Mer sportläsning

Den långa vägen tillbaka

Det är rehabövningar i gymmiljö som gäller för Truls Möregårdh.
Foto: Privat
Sport
BORDTENNIS Det har snart gått tre månader sedan bordtennisstjärnskottet Truls Möregårdh fick sitt skadade högerknä opererat.
– Jag gör hela tiden framsteg. Det går långsamt framåt och blir sakta bättre, hälsar den 18-årige landslagsspelaren från Eslöv.

Coronapandemins härjningar har på ett eller annat sätt ställt till det för alla i idrottens värld. För bordtennisens del har tävlandet i princip upphört och mästerskap skjutits på framtiden eller helt ställts in.

Men det är inte i första hand på grund av coronan som den snart 19-årige kometen Truls Möregårdh placerat sin pingisspade på hyllan.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Ryssland diskat efter Bolsjunovs ilska

Rysslands Alexsander Bolsjunov. Arkivbild.
Foto: Ole Martin Wold/NTB/TT
Sport
Sport Alexander Bolsjunov ilsknade till i slutet av världscupstafetten i Finland.
Stjärnan svingade staven och i målfållan körde han rakt in i finländaren Joni Mäki.
Kort därefter blev Rysslands första lag diskvalificerat – och av med tredjeplatsen.

Norges stafettlag var det ingen nation som lyckades hålla jämna steg med. I stället blev det allt mer rafflande kring pallplaceringarna efter stjärnkvartetten Pål Golberg, Emil Iversen, Sjur Røthe och Simon Hegstad Krüger.

Där, i spurten mot Joni Mäki, ilsknade Alexander Bolsjunov till när han ansåg att finländaren medvetet stängde vägen till mållinjen.

Den ryske 24-åringen svingade staven efter Mäki och i målfållan körde han sedan rakt in i finländaren.

Agerandet i Lahtis ledde till att Rysslands första lag diskvalificerades, tredjeplatsen gick därmed till Rysslands andra lag.

Sverige var en bra bit ifrån dramatiken på upploppet och åkte in som sjua.

Sveriges stafett började med fall och bruten stav för Björn Sandström. Trots problemen växlade han till Fredrik Andersson som åtta, bara 4,8 sekunder efter ledande Norge.

Efter sträckorna från Andersson, Jens Burman och Jonas Eriksson var Sverige till slut 2.53 minuter efter Norge. Finland blev tvåa och Rysslands andra lag trea.

Anders Wallin/TT

Sport

Korsgren vann i långloppscupen

Lina Korsgren. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
Sport Det blev svensk seger även i säsongens andra skidtävling i långloppscupen.
Men i Visma Alp Trophy i Italien var det förra veckans tvåa Lina Korsgren som gick i mål som etta.

Det var hennes femte seger i långloppscupen Ski Classics och hon räknas därmed som en legendar bland långloppsåkarna och väljs in i Hall of Fame.

"Jag är glad att ta min femte seger och bli en legendar, vilket var ett av mina mål den här säsongen", säger Korsgren i ett pressmeddelande.

Korsgren tog täten direkt i Toblach och höll den hela vägen, 38 kilometer, fram till Cortina d'Ampezzo. Hon var drygt 20 sekunder före landsmaninnorna Ida Dahl och Elin Mohlin.

"När jag fick en lucka gick jag för det. Det var tufft att göra det helt själv under så lång tid och jag är glad att jag lyckades", säger Korsgren.

I förra helgens kylslagna lopp La Diagonela, där många åkare förfrös händer och fötter, vann Jenny Larsson före Korsgren.

Nästa söndag körs nästa långlopp, Marcialonga, i Italien.

Sport

Ny norsk dominans i stafetten – Sverige tvåa

Charlotte Kalla under förstasträckan i världscupstafetten i finländska Lahtis.
Foto: Markku Ulander/TT
Sport
Sport Norge dominerade fullständigt i skiathlon.
Uppvisningen fortsatte sedan i världscupstafetten i Lahtis – där de var 42,9 sekunder före tvåan Sverige.
På herrsidan blev det en svensk sjunde plats, 2.53 efter vinnaren Norge.

Efter första sträckan växlade Norge som trea, endast 1,6 sekunder bakom Finland, och skickade ut Therese Johaug.

Norskan gjorde sedan som i den överlägsna segern i skiathlon – hon drog ifrån.

Efter 32-åringens fem kilometer var avståndet 6,9 sekunder till närmast jagande Finland.

Till slut vann Norge med hela 42,9 sekunder före tvåan Sverige.

"Roligt"

Sverige gav startsträckan till Charlotte Kalla – som under lördagen gjorde världscupcomeback efter att ha varit i sjuk i covid-19 – och hon var med i toppen vid första växlingen.

– Det var roligt att ge sig ut. Det var att bita i, speciellt på andra varvet där finländskan gick riktigt starkt, säger hon i SVT:s sändning.

För Kalla återstår nu världscuphelgen i Falun innan det är dags för ett eventuellt VM.

– Det här har gett mig massa mjölksyra, ett stärkt självförtroende och väldigt mycket glädje över att få vara tillbaka i skidspåret. Det har varit jättekul att tävla, säger hon.

– Det känns bra att få många tuffa lopp på kort tid. Sedan finns det möjlighet att få till lite bra träning. Formtoppningen inleds.

"Bra sträcka"

Emma Ribom och Lovisa Modig såg till att Sverige behöll topplaceringen och Ebba Andersson gav sig ut som trea.

På sistasträckan jagade Andersson i kapp Krista Pärmäkoski, Finland, och stod sedan för en fin avslutning, vilket ledde till en svensk andra plats.

– Det var en bra sträcka för min del. Det var verkligen ett tacksamt läge att Lovisa skickade ut mig med Krista inom räckhåll, för det gjorde att jag successivt kunde jaga i kapp henne, säger hon i SVT.

På herrsidan gick det inte lika bra för Sverige.

Allt började med fall och bruten stav för Björn Sandström på första sträckan. Trots problemen växlade han till Fredrik Andersson som åtta, bara 4,8 sekunder efter ledande Norge.

Efter sträckorna från Andersson, Jens Burman och Jonas Eriksson blev det till slut en sjunde plats, 2.53 minuter efter Norge som vann före Finland och Rysslands andra lag.

Egentligen var det Rysslands första lag som knep pallplatsen men Alexander Bolsjunov diskvalificerades efter att på upploppet svingat staven mot Joni Mäki – som ansågs byta korridor och stänga vägen för Bolsjunov – och sedan kört in i finländaren i målfållan.

Sport

Stina Nilsson med i EM-truppen

Stina Nilsson är uttagen till skidskytte-EM. Arkivbild.
Foto: Deubert/IBU
Sport
Sport I mitten av januari gjorde Stina Nilsson internationell debut som skidskytt i IBU-cupen. Nu är den tidigare längdstjärnan uttagen i EM-truppen i skidskytte, som avgörs i Polen den 27–31 januari.
PREMIUM

Stina Nilsson har hunnit klara av fyra tävlingar i IBU-cupen och hennes 22:a-plats från tyska Arber i fredags är hennes bästa placering hittills. Den tävlingen, en sprint, var ett ordentligt kliv framåt från hennes 99:e-plats i debuten den 14 januari.

– Det har gått stadigt framåt varje dag. Så det är jätteskönt att känna att kroppen svarar bättre och bättre, både hur jag ska agera i spåret och på vallen, sade Nilsson till TT efter fredagens tävling.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Nya skridskostjärnans svåra väg till VM

Nils van der Poel, här under OS i Pyeongchang 2018, hoppas få gå dubbla distanser på VM i februari. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sport
Sport Platserna är egentligen tillsatta. Men Sveriges nya skridskostjärna Nils van der Poel hoppas kunna trixa sig in på favoritdistansen 10 000 meter på VM.
– Vad jag förstår finns det ett litet kryphål, säger 24-åringen inför dagens världscuptävling.
PREMIUM

I Hereenveen, Nederländerna, pågår just nu en enda lång skridskobubbla. Efter förra veckans allround-EM väntar härnäst två världscuptävlingar innan det är dags för distans-VM i februari.

Nils van der Poel är ensam svensk deltagare på plats och upplever just nu några av sina bästa dagar som skridskoåkare.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

NannyPoppins

Fler tar hjälp av nanny - ökningen väntas fortsätta när RUT-avdraget tredubblas

NannyPoppins Det finns just nu ett stort intresse av att anlita en nanny. Barnvaktsföretaget NannyPoppins beskriver hur det finns ett stort intresse för att få hjälp med barnpassning och att det stora intresset förväntas växa när möjligheten att göra skatteavdrag för tjänsten utökas.

Det är en fantastisk förmån att vara förälder. Du får möjligheten att se ett barn växa upp och formas till en egen människa och utvecklas år för år. Men med det sagt så behöver föräldraskapet inte alltid vara enkelt - det är prövande att vara förälder. Du måste ha förmågan att prioritera mellan saker i livet, du aldrig hade velat prioritera mellan. Det gäller därför att göra de val och beslut som är bäst för familjen som helhet - även om det inte finns något facit över vad som är rätt beslut i alla situationer. Ett sätt att frigöra mer tid att göra de saker du vill och behöver göra som förälder är att ta in en nanny. En nanny som kan bidra till omsorgen av ditt barn och avlasta dig som förälder några timmar i veckan och på så sätt frigöra tid för att ni kan göra annat.

Nanny - möjliggör tid för karriär och socialt liv

Möjligheten att få hjälp av en nanny innebär att man skapar tid för annat som man tidigare inte haft tid att göra. Det kan handla om att arbeta de där extra timmarna på jobbet, kanske för att senare kunna göra anspråk på en chefstjänst eller annat roligt uppdrag man är intresserad av. Det kan också innebära att man får mer tid över till att träffa vänner, eller släkt.

Trygg barnvakt

En av NannyPoppins viktigaste fokusområden är trygghet. Det är viktigt att familjen känner sig trygg med att den barnflicka man anlitar är pålitlig och trygg i omsorgen av ens barn. Därför har NannyPoppins ett mycket seriöst rekryteringsförfarande där bara en ett fåtal av hundra sökanden får jobbet. Rekryteringsförfarandet innehåller flera olika djupintervjuer samt tester och ett krav är att personen innan den anställs som barnvakt, har erfarenhet av att passa barn. NannyPoppins kontrollerar även att personen inte förekommer i belastningsregistret, samt gör flertalet slagningar i offentliga register för att kontrollera att personen inte förekommer i övriga domstolstvister. Vill du läsa mer om NannyPoppins rekryteringsprocess av barnvakt.

Pedagogisk barnflicka

Det blir allt vanligare att föräldrar önskar en pedagogisk nanny. Det handlar givetvis inte om att mötet mellan barnvakt och barn ska bli en undervisningssituation, utan att de lekar och aktiviteter som nannyn gör med barnet har en pedagogisk baktanke i syfte att utveckla barnets förmåga att läsa, skriva, räkna och tala. Det går även att ägna en viss del av tiden med nanny till traditionell läxläsning, Skatteverket medger att 10 procent av barnpassningstillfället får ägnas åt detta givet att familjen i fråga vill ha fullt RUT-avdrag.

Handplockad nanny

NannyPoppins handplockar alltid en nanny till er familj. Det innebär att företaget lyssnar in era behov och förutsättningar och utifrån det sätter er i kontakt med en av bolagets nannys som stämmer in på era önskemål. Ni får träffa er nanny för ett första gratis möte och därefter ta ställning till om ni vill gå vidare. Det finns även andra aktörer som arbetar med barnpassning, en sådan är myNanny, läs mer om myNanny här och hitta en nanny.

Sport

Pettersson: "Måste vara bättre"

Elias Pettersson, vänster, stod för säsongens första mål i Vancouvers förlust mot Montreal. Arkivbild.
Foto: JONATHAN HAYWARD/AP/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Till slut lyckades Elias Pettersson. Efter sex raka matcher utan mål och fem utan poäng, slog 22-åringen till med första målet för den här NHL-säsongen.

Men svenskens fullträff hjälpte inte Vancouver i mötet med Montreal, och matchen slutade med en 2–5-förlust.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Poirier knockade McGregor – "inte förvånad"

Dustin Poirier vann över Conor McGregor i natt. Det var McGregors första förlust på knockout.
Foto: USA TODAY Network
Sport
Sport Dustin Poirier skakade om kampsportsvärlden när han knockade Conor McGregor i andra ronden i nattens stormatch i UFC i Abu Dhabi.
Det är första gången i karriären som irländske McGregor förlorar via knockout.
PREMIUM

– Jag är glad, men jag är inte förvånad, sade amerikanske Poirier.

32-åringen är rankad tvåa i flugvikt, men var inte tippad att slå fjärderankade McGregor, utan tvekan sportens största namn, som återvände till oktogonen för första gången på ett år.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Boston körde över Philadelphia

Bostons Brad Marchand fyrar av ett skott medan Philadelphias Robert Hägg försöker täcka.
Foto: Michael Dwyer/AP/TT
Sport
Sport Boston började årets NHL-säsong i uppförsbacke, men i de senaste matcherna har laget börjat hitta rätt, och det mycket tack vare Patrice Bergeron och Brad Marchand.
Mot Philadelphia gjorde duon tillsammans sex poäng när Boston vann med 6–1.
PREMIUM

Med fjolårets bäste målgörare i Boston, David Pastrnak, skadad har lagets två andra stora poänggörare 2020 tagit sitt ansvar, som poängmakare och som ledare.

– Vi har fortsatt att bygga vårt spel. Vi vände ett underläge till vinst häromdagen och inte heller då borde vi ha varit i underläge, säger Brad Marchand till nhl.com.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL