Lagfarter SkD

106 kvadratmeter stort hus i Svalöv sålt till nya ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Försäljningen av huset på Rävatofta 1445 i Svalöv är nu klar. Nya ägare blir Linda och Mattias Lundahl, 44 och 45 år, som köper fastigheten av Daniel Losell. Husets byggår är 1941 och det har en boyta på 106 kvadratmeter. Ägarbytet gjordes i februari 2021 och priset blev 1 995 000 kronor.

Bara några hundra meter bort såldes i somras ett annat hus, på Rävatofta 1476. Där såldes ett 95 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 2 400 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Armeniens president vägrar sparka militärchef

Armeniens president Armen Sarkisian vid ett besök i Tyskland 2018. Arkivbild.
Foto: Wolfgang Kumm/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Armeniens president Armen Sarkisian vägrar att ställa sig bakom avskedandet av landets generalstabschef, meddelar presidentkansliet.

Premiärminister Nikol Pasjinians gav militärledaren Onik Gasparjan sparken i torsdags sedan militären uppmanat Pasjinian att avgå. Men beslutet måste undertecknas av presidenten, som anser att det bryter mot grundlagen.

Pasjinian ger sig dock inte och meddelar att han på nytt skickat beslutet till presidenten för underskrift, skriver ryska nyhetsbyrån Interfax.

Militären har vädrat starkt missnöje med premiärministerns hantering av den blodiga konflikten om utbrytarregionen Nagorno-Karabach i Azerbajdzjan i fjol.

Staffanstorp

Vårgrillning ledde till brand

Staffanstorp
Uppåkra Räddningstjänst ryckte ut på ett larm om en villabrand i Stora Uppåkra på lördag eftermiddag.

Väl på plats skulle det snarare visa sig handla om en grillincident.

– Någon villabrand var det inte utan en grilleld som hade spridit sig lite utanför grillen, en sån där hemmagjord utegrill, säger Joel Johansson, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

– Det brann lite i ett plasttak i närheten men det var lugnt. Vi släckte ner med pulversläckare och så var det ingen fara längre, fortsätter Johansson.

Utrikes

Mördad oppositionsledare hedrades i Moskva

Boris Nemtsov sköts till döds på en bro ett stenkast från Kreml 2015.
Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Tusentals Moskvabor uppmärksammade årsdagen för mordet på den ryska oppositionsledaren Boris Nemtsov.

Ambassadörer från USA, Storbritannien och ett antal EU-länder fanns också bland dem som besökte den inofficiella minnesplats som mordplatsen blivit. Många lade ned blommor.

– Vi samlas här denna dag, varje år, för att visa myndigheterna att vi inte har glömt, och att vi inte kommer att glömma, sade före detta premiärministern och oppositionspolitikern Michail Kasjanov.

Boris Nemtsov, tidigare vice premiärministern under president Boris Jeltsin, blev en av huvudledarna för Rysslands högerliberala och västvänliga opposition. Han var också en högljudd kritiker av president Vladimir Putin.

Talespersonen för USA:s ambassad i Moskva, Rebecca Ross, skriver på Twitter att Nemtsov "förblir en inspirationskälla för många som strävar mot rättvisa, transparens och frihet."

Boris Nemtsov sköts till döds på öppen gata i februari 2015. Fem män från Tjetjenien dömdes 2017 för att ha utfört mordet, men det är fortfarande oklart vem som organiserade och beställde mordet.

Inrikes

Flera till sjukhus efter isolycka

Flera personer gick genom isen nära Ekolsundsbron utanför Bålsta.
Foto: Stefan Reinerdahl / TT
Inrikes
Inrikes Flera personer gick genom isen på Mälaren utanför Bålsta på lördagen.
Fyra män har förts till sjukhus med ambulans och helikopter. Det är inte känt om de är allvarligt skadade.

Isarna är dåliga efter den senaste tidens värme och flera olyckor har inträffat runtom i landet.

Vid 13.30-tiden på lördagen slog en privatperson larm om en olycka i Ekolsundsviken.

– Personen tyckte att han hörde rop på hjälp och tyckte sig se en vak, säger Tommy Wållberg, ledningsbefäl vid Räddningscentralen Mitt.

En stor räddningsinsats med bland annat en räddningshelikopter inleddes.

Fyra till sjukhus

Räddningsinsatsen avslutades vid 16-tiden.

Det var först oklart hur många personer som hamnade i vattnet.

– Vi har fått upp fyra personer, säger Tommy Wållberg.

De har förts till sjukhus med ambulans och helikopter. Det finns inga uppgifter om de är allvarligt skadade.

Enligt polisen var det två män som först gick genom isen. Två andra män som försökte hjälpa dem hamnade också i vattnet.

Åtminstone en person till ska ha hamnat i vattnet, men kunde ta sig upp själv.

Det fanns först farhågor om att det kunde finnas ytterligare personer i vattnet, men inga fler hittades.

Varning från polisen

Polisen avråder människor från att ge sig ut på isarna nu när de är så osäkra.

Tidigare under lördagen gick en person genom isen i Tierp. Personen hade dragits upp ur vattnet innan polisen var framme.

– Det gick förhållandevis bra, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

De senaste dagarna har flera svåra isolyckor inträffat.

I torsdags omkom fyra personer när de gick genom isen på en sjö i närheten av Sävsjö. Och i fredags omkom två personer i en olycka på sjön Yngaren utanför Katrineholm.

Många drunkningslarm

SOS Alarm har haft en kraftig ökning av antalet drunkningslarm hittills i år. Merparten av larmen rör isolyckor.

"Fina isar och vackert väder gör att många ger sig ut. Däremot saknas tillräcklig kunskap om vad man ska tänka på när man är ute på isen och olyckan är framme. Det har verkligen märkts i vår statistik", sade Göran Bertilsson, brandingenjör vid SOS Alarm, i ett pressmeddelande i fredags.

Mellan den 1 till den 21 februari hanterade SOS Alarm 117 drunkningsärenden. Motsvarande period förra året var det 37 sådana larm.

I januari hanterades 98 drunkningslarm, jämfört med 57 under samma månad i fjol.

Fredrik Gunér/TT

Inrikes

Tre gripna för mordförsök i Göteborg

Tre personer har gripits för mordförsök efter att en man hittats knivskuren i Göteborg. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Tre män har gripits, misstänkta för mordförsök, sedan en man 40-årsåldern hittats i knivskuren vid en bensinstation på Hisingen i Göteborg. Han vårdas på sjukhus där hans tillstånd bedöms som allvarligt men stabilt.

– Mannen har blivit skuren i buken och enligt uppgift även i ena armen, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Larmet kom vid halvåtta-tiden på lördagsmorgonen. Den knivskurne var vid medvetande när polis och ambulans kom till platsen. Platsen spärrades av för en teknisk undersökning, och tack vare vittnesuppgifter och teknisk bevisning lyckades polisen lokalisera en lägenhet i närheten där två män kunde gripas.

Senare under dagen grep polisen ytterligare en man för knivattacken. De tre misstänkta är enligt polisen i 35- respektive 40-årsåldern.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Skånska Dagbladet

Vad är native advertising?

Skånska Dagbladet Native marknadsföring har varit i ropet i flera år. Nu har intresset ökat även lokalt. Annonsörerna vittnar om flera fördelar med native. Vi berättar vad som gör native så intressant och delar med oss av våra bästa tips.

Vad är native?

- True native eller native advertising som det också kallas, är en artikel skriven på uppdrag av en annonsör. Artikeln är integrerad i det redaktionella flödet med tydlig annonsmärkning. Det ska framgå vem annonsören är. I övrigt fungerar en native som en vanlig artikel - publiceras i samma verktyg, går förbi ad-blockers, innehåller relevanta länkar och tillför läsvärde.

Varför ska man använda native?

- I en native kan annonsören berätta sådant som inte ryms inom ramen för en vanlig banner. Lästiden är lång och faktiskt längre än för redaktionellt material. Detta ger ovanligt låg tid med läsaren, i alla fall jämfört med traditionell digital annonsering. Native passar därför utmärkt för att stärka varumärket, bygga relation med läsaren och öka lojaliteten. Faktum är att native fungerar väldigt bra för den som vill få in intresseanmälningar, bokningar eller driva till försäljning.

Ska man använda native istället för bannerannonsering?

- De här två typerna av digital annonsering kompletterar snarare än ersätter varandra. Bannerannonsering är överlägsen på att bygga räckvidd och utmärkt för enklare och kortare budskap. Allting fungerar helt enkelt inte i native-format.

Native fungerar både varumärkesbyggande och driver till försäljning.

Det är intressant att native har så pass lång lästid. Vad beror det på?

- Den långa lästiden är först och främst ett kvitto på bra och läsvärt innehåll. Vi ställer höga krav på kvalitet och försöker alltid hitta en vinkel som är relevant och intressant för just våra läsare. Sedan tror jag att den långa lästiden hänger ihop med att läsaren är kvar på vår sida, en miljö som känns bekant, trygg och brusfri.

Vad tycker de lokala annonsörerna som har testat native?

- Vi har kunder från flera olika branscher som har haft native på Skånskan.se under det senaste året. Artiklarna har handlat om allt från sängar, däckbyte och hustillverkning till gymnasieutbildning, försäkringar och energilösningar. Kunderna är generellt väldigt nöjda med utfallet. Man ser konkreta resultat i form av ökat intresse från målgruppen och faktisk försäljning. Vi som jobbar med native har lärt oss mycket om vad som fungerar och hur vi ska skruva till rubriken för att behålla intresset. Det är roligt att jobba med den här produkten!

Tre tips för lyckad native marknadsföring

1. Anpassa texten efter syftet. Vad är målet med texten? Är syftet är att bygga varumärke eller vill du få så många så möjligt att anmäla intresse? Utgå från målgruppen och hitta en intressant vinkel, gärna med lokal anknytning om det är möjligt. Vad hade fått dig att läsa hela texten?

2. Intressanta rubriker. En text kan vara hur relevant och välskriven som helst, men gör ingen nytta om rubriken inte lockar till klick och läsning. En bra rubrik är skyltfönstret till ditt innehåll. Rubriken "Fördel för Skåne" fungerar inte särskilt bra. Skriver vi däremot "Många skåningar får svårt att bo kvar" får vi ett helt annat genomslag. Därför är det viktigt att ha flera bra rubriker i beredskap. Optimering handlar mycket att testa och se vad som fungerar.

3. Rätt länkar på rätt ställe. Oavsett om syftet med din native är att stärka varumärket eller samla emailadresser, är länkar på rätt ställe och call-to-action viktiga. Bra länkning är dessutom en tjänst till läsaren. Handlar texten om vad man bör tänka på vid köp av vinterdäck, är det utmärkt med en länk till online-bokning. Många scrollar inte hela vägen ner och därför är det viktigt att få in länkningen tidigt i texten.

Är du intresserad av att testa native?

Kontakta oss eller hör av dig direkt till vår digitala produktspecialist Andrée Friemer. Ring 0704-14 26 82 eller maila till andree.friemer@skd.se.

Sport

En smakstart för Eslövs AI

Pingisspelare
Foto: Jonny Nilsson/arkiv
Sport
Eslöv
Bordtennis Eslövs AI har fått till en riktig smakstart på återstarten av Pingisligan. I hemmaderbyt mot Kävlinge BTK kom den tredje raka segern inom loppet av bara fem dagar.

Kävlinge hade som väntat inte mycket att sätta emot i lördagens Skånederby. Segersiffrorna skrevs till solklara 4-0. Huvudtränaren Peter Andersson kan inte vara annat än nöjd med sitt manskaps insats.

– Jodå, det här har varit en bra vecka för oss, det måste man säga. Segern mot Kävlinge var stabil och säker, menar ”Pidde”.

Daniel Kosiba blev något av segerorganisatör, när han inledde med att vinna nyckelmatchen mot Kävlinges Magnus Molin. Det bjöds på en knallhård femsetare, och när krutröken hade lagt sig så stod Kosiba som segrare efter de jämna setsiffrorna 9-11, 11-10, 11-10, 8-11 och till slut 11-6.

– Det var en viktig match för oss att vinna, konstaterar Peter Andersson.

Av bara farten vann sedan Robert Svensson och Mathias Översjö sina matcher mot Magnus Lundstedt och Wilhelm Kindblad utan att tappa ett enda set.

Sedan kunde Daniel Kosiba avgöra lagmatchen hemma i Blomsterbergshallen genom att vinna med 3-0 i set mot Magnus Lundstedt.

Därmed har det blivit sex poäng av sex möjliga i veckans tre matcher, och Eslöv har passerat Halmstad BTK och är uppe på andra plats i Pingisligan. Serieledande Spårvägen BTK har två poäng mer just nu i tabellen, och dessutom har stockholmarna en match mindre spelad.

– Men vi siktar på att passera dem och vinna serien, vi har många matcher kvar att jobba på, deklarerar Peter Andersson.

Någon comeback av det 19-åriga superlöftet Truls Möregårdh har vi inte fått se ännu.

– Truls är på gång och tränar för fullt, han är snart redo för en comeback, utlovar Eslövstränaren.

För Kävlinges del har den gångna veckan däremot inte varit lika munter. Tre raka förluster gör att man nu ligger under slutspelsstrecket, och har sex poäng upp till Söderhamn, som ligger närmast över strecket.

Men det återstår som sagt många matcher av Pingisligan, som haft ett långt coronauppehåll.

Malmö

Lägenhetsinbrott på Limhamn

Malmö
Malmö Personen lämnade sin lägenhet i Limhamns sjöstad på lördag förmiddag. Då slog tjuven till.

När den boende kom tillbaka till lägenheten dryga två timmar senare var ytterdörren uppbruten och någon hade varit inne i lägenheten.

Polis kontaktades om händelsen vid klockan 12.36.

– Det framkommer inte om någonting är tillgripet i lägenheten och i så fall vad. Det är sånt som kan komma senare när den som bor där kollat över vad som försvunnit, säger Rickard Lundqvist, informatör hos polisen.

Utrikes

"Captain Tom" förd till sista vilan

Soldater bär sir Tom Moores kista vid lördagens begravning i Bedford i England.
Foto: Joe Giddens/AP/TT
Utrikes
Utrikes Under den mörka pandemin blev Tom Moore en av få ljusglimtar för britterna. På lördagen begravdes "Captain Tom" med militära hedersbetygelser.

Den adlade superinsamlaren och krigsveteranen från andra världskriget gick bort den 2 februari i sviterna av covid-19. Han blev 100 år.

Tom Moore blev "Captain Tom" med britterna när han förra våren samlade in en förmögenhet till sjukvården under coronakrisen. Han gjorde det genom att promenera 100 varv i sin trädgård före sin 100-årsdag och samtidigt uppmana människor att donera om de stödde initiativet.

Till slut nådde insamlingen nära 39 miljoner pund (runt 450 miljoner kronor).

För sin insats adlades Tom Moore av Storbritanniens drottning Elizabeth II i en ceremoni på slottet Windsor i somras.

På grund av virusrestriktioner kunde bara åtta familjemedlemmar delta i lördagens begravningsceremoni i Bedford norr om London. Akten sändes dock i tv.

Soldater från Yorkshire-regementet bar kistan, en hedersvakt avfyrade salvor och ett flygplan från krigstiden flög över.

I musiken som spelades för "Captain Tom" ingick hans egen tolkning av låten "You'll never walk alone". Den toppade Englandslistan i april. Därmed blev han den i särklass äldste listettan genom tiderna. Alla intäkter från singeln donerades till det brittiska sjukvårdssystemet NHS som Tom Moore höll så högt.

Bara den närmaste familjen kunde vara med när 'Captain Tom' begravdes. Men ceremonin sändes i tv.
Bara den närmaste familjen kunde vara med när "Captain Tom" begravdes. Men ceremonin sändes i tv.
Foto: Joe Giddens/AP/TT
Drottning Elizabeth II dubbade Thomas Moore i en ceremoni på slottet Windsor den 17 juli. Arkivbild.
Drottning Elizabeth II dubbade Thomas Moore i en ceremoni på slottet Windsor den 17 juli. Arkivbild.
Foto: Chris Jackson/AP/TT
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL