Lagfarter SkD

135 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Nu är det klart vem som köpt huset på Gummastorp 1230 i Hörby av Linus Hjalmarsson. Ny ägare är Anne Ståhl, 57 år, boende på Annehemsgård Gummastorp i Hörby. Priset blev 2 900 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i januari 2021. Huset har en boyta på 135 kvadratmeter.

Fastigheten omfattar också en ekonomibyggnad på 220 kvadratmeter.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Två svårt skadade i frontalkrock

Frontalkrock i Arjeplogs kommun. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Två personer har skadats allvarligt i en frontalkrock vid Mattaur i Arjeplogs kommun.

Totalt sex personer skadades i olyckan, som inträffade vid lunchtid på lördagen.

Två av de skadade, en man i 60-årsåldern och en man i 30-årsåldern, båda hemmahörande i Arjeplog, fördes till Sunderby sjukhus i Luleå.

De bedöms ha allvarliga skador och har flyttats till intensivvårdsavdelning, meddelar Region Norrbottens presskommunikatör John Sandström.

Fyra personer fick lindriga skador.

Sport

Halfvarsson avbryter skid-VM

Calle Halfvarsson bröt skiathlonloppet i VM och funderar på att avsluta säsongen.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport

Calle Halfvarsson bröt skiathlonloppet i skid-VM.

Nu väljer han att avbryta hela VM.

"Jag har inte lyckats hitta den form jag önskar", säger Halvarsson i ett pressmeddelande

Calle Halfvarssons tunga säsong fortsätter. VM-premiären i skiathlon gav ingen ljusning – snarare tvärtom. 31-åringen bröt loppet och var rejält knäckt efteråt.

"Jag trodde på det hela vägen hit. Jag har tvivlat så klart men trodde att det kunde vända. Men nej, jag skulle vilja ha något svar i dag men får inget svar alls, tyvärr", säger han.

Nu står det klart att han avbryter hela mästerskapet

"Jag har inte lyckats hitta den form jag önskar och vill hellre att mina lagkamrater ska få chansen i de tävlingar som återstår", säger Calle Halfvarsson.

Kultur och nöje

Färdigsjunget för Sannex och Lovad

Fjolårets vinnare The Mamas är vidare i Melodifestivalen igen.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Kritikernas favoriter Eric Saade och The Mamas har gått vidare i Melodifestivalen. Det har även Tess Merkel och debutanterna Clara Klingenström och Efraim Leo.

Förhandsfavoriterna Eric Saade och The Mamas är vidare i Melodifestivalen, tillsammans med Clara Klingenström, Tess Merkel och Efraim Leo.

Sannex och Lovad får nöja sig med att ha deltagit, för den här gången.

Programledarna Pernilla Wahlgren och Per Andersson inledde med ett klassiskt shownummer som involverade ett antal överraskande gästartister. Bland annat tog både Wahlgrens föräldrar Christina Schollin och Hans Wahlgren, och den ärrade ishockeyveteranen Börje Salming, ton i sång- och dansnumret.

Nytt för denna vecka var att artistpresentationerna fått ett nytt utseende, i form av miniversioner av SVT:s intervjuprogram "Min sanning" med programledaren Anna Hedenmo.

Hedenmo fick ställa aningen tramsigare frågor än vad hon är van vid, och bad bland annat den gotländska debutanten Clara Klingenström att svara på hur mycket hon ogillar folk från Stockholm.

Sofia Sundström/TT

FAKTA

Fakta: Veckans bidrag

1. Tess Merkel – "Good life”

2. Lovad – “Allting är precis likadant”

3. Efraim Leo – “Best of me”

4. The Mamas – “In the middle”

5. Sannex – “All inclusive”

6. Clara Klingenström – “Behöver inte dig i dag”

7. Eric Saade – “Every minute”

Inrikes

Var tredje ung stockholmare har antikroppar

En ny studie visar att nära en av tre unga vuxna stockholmare har antikroppar mot covid-19. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En ny studie visar att nära en av tre unga vuxna stockholmare har antikroppar mot covid-19, skriver Svenska Dagbladet.

I den så kallade Bamse-studien har forskare undersökt 500 personer i 25-årsåldern för att mäta nivåerna av antikroppar hos dessa. Undersökningarna inleddes i oktober förra året på Södersjukhuset – och resultaten visar att andelen i gruppen som därefter utvecklat antikroppar mot covid-19 har ökat från 15 till 29 procent i januari.

– Det betyder att vi nyligen haft en påtaglig smittspridning även i den här åldersgruppen. Det är viktigt att vi verkligen kan göra allt vi kan och fortsätta minska risken för ytterligare spridning innan alla vaccineringar är på plats, säger Erik Melén, projektledare för Bamse-studien.

Studien visar även att en av tio unga vuxna med antikroppar mot covid-19 aldrig uppvisat några sjukdomsymptom.

Hur stor andel av befolkningen som måste ha antikroppar för att takten på spridningen av coronaviruset ska påverkas har också diskuterats livligt av forskarna under pandemin.

Sport

Titelstriden lever efter Leipzigs vändning

Leipzig vände och vann mot Borussia Mönchengladbach.
Foto: Michael Sohn AP/TT
Sport
Sport RB Leipzig stod för en mäktig vändning mot Borussia Mönchengladbach i Bundesligafotbollen.
Emil Forsberg gjorde comeback och hade en nyckelroll i 3–2-segern.

Efter att ha åkt på ett tidigt 0–2-underläge i den första halvleken vaknade Leipzigs till i den andra.

Christopher Nkunku inledde upphämtningen efter nästan en timmes spel och kort senare prickade danske Yussuf Poulsen in kvitteringen.

Emil Forsberg var tillbaka efter sin knäskada och fick en dryg kvart på planen. På den tiden hann han med en hel del.

Den svenske landslagsstjärnan inledde med en farlig frispark som målvakten Yann Sommer styrde i ribban och spelade sedan en avgörande roll i segermålet.

På tilläggstid spelade han fram Nkunku som i sin tur hittade Alexander Sørloth. Norrmannen satte dit 3–2-målet och säkrade viktiga poäng.

Efter segern går Leipzig upp på 50 poäng och ligger nu bara två poäng bakom ligaledande Bayern München.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Smartstudies

Ökat intresse för läxhjälp i Skåne

SmartStudies Allt fler skånska familjer vill ha läxhjälp.

Det beskriver läxhjälpsföretaget SmartStudies som menar att intresset ökar i de flesta av de skånska kommunerna.

Fram till 2015 var det möjligt att få RUT-avdrag för läxhjälp. Men även fast RUT-avdraget för läxhjälp har avskaffats, så har det fortsatt funnits ett stort intresse för att anlita privat läxhjälp. SmartStudies är ett företag som särskilt profilerat sig på mattehjälp. SmartStudies identifierar att intresset för läxhjälp ökat avsevärt bland de skånska kommunerna, det gäller läxhjälp både för elever i grundskolan- och gymnasieskolan. Men SmartStudies får också in förfrågningar om att hjälpa elever med exempelvis tekniker för uppsatsskrivande, men även om att hjälpa elever med kurser på avancerad nivå på högskolor och universitet.

Undervisning både fysiskt och online

SmartStudies erbjuder både läxhjälp fysiskt, hemma hos eleven eller på ett bibliotek eller på annan plats. Men också digital studiehjälp, vilket det nu finns en stor efterfrågan på med anledning av Coronavirusets spridning. Det finns även elever och familjer som efterfrågar kombinationer av fysisk och digital studiehjälp. Ett annat företag som erbjuder mattehjälp både fysiskt och digitalt är Allakando, läs mer om Allakando läxhjälp här.

Läxhjälp som leder till förbättrade kunskapsresultat

Läxhjälp är en beprövad metod för att höja en elevs kunskapsresultat. Självstudier är bra, nyttigt och oundgängligt, men forskningen är samtidigt tydlig med att en av de viktigaste faktorerna för att en elev ska lära sig så mycket som möjligt i skolan är att den får tillbringa så mycket tid som krävs med en ämneskunnig lärare. Svenska elever har dessutom mindre undervisningstid än elever i jämförbara länder och läxhjälp kan på så sätt vara en möjlighet att få mer tid med en kunnig lärare. 9 av 10 av SmarStudies elever höjer sina betyg efter slutförd undervisning.

Privatlärare som kan ämnena och pedagogiken

En förklaring till att SmartStudies privatundervisning har varit så framgångsrik är att de har varit noggranna med att rekrytera de bästa privatlärarna. För att bli anställd som privatlärare, eller mattelärare, hos SmartStudies ska du genomgå en lång rekryteringsprocess som innefattar flertalet intervjuer, tester och en mycket noggrann referenstagning. SmartStudies ställer höga krav på att personen har en bra pedagogisk förmåga och djupa kunskaper i de ämnena som han eller hon ska undervisa i - för det är det som i slutändan avgör läxhjälpens kvalitet. Många av privatlärarna är studenter på framstående utbildningar på exempelvis Lunds Tekniska Högskola, Chalmers OCH Kungliga Tekniska Högskolan.

Ett upplägg som passar dig

SmartStudies anpassar ett upplägg på undervisningens som passar dig och din familj. Undervisningen kan ges i de allra flesta ämnena och oavsett var du bor i Skåne, eller var du bor i landet. Om du vill veta mer om SmartStudies läxhjälp, klicka här.

Inrikes

Man skottskadad i Sandviken

En man har skottskadats i Sandviken. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man har blivit skjuten utomhus i Sandviken. Han fördes till sjukhus med ambulans, enligt polisen.

Det är inte känt om mannen är allvarligt skadad.

Händelsen inträffade vid 19.15 på lördagen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. Ingen misstänkt har gripits.

Brottsplatsen är avspärrad för en teknisk undersökning. Polisen har kontrollerat flera personer och fordon i närheten av platsen.

Utrikes

Fortsatt dödliga strider om Marib i Jemen

Marib i Jemen.
Utrikes
Utrikes

Huthirebellernas offensiv för att erövra den strategiskt viktiga staden Marib i Jemen från regeringen krävde många dödsoffer på lördagen. Enligt en regeringskälla dödades omkring 50 personer i striderna, ungefär lika många på båda sidor.

Hurhirebellerna har inte angett något dödstal.

I fredags uppgavs över 60 personer ha dödats i strider mellan regeringsstyrkor och rebeller i Maribprovinsen. Staden med samma namn ligger nära några av landets rikaste oljekällor.

Kriget i Jemen har krävt tiotusentals liv sedan det bröt ut 2014. Omkring 3,3 miljoner människor har enligt FN tvingats på flykt.

Malmö

Bilbrand vid Arlövsteatern

Malmö
Burlöv Det brann i en bil som stod parkerad vid Arlövsteatern på lördag kväll. Även en bil intill brandskadades.

Branden ska ha startat i en av bilarna och sedan spridit sig till en annan bil som stod parkerad bredvid. Räddningstjänst har varit på plats och släckt branden.

Larmet inkom vid klockan 19.45.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL