Lagfarter SkD

74-åring ny ägare till fastigheten på Källstorps Gård 2270 i Svalöv

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Leif Göran Andersson, 74 år, från Löddeköpinge har köpt huset på adressen Källstorps Gård 2270 i Svalöv av säljaren Per-Henrik Bondeson. Köpesumman blev 1 095 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i december 2020.

Bara några hundra meter bort såldes i juli förra året en gård, på Källstorp 2262. Priset blev där 2 995 000 kronor, för en 7 hektar stor gård.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Halfvarsson bryter VM och åker hem

Calle Halfvarsson bröt skiathlonloppet i VM och funderar på att avsluta säsongen.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Calle Halfvarsson bröt skiathlonloppet i skid-VM.
Nu väljer han att avbryta hela mästerskapet.
"Jag vill hellre att mina lagkamrater ska få chansen", säger Halfvarsson i ett pressmeddelande

VM-premiären i skiathlon gav ingen ljusning – snarare tvärtom. 31-åringen bröt loppet och var rejält knäckt efteråt.

– Jag trodde på det hela vägen hit. Jag har tvivlat så klart men trodde att det kunde vända. Men nej, jag skulle vilja ha något svar i dag men får inget svar alls, tyvärr, sade han.

"Bränt ut kroppen"

Nu väljer han att packa väskan och åka hem till Sverige.

"Jag har inte lyckats hitta den form jag önskar och vill hellre att mina lagkamrater ska få chansen i de tävlingar som återstår", säger Calle Halfvarsson.

Det är en brokig skidkarriär han har haft, 31-åringen från Sågmyra. Ingen ifrågasätter Calle Halfvarssons höga potential – han har i sina bästa stunder visat att han kan utmana de allra främsta i världstoppen – men det går heller inte att blunda för allt strul.

Det har varit stavbrott, fall, magproblem och formmissar. Och nu inför VM verkar han dessutom ha tränat både helt fel och för hårt.

– Det är en stor miss, det har blivit galet. Det är tråkigt när man har lagt ner ett stort jobb hela sommaren och sedan kommer man fram till att man har bränt ut kroppen, det är inte kul, sade han inför lördagens skiathlonlopp.

"Bedrövligt dåligt"

Exakt vad felet är vet han inte, men han säger att han känner sig tom på energi.

– Det är fortsatt som det har varit under säsongen. Någonting gick riktigt galet i höstas när jag var sjuk i en och en halv månad. Sedan har jag inte känt igen mig själv.

Hur han tänker efter den här säsongen är inte helt klar, men att OS i Peking bara är ett år bort gör det enklare att motivera sig.

– Jag tycker ju fortfarande det är kul att åka skidor, att lägga ner allt jobb på somrarna. Sen är det klart att det är tråkigt att stå här och känna att man inte ens hänger med topp 30, det är bedrövligt dåligt.

Emil Forsberg/TT

Lasse Mannheimer/TT

Kultur och nöje

Saade direkt till final i Melodifestivalen

Eric Saade har bokat direktbiljett till Melodifestivalens final.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Förhandsfavoriten Eric Saade behövde varken komplex scenografi eller färger för att vinna tittarnas gunst – nu är han klar för final i Melodifestivalen med låten "Every minute".

Det har gått tio år sedan Eric Saade vann Melodifestivalen med låten “Popular” och tog hem en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Nu är han ett steg närmare att representera Sverige i tävlingen för andra gången.

Men bidraget “Every minute” blev ursprungligen inte till med Melodifestivalen i åtanke.

– Jag skrev den här låten när jag var i något slags eufori i somras efter ett ganska mörkt år annars. Jag var väldigt glad och därför blev det en euforisk, beroendeframkallande och ganska sexig poplåt, sade Eric Saade tidigare till TT.

Rutinerade låtskrivare

Han har skrivit låten tillsammans med de rutinerade Melodifestivallåtskrivarna Joy Deb, Linnea Deb och Jimmy “Joker” Thörnfeldt.

Eric Saade har tävlat i Melodifestivalen tre gånger tidigare, senast 2015 med låten “Sting”. Då slutade han på en femteplats i finalen. Han var även programledare för SVT:s musiktävling 2019 tillsammans med Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer.

Programledarna Pernilla Wahlgren och Per Andersson inledde med ett klassiskt shownummer som involverade ett antal överraskande gästartister. Bland annat tog både Wahlgrens föräldrar Christina Schollin och Hans Wahlgren, och den ärrade ishockeyveteranen Börje Salming, ton i sång- och dansnumret.

Hedenmos frågor

Nytt för denna vecka var att artistpresentationerna fått ett nytt utseende, i form av miniversioner av SVT:s intervjuprogram "Min sanning" med programledaren Anna Hedenmo.

Hedenmo, som ställde aningen tramsigare frågor än vad hon är van vid, bad bland annat den gotländska debutanten Clara Klingenström att svara på hur mycket hon ogillar folk från Stockholm.

Sofia Sundström/TT

FAKTA

Fakta: Veckans bidrag

1. Tess Merkel – "Good life”

2. Lovad – “Allting är precis likadant”

3. Efraim Leo – “Best of me”

4. The Mamas – “In the middle”

5. Sannex – “All inclusive”

6. Clara Klingenström – “Behöver inte dig i dag”

7. Eric Saade – “Every minute”

Inrikes

Två svårt skadade i frontalkrock

Frontalkrock i Arjeplogs kommun. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Två personer har skadats allvarligt i en frontalkrock vid Mattaur i Arjeplogs kommun.

Totalt sex personer skadades i olyckan, som inträffade vid lunchtid på lördagen.

Två av de skadade, en man i 60-årsåldern och en man i 30-årsåldern, båda hemmahörande i Arjeplog, fördes till Sunderby sjukhus i Luleå.

De bedöms ha allvarliga skador och har flyttats till intensivvårdsavdelning, meddelar Region Norrbottens presskommunikatör John Sandström.

Fyra personer fick lindriga skador.

Inrikes

Var tredje ung stockholmare har antikroppar

En ny studie visar att nära en av tre unga vuxna stockholmare har antikroppar mot covid-19. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En ny studie visar att nära en av tre unga vuxna stockholmare har antikroppar mot covid-19, skriver Svenska Dagbladet.

I den så kallade Bamse-studien har forskare undersökt 500 personer i 25-årsåldern för att mäta nivåerna av antikroppar hos dessa. Undersökningarna inleddes i oktober förra året på Södersjukhuset – och resultaten visar att andelen i gruppen som därefter utvecklat antikroppar mot covid-19 har ökat från 15 till 29 procent i januari.

– Det betyder att vi nyligen haft en påtaglig smittspridning även i den här åldersgruppen. Det är viktigt att vi verkligen kan göra allt vi kan och fortsätta minska risken för ytterligare spridning innan alla vaccineringar är på plats, säger Erik Melén, projektledare för Bamse-studien.

Studien visar även att en av tio unga vuxna med antikroppar mot covid-19 aldrig uppvisat några sjukdomsymptom.

Hur stor andel av befolkningen som måste ha antikroppar för att takten på spridningen av coronaviruset ska påverkas har också diskuterats livligt av forskarna under pandemin.

Sport

Titelstriden lever efter Leipzigs vändning

Leipzig vände och vann mot Borussia Mönchengladbach.
Foto: Michael Sohn AP/TT
Sport
Sport RB Leipzig stod för en mäktig vändning mot Borussia Mönchengladbach i Bundesligafotbollen.
Emil Forsberg gjorde comeback och hade en nyckelroll i 3–2-segern.

Efter att ha åkt på ett tidigt 0–2-underläge i den första halvleken vaknade Leipzigs till i den andra.

Christopher Nkunku inledde upphämtningen efter nästan en timmes spel och kort senare prickade danske Yussuf Poulsen in kvitteringen.

Emil Forsberg var tillbaka efter sin knäskada och fick en dryg kvart på planen. På den tiden hann han med en hel del.

Den svenske landslagsstjärnan inledde med en farlig frispark som målvakten Yann Sommer styrde i ribban och spelade sedan en avgörande roll i segermålet.

På tilläggstid spelade han fram Nkunku som i sin tur hittade Alexander Sørloth. Norrmannen satte dit 3–2-målet och säkrade viktiga poäng.

Efter segern går Leipzig upp på 50 poäng och ligger nu bara två poäng bakom ligaledande Bayern München.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Miljonlotteriet

Miljonlotteriet testar på en ny strategi för sin annonsering!

Miljonlotteriet Miljonlotteriet är ett av Sveriges största lotterier och har funnits med sedan 1964.

För dig som inte vet något om lotteriet sedan tidigare, så är Miljonlotteriet grundat av iogt.se som sedan start haft som mål att låna lotteriet finansiera deras arbete mot droger i samhället. I och med regleringen av spelmarknaden förra året så har också de svenska lotterierna och spelbolagen kunnat ändra sin marknadsföring och i samband med dessa ändringar så är det bestämt att Miljonlotteriet blir digitalt, för att dra in ännu mer pengar till välgörenhetsarbetet som IOGT fokuserar på. Om du är intresserad av att kika in Miljonlotteriet så kan du göra detta här eller läsa mer om dem i denna artikel om Miljonlotteriet.

Eftersom att den svenska spelmarknaden har blivit annorlunda, så är detta en stor fördel för det svenska Miljonlotteriet eftersom att de kan använda förändringarna till något positivt. Den nya strategin för lotteriet är helt enkelt att visa mer var pengarna från Miljonlotteriets överskott går, så att fler människor får vara delaktiga i välgörenhetsarbetet som IOGT arbetar med. Sedan starten har lotteriet bidragit med över 2 miljarder kronor totalt till välgörenhetsarbete och detta är något som lotteriets överskott ska fortsätta att gå till, precis som det gjort sedan start.

Miljonlotteriet blickar framåt!

Miljonlotteriet har bestämt sig för att satsa bredare på just den digitala annonseringen där lotteriet riktar in sig på ansvarsfullt spelande och behöver numera uppfylla de hårda kraven som ställs på svenska spelbolag. Eftersom att lotteriets grundidé är att minska missbruk i samhället, så är detta något som de också är väldigt noga att fortsätta med och det är också här som den största kraften kommer att läggas även framöver. Genom de digitala kanalerna så har Miljonlotteriet redan nu lyckas komma en bra bit på vägen och det är också på denna bana som vi kan se dem fortsätta på framöver.

Den digitaliserade annonseringen kommer med andra ord att hjälpa lotteriet att nå ut till svenska folket så att de får se med egna ögon vad överskotten från försäljningen av spel hos dem bidrar till. Några av de saker som lotteriet hjälper till med är bland annat att rikta in sig på att tillföra gemenskap för barn och ungdomar som växer upp i stökiga familjer som kantas av missbruk genom årliga läger och evenemang. Via deras lotteri så kan du som spelar vara med och tävla om fantastiska vinster men också samtidigt vara en del av det stora välgörenhetsarbete som överskottet bidrar till. Sedan start så har de hjälpt både hemlösa att få tak över huvudet samt bidragit till många behandlingshem runt om i landet.

Inrikes

Man skottskadad i Sandviken

En man har skottskadats i Sandviken. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man har blivit skjuten utomhus i Sandviken. Han fördes till sjukhus med ambulans, enligt polisen.

Det är inte känt om mannen är allvarligt skadad.

Händelsen inträffade vid 19.15 på lördagen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. Ingen misstänkt har gripits.

Brottsplatsen är avspärrad för en teknisk undersökning. Polisen har kontrollerat flera personer och fordon i närheten av platsen.

Utrikes

Fortsatt dödliga strider om Marib i Jemen

Marib i Jemen.
Utrikes
Utrikes

Huthirebellernas offensiv för att erövra den strategiskt viktiga staden Marib i Jemen från regeringen krävde många dödsoffer på lördagen. Enligt en regeringskälla dödades omkring 50 personer i striderna, ungefär lika många på båda sidor.

Hurhirebellerna har inte angett något dödstal.

I fredags uppgavs över 60 personer ha dödats i strider mellan regeringsstyrkor och rebeller i Maribprovinsen. Staden med samma namn ligger nära några av landets rikaste oljekällor.

Kriget i Jemen har krävt tiotusentals liv sedan det bröt ut 2014. Omkring 3,3 miljoner människor har enligt FN tvingats på flykt.

Malmö

Bilbrand vid Arlövsteatern

Malmö
Burlöv Det brann i en bil som stod parkerad vid Arlövsteatern på lördag kväll. Även en bil intill brandskadades.

Branden ska ha startat i en av bilarna och sedan spridit sig till en annan bil som stod parkerad bredvid. Räddningstjänst har varit på plats och släckt branden.

Larmet inkom vid klockan 19.45.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL