Sport

Lugi värvar från Norge

Foto: Stefan Sandström
Sport
HANDBOLL Lugi har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv till nästa säsong.

Det är 23-åriga högersexan Mariann Gabrielsen från Norge som skrivit på för Lugi de två kommande åren.

Mariann Gabrielsen har spelat hela sin karriär i Oppsal i norska högstaligan och kommer att ansluta till Lugi under sommaren efter en avslutad utbildning inom sports management. På meritlistan står bland annat 80 ungdomslandskamper för Norge.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Dejan Blagojevic gör comeback

Dejan Blagojevic.
Foto: Thomas Persson/Arkiv
Sport
FOTBOLL Efter två fotbollsfria säsonger gör Dejan Blagojevic comeback. Nu planerar 26-åringen för comeback i Sjöbo IF i division 5.
– Suget har kommit tillbaka, anger han som skäl till varför han återupptagit fotbollssatsningen.

Han lämnade Österlen FF efter säsongen 2018. Före dess spelade han division 2-fotboll även i BW90 och innan dess igen i Åkarps IF, de flesta av åren med storebror Mladen Blagojevic som tränaransvarig.

– Jag skrev på för Sribija, men det blev bara några enstaka träningar och inget annat än ett inhopp i en match 2019. Suget fanns inte där, upplyser Dejan.

– Det var skönt att lägga fokus på annat än fotboll när jag kom hem från jobbet, skönt att få göra egna prioriteringar av fritiden och inte styra upp den efter träningar.

– Jag har ju ändå spelat fotboll sedan jag var sex år gammal.

Han bor i Limhamn och jobbar sedan hösten 2018 som lärare på mellanstadienivå i Arlöv.

– Jag har en liten plan som går ut på att kunna kombinera lärar- och träningsutbildning på en fotbollsakademi.

Vid 26 års ålder blir det nu spel i Sjöbo IF.

– Jag tränade lite med dem redan i fjor, då med Jimmie Andersson, som jag haft i Österlen, tränade dem. Nu är det ju André Lidholm, som jag spelat med i Österlen, som är tränare och att jag känner dem har spelat lite roll. Nu har jag tränat på bra i en månad. Kul! Det jag undrar är hur det här laget kan spela i division 5? Unga, hungriga och duktiga killar.

Frågan är bara när han kommer att kunna debutera i sin nya klubb.

– Tyvärr känns det inte som att seriespelet kommer att kunna starta enligt plan. Restriktionerna blir ju bara hårdare och hårdare. Hoppas kan man ju göra, men det blir nog svårt.

Sport

Woods minns inget av olyckan

Tiger Woods bil bogseras bort efter olyckan utanför Los Angeles. Arkivbild.
Foto: Ashley Landis/AP/TT
Sport
Sport

Tiger Woods minns inget av förra veckans trafikolycka utanför Los Angeles, skriver USA Today.

Enligt tidningen, som har tagit del av uppgifter från polisen, ska golfstjärnan sagt att han inte vet vad som orsakade olyckan och att han inte ens visste att han hade kört.

45-åringen körde in i mitträcket innan bilen voltade, kraschade in i ett träd för att till slut totalkvaddad hamna vid sidan av vägen.

Woods, den 15-faldige majorvinnaren, ådrog sig allvarliga men inte livshotande skador och har opererats för en krossad fotled, benfraktur och klämskador.

Sport

Svensk succé – tog hem stafettcupen: Så coolt

Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg jublar efter segern i Nove Mesto, som innebär att Sverige för första gången har vunnit stafettcupen i skidskytte.
Foto: Lubos Pavlicek/AP/TT
Sport
Sport Rekordsäsongen bara fortsätter för det svenska skidskyttelandslaget.
Efter rekordmånga VM-medaljer och pallplatser i världscupen har Sverige för första gången tagit hem stafettcupen, efter en rysarseger i Nove Mesto.
– Det var så coolt att möta Elvira i målgången, säger Mona Brorsson till TT.

Om ett svenskt skidstafettlag hade en blytung dag i tyska Oberstdorf gick det desto bättre för kvartetten med gevär på ryggen i tjeckiska Nove Mesto, några timmar senare.

Det krävdes seger i säsongens sista stafett för att Sverige skulle ta hem stafettcupen för första gången. Och så blev också fallet.

Efter en riktig rysare.

– Det var ju den perfekta skidskyttestafetten på det sättet, säger Mona Brorsson på telefon till TT.

Men länge såg det ut att bli alltför tufft.

Mona Brorsson inledde med en bom, Hanna Öberg bommade två skott på sin andrasträcka och lämnade över till Linn Persson på femte plats – 39 sekunder från ledande Norge. Men Persson gick urstarkt, bommade bara ett skott, och när samtidigt norskan Ida Lien sköt bort sig lämnade Persson över som ledare till Elvira Öberg på sistasträckan.

Nervös väntan

Elvira Öberg sköt fullt i liggande skyttet och saken såg klar ut. Men ingenting är, som bekant, klart förrän det är klart – inte minst när det handlar skidskytte. Elvira Öberg darrade, bommade två skott i stående, och belarusiskan Elena Krusjinkina gick om. Men Elvira Öberg hade inte gett upp, och på upploppet pressade hon sig förbi Krusjinkina och ordnade den svenska segern.

– Jag är så, så trött, det var så tajt på sista varvet. Men jag är också så, så glad, sade Elvira Öberg i SVT:s sändning.

I målgången var det en minst sagt nervös väntan, berättar Mona Brorsson.

– Jag, Linn och Hanna stod där och tänkte: hur går det här? Det var först när hon gick förbi på upploppet som vi förstod att hon skulle ta det, det var så mäktigt, säger Brorsson.

– Det var så coolt att möta henne i målgången.

Sverige blev femma i stafetten på VM i Pokljuka, sedan landslagsledningen valt att peta Mona Brorsson till förmån för Johanna Skottheim, som där sköt bort det svenska lagets medaljchanser på startsträckan. Till Nove Mesto var Brorsson tillbaka i laget – och därutöver valde landslagsledningen att kasta om i det svenska laget, där Elvira Öberg fick ta en ovan sistasträcka. Det visade sig vara ett klockrent drag.

"Vi är jättestolta"

Det var "bara" den andra stafettsegern – det blev seger i den första i Kontiolax – för Sverige den här världscupsäsongen, men ändå räckte det alltså till en historisk totalseger. På grund av coronapandemin var läget osäkert inför säsongen, därför bestämdes det att alla lag skulle få stryka sina två sämsta resultat och att således endast fyra resultat skulle räknas i totalställningen.

Tidigare hade Sverige som bäst en andraplats i stafettcupen 2010–2011. Men säsongen 2020–2021 går det mesta Sveriges väg. Det har redan blivit flest pallplatser under en världscupsäsong, och vid VM blev det svenskt rekord med sex medaljer.

– Vi är jättestolta, det är verkligen ett kvitto på hur bra den här säsongen har gått – rekordsäsongen. Och att få kröna den med en vinst i stafettcupen är jättestort för oss, säger Mona Brorsson.

– Det är också jätteviktigt att lyfta fram att, även om det var vi fyra som körde i dag, så är det fler tjejer som har del i pokalen. Det är verkligen ett lagsamarbete som ligger bakom, fortsätter hon.

Det kan för övrigt bli fler blågula världscupframgångar den här vintern. Hanna Öberg är tvåa i totalställningen inför de sju återstående tävlingarna. Världscupen avslutas i Östersund 18–21 mars.

Fredrik Shayn Scherman/TT

Sport

Lagseger för Fredricson och Ehning i Doha

Peder Fredricson inledde tävlingarna i Doha med att vinna första omgången i lagtävlingen tillsammans med tysken Marcus Ehning. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Sport
Sport Peder Fredricson och tysken Marcus Ehning gav sitt lag en flygande start i Doha.
Individuellt placerade sig Evelina Tovek, felfri med Winnetou de la Hamente.
Däremot gick det tyngre för Henrik von Eckermann som avbröt sig runda på Carlota.
PREMIUM

På Hansson inledde Fredricson årspremiären i den världsomspännande hoppcirkusen Global Champions Tour med en nolla i lagtävlingen Global Champions League.

Fredricson rider för Valkenswaard United, i Doha tillsammans med meriterade tysken Marcus Ehning. Båda var felfria och snabba – och det räckte till seger i den första omgången.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Häggström och Svensson kör VM-stafetten

Oskar Svensson kör en av sträckorna för Sverige. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Det blir Johan Häggström och Oskar Svensson som gör William Poromaa och Jens Burman sällskap i det svenska VM-stafettlaget.
PREMIUM

Sprintåkaren Johan Häggström kommer att köra första sträckan för Sverige och Oskar Svensson kör den andra.

Svensson tog sig till final i den individuella sprinttävlingen, men gjorde en chansning och körde utan fäste. Chansningen gick inte hem och han blev klart sist.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Lån utan UC

Allt fler svenskar löser sina kreditskulder med ett lån!

Lån utan UC Idag är det enkelt att handla saker på avbetalning, köp nu och betala sen-erbjudanden haglar över oss dagligen. Många handlar med krediter som de egentligen inte har råd med vilket slutar för många med att man sitter i kreditfällan.

Där har man har räntor att betala från flera olika köp, men man betalar knappt av något belopp på den summan som man faktiskt har lånat. Skyhöga räntor finns fortfarande kvar men reglerades för några år sedan ner, vilket innebär att det blivit något bättre lånevillkor även i de fall där man kan ta kreditlån från andra kreditgivare än banken.

Att det är så pass enkelt att ta ett riskfritt lån hos många finansbolag och att man kan köpa prylar på avbetalning leder de flesta till att köpa mer än de egentligen har råd med. Därför har många svenskar idag börjat samla sina lån och krediter till ett enda lån, så att det enbart är en ränta som behöver bli betald per månad. Detta medför att de höga månadskostnaderna går att minimera till stor del och har på många håll räddat många familjer i ekonomisk kris. Detta är något som man brukar kalla för att binda sina krediter. Man binder dem till ett enda lån med lägre ränta - detta är räddningen för många som har hamnat i kreditfällan!

Samtidigt som många minskar sina lånekostnader - så ökar också medvetandet gällande konsumtion!

Unga fröken Greta Thunberg, är en av våra ledstjärnor idag när det kommer till att börja tänka efter hur vi behandlar vår natur. Greta är också en stark förespråkare till att vi genast bör konsumera mindre än vad vi gör nu - vilket många svenskar också tycks ha hakat på. Detta visar på att medvetandet ökar när det kommer till både att tänka mer långsiktigt, men också att många lär av sina misstag. Att kunna shoppa vad man vill från var som helst i världen har nog stigit många konsumenter åt huvudet och det är egentligen inte förrän nu som man har kunnat se de förödande effekterna av detta. Många företag visar sitt starka engagemang för klimatet utåt, vi köper mindre och mindre plast och vi äter mindre och mindre kött - vi bemöter de förödande konsekvenserna genom att balansera ut det igen.

Att vi lever i en värld av influencers kan vara en av många anledningar till varför konsumtionen ökat så mycket som den har gjort under 2000-talet. De flesta minns nog hur Postnord höll på att sjunka fullkomligt av alla leveranser av beställningar, som dessutom många bara beställde för att fota och sedan skicka tillbaka. Vi bör se vår nya medvetenhet som något mycket positiv och en klar indikation på att vi är på väg att gå mot att vara betydligt mer klimatsmarta och värna om naturen. Vi har helt enkelt, som Greta säger, börjat vakna upp! Förhoppningsvis fortsätter trenden och vi får se ytterligare aktioner som kämpar för miljön, och fler människor som höjer sin röst för vår planet i framtiden.

Sport

Skadedrabbat H65 har chans att vinna serien

Handbollsspelare
Sport
Handboll Trots en rad skador på centrala spelare, så slåss H65 om seriesegern.
– Inget som vi har siktat på, men det vore fantastiskt om vi lyckas med det, säger tränaren Ola Månsson.

Just nu är det en målskillnadshistoria mellan Skuru och H65 i SHE-tabellen, där båda har knipit 40 poäng, men stockholmslaget är fyra bollar upp.

– Men vi har den svåraste matchen kvar att spela, Sävehof på bortaplan. Förlorar vi den kanske vi slutar trea i stället. Vi ska också slå Lugi, säger Ola Månsson om seriespurten.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Haak tog Vakifbank till Champions League-semi

Isabelle Haak. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Turkiska storlaget Vakifbank är klart för semifinal i volleybollens Champions League efter två raka 3–0-segrar mot polska Chemik Police.

Matchvinnare som så många gånger tidigare: Svenska superstjärnan Isabelle Haak.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Nordberg vann i Eslöv

Hampus Nordberg efter segern i Blomsterbergshallen i Eslöv.
Foto: Max Ansbro/SBTF
Sport
BORDTENNIS Det blev 33-årige Hampus Nordberg förunnat att vinna den andra herrdeltävlingen i Pro Series, det svenska bordtennisförbundets årsfärska elitsatsning. Den i franska Pro A-ligan hemmahörande Söderhamnsbon slog i finalen fransmannen Antoine Hachard med 3-2 efter 11-7 i skiljesetet.

– Det var väldigt tajt, väldigt små marginaler. Jag gjorde några bra saker som avgjorde. Jag tog rätt beslut i rätt lägen, förklarar Hampus Nordberg efter prisutdelningen i Blomsterbergshallen i Eslöv.

– Det är lite så som Ingemar Stenmark en gång i tiden sa: ju mer du tränar, desto mer tur har du...

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL