våldet mot civila har fördömts av FN och en lång rad länder.

Enligt FN:s människorättschef Michelle Bachelet har över 1 700 människor, varav 29 journalister, gripits sedan militärkuppen.

FN:s säkerhetsråd möttes på fredagen för att diskutera situationen i Myanmar. FN:s särskilda sändebud för Myanmar, Christine Schraner Burgener, har uppmanat säkerhetsrådet vidta åtgärder för att få våldet att upphöra och demokrati återinfört i landet.

Sport

Ställdes in – nu spelas curling-VM ändå

Lag Hasselborg får chans på VM-guld trots allt.
Foto: Daniel Kihlström/TT
Sport
Sport

Curling-VM för damer i Schweiz skulle ha inletts 19 mars men ställdes in på grund av coronapandemin.

Men nu blir det ett världsmästerskap ändå.

Turneringen kommer i stället att anordnas i kanadensiska Calgary och spelas mellan 30 april och 9 maj. Den kommer att spelas i en bubbla som även används för herrarnas VM som avgörs mellan 3 och 11 april.

Totalt gör 14 lag upp om guldet. Lag Anna Hasselborg har två raka VM-silver.

Sport

Svahn sjuk – missar tremilen

Linn Svahn missar tremilen.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Ebba Andersson och Emma Ribom – det blir Sveriges lag i tremilen.
Linn Svahn är sjuk och missar loppet.
– Hon har blivit isolerad på rummet, säger landslagschefen Anders Byström på en presskonferens.

Det har inte varit något roligt skid-VM för Linn Svahn. Stjärnskottet åkte ut redan i semifinalen i sprinten förra veckan och har sedan dess varit borta från tävlingarna.

På lördag avslutas damernas VM med tremilen i klassisk stil. Då saknas Linn Svahn återigen.

Enligt landslagschefen Anders Byström är hon krasslig.

– Tanken var att hon skulle köra tremilen. Men hon har inte hunnit tillfriskna nog för att tävla i morgon, säger han.

– Hon är inte dödssjuk, hon har bara haft ett tufft VM och kommer säkert få bra erfarenheter från det här också.

Charlotte Kalla visade sitt stöd för Svahn.

– Vi stöttar varandra, säger hon.

Första reserv på tremilen är Jonna Sundling.

Svedala

Polisen håller ett extra öga på Bara

Paul Nilsson, kommunpolis.
Foto: Wojciech Welc
Foto: Polisen
Svedala
BARA Polisen sätter extra fokus på Bara som den senaste tiden drabbats av flera bilinbrott men även andra inbrott och stölder.

– Vi sätter in resurser för att hålla extra uppsikt i Bara nattetid. Den här typen av brott är svårt att förebygga, men ju fler ögon som har koll desto större chans att vi får bort dem, säger Paul Nilsson, Svedalas kommunpolis.

Stölder i samma kvarter

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Zervant

Skapa den perfekta fakturan

Zervant

En stor del av att driva ett företag går ut på att skicka och ta emot fakturor. Trots att en faktura oftast bara uppfattas som en begäran om en betalning så har den lite större betydelse än så, och den fakturamall som du använder kan komma att ha en stor påverkan på hur företaget uppfattas.

Med en välgjord faktura kan du ge så mycket mer än en betalningsuppmaning då du skickar fakturan till din kund, och alltså ge ett gott intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket. I den här artikeln sammanfattar vi de allra viktigaste punkterna då du ska skapa en faktura i ditt företag, och vad du bör tänka på för att den ska bli perfekt!

Fakturans innehåll

För att fakturan ska vara så korrekt och professionell som möjligt bör den innehålla en del specifika punkter. Det finns till och med en lag hos Skatteverket som talar för att en faktura måste innehåll vissa punkter, så som datum, löpnummer, företagets och kundens namn, och betalningssumman för varorna/ tjänsten.

Annat innehåll som stärker fakturan och gör den mer trovärdig är om du adderar företagets logga, beskriver den försäljning eller de produkter som fakturan berör på ett klart och tydligt sätt, vilka betalningsvillkor som gäller, och att samtlig information är välordnad. Du bör också skriva med dina och kundens uppgifter.

Innehållet på en faktura kan såklart variera beroende på vilket företag det gäller och vad fakturan berör, men dessa punkter är något som alla företag kan ta del av för att skapa pålitliga och professionella fakturor. Det kan absolut vara värt att lägga ner lite extra tid på innehållet i och med att det kan höja företaget och dess ansikte utåt.

Skicka faktura

Hur du skickar fakturan till kunden kan också vara avgörande för det intryck den ger. Det handlar om att skapa ett professionellt helhetsintryck där du vill övertala kunden att du har koll på vad sysslar med, och då krävs det att samtliga steg hanteras på ett smidigt och säkert sätt för båda parter.

Kommunikation mellan kund och företag är A och O, där fakturan ofta står för en stor del av den kommunikativa delen. Genom att skapa en välgjord faktura med ett korrekt innehåll som du sen skickar på ett lätthanterligt sätt kan du ge ett proffsigt intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket.

Skapa e-faktura

Ett väldigt smidigt och lätthanterligt sätt att hantera din fakturering är att skicka din faktura som e-faktura, alltså en elektronisk faktura. E- fakturering blir allt vanligare i vårt digitala samhälle, just för att det är ett smart och enkelt sätt att sköta sin fakturahantering på.

Bara de senaste åren har man sett en markant ökning när det kommer till e-fakturering och försändelser av e-fakturor mellan olika företag och kunder. Enligt en rapport från Svenska Bankföreningen skickades det år 2017 omkring 138 miljoner e-fakturor, och redan år 2018 hade den siffran stigit till omkring 148 miljoner e-fakturor.

Faktureringsprogram

Med den påtagliga ökningen av e-fakturering runt om i världen finns det ingen tvekan om att det anses vara ett praktiskt och smidigt sätt att hantera sina fakturor. Idag finns det en hel del olika faktureringsprogram som erbjuder e-fakturering för olika företag, så att du kan ta din verksamhet till nya nivåer.

Genom att ta del av en faktureringsprogram kan du få hjälp med att skapa korrekta fakturor till alla dina kunder, så att du kan ge ett professionellt och pålitligt intryck bara genom att skicka dina fakturor via e-fakturering. Vi hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig då du vill skapa den perfekta fakturan!

Sport

Fotbollen ändrar handsregeln

Fulhams Josh Maja är besviken efter att hans mål dömts bort mot Tottenham.
Foto: Neil Hall/AP/TT
Sport
Sport Tidigare har det räknats som hands om bollen rört handen på någon i laget – avsiktligt eller oavsiktligt – innan ett mål görs.
Men nu ändras regeln.
Oavsiktlig hands innan ett mål kommer inte längre att straffas.
PREMIUM

Det är fotbollens internationella regelorgan (Ifab) som beslutat att regeln ska ändras.

Mål som görs direkt med handen eller direkt efter att bollen rört handen döms fortfarande bort. Men om en oavsiktlig hands skett av en lagkamrat i uppbyggnaden till ett mål räknas det inte längre som en regelöverträdelse.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Misstänkta i bostadshärva krävs på miljoner

En tidigare chef vid bostadsbolaget Lulebo misstänks ha skrivit under låtsasfakturor värda miljontals kronor. Nu väntar skadeståndskrav. Arkivbild.
Foto: Susanne Lindholm/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

Lulebo riktar skadeståndskrav i mångmiljonklassen mot de personer som i veckan suttit anhållna, misstänkta för ekonomiska oegentligheter i det kommunala bostadsbolaget, rapporterar TV4 Nyheterna.

Härvan handlar om en tidigare projektchef vid bolaget som misstänks ha skrivit under låtsasfakturor värda miljontals kronor. Totalt ställs krav på att återfå 12,4 miljoner kronor för diverse byggarbeten som fakturerats av sju personer vid olika byggföretag utan att något arbete utförts.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

Årets Polarprisceremoni ställs in

Marie Ledin, vd för Polarpriset. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje
PREMIUM

Årets Polarprisceremoni, där 2020 års pristagare skulle ha firats, ställs in.

Fjolårets ceremoni sköts upp ett år och pristagarna, låtskrivaren Diane Warren och operasångaren Anna Netrebko, skulle ha uppmärskammats den 22 maj i år.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL