Lagfarter SkD

Ny ägare till hus i Eslöv

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Försäljningen av fastigheten på adressen Krokgränd 20 i Eslöv är nu klar. Ny ägare är Linda Sima, 47 år, och säljare är Inger Hallberg. Husets byggår är 1990 och det har en boyta på 169 kvadratmeter. Ägarbytet blev klart i december 2020 och priset blev 3 895 000 kronor.

För tio månader sedan såldes ett annat hus på samma gata, på Krokgränd 12. Där blev priset för den 151 kvadratmeter stora villan 4 315 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

feature

Notiser Motor v 2

Diagonalt övergångsställe i korsningen Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan i Stockholm.
Foto: Anders Wiklund/TT
feature
feature

Visste du att...

...ett av världens mest trafikerade övergångsställen ligger i stadsdelen Shibuya i Tokyo? Här kan uppemot 3 000 personer passera på en och samma signal, skriver tidskriften Vi Bilägare. Alla gående får nämligen grönt samtidigt, oavsett åt vilket håll de ska. I Stockholm pågår just nu test med diagonala övergångsställen på två platser, för att se om det kan öka trafiksäkerheten. Projektet avslutas i sommar.

Volvo bygger elmotorer i Skövde

Volvo investerar 700 miljoner kronor för att starta produktion av elmotorer i fabriken i Skövde från år 2025. I det första skedet kommer man att montera motorerna för att i ett senare skede ha ett helhetsansvar för tillverkningsprocessen. Design och utveckling kommer att ske i Göteborg och Shanghai. Den återstående verksamheten vid fabriken med produktion av förbränningsmotorer kommer att flyttas till ett separat dotterbolag (PES) inom Volvo Cars. Avsikten är att slå ihop produktionen med Geely.

Fabriken i Skövde har varit en del av Volvos historia ända sedan företaget grundades 1927.
Fabriken i Skövde har varit en del av Volvos historia ända sedan företaget grundades 1927.
Foto: Volvo

Fler mackar ställer om till el

Drivmedelsföretaget OKQ8 satsar tillsammans med Skellefteå Kraft på supersnabb laddning. 800 laddpunkter på 300 stationer ska etableras i Sverige – med minst 150 kW-laddare. Det innebär drygt 25 mils räckvidd på 20 minuters laddtid. Dessutom utlovas ett smidigt betalsystem. Även finska ST1 som driver Shell meddelar att man satsar fyra miljarder på att omvandla sina stationer till marknadsplatser med restauranger och elbilsladdning. Den första ombyggda stationen öppnar i Varberg intill E6 och kommer att ha sex laddplatser – varav två laddare klarar 150 kW-laddning.

Laddstationer kommer att dyka upp på allt fler bensinmackar, där man kan ladda både sig själv och elbilen med energi.
Laddstationer kommer att dyka upp på allt fler bensinmackar, där man kan ladda både sig själv och elbilen med energi.
Foto: Anders Wiklund/TT

En nostalgisk favorit

Att bilar inte bara är döda tingestar utan i allra högsta grad kan väcka känslor hos sina förare vet de flesta. Enligt en Sifoundersökning utförd på uppdrag av Kvdbil är Volvo Amazon svenskarnas favorit genom alla tider. Volvo Amazon tillverkades i cirka 667 000 exemplar åren 1956–1970 och var Volvos första riktiga exportframgång, skriver bilförmedlaren i ett pressmeddelande. På andra plats hamnar Volvo P1800 och på tredje plats Volvo V70. Totalt intervjuades 1 033 personer i åldern 18-79 år.

Volvo Amazon är en riktig nostalgitripp.
Volvo Amazon är en riktig nostalgitripp.
Foto: NTB Scanpix/TT

Kultur och nöje

Sally Rooney ger ut ny roman i höst

Sally Rooneys nya bok 'Beautiful world, where are you' kommer ut 7 september i Storbritannien. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Den irländska författaren Sally Rooney kommer ut med en ny roman i september, rapporterar The Guardian. Boken har titeln "Beautiful world, where are you" på engelska och följer, liksom hennes två tidigare romaner "Normala människor" och "Samtal med vänner", unga människor som försöker hitta sin plats i tillvaron.

Enligt förlaget Faber, där Rooneys böcker ges ut i Storbritannien, handlar boken om vännerna Alice och Eileen, som främst kommunicerar via e-post. Alice är författare och möter Felix, som hon ber följa med på en resa till Rom. Eileen sörjer ett kraschat förhållande och börjar flörta med en barndomsvän.

Sally Rooney har på kort tid blivit en av världens mest hyllade författare. "Normala människor" filmatiserades och blev en succé även i tv-serieformat. Den nominerades även till Bookerpriset och har kallats en "nutida klassiker".

Inrikes

Vårdanställd polisanmäld – arbetade med covid

En vårdanställd har polisanmälts efter att ha arbetat i väntan på provsvar. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En vårdanställd i Blekinge har blivit avstängd och polisanmäld. Personen väntade på provsvar från ett covidtest – men jobbade vidare ändå.

Det visade sig sedan att provsvaret var positivt och först då gick personen hem från jobbet. Därefter inleddes en arbetsrättslig process av kommunen.

– Vi ser allvarligt på det som har hänt och har därför valt att stänga av medarbetaren utan lön. Vi har även polisanmält det som har hänt då hen har utsatt andra för smittrisk, säger Robert Schelin, tillförordnad socialchef i Olofström, enligt Sydöstran.

– Det som har inträffat bedöms vara ett unikt fall och risken för att det händer igen anses vara låg, säger Schelin.

Utrikes

40-tal döda i jordskalv i Indonesien

Det kraftigaste skalvet hade en magnitud på 6,2. Webbkarta.
Foto: Johan Hallnäs/TT
Utrikes
Utrikes Minst 42 personer har omkommit i ett kraftigt jordskalv på den indonesiska ön Sulawesi, enligt myndigheterna. Flera byggnader har kollapsat, däribland ett sjukhus, och människor har fastnat i rasmassorna.

Det kraftiga skalvet, med en magnitud på 6,2, inträffade natten mot fredagen lokal tid (i torsdags kväll svensk tid) strax utanför staden Majene, på omkring en mils djup. Hundratals personer skadades och minst 15 000 tvingades fly sina hem och bege sig mot mer höglänt terräng.

– Gudskelov är vi okej just nu, men vi kände nyss ännu ett efterskalv, säger Sukri Efendy, 27, som bor i området.

Myndigheterna räknar till att åtminstone 820 människor skadades i samband med skalvet.

Kollapsat sjukhus

Skalvet, och flera efterskalv, har skadat fler än 300 bostadshus och två hotell. Ett sjukhus i Majene har också kollapsat, och det finns uppgifter om att såväl patienter som personal är instängda i rasmassorna.

Inledningsvis rapporterades att ett hotell hade kollapsat, men det ska endast delvis ha rasat. Även kontoret som tillhör regionens guvernör uppges ha skadats svårt.

– Vägarna har brutits sönder och många byggnader har kollapsat, vittnar 28-årige Hendra.

Hittills har tiotals efterskalv registrerats. Indonesiens myndigheter befarar flera kraftiga skalv, och flaggar för att det kan innebära att tsunamier hotar kustområden. Någon formell tsunamivarning utfärdades dock inte.

Framför kondoleanser

Bara några timmar före skalvet under natten mot fredagen hade ett annat skalv inträffat, med en magnitud på 5,9.

Indonesiens president Joko Widodo har framfört sina kondoleanser i ett videomeddelande till offer och anhöriga. Han uppmanar invånarna att behålla lugnet, och myndigheterna att intensifiera sökinsatserna.

Indonesien ligger i den så kallade Eldringen, ett hästskoformat bälte runt Stilla havet med omfattande seismisk aktivitet. Annandagen 2004 inträffade en mycket kraftig jordbävning med magnituden 9,1 utanför den indonesiska ön Sumatra, som utlöste den tsunami som dödade nära en kvarts miljon människor, däribland över 500 svenskar.

Sport

Övertygande Lazio vann Romderbyt

Luis Alberto gjorde två av målen när Lazio vann Romderbyt mot Roma med 3–0.
Foto: Andrew Medichini/AP/TT
Sport
Sport Roma har varit Roms bästa fotbollslag den här säsongen.
Men på fredagskvällen var det Lazio som dominerade i den italienska huvudstaden och vann Serie A-derbyt med klara 3–0.

Ciro Immobile gav Lazio ledningen i den 14:e minuten. Romabacken Ibañez drällde med bollen i eget straffområde vilket Manuel Lazzari utnyttjade när han lyckades bryta och bollen rullade då fram till hemmalagets mest notoriske målskytt. Immobile fick fritt skottläge mitt framför mål och satte säkert 1–0, hans tolfte mål för säsongen.

2–0 kom mindre än tio minuter senare när Luis Alberto placerade in bollen i mål, åter efter starkt förarbete av Manuel Lazzari, som ville ha straff när han blev fälld av just Ibañez, men som i stället för att sluta spela reste sig upp och serverade bollen till Alberto.

Matchen punkterades sedan i den 67:e minuten när Alberto gjorde sitt andra mål i matchen. Spanjoren avslutade ett fint hemmaanfall med ett välplacerat skott från strax utanför straffområdet och säkrade tre poäng till Lazio.

För tabelltrean Roma innebär det ett tungt poängtapp i toppstriden. Med en match mer spelad är laget nu sex poäng bakom ledande Milan, och tre bakom tvåan Inter.

Lazio klättrar samtidigt upp på sjunde plats, tre poäng bakom Roma.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

spelaspel.se

Kommer Trump stanna i vita huset efter nästa presidentval?

Spelaspel.se Den 3 november 2020 avgörs det amerikanska presidentvalet och många undrar om Donald Trump kommer att få sitta kvar i Vita huset. Sett till att hans stående förmåga att vara immun mot diverse kontroverser har många länge sett hans andra mandatperiod som säkrad, men nu tycks coronaviruset kunna bli hans fall. I denna artikeln tittar vi närmare på vad som talar för och vad som talar emot att president Donald Trump får sitt ämbete förlängt.

Efter en skandalomsusad valkampanj chockades många när beskedet kom om att Donald Trump blev USA:s 45:e president. Den största förklaringen troddes ligga i hans populistiska approach och amerikanarnas utbredda misstro mot demokraternas kandidat, Hillary Clinton. Snart har fyra år gått sedan dess och den 3 november får vi veta om Donald Trump får sitta kvar eller inte. Intresset är ovanligt stort och redan nu går det att betta på presidentvalet – om vi ser till spelbolagens siffror ser vi snabbt att de räknar med en ny seger för Trump (1.75 i odds), men demokraternas kandidat Joe Biden ligger inte långt efter (2.05 i odds).

Vad talar för en Donald Trump-seger?

Donald Trump har varit i blåsväder för olika kontroversiella uttalanden och skandaler sedan han inledde sin valkampanj. Under hans första presidentperiod har kontroverserna fortsatt att dugga tätt, men han har alltid lyckats trolla sig ur de besvärliga situationerna med att starta nya skandaler, skylla på “fake news” eller skicka iväg några tweets. Exempelvis har det pratats om grova skattebrott och en förmodad inblandning i “Rysslandsaffären” där tydliga bevis pekar på att Donald Trumps valkampanj haft regelbunden kontakt med Ryssland, som i sin tur påverkade presidentvalet. Efter att mail läcktes ut som bevisade att han utpressat Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på 3,7 miljarder kronor för att få dem att gräva fram smuts om demokraternas troliga presidentkandidat Joe Bidens son, ställdes han inför riksrätt. Något som bara hänt två presidenter före honom under landets 200-åriga historia. Föga förvånande lämnade han rättegångssalen som vinnare, vilket återigen talar för hans otroliga förmåga att slingra sig ur krissituationer och behålla det amerikanska folkets tillit.

En annan stark fördel för Donald Trump är hur starkt den amerikanska ekonomin har gått under de senaste åren. Även om detta är effekter av vad tidigare regeringar har banat vägen för så tar han ogenerat åt sig äran för landets ekonomiska framgång. På Twitter i somras skrev han följande:

“Big Rally tonight in Greenville, North Carolina. Lots of great things to tell you about, including the fact that our Economy is the best it has ever been. Best Employment & Stock Market Numbers EVER. I’ll talk also about people who love, and hate, our Country (mostly love)! 7:PM”

Coronaviruset är Trumps stora hot

Den 3 november avgörs alltså valet men kampanjandet har börjat för länge sedan. På demokraternas sida ser det ut som att Joe Biden kommer att bli deras kandidat. Flera favoriter har redan fått erkänna sig besegrade och nu är det Biden eller Bernie Sanders som gäller. Sett till Sanders vänsterpolitik är det inte särskilt troligt att han blir demokraternas kandidat, men samtidigt har Joe Biden varit i blåsväder för att flera gånger ha anklagats för att ha betett sig olämpligt mot kvinnor vilket kan vara till Sanders fördel.

Om det blir Joe Biden eller Bernie Sanders som ställs mot Trump är nog inte något presidenten oroar sig över just nu. Hans primära fokus bör vara det omskrivna Coronaviruset som kommit till USA. Nu har han stoppat alla till USA från Europa, men det är på hemmaplan han måste agera istället. Sett till att 27 miljoner amerikaner saknar sjukhusförsäkring och därmed inte har råd att vara sjuka från jobbet, kommer viruset att sprida sig som en löpeld.

Med Coronaviruset har också handeln avstannat vilket lett till kraftiga nedgångar på börsen. USA kan komma att drabbas hårt av detta och då den starka ekonomin länge har varit Trumps stöttepelare kan ett fortsatt börsras bli hans dödsstöten för hans kandidatur.

Under de närmsta månaderna lär vi se en del svängningarna i spelbolagens odds för Donald Trump och Joe Biden. För den som vill spela på presidentvalet så gäller det att hålla sig uppdaterad framöver.

Utrikes

Biden lovar tusentals vaccincentraler

Joe Biden vill att USA:s befolkning använder munskydd för att minska coronasmittan.
Foto: Matt Slocum/AP/TT
Utrikes
Utrikes Den tillträdande presidenten Joe Biden lovar att tusentals vaccincentraler ska upprättas i USA – inom hans första månad på posten.

Joe Biden framhåller på nytt att USA ligger i krig med viruset. Massvaccinationen av USA:s befolkning innebär att apotek, skolor och idrottshallar ska användas som vaccinationslokaler. Sammanlagt innebär det tusentals nya centraler inom en månad från den 20 januari, säger Biden vid ett framträdande.

Även mobila kliniker ska upprättas i samarbete med lokala läkare för att kunna åka runt till områden som annars är svåra att nå.

Lagrar liten del

Också nationalgardet ska få hjälpa till med vaccineringen och de stater som sätter in den typen av resurser kommer att ersättas fullt ut, lovar han.

– Man kommer att kunna boka tid och bekvämt vara där för att få det gjort snabbt, säger Joe Biden.

Hans tillträdande administration är i kontakt med privata företag för att säkra tillgången till nålar, sprutor och annat som behövs.

Joe Biden understryker också att vaccinerna ska tas inom det rekommenderade tidsspann som läkemedelsmyndigheten FDA anger. För Pfizer/Biontechs vaccin är det 21 dagar mellan den första och andra dosen, och för Moderna 28 dagar. En liten del av vaccindoserna som går ut ska lagras för att ha som reserv, enligt Biden.

"Det är oacceptabelt"

Samtidigt måste administrationen hantera vaccinskepsis, som är större i områden med en främst svart eller latinamerikansk befolkning. Det är också dessa grupper som drabbats hårdast av coronaviruset.

– Det är oacceptabelt, jämlikhet är centralt i våra covidåtgärder, säger Biden.

Den tillträdande presidenten går också hårt åt kongressledamöter som när de trängdes ihop för att evakueras från stormningen av Kapitolium vägrade sätta på sig munskydd.

– Vad fan är det för fel på dem? Det är dags att växa upp.

Biden lovar att när han tillträder utfärda ett beslut om att federalt anställda måste bära munskydd i sina verksamheter.

Niklas Svahn/TT

Inrikes

Misstänkt mordförsök i Uppland – en anhållen

En person har anhållits misstänkt för försök till mord. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En person har anhållits misstänkt för mordförsök i norra Uppland. Det var under natten till fredag som en annan person hittades allvarligt skadad, medvetslös och fördes till sjukhus med ambulans.

Vid brottsplatsen fanns även den nu anhållne.

– Utifrån skadornas karaktär och att det det fanns en till person på platsen så uppkom misstanke om försök till mord, säger åklagaren Viktoria Engelkes till P4 Uppland.

Enligt åklagaren känner den misstänkte och offret varandra väl.

– Vad som närmare har hänt har vi inte kännedom om i nuläget, säger Viktoria Engelkes.

Polisen misstänker att offret skadats med hjälp av ett tillhygge.

Utrikes

Uppgift: Pence har gratulerat Harris

Vicepresident Mike Pence uppges ha haft ett telefonsamtal med sin efterträdare Kamala Harris och då gratulerat henne.
Foto: Alex Brandon/AP/TT
Utrikes
Utrikes USA:s vicepresident Mike Pence uppges ha haft ett telefonsamtal med den tillträdande vicepresidenten Kamala Harris och då gratulerat sin efterträdare.
PREMIUM

Pence ska också ha erbjudit sig att vara behjälplig för att maktskiftet nästa vecka ska gå så smidigt som möjligt.

Uppgiften om telefonsamtalet, som ska ha ägt rum i torsdags, är inte officiell utan kommer från anonyma källor till olika medier i USA, bland andra The New York Times.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL