Sport

Ponsiluoma siktar på repris: "Då blir det bra"

Martin Ponsiluoma.
Foto: Matthias Schrader/AP/TT
Sport
Sport Masstarten i Hochfilzen kallade han för ett "drömlopp".
Nu planerar Martin Ponsiluoma att göra något liknande i Oberhof.
– Jag ska försöka göra som innan jul, och då blir det bra, säger den 25-årige skidskytten efter sprintens niondeplats.
PREMIUM

I österrikiska Hochfilzen blev Martin Ponsiluoma nia i sprinten över 10 kilometer. Tre dagar senare, i masstarten över 15 km, stod han på pallen – endast 1,3 sekunder långsammare än tyske Arnd Peiffer.

– Det var ett riktigt drömlopp. Lite surt på slutet, men det var inte så mycket att göra åt det. Jag hörde ut från skyttet att det var många som jagade bakifrån, sade han till TT.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Ingen Johaug – då gjorde junioren stor succé

Helene Marie Fossesholm vann guld i tio kilometer fristil.
Foto: Geir Olsen/NTB/TT
Sport
Sport

Framtiden för norsk längdskidåkning ser ljus ut.

Det visade 19-åriga Helene Marie Fossesholm under norska mästerskapen.

Junioren vann tio kilometer fristil i stor stil och bärgade därmed sitt första mästerskapsguld som senior. Hon vann med en halvminut före OS-mästaren från 2018, Ragnhild Haga, och 47 sekunder före Kathrine Harsem.

– Det ligger mycket jobb bakom detta. Jag har fått träna väldigt mycket på slutet, så nu ska jag börja slappna av lite mer, säger Fossesholm till NRK.

Enligt norska NTB hade Fossesholms lopp mycket väl räckt till en topplacering i världscupen. Noterbart är att stjärnorna Therese Johaug och Heidi Weng stod över loppet.

Fossesholm har tidigare i karriären tagit tre guld på junior-VM.

Sport

Mild tillbaka i Blåvitt

Håkan Mild är tillbaka i IFK Göteborg – igen. Den här gången som klubbdirektör.
Foto: Foto: IFK Göteborg
Sport
Sport Spelare, sportchef och nu klubbdirektör. Håkan Mild återvänder till IFK Göteborg ännu en gång.
– Jag är jätteglad över att få den här möjligheten att jobba i IFK Göteborg igen, säger han.

Den tidigare landslagsmittfältaren, som bland annat var med och tog VM-brons 1994, har ett långt förflutet i "Blåvitt".

Med undantag för några kortare proffsejourer utomlands spelade han i Göteborg från 1988–2005 och blev därefter sportchef i fotbollsklubben i ytterligare nio år.

Nu får han titeln klubbdirektör, vilket Radiosporten , där Mild jobbat som expertkommentator de senaste åren, var först med att rapportera.

IFK Göteborg har haft ett par turbulenta säsonger och slutade i fjol tolva i tabellen. Håkan Mild vill dock inte ännu recensera klubbens arbete.

– För mig gäller nu att blicka framåt. Det ska bli jättespännande att ta mig an det här, säger Mild vid en pressträff.

– Men jag har inte tänkt att titta i backspegeln på det sättet.

Den tidigare klubbdirektören Max Markusson lämnar i och med rekryteringen av Mild IFK Göteborg.

– Styrelsen i IFK Göteborg har lagt fast att vi ämnar gå in i en ny fas av vår verksamhet, säger ordföranden Mats Engström.

– Tillsammans med Max ser vi det som ett tillfälle att byta ledarskap.

FAKTA

Fakta: Håkan Mild

Född: 14 juni 1971 i Trollhättan (49 år).

Klubbar som spelare: IFK Göteborg, Servette, Real Sociedad, Wimbledon.

Landslagsdebut: 1991 mot Grekland. Sista landskamp mot England 2001. 74 landskamper, 8 mål.

Meriter i urval: VM-brons 1994, fem SM-guld med IFK Göteborg som spelare, ett SM-guld som sportchef.

Aktuell: Ny klubbdirektör i IFK Göteborg.

Sport

Lindskog smittfri – ansluter till VM-truppen

Anton Lindskog. Arkivbild.
Foto: ADAM IHSE / TT
Sport
Sport Anton Lindskog har testat negativt för covid-19 och ska nu ansluta till VM-laget i Egypten.

"Går allt som det ska kommer han ner i natt", uppger pressansvarige Daniel Vandor.

Den 27-årige Lindskog testade positivt för två veckor sedan och har sedan dess varit kvar i föräldrahemmet i Kristianstad. Hans test för sex dagar sedan visade fortfarande att han bar på coronasmitta och karantänsvistelsen förlängdes.

Förbundskapten Glenn Solberg har tidigare sagt att den 198 centimeter långe Lindskog är viktig pusselbit framför allt i mittförsvaret.

Den inställningen har inte förändrats av Sveriges lyckade start på VM-turneringen.

– Det har varit tanken hela tiden att vi vill få mer honom till VM och att han ska få mästerskapserfarenhet. Anton är en bra handbollsspelare som har framtiden för sig, säger Solberg.

Sverige har gått vidare till huvudrundan i VM och möter på onsdagen Belarus. Om Lindskog kan bli aktuell för spel redan då återstår att se, enligt den norske förbundskaptenen.

Ingela Ahlberg/TT

Sport

Köldskadad i långloppspremiär – säsongen över

Britta Johansson Norgren var en av dem som fick köldskador under långloppet i Schweiz i helgen. Arkivbild.
Foto: ULF PALM / TT
Sport
Sport Svenska långloppsstjärnan Britta Johansson Norgren fick uppsöka sjukhus efter att ha förfrusit tårna i premiären i Schweiz i helgen.
Och hon var inte ensam. Fransmannen Thomas Joly fick så svåra köldskador på fingrarna att läkarna anser att hans säsong är över.

– Jag kände på fingrarna från start i loppet och när jag hade åkt fem mil fick jag huvudvärk. Jag kräktes och var till slut tvungen att bryta, säger han till NRK.

– Läkarna säger att jag inte kan åka mer skidor i år.

Joly har tredje gradens köldskada på fyra fingrar, den näst allvarligaste och som kan ge permanenta vävnadsskador.

Johansson Norgren har lagt ut en bild på Instagram på sina fötter med stora förfrysningsblåsor på fem tår. Hon skriver:

"Inte alltid det räcker med att ha varma kläder och tåvärmare i skorna. Kyla är något vi ska ha stor respekt för. Och att vi tål kylan olika bra."

Ski Classic-chefen David Nilsson säger till NRK att enligt reglerna kan juryn göra ändringar av lopp, eller ställa in dem, om det är mer än 25 minusgrader under större delen av loppet. Han säger dock att prognosen före La Diagonela visade på 22, 17 och 13 minusgrader vid depåerna.

– Utifrån det perspektivet är reglerna klara och juryn tog ett riktigt beslut. Sen är det viktigt att skidåkarna anpassar kläderna till förhållandena. De lag som var bra förberedda klarade sig också bra, säger han.

Ingela Ahlberg/TT

Sport

Belarus om VM-beskedet: "Demagogers intressen"

Belarus president Aleksandr Lukasjenko (till vänster) är ett stort hockeyfan. Arkivbild.
Foto: Sergei Chirikov/AP/TT
Sport
Sport

I Belarus är man inte så glad över att landet blivit fråntaget värdskapet för herrarnas ishockey-VM.

Organisationskommittén skriver i ett uttalande på regeringens webbplats att man beklagar Internationella ishockeyförbundets (IIHF) beslut och kallar det för ett prejudikat för att använda idrotten som instrument "för att behaga politiska demagogers intressen".

Trycket på IIHF att frånta Belarus mästerskapet har vuxit de senaste månaderna efter att landet skakats av regimkritiska protester efter presidentvalet i augusti. Omvärlden dömde ut valet där Aleksandr Lukasjenko utropade sig som segrare.

Bland annat har en av VM:s huvudsponsorer, biltillverkaren Skoda, sagt att man skulle hoppa av om VM genomfördes i Belarus.

Belarus skulle ha delat VM-värdskapet med Lettland. Det är ännu inte beslutat var VM, planerat till den 21 maj-6 juni, ska spelas.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Miljonlotteriet

Miljonlotteriet testar på en ny strategi för sin annonsering!

Miljonlotteriet Miljonlotteriet är ett av Sveriges största lotterier och har funnits med sedan 1964.

För dig som inte vet något om lotteriet sedan tidigare, så är Miljonlotteriet grundat av iogt.se som sedan start haft som mål att låna lotteriet finansiera deras arbete mot droger i samhället. I och med regleringen av spelmarknaden förra året så har också de svenska lotterierna och spelbolagen kunnat ändra sin marknadsföring och i samband med dessa ändringar så är det bestämt att Miljonlotteriet blir digitalt, för att dra in ännu mer pengar till välgörenhetsarbetet som IOGT fokuserar på. Om du är intresserad av att kika in Miljonlotteriet så kan du göra detta här eller läsa mer om dem i denna artikel om Miljonlotteriet.

Eftersom att den svenska spelmarknaden har blivit annorlunda, så är detta en stor fördel för det svenska Miljonlotteriet eftersom att de kan använda förändringarna till något positivt. Den nya strategin för lotteriet är helt enkelt att visa mer var pengarna från Miljonlotteriets överskott går, så att fler människor får vara delaktiga i välgörenhetsarbetet som IOGT arbetar med. Sedan starten har lotteriet bidragit med över 2 miljarder kronor totalt till välgörenhetsarbete och detta är något som lotteriets överskott ska fortsätta att gå till, precis som det gjort sedan start.

Miljonlotteriet blickar framåt!

Miljonlotteriet har bestämt sig för att satsa bredare på just den digitala annonseringen där lotteriet riktar in sig på ansvarsfullt spelande och behöver numera uppfylla de hårda kraven som ställs på svenska spelbolag. Eftersom att lotteriets grundidé är att minska missbruk i samhället, så är detta något som de också är väldigt noga att fortsätta med och det är också här som den största kraften kommer att läggas även framöver. Genom de digitala kanalerna så har Miljonlotteriet redan nu lyckas komma en bra bit på vägen och det är också på denna bana som vi kan se dem fortsätta på framöver.

Den digitaliserade annonseringen kommer med andra ord att hjälpa lotteriet att nå ut till svenska folket så att de får se med egna ögon vad överskotten från försäljningen av spel hos dem bidrar till. Några av de saker som lotteriet hjälper till med är bland annat att rikta in sig på att tillföra gemenskap för barn och ungdomar som växer upp i stökiga familjer som kantas av missbruk genom årliga läger och evenemang. Via deras lotteri så kan du som spelar vara med och tävla om fantastiska vinster men också samtidigt vara en del av det stora välgörenhetsarbete som överskottet bidrar till. Sedan start så har de hjälpt både hemlösa att få tak över huvudet samt bidragit till många behandlingshem runt om i landet.

Sport

Luagauer har laddat på nytt på Jägersro

Travhästar
Foto: Mikael Rosenquist
Sport
Trav Direkt efter lördagens V75, så dukar Jägersro upp till intressanta V64-tävlingar på tisdagsaftonen. Conrad Lugauers stall hade laddat rejält inför V75, och sak samma gäller den här gången.

En seger blev det i helgen med Night Brodde, och känslan är att den kan följas upp under tisdagen med nya vinster.

Breidabliks Kahlua (V64-3) kördes snällt i sina tvåa första lopp och slutade tvåa båda gångerna. Senast spräckte hon segernollan på ett bra sätt, och den här fyraårsmärren efter From Above har kapacitet att gå en bra bit upp i klasserna.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

NBA-stjärna köpte hus åt Floyds familj

Kyrie Irving, med bollen, har köpt ett hus åt George Floyds familj. Arkivbild.
Foto: Frank Franklin II/AP/TT
Sport
Sport Basketstjärnan Kyrie Irving har köpt ett hus åt familjen till George Floyd, den svarte amerikanen som dödades av en polis i fjol.
PREMIUM

Det berättar den före detta NBA-spelaren Stephen Jackson, som var vän till Floyd, i en podcast. Jackson säger att Brooklyn Nets-guarden har fortsatt att stödja familjen och att Irving inte är ensam om att stötta familjen Floyd. Även artister har bidragit.

– Lil Waynes manager gav dem en Mercedes och Barbara Streisand gav dem aktier i Disney, säger Jackson.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Ahmed Yasin lämnar BK Häcken

Ahmed Yasin lämnar BK Häcken. Arkivbild.
Foto: Thomas Johansson/ TT
Sport
Sport
PREMIUM

Ahmed Yasin, 29, fortsätter karriären utomlands.

29-åringen lämnar BK Häcken och har presenterats av turkiska Denizlispor. Mittfältaren har skrivit på ett 1,5 år långt kontrakt, med option om förlängning ytterligare ett år.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL