Annons

Annons

Annons

Skåne län

Passionerad Det går an på turné

Text: 

Regissören Niklas Hjulström mitt i den scenografi som snart ska packas ihop och ut på turne med Operaverkstans Det går an.

Bild: Gunilla Wedding

Annons

Snart ska den svartvita scenografin på Operaverkstans scen packas ihop och ut på vägarna. På lördag, 11 september, är det premiär i Örkelljunga för höstturnén med operaversionen av Carl Jonas Love Almqvists Det går an. - Både när det gäller kärlekshistorien och samhällsfrågan är det mycket passion, säger Niklas Hjulström som står för regin.

Carl Jonas Love Almqvist roman Det går an kom ut 1839. I den numera klassiska berättelsen om glasmästardottern Sara Videbeck och sergeanten Albert som möts under en ångbåtsfärd och blir förälskade lyfte Almqvist upp angelägna och för tiden provocerande frågor kring kärlek, äktenskapets omyndigförklarande av kvinnan och möjligheten att leva i kärlek utan giftermål. Operaversionen av Det går an skapades av Operaverkstans konstnärlige ledare Maria Sundqvist (dramatisering och libretto) och Lundabosatta kompositören Daniel Fjellström och hade, i samarbete med Operaverkstan, premiär på Läckö slott sommaren 2016. Föreställningen som nu ska ut på turné är en komprimerad version med sju sångare och tre musiker i en smart uttänkt scenografi som går att anpassa.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan