Mer sportläsning

Den långa vägen tillbaka

Det är rehabövningar i gymmiljö som gäller för Truls Möregårdh.
Foto: Privat
Sport
BORDTENNIS Det har snart gått tre månader sedan bordtennisstjärnskottet Truls Möregårdh fick sitt skadade högerknä opererat.
– Jag gör hela tiden framsteg. Det går långsamt framåt och blir sakta bättre, hälsar den 18-årige landslagsspelaren från Eslöv.

Coronapandemins härjningar har på ett eller annat sätt ställt till det för alla i idrottens värld. För bordtennisens del har tävlandet i princip upphört och mästerskap skjutits på framtiden eller helt ställts in.

Men det är inte i första hand på grund av coronan som den snart 19-årige kometen Truls Möregårdh placerat sin pingisspade på hyllan.

Det är en skada som tvingat fram ett ofrivilligt uppehåll.

Den 22 oktober opererades han för en knäskada som hämmat honom en längre tid. Ungefär fyra år tidigare blev han opererad i samma högerknä för samma.

Operationen den 22 oktober genomfördes av en Europas ledande läkare, en professor verksam i Kungsbacka. Då hämmades Truls av skadan, som i grund och botten handlar om en genetisk åkomma som gjort att brosket under knäskålen spruckit, så mycket att smärtan gjorde det omöjligt att bedriva bordtennis på elitnivå.

Dagarna före operationen lät Truls meddela, att han hoppades vara fit for fight igen om cirka tre månader.

Den tiden är på väg att rinna ut.

– Det var väl ett önsketänkande från min och alla andras sida, konstaterar Truls Möregårdh när han står där med facit i hand och alltjämt mitt uppe i rehabträningen.

– Det är viktigt att det blir helt bra. Det får ta sin tid. Bättre att ta det lugnt och skynda långsamt.

Lyckad operation

Han betonar att operationen blev lyckad.

– Jag har varit på återbesök. Läkaren tyckte det såg bra ut och påstod att tillfrisknandet gick snabbare än för ”vanliga” patienter. Fast i min egen hjärna känns det som att det går långsamt.

Den mesta av tiden efter operationen har han spenderat hemma i föräldrarna lägenhet i centrala i Eslöv.

– De första två-tre veckorna efter operationen gjorde det ont bara att gå. Min bror Elis var hemma mycket och underhöll mig med spelande och annat. Det ska han ha ett stort tack för.

– Efter dessa första veckor har det varit fokus på rehabträning. Jag började med enkla övningar. Oftast hemma, men också hos sjukgymnasten i Malmö.

Gör framsteg dag för dag

Nu har rehabträningen stegrats och intensifierats.

– Jag gör framsteg. Det blir bättre och bättre. Men det tar sin tid.

Comebacken vid pingisbordet lär ändå dröja.

– Nej, jag är inte i närheten av att slå på en boll, säger han och betonar att han fortfarande inte med någon större reda kan varken jogga eller hoppa.

Han blickar förstås framåt, men vågar sig inte på någon gissning om när han är helt återställd och friskt igen.

– Jag hoppas det blir så snart som möjligt. Det går en stor tourtävling i Japan sent i april. Att kunna vara med där är ett mål att sträva mot.

Hoppas kvala in till OS

I sommar väntar ett OS i Japan, det som skulle ha gått redan 2020.

– Det är klart att OS dykt upp i mina tankar. Jag hoppas vara tillbaka snart för att kunna visa vad jag går för och för att kunna kvalificera mig för laget.

Kontraktet med Eslövs AI löper ut efter den här säsongen. Om det blir en fortsättning i hemmaklubben vet han inte. Han har över huvud taget inte tagit några beslut om den närmaste framtiden.

– Jag har haft fullt fokus på knäskadan och att bli bra, hälsar han.

– Så inget är klart. Och man vågar inte göra för mycket så som tiderna är nu. Men vi ska snart sätta oss ner och planera framåt.

Ett socialt lyft

Inget ont utan att det har något gott med sig...

För Truls har coronapandemin och knäskadan faktiskt haft en del positivt med sig.

– Jag har socialt sett haft det mycket bra. Som pingisspelare är man normalt sett borta mycket, men nu har jag varit mycket hemma och träffat mamma och pappa och mina brorsor och kompisarna väldigt mycket.

Rent bordtennismässigt har inte skadefrånvaron gjort att han missat några större tävlingar eller mästerskap eftersom det mesta ställts in i spåret av coronapandemin.

I Sverige ställde förbundet tidigt in all tävlingsverksamhet fram till och med den 31 januari.

Fortsatt spelstopp i Sverige?

Frågan är om spelstoppet förlängs eller om förbundet åter öppnar upp säsongen från februari. Datum för de högsta serierna på såväl herr- som damsidan är satta.

– Jag vet inte vad jag ska tro, men jag utgår från att vår liga då startar igen, säger Truls Möregårdh.

Ett definitivt beslut om hur serie- och tävlingsspel kommer bedrivas under februari månad kommer för övrigt det svenska bordtennisförbundet att fatta i morgon, torsdagen den 14 januari, då ett ordinarie möte i krisgruppen hålls.

Det är rehabövningar i gymmiljö som gäller för bordtennisspelaren Truls Möregårdh.
Foto: Privat
Kryckig tillvaro för Truls Möregårdh. Så här såg det ut dagarna efter knäoperationen, som genomfördes den 22 oktober.
Foto: Privat

Sport

Power svenska hoppet i Prix d’Amerique

Robert Bergh och Power. Svenska hoppen i Pd’A.
Foto: Maria Holmén
Sport
trav Upploppet senast var det bästa han känt av hästen på fransk mark.
– Han kändes ruskig. Men en tredje-fjärdeplats skulle vara en stor framgång, säger Robert Bergh om Powers chanser i världens tuffaste travlopp Prix d'Amerique.

På söndag är Robert Bergh med i leken igen Prix d'Amerique.

Järnhästen Hilda Zonetts fjärdeplats 2005 är stallets bästa resultat så här långt i styrkeprovet och Bergh hoppas på en liknande placering med Power.

I fjol var hästen inte som bäst i debuten i Prix d'Amérique. Segern i storloppet Prix de Croix två veckor innan det stora slaget gjorde att man bestämde sig för att våga med hästen.

– Men det blev ett lopp för mycket där och vi blev oplacerade. Han har ju annars ett väldigt bra facit på Vincennes. Och senast kändes det verkligen som att han tuffat till sig av att tävla på Vincennes, säger Robert Bergh.

Förra vintern matchade han hästen i tre lopp på den svarta banan i Paris. Samma höst hade Power vunnit Europaderbyt på Vincennes och etablerat sig som en runner up i Paris.

Efter plumpen 2020 är Power fortfarande en häst på väg upp. Robert Bergh tror att han har en kandidat för europaeliten i sexåringen, om än på lite sikt.

– Att han har lyckats så bra på fransk mark i de stora loppen gör honom unik på det sättet av hästarna jag haft. Efter Prix d'Amerique i fjol bestämde vi att han skulle gå till avel för att sedan få ladda om för en ny vinter här nere. Att tävla så mycket på Vincennes som han har gjort är det få fem- och sexåringar som gjort överhuvudtaget och det kommer säkert mycket hårdhet ur det här.

Om allt fungerar på söndag planeras en start i medeldistansloppet Prix de France första söndagen i februari. Sprinterloppet Grand Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer i mars ligger också i planeringen.

– Sedan får han göra bokslut här i Frankrike. Erfarenheterna härifrån tror jag kan lyfta honom enormt när han sedan ska tävla på tusenmetersbana i Sverige, säger tränaren i telefon från träningsborgen på Grosbois under onsdagen i Prix d'Amerique-veckan.

Comebacken på Axevalla i oktober slutade med en andraplats. I december fortsatte bygget med två starter på Vincennes.

Sjundeplatsen i Prix de Belgique för två veckor sedan var ett fint formbesked enligt Bergh.

– Han spurtade mycket bra. Trots att Power ju har vunnit på Vincennes och allting, var nog det här det bästa trycket jag känt i honom av alla lopp han gått här nere. Han gick ruskigt, ett enormt bra tryck.

Storfavoriten Face Time Bourbon ströks i veckan -- vad kommer det att göra för loppet?

– Det var ett litet ljus som tändes för oss andra nu. Många hade nog redan gissat hur loppet hade blivit på söndag om han hade varit med. Face Time Bourbon hade fått ta över efter tusen meter eller något sånt och förmodligen bara vunnit. Nu blir det ett helt annat lopp.

Du skrällde i Elitloppet med Nahar och hade känsla för att det skulle kunna gå vägen på Solvalla trots att ni slog ur underläge. Skrällfeeling på söndag med Power?

- Nej, det är inte den känslan i kroppen. För att så många som möjligt ska förstå kan man säga att det nästan är två olika sporter, Elitloppet och Prix d'Amerique. För fransmännens lopp krävs helt andra tankar och andra förberedelse för att lyckas och sedan är det loppet med 16 hästar då. Nahar var också i den där perioden i livet där vi hade fått fram all hans kapacitet och hade kunnat börja köra honom barfota och så. Det var många saker som stämde med honom. Power har ett år kvar kanske innan hans peak kommer i karriären.

Vad kan det bli för en placering på söndag om känslan är rätt när du åker ut till loppet?

– Jag har hela tiden haft som tanke att vi ska vara trea-fyra i Prix d'Amerique. Det är mycket bra att vara på pallen eller strax under i det här loppet, säger Robert Bergh.

Prix d’Amérique, 2700 volt:

1. Galius – Yoann Lebourgeois

2. Feydeau Seven – Jean-Michel Bazire

3. Rebella Matters – Christophe Martens

4. Hohneck – Francois Lagadeuc

5. Diable de Vauvert – Tony le Beller

6. Gu d’Héripré – Franck Nivard

7. Chica de Joudes – Alain Laurent

8. Power – Robert Bergh

9. Étonnant – Anthony Barrier

10. Flamme du Goutier – Théo Duvaldestin

11. Cokstile – Gabriele Gelormini

12. Zacon Gio – Björn Goop

13. Vitruvio – Alessandro Gocciadoro

14. Délia du Pommereux – David Thomain

15. Vivid Wise As – Matthieu Abrivard

16. Bahia Quesnot – Junior Guelpa

17. Davidson du Pont – Nicolas Bazire

18. Billie de Montfort – Pierre-Yves Verva

Förstapris: cirka 4,7 miljoner kronor.

Sport

Dubbelmötet Rögle–Malmö skjuts upp

Det blir inget spel mellan Rögle och Malmö i helgen sedan Rögle fått in covidsmitta i truppen. Arkivbild.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Sport
Sport Helgens dubbelmöte i SHL mellan Rögle och Malmö skjuts upp på obestämd tid.
Rögle har tvingats pausa verksamheten sedan man fått in covidsmitta i truppen.

Malmö var tänkt att ta emot Rögle på hemmaplan under lördagseftermiddagen. Därefter skulle det vara Rögles tur att stå värd när lagen möttes på nytt under söndagskvällen.

Nu tvingas dubbelmötet flyttas fram på obestämd tid då Rögle har konstaterat ett antal fall av covid-19 i spelartruppen.

"Vi har kommit till en punkt där vi känner att vi inte har kontroll på situationen och riskerar ytterligare fall de kommande dagarna", säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip till klubbens hemsida.

Rögle har varit hårt coviddrabbat under inledningen av detta år och efter att ha fått tillbaka ytterligare positiva testresultat tvingas man nu pausa verksamheten.

Exakt hur länge framgår dock inte på klubbens webbplats.

"Vi följer utvecklingen i laget noggrant och försöker få kontroll på situationen. Då måste vi göra så här", säger Alvengrip.

Nya speldatum kommer att kommuniceras inom kort, skriver SHL i ett pressmeddelande.

Tim Dahlbacka/TT

Sport

Fler frågetecken kring Djokovic covid-test

Novak Djokovic testresultat ifrågasätts. Arkivbild.
Foto: Darko Bandic AP/TT
Sport
Sport Brittiska BBC har publicerat uppgifter som tycks uppvisa oegentligheter i det covid-test tennisstjärnan Novak Djokovic använde sig av för att försöka komma in i Australien.

Serben, som skulle delta i årets upplaga av Australian Open, nekades inträde i landet efter att ha vägrat uppge om han var vaccinerad mot covid-19.

Den ovaccinerade Djokovic har varit öppet kritiskt mot krav på vaccination och hävdade sig ha testat positivt för covid-19 den 16 december i fjol.

Det positiva resultatet var världsstjärnans främsta argument i hans visumansökan för att få undantagstillstånd att verka i Australien, vilken i slutändan avslogs.

Bekräftelsekod i fokus

Nu skriver det brittiska nyhetsmediet BBC att det finns saker som inte riktigt står rätt till när det gäller Djokovic testresultat.

Tidigare har tyska tidningen Der Spiegel ifrågasatt datumet för testet då man ska ha funnit en serbisk tidsstämpel som visat att testet genomfördes den 26 december, snarare än den 16 december.

Den här gången är det en bekräftelsekod som stått i fokus när det nu har varit BBC:s tur att nysta i soppan.

Enligt BBC har alla liknande testresultat en unik bekräftelsekod. Dessa följer en kronologisk tidslinje – i alla fall utom ett.

Körts genom åtta olika labb

Novak Djokovic test påstås avvika från detta genom att hans positiva första test har en högre kod än hans negativa andra, något som snarare borde vara det omvända.

BBC skriver att detta indikerar på att serbens test från den 16 december egentligen ska ha genomförts någon gång mellan den 25 och 28 december.

Man skriver även att de samlade testresultaten körts genom åtta olika laboratorium och att det inte finns någonting som tyder på att olika labb har separata bekräftelsekoder, vilket annars skulle kunna ha förklarat skillnaden.

Novak Djokovic har inte bemött BBC:s uppgifter.

Tim Dahlbacka/TT

Sport

Stjärnan missar EM-semifinalen

Hampus Wanne.
Foto: Annika Byrde/NTB/TT
Sport
Sport En av Sveriges främsta spelare under handbolls-EM, Hampus Wanne, missar kvällens semifinal mot Frankrike på grund av corona. Även Niclas Ekberg och Felix Claar stryks ur truppen.
I stället skrivs kantspelarna Lucas Pellas och Daniel Pettersson in i truppen.

Pellas var med i ursprungstruppen till EM men fick covid-19 precis före EM-samlingen. Nu ansluter han till Budapest under eftermiddagen och om hans PCR-test är negativt kan han få spela i kväll. Pellas spelade i de tre senaste mästerskapen – OS, VM och EM.

Dessutom är Daniel Pettersson, som spelade de två första EM-matcherna innan han testade positivt för covid-19, friskförklarad och tillgänglig för spel.

Sedan tidigare har också Linus Persson anslutit till truppen och är aktuell för spel i kväll.

Wanne, Ekberg och Claar är kvar i Budapest och det är i dagsläget inte uteslutet med spel på söndag.

Det var vid coronatester vid ankomsten till Budapest, från den tidigare spelorten Bratislava, som Wanne och Ekberg testade positivt.

Wanne hade varit coronasjuk inför EM, men hade därefter testat negativt ända fram till i Budapest. Ekberg hade suttit i coronakarantän under EM, men sedan friskförklarats och spelat mot Norge i sista matchen i mellanrundan.

Claar testade positivt inför Norge-matchen, liksom målvakten Andreas Palicka.

Sport

Medvedev vann – trots utbrottet

Daniil Medvedevs utbrott på domaren förstörde inte hans segerchanser. Ryssen vann semifinalen i Australian Open.
Foto: Andy Brownbill/AP/TT
Sport
Sport Rivaliteten startade i en match för snart fyra år sedan och känslorna var heta även i semifinalen i Australian Open i tennis.
Daniil Medvedev lyckades dock samla ihop sig efter utbrottet och slå Stefanos Tsitsipas.
– Ärligt talat brukar inte ilska hjälpa mig, säger ryssen.

Medvedev besegrade sin grekiske motståndare Tsitsipas med 3–1 i set. De tre första var väldigt jämna, men det fjärde vann Medvedev enkelt med 6–1.

– Från 5–4 i tredje set hittade jag momentum, något som gjorde att jag kunde komma åt hans serve. Då gick hans energi ner medan min gick upp, säger han i segerintervjun på banan.

Efter att spelarna vunnit varsitt set fick Medvedev ett vredesutbrott på domaren då han ventilerade sin ilska över att domaren tillät Tsitsipas pappa coacha sonen från läktarplats.

– Ärligt talat brukar inte ilska hjälpa mig. Många gånger förlorar man på grund av det. Men direkt efteråt tänkte jag att det var ett stort misstag, jag förlorade energi. Så jag tänkte att jag var tvungen att fokusera om, det är ju en ganska viktig match. Jag gjorde mitt bästa och är glad att det funkade, säger Medvedev.

Gammal rivalitet

Rivaliteten mellan 25-årige Medvedev och 23-årige Tsitsipas började under en match i Miami Open för nästan fyra år sedan. Då ilsknade Medvedev till efter Tsitsipas långa toalettbesök och att greken inte bad om ursäkt vid en vunnen nätboll. Efter matchen, som Medvedev vann, hamnade de i en så pass het diskussion att domaren fick ingripa.

De har mötts flera gånger sedan dess och Medvedev har bäst statistik från mötena. I fjol vann Medvedev semifinalen i Australian Open medan Tsitsipas fick revansch i Franska mästerskapens kvartsfinal.

Nytt möte med titeljägare

Medvedev förlorade finalen i Australian Open i fjol mot Novak Djokovic. Han fick sedan revansch på serben i US Open då han tog sin allra första grand slam-titel och nekade Djokovic en historisk 21:a grand slam-titel.

Nu möter han Rafael Nadal i finalen på söndag – spanjoren som även han har 20 grand slam-titlar och vill bli den förste mannen att nå 21.

– Jag får möta en av de största och det är kul att igen få möta någon som kan ta en 21:a grand slam. Jag ska göra mitt bästa för att vinna matchen, säger Medvedev.

Ingela Ahlberg/TT

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

SUNBIRD WEBBYRÅ

Webbyråns bästa knep hur du skapar ett starkt varumärke

SUNBIRD WEBBYRÅ

Enligt Sunbird Webbyrå kan ett starkt varumärke vara en av de viktigaste faktorerna för att öka ert företags försäljning online:

Det finns för mycket information och för lite tid. Potentiella kunder som besöker er tenderar att ta snabba beslut som oftas baseras på en känsla och vilket förtroende de får för er.

Ett varumärke är någons magkänsla om er. Det är inte vad ni säger att det är. Utan vad era kunder säger att det är. Här kommer Sunbird Webbyrå med fyra riktlinjer för att stärka ett varumärke.

1. Var konsekvent

Det är viktigt att ni alltid är konsekventa och lever efter ert varumärke. Byt inte budskap och värdegrunder när vinden vänder.

2. Tänk långsiktigt

Förtroende byggs upp över tid och det är viktigt att ni är beredda att offra kortsiktiga vinster för de långsiktiga. Man ska varken göra eller säga för mycket, håll er till ramen och lägg inte lättvindigt till fler tjänster i er arsenal.

3. Differentiera er

Det är lättare att bygga ett varumärke om man är unik. Är ni nischade förstår man snabbare vad ni står för.

4. Var fokuserad

För många hemsidor försöker säga för mycket. Säg bara det viktigaste. Ska ni få fram ett budskap ska ni enbart ge informationen läsaren verkligen behöver - inte allt som är bra att säga.

Även om de flesta är medvetna om detta menar Sunbird Webbyrå att många företag ändå tenderar att lägga för mycket text på hemsidan. Vilket gör att besökaren får jobba för att förstå vad man gör.

Vill ni ha hjälp att ta fram skräddarsydd webbdesign som stärker ert varumärke - Kontakta Sunbird Webbyrå här.

Sport

Zlatan får medalj av Kungen

Zlatan Ibrahimovic ska tillsammans med fem andra svenska idrottare få medalj av kungahuset. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT
Sport
Sport Zlatan Ibrahimovic prisas för sina insatser inom svensk idrott.
Det är kungahuset som delar ut medaljer till fotbollsstjärnan samt fem andra svenska idrottare.

I dag firas Karl-dagen och kung Carl XVI Gustaf har därmed beslutat om medaljförläningar. Även sporten lyfts i detta sammanhang och sex svenska idrottare ska hedras.

De prisas med H.M. Konungens medalj för förtjänster för svensk idrott.

De som får medaljerna är fotbollsspelarna Zlatan Ibrahimovic och Caroline Seger, hoppryttaren Rolf-Göran Bengtsson, den förre ishockeyspelaren Peter Forsberg, orienteraren, skidorienteraren och skidalpinisten Tove Alexandersson samt parasimmaren Maja Reichard.

Samtliga medaljförläningsceremonier planeras att genomföras senare i år, meddelar kungahuset på sin hemsida.

Tim Dahlbacka/TT

Sport

Nadal till final – kan bli historisk

Rafael Nadal jublar efter semifinalsegern i Australian Open.
Foto: Andy Brownbill/AP/TT
Sport
Sport Rafael Nadal har nu bara ett steg kvar till att bli historisk, som den förste manliga tennisspelaren att ta en 21:a grand slam-titel.
I semifinalen i Australian Open besegrade han Matteo Berrettini.
– Det betyder otroligt mycket att vara i final, säger Nadal.

Den 35-årige spanske tennisstjärnan vann över italienaren Berrettini med 3–1 i set och är klar för en sjätte final i Melbourne-turneringen – mot ryssen Daniil Medvedev. Men att bli historisk, det är inget som Nadal tänker på just nu.

– Nu handlar allt om Australian Open, det är en fantastiskt turnering. Jag har varit nära här några gånger, och vann en gång 2009. Men jag trodde aldrig att jag skulle få en ny chans nu 2022, säger Nadal i segerintervjun.

Den sjätteseedade Nadal, som vunnit Australian Open en gång tidigare (2009), inledde mycket starkt och tog första två seten med 6–3, 6–2.

– De seten var de bästa jag spelat på länge, säger Nadal.

Men det var en ny Berrettini, seedad sjua i turneringen, som kom ut till tredje set. Och kanske började Nadal få minnesbilder från fjolårskvartsfinalen då han tappade 0–2 till 2–3 mot Stefanos Tsitsipas. Berrettini vann setet klart med 6–3.

– Jag visste att han skulle gå för det i tredje set och han gjorde otroliga slag. Jag behövde verkligen lida och slåss. Så det betyder väldigt mycket att vara i final, säger Nadal.

Taket på

I det fjärde följdes spelarna åt fram till 3–3. Då visade Nadal klassen och bröt Berrettinis serve. Han vann sedan setet, och matchen, efter 6–3 i fjärde set.

Matchen spelades under tak eftersom det regnade. Men det störde inte gruskungen Nadal.

– Som ni vet är jag mer en utomhusspelare, men jag gillade atmosfären med taket stängt, det blev mer ljud. Och med tanke på att jag för 1,5 månad sedan inte ens visste om jag skulle kunna spela mer tennis så har tak eller inte ingen som helst betydelse. Jag gjorde bara mitt bästa i matchen, säger han.

Fotskadad i höstas

Nadals karriär har varit kantad av skador och han fick även under hösten ta ett långt uppehåll på grund av en fotskada. Han fick också corona.

Först i mitten av december stod han på tennisbanan igen och visade i början av året, genom seger i en ATP-turnering i Melbourne, att han är tillbaka på högsta nivå.

Det är tre herrspelare som tagit 20 titlar i de fyra grand slam-turneringarna, förutom Nadal Roger Federer och Novak Djokovic.

Serben Djokovic, regerande mästare i Australian Open, fick aldrig chansen att bli historisk i Melbourne i år eftersom han nekades inresevisum då han inte är vaccinerad mot covid-19.

Medvedev vann i fyra set

I finalen ställs Nadal mot Medvedev, som i sin semifinal besegrade greken Stefanos Tsitsipas med 3–1 i set efter 2,5 timmes spel.

Det blev en väldigt jämn match i tre set. Det första avgjorde Medvedev i tiebreak, det andra vann Tsitsipas med 6–4 och det tredje vann Medvedev med 6–4. I det fjärde hängde inte Tsitsipas med alls och Medvedev vann det med 6–1.

Sport

Efter oron - de Val och Eriksson reser till OS

Oskar Eriksson och Almida de Val. Arkivbild.
Foto: Celine Stucki/TT
Sport
Sport Almida de Val och Oskar Eriksson har fått grönt ljus.
Trots smitta hos en ledare i mixeddubbel-landslaget åker duon till Peking på måndag, skriver SVT.

Tidigare i veckan testade en curlingledare för mixeddubbel-landslaget positivt för viruset – vilket skapade oro bland Oskar Eriksson och Almida de Val som representerar Sverige i mixed-tävlingen på OS.

– Det är synd att vi potentiellt kan missa ett OS på grund av det, sade Eriksson till NWT då.

Men Eriksson och de Val missar inte OS.

Duon har testat negativt flera gånger och reser till Kina nu på måndag, skriver SVT.

Den ledare som testat positivt reser däremot inte med till Peking, den platsen fylls i stället av förbundskapten Maria Prytz.

Mixeddubbel-tävlingen börjar på onsdag, dagen innan ansluter Eriksson och de Val till Peking.

– Det blev ju ganska stor skillnad, men som det är nu är vi bara glada att de kommer i väg överhuvudtaget, säger hon till SVT.

Fredrik Andersson/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL