Lagfarter SkD

78 kvadratmeter stort hus i Hurva sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Bergur Pétur Tryggvason, 46 år, är ny ägare till huset på adressen Hurva Fäladsväg 2 i Hurva. Huset har en boyta på 78 kvadratmeter. Säljare är Louise och Björn Frisk. Ägarbytet gjordes i januari 2021 och priset blev 1 512 000 kronor.

För mindre än en månad sedan såldes ett annat hus alldeles i närheten, på Kärleksbacken 1. Där landade priset på 1 400 000 kronor för ett något större hus på 83 kvadratmeter.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Dubbla VM-medaljer – blandade känslor

Frida Karlsson och Ebba Andersson gick in som tvåa och trea.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport En historisk svensk medaljdubbel. Två skilda reaktioner på pallplatserna i damernas skiathlon.
Frida Karlsson vände ett fall till VM-silver. Ebba Andersson hade korn på Therese Johaug och guldet – men fick nöja sig med brons efter en miss i skidbytet.
– Det gör mig riktigt förbannad , säger Andersson.

Det är första gången i historien som Sverige tar två medaljer i ett individuellt distanslopp på damsidan, på ett stort mästerskap.

– Är det sant? Ja, det är häftigt. Och det är skitkul att dela på pallen med Ebba. Vi har tränat mycket tillsammans och är väldigt jämna, och det vet vi. Det är stort, säger Frida Karlsson, som precis som Andersson är från Sollefteå.

De svenska medaljerna säkrades inte utan dramatik.

Tillsammans med Johaug bildade svenskorna en topptrio som gjorde ett tidigt ryck på den klassiska delen. Men i slutet av det första av fyra varv gick Karlsson lite väl snävt på Johaugs utsida i en kurva, varpå rivalerna krokade ihop, föll och tappade dyrbara sekunder. Karlsson bröt dessutom staven.

– Jag tycker inte att det är någons fel. Jag försöker hålla ut kurvan och det är en snäv kurva så hon trycks ut. Så det är nog ingens fel, det är sådant som händer, säger Frida Karlsson.

Johaug: "Lite onödigt"

Johaug uppfattade det lite annorlunda.

– Hon ville ju inte att det skulle ske, men det är lite onödigt att gå så tätt inpå när vi är så få, vi var bara tre stycken. Samtidigt var det svårt underlag och isigt och man trycks ut lite i kurvan, säger Johaug.

I slutändan blev det inte så avgörande då det slutade med guld och silver för Johaug och Karlsson. Men framför allt svenskan fick en besvärlig väg tillbaka in i loppet.

– Hon såg ganska stressad ut direkt efter. Hon fick nog någon kilometer med ganska hög puls och med stress i blicken, säger landslagschefen Anders Byström.

– Men sättet hon tar sig tillbaka på är imponerande.

Dåligt skidbyte

Ebba Andersson gled i väg i ledning efter fallet, men Johaug var snart henne hack i häl, och de kom jämsides in till skidbytet inför fristilsdelen.

Där strulade det för Andersson, som haft problem med skidbyten också i tidigare skiathlonlopp, vilket gav Johaug några sekunder som blev guld värda.

– Det är där det skiter sig. Och det gör mig riktigt förbannad. Jag har tränat rätt mycket på det och vet att man inte kan ge bort en massa onödiga sekunder där. Och ändå så lyckas jag inte få till det.

Det gick lite för långsamt, samtidigt som remmen i den ena staven lossnade. Ut ur stadion var Andersson fyra sekunder bakom Johaug och den chansen missade inte norskan.

Hon drog snabbt ifrån och utökade sedan bara avståndet. Med fem kilometer kvar kändes guldet redan säkrat.

– Synd med Ebbas byte där. Jag tror att hon hade kunnat kriga sig kvar där. Men luckan är några sekunder för mycket, säger Anders Byström.

Blågul spurtstrid

I stället blev det en blågul strid om andraplatsen. Frida Karlsson kämpade sig tillbaka efter fallet och med två kilometer kvar var hon ikapp och förbi Ebba Andersson.

Striden mellan de två svenskorna höll sig hela vägen in på upploppet, där Karlsson var snäppet starkare.

– I dag gick Frida segrande ur den, men jag är beredd att bjuda upp till kamp framöver, säger Ebba Andersson, som inte är helt nöjd trots karriärens första individuella mästerskapsmedalj.

– Å ena sidan är jag jätteglad att jag lyckas knipa en av medaljerna, det är något som jag har haft sikte på. Men genomförandet var inte helt klockrent i dag.

Frida Karlsson är desto mer tillfreds. Efter en hel del problem under början av 2021 har hon nu prickat formen lagom till VM.

– Det smakar gott. Jag är supernöjd över prestationen i dag. Jag får ju inte ett perfekt lopp serverat för mig, och att jag ändå lyckas ta silvret i dag, så jag är supernöjd, säger Karlsson.

Charlotte Kalla stod för ett starkt lopp och blev femma. Emma Ribom blev 18:e.

Anton Johansson/TT

Lasse Mannheimer/TT

FAKTA

Fakta: Frida Karlsson

Född: 10 augusti 1999 i Sollefteå (21 år).

Klubb: Sollefteå Skidor IF.

Främsta meriter: VM-guld i stafett 2019, VM-silver 10 km (klassisk stil) 2019, VM-silver i skiathlon 2021, VM-brons 30 km (fri stil) 2019. En individuell seger och ytterligare två pallplatser i världscupen.

FAKTA

Fakta: Ebba Andersson

Född: 10 juli 1997 i Delsbo (23 år).

Klubb: Piteå Elit SK.

Främsta meriter: OS-silver i stafett 2018, VM-guld i stafett 2019, VM-silver i stafett 2017 VM-silver i skiathlon 2021, en seger och ytterligare 20 individuella pallplatser i världscupen.

Inrikes

Här stresstestar vården vaccinflödet för fas 4

Funktionärer såg till att inslussningen skedde korrekt och utan trängsel. Här under vaccineringen på Länssjukhuset Ryhov under vecka 6.
Foto: Johan Werner Avby/Region Jönköping
Inrikes
Inrikes En stor logistisk utmaning väntar om bara några månader när allmänheten ska vaccineras mot covid-19. I Värnamo har man därför stresstestat systemet för trycket som väntas under fas 4.
Resultatet: 609 personer vaccinerade på åtta timmar.

– Det har varit fullt ös, säger Pernilla Söderberg.

Hon har under tre veckor projektlett det Region Jönköping beskriver som simuleringar av den kommande massvaccinationen. Trots benämningen var det inga simulerade vaccin utan äkta vara.

Övningen genomfördes under en dag med en veckas mellanrum i Jönköping, Eksjö och Värnamo. Personalen hade då byggt ett flöde för att människor skulle kunna hålla avstånd till varandra och samtidigt få en spruta i armen så snabbt som möjligt.

Under testet gavs vaccin till personal inom vård och omsorg.

– Vi har en vana av att vaccinera inför säsongsinfluensan, men det här är sådana volymer att det är svårt att förstå storleken. Samtidigt gör vi det mitt under en pågående pandemi, säger Pernilla Söderberg.

Vaccin i gummifabrik

I Värnamo, som genomförde övningen under den gångna veckan, fick personalen flytta in i en gammal gummifabrik som numera rymmer både bibliotek och biograf. Där är det också tänkt att massvaccineringen ska ske senare i vår.

Personalen jobbar vanligtvis på Värnamos tre vårdcentraler, varav två är regionala och en är privat. Fyra sjuksköterskor vaccinerade hela dagen och fyra ordinerade vaccinet. Samtidigt fanns annan personal som såg till att folk gick in i rätt bås och höll avstånd.

Caroline Grahn, verksamhetschef för den regionala vårdcentralen Väster, säger att de höga flödena i fas 4 beräknas innebära att omkring 600 till 700 personer vaccineras om dagen i Värnamo.

Under testet hade regionen två system, ett för tidsbokning och ett för drop in. Själva sticket tog i snitt 1 minut och 40 sekunder men sedan tillkommer registrering och ordinering, som består i att fylla i en hälsodeklaration inför vaccinationen för att veta om någon är allergisk eller äter exempelvis blodförtunnande mediciner. Uppgifterna kunde också fyllas i på förhand genom att logga in via 1177.

– Man behöver ha ganska så stora utrymmen där patienterna ska sitta en kvart eller halvtimme efter sitt vaccin, och varje patient har fyra kvadratmeter. Så vi hade föreläsningssalar de fick sitta i då. I ett rum för 90 personer fick det plats elva, säger Caroline Grahn.

"Klart vi orkar"

Resultatet blev 609 vaccinerade personer, från klockan 8 på morgonen till 15.50 på eftermiddagen. Då hade sköterskorna redan börja att dra upp vaccinet i sprutor en dryg halvtimme innan man slog upp dörrarna.

– Det fungerade riktigt, riktigt bra. Det är vi stolta över. Det har varit ett stort lagarbete där vi haft medarbetare som aldrig jobbat med varandra, säger Grahn.

När det blir skarpt läge hoppas hon att man ska hitta ett system för att medborgarna ska kunna boka dos två samtidigt som de får sin första spruta.

Den största utmaningen under simuleringen var att se till att människor höll avstånd utanför lokalen. När trycket var som störst mellan 8 och 10 på förmiddagen blev kön en lång ringlande historia.

– Man får ju ibland absolut påminna invånaren om att nu får du backa lite här, säger Caroline Grahn.

TT: Hur länge tror du att ni måste klara ett sådan här högt flöde?

– Det beror helt på mängden vaccin vi får. När jag tittar i våra beräkningssystem så ser jag att, om det kommer som det ska, så kommer toppen vara i runt sex-tio veckor i april, maj, juni.

TT: Orkar man det då? Tio veckor är ganska lång tid.

– Det är klart vi orkar, det måste vi orka. Vi ska ju besegra den här sjukdomen. Vi orkar ju inte leva så här.

Många vill lära sig

Hon berömmer alla de medarbetare som ställer upp och hjälper till, alltifrån vårdpersonal som gått i pension till unga som vill jobba extra.

Region Jönköpings projekt är unikt i sitt slag, projektledare Pernilla Söderberg känner inte till någon region i Sverige som gjort på samma sätt i så stor skala. Och intresset för simuleringen beskrivs som stort. Andra regioner och vårdcentralschefer har velat ta del av materialet.

Hon tycker att man är bättre förberedd nu än om man inte skulle ha genomfört stresstestet.

– Lärdomen och känslan av att vi har så mycket mer i oss lugnar ju, och ökar även självförtroendet hos personalen om att vi kommer att klara det här. Och det gynnar ju vår befolkning, att vi har en trygg hälso- och sjukvårdskår, säger Pernilla Söderberg.

Niklas Svahn/TT

Annika Elfgren, undersköterska på hjärtsjukvården på Länssjukhuset Ryhov får sin första vaccindos av Linnéa Andersson, till vardags specialistsjuksköterska på barn- och ungdomsmedicinska kliniken.
Annika Elfgren, undersköterska på hjärtsjukvården på Länssjukhuset Ryhov får sin första vaccindos av Linnéa Andersson, till vardags specialistsjuksköterska på barn- och ungdomsmedicinska kliniken.
Foto: Johan Werner Avby/Region Jönköping

Sport

Tung svenskdag – Poromaa tappade skidan

William Poromaa fick inte på sig skidan ordentligt.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport

De svenska herrarna har haft en tuff eftermiddag under skiathlonen på VM i Oberstdorf.

William Poromaa inledde bra under den klassiska delen och gick efter skidbytet ut som åtta, sju sekunder bakom ettan Sjur Røthe.

Då kom tappet för 20-åringen – ett rejält sådant. Poromaa hade inte fått på sig skidan ordentligt och tappade den, vilket kostade honom dyrbara sekunder.

– Han kan inte ha fått på sig den vid bytet. Väldigt olyckligt, säger landslagskollegan Marcus Grate som intervjuades av SVT vid sidlinjen.

Grate berättade även att Calle Halfvarsson – som inte hade någon tätkänning – hade klivit av loppet.

Bästa svensk är i skrivande stund Jens Burman som var tolva efter 20 kilometer. Svensken ingår därmed inte i den sju man stora tätklungan, ledda av Alexandr Bolsjunov, som har dragit ifrån resten av fältet.

Anton Johansson/TT

Kultur och nöje

Hundraårigt konstbråk löst

National Gallery i London har haft en konstkonflikt med sin motsvarighet i Irland i över 100 år. Arkivbild.
Foto: Kirsty Wigglesworth
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Ett över hundra år långt konstbråk mellan National Gallery i London och National Gallery i Irland har blivit löst, skriver The Guardian. De två museerna har varit oense om vem som har rätt till den konstsamling som samlaren Sir Hugh Lane lämnade efter sig när han gick bort 1915.

I testamentet stod att han skänkte 39 verk till National Gallery i London. Men senare hittades ett tillägg i Lanes skrivbordslåda på National Gallery i Irland, där han var chef, om att tavlorna istället skulle tillfalla det irländska museet. Det var underskrivet men utan vittnen, och museet i London drev därför igenom sin rätt att få tavlorna.

Konflikten har lett till en rad olika kompromisser. Men nu ska de två museerna sköta tavlorna tillsammans, i en "anda av kollegialitet". Två grupper med fem tavlor ska rotera, och vara på vardera museum i fem år. Ingår gör bland andra "Paraplyerna" av Renoir och Manets "Musik i Tuilerieträdgården".

Det nya avtalet tillåter publik i båda länderna att njuta av tavlor av Manet, Monet, Renoir, Vuillard och Morisot, enligt Gabriele Finaldi, chef för National Gallery i London.

Utrikes

Jordskred i centrala Oslo - evakueringar pågår

Flera bostäder evakueras efter ett jordskred i centrala Oslo.
Foto: Fredrik Hagen/NTB/TT
Utrikes
Utrikes

Minst fyra bostäder håller på att evakueras efter att ett jordskred gått i centrala Oslo. Skredet ska ha dragit fram i området mellan Telthusbakken och Gamla Akers kyrkogård, omkring 500 meter från stortinget.

Det finns i nuläget inga misstankar om att någon människa dragits med, enligt polis.

Larmet om skredet kom klockan 12.20 från en person som berättade att en vägg i hans bostad krossats av skredet. Men en annan boende i området ska ha sagt att jordskredet gick redan på fredagskvällen.

– Räddningspersonal skickades omedelbart dit, berättar operationsledare Vidar Pederssen vid Oslopolisen för tidningen VG strax efter att larmet inkommit.

Polis och brandkår finns också på plats i området, som till största del består av träbebyggelse.

Till en början hette det att 20 bostäder skulle evakueras, men senare justerades siffran ner till fyra.

Orsaken till skredet är okänd. Geologer är på plats för att undersöka det inträffade.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Casinopro.se

Sverige väljer att förlänga tillfälliga ändringen i spellagen

Casinopro.se I samband med den pågående pandemi som snabbt spred sig över världen, valde svenska Spelinspektionen att skärpa reglerna i den svenska spellagen. Sedan tidigare innebar denna bland annat att varje spelbolag endast får dela ut en bonus per licens, samtidigt som de ska ålägga spelarna att ställa in insättningsgränser innan de tillåts börja spela.

Varken bonusar eller insättningsgränser har tidigare haft ett maxtak, enligt bonussidan casinopro.se - något som kommit att ändras i och med den tillfälliga ändring som genomförts i spellagen från och med den 2 juli 2020.

Strikta regler i nya ändringen

Den tillfälliga ändringen i spellagen skulle i första hand gälla till och med den sista december 2020. Nu är det dock klart att svenska staten förlänger maxgränsen för casino bonusar.

I första hand har de valt att förlänga den tillfälliga spellagen i ytterligare sex månader - men det finns ingenting som säger att de inte kan komma att förlänga tidsgränsen ytterligare.

De nya reglerna som gäller i den tillfälliga spellagen är mycket strikta och syftar till att ingen spelare ska riskera att landa i ett spelmissbruk. Anledningen till detta är att det i och med pandemin var många svenskar som blev arbetslösa eller såg sin inkomst sjunka drastiskt.

Det fanns då en oro hos regeringen att detta skulle leda till ett ökat spelande - varför de kände att en tillfällig ändring i spellagen var nödvändigt.

De mest omtalade ändringarna i spellagen handlar om just bonusar och insättningsgränser. Som vi redan tagit upp, innebär den "vanliga" svenska spellagen att varje spelbolag endast får dela ut en bonus per spelare och licens. Inget maxtak finns för bonusen - men i och med ändringen i spellagen har ett bonustak på 100 kr införts.

Det innebär att inga bonusar med ett värde över 100 kr får delas ut - något som sätter de svenska spelbolagen i ett utsatt läge gällande konkurrens från utländska aktörer som inte har några sådana restriktioner.

Även insättningsgränserna har alltså fått se en ändring, och idag gäller en obligatorisk insättningsgräns på 5 000 kronor per spelare.

Bonusarnas villkor omformas

Att bonusarna fått ett maxtak om 100 kr har varit både bra och dåligt för oss spelare. Det är givetvis en tråkig nyhet för de spelare som är ute efter så höga bonusar som möjligt - samtidigt har bonusvillkoren hos många casinon blivit mer generösa gentemot spelarna.

Till exempel är det många casinon som valt att ta bort kravet på omsättning från sina bonusar - något som innebär att du alltså får behålla dina vinster direkt.

Omsättningsfria bonusar är väldigt populära, och innan den tillfälliga ändringen i spellagen var dessa mycket sällsynta.

Idag hittar vi bonusar utan omsättningskrav hos vart och vartannat casino - vilket vi naturligtvis tycker är kul!

Vilka casino bonusar är bäst nuförtiden?

Precis som vi varit inne på, är det många casinon som tvingats omforma sina bonusar - och flera av dessa har då valt att göra om bonusarna till sådana som är mer gynnande för spelarna. Vi menar då naturligtvis de omsättningsfria bonusarna - dessa är det bästa man som spelare kan hitta.

De enda bonusar som ligger i samma kategori är insättningsfria bonusar, men dessa kommer ofta med krav på omsättning.

Får vi välja tar vi en bonus utan omsättningskrav, alla dagar i veckan.

Några av de casinon som idag valt att lägga sina välkomstbonusar som bonusar utan krav på omsättning är bland annat Prank Casino, Klirr och Storspelare.

Är de lägre bonusarna här för att stanna?

Många spelare undrar om vi någonsin kommer återgå till "normalläge" gällande casinobonusar - och detta är en klart berättigad fråga. I och med att det ekonomiska rådande läget med stor sannolikhet kommer vara långvarigt, finns det en möjlighet att den svenska staten väljer att revidera spellagen så att de tillfälliga ändringarna istället blir permanenta.

Detta är dock ingenting som kommer ske i brådrasket - i första hand kommer istället ytterligare förlängningar troligen vara aktuella. Detta eftersom en ytterligare begränsning i den svenska spellagen skulle ha stora effekter, både för spelbolagen såväl som för samhällsekonomin.

Det innebär att det är många som skulle påverkas av en ändring i spellagen, varför en varig ändring först bör analyseras noggrant innan den genomförs. Å andra sidan har Ardalan Shekarabi visat sig vara väldigt på hugget under det gångna året - så ingenting är omöjligt.

Vad kan en permanent ändring av spellagen ge för konsekvenser?

Att det finns flera positiva aspekter av den tillfälliga ändringen i spellagen har vi redan varit inne på - till exempel har många casinon valt att ta bort sina omsättningskrav vilket blivit mycket uppskattat av spelarna.

Det finns dock även negativa sidor med en striktare spellag. Först och främst blir det en väldigt snedvriden konkurrens för svenska casinon gentemot utländska aktörer. Detta eftersom de senare inte alls behöver förhålla sig till den svenska spellagen - och därmed kan sätta vilka villkor de vill för sina spelare.

En ytterligare konsekvens av detta är att de svenska spelare som väljer att spela hos ett utländskt casino får ett kraftigt urholkat spelarskydd.

Det beror på att den svenska spellagen alltid har spelarnas bästa som grund, samtidigt som svenska spelare alltid kan få hjälp genom KO om de inte kommer överens med ett svenskt casino. Ett utländskt casino behöver inte förhålla sig till detta över huvud taget, och det är därmed upp till deras goda vilja om de vill komma överens med spelaren eller inte vid en konflikt.

Det ska heller inte stickas under stol med att en stor spelarövergång till utländska casinon kommer ge ett stort tapp i statskassan, då det är åtskilliga miljarder i skattepengar som kommer in från de svensklicensierade casinon som finns idag.

Utrikes

Demonstrationer på årsdag av Nemtsovmord

Boris Nemtsov sköts till döds på en bro ett stenkast från Kreml 2015.
Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Hundratals ryssar och utländska diplomater uppmärksammade att det på lördagen var sex år sedan den ryska oppositionspolitikern Boris Nemtsov mördades.

Nyhetsbyrån AFP skriver att ambassadörerna från USA, Storbritannien och ett antal EU-länder fanns bland de hundratals som samlades kring den inofficiella minnesplats som mordplatsen blivit.

Totalt demonstrerade runt 1 200 personer, enligt AFP med hänvisning till The White Counter monitor.

Talespersonen för USA:s ambassad i Moskva, Rebecca Ross, skrev på Twitter att Nemtsov "förblir en inspirationskälla för många som strävar mot rättvisa, transparens och frihet."

Boris Nemtsov sköts till döds på öppen gata i februari 2015. Fem män från Tjetjenien dömdes 2017 för att ha utfört mordet, men det är fortfarande oklart vem som organiserade och beställde mordet.

Sport

Kalla: "Jag fick verkligen slå ur underläge"

Charlotte Kalla var nöjd med femteplatsen.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Efter en tung vinter nådde Charlotte Kalla ett trendbrott i VM.
33-åringen blev femma i skiathlon efter en imponerande insats.
– I dag fick jag verkligen slå ur underläge, säger Kalla.

Ifrågasatt och uträknad.

Det har varit en tuff säsong för Charlotte Kalla som i november insjuknade i covid-19. Hon har även haft problem med en krånglande rygg och resultaten har inte varit av den starkaste sorten.

Men VM i Oberstdorf har varit det stora målet för Charlotte Kalla och det är där hon har hoppats vara som bäst. Och femteplatsen i skiathlon var ett steg framåt.

Hon fick arbeta sig uppåt från en position längre bak i fältet och slogs om fjärdeplatsen med Teresa Stadlober, men fick se sig slagen på upploppet.

– Det är jättehärligt att få till det när det är ett mästerskap. Det är verkligen Oberstdorf som har stått högst upp på min önskelista, säger en nöjd Kalla efteråt.

Var lite nervös

Hon säger att hon trots sin stora mästerskapserfarenhet var nervös inför tävlingen.

– I går kom allt över mig och jag tänkte: 'Shit, det har ju känts bra på slutet och vad kommer hända egentligen?' Man är så himla nyfiken på hur känslan kommer att vara. Det är sådana tankar jag har brottats med, sen att andra har haft förväntningar på mig har jag fått tackla tidigare. I dag slog jag verkligen ur underläge, säger hon.

Kalla var cirka 42 sekunder bakom Frida Karlsson och Ebba Andersson som blev tvåa och trea.

– Jag är så himla glad för Ebba och Frida. De är så välförtjänta medaljörer, säger Kalla.

Hyllas av landslagschefen

Landslagschefen Anders Byström gladdes åt Kallas lopp.

– Att de andra tar medaljer är superkul men att Charlotte åker så bra är otroligt glädjande. Hon ser lycklig ut själv också. Det har varit så mycket osäkerhet kring hur det ska gå och folk har ifrågasatt att hon ska vara med. Därför känns det extra kul att hon får lyckas här, säger han.

TT: De gör det inte lätt för dig att ta ut ett stafettlag?

– Nu när de åker bra blir det ju lättare. Hade det varit ett gäng blåbär hade det varit svårare, nu är det ett angenämt problem, säger han.

Lasse Mannheimer/TT

Anton Johansson/TT

FAKTA

Fakta: Charlotte Kalla

Född: 22 juli 1987 i Tärendö (33 år).

Klubb: Piteå Elit SK.

Främsta meriter: 3 OS-guld (10 km fristil 2019, stafett 2014., skiathlon 2018) , 6 OS-silver, 3 VM-guld (sprintstafett 2011, 10 km fri stil 2015, stafett 2019), 6 VM-silver och 4 VM-brons, tolv individuella segrar och totalt över 50 pallplatser i världscupen. Tilldelades Jerringpriset 2008 och Bragdguldet 2014.

Sport

Gut-Behrami fixade dubbel

Lara Gut-Behrami firar sin andra störtloppsseger på 24 timmar i Val di Fassa.
Foto: Alessandro Trovati/AP/TT
Sport
Sport

Lara Gut-Behrami tog sin andra störtloppsseger i Val di Fassa inom loppet av 24 timmar.

Den 29-åriga schweiziskan är glödhet just nu och stormar mot sin andra seger i totala världscupen.

Gut-Behrami, som vann världscupen 2016, var 32 hundradelar snabbare än lagkompisen Corinne Suter, som tog VM-guld för en tid sedan, och 68 hundradelar före trean Kira Weidle, Tyskland.

Lara Gut-Behrami tog sin sjunde seger på de senaste elva tävlingarna och leder världscupen med 107 poäng före Petra Vlhova, som slutade tolva. Nio lopp återstår av världscupsäsongen.

Schweiziskan har nu chansen att ta en trippel i Val di Fassa då hon också är favorit i söndagens super-G där hon vann VM-guld nyligen. Gut-Behrami tog också VM-guld i slalom i Cortina.

Göran Sundberg/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL