Annons

Annons

Annons

Skåne län

Presenterar många spännande möten med människor

Text: 

Trygve Bång i sitt hem intill en målning av Björn Wessman.

Bild: Catharina Nilsson

Annons

Han har skrivit om en miljöskandal, en pyroman och underhållande om grannlandet Danmark. Den elfte och senaste boken handlar om vänner till Trygve Bång, och speglar vad som varit viktigt personligen för den vetgirige generalisten genom livet.

– Jag tänkte skriva en bok om en klassresa först, men det är för pretentiöst och så märkte jag att det ändå hela tiden handlade om människor jag mött, berättar han.

Det är ett porträtt av konstnären Ola Billgren på bokomslaget ”Jag tänker ofta på dig - en bok om vänner”. Nu avlidne konstnären Ola Billgren är en av flera vänner som Trygve saknar, tänker på och har formats av. I november arrangerade Trygve Bång en boksläppsfest på Konsthallen i Malmö och förmodligen kommer han att presentera sin elfte bok vid fler evenemang i framtiden, när pandemin tillåter. Läsaren får möta sanna vänner, litterära förebilder och personligheter som Fritiof Nilsson Piraten, Åke Arenhill, Helmer Lång, Kulla-Gullas skapare Martha Sandwall-Bergström, Trygves mamma Ada Carlsson och många fler.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan