Annons

Annons

Annons

Annons

Bokrecensioner

Liza Marklund uppfyller alla förväntningar

Liza Marklund är aktuell med Polcirkeln, Håkan Nesser med Schack under vulkanen, Andreas Norman med Svart sol, Kim Faber och Janni Pedersen med Satans sommar och Jenny Lund Madsen med Trettio dagars mörker.

Bild: Annika Marklund, Jo Voets, Caroline Andersson Renaud, Les Kaner och Roan Lavery

Annons

I Deckarspalten tar Gunilla Wedding sig an Liza Marklunds återkomst, Andreas Normans perfekta thriller, Håkan Nessers försvunna författare, danska Jenny Lund Madsens underhållande debut och danska duon Kim Faber och Jenny Pedersens spännande uppföljare.

Liza Marklund är äntligen tillbaka i den deckargenre som hon förändrat på så många sätt med sin Annika Bengtzon-serie. Nya Polcirkeln (Piratförlaget) är något helt annat men det feministiska anslaget finns kvar. Vi befinner oss i det lilla samhället Stenträsk utan för Piteå och titeln syftar på den bokcirkel som fem tonårsflickor - Carina, Susanne, Birgitta, Agneta och Sofia - har på 1980-talet. Sofia försvinner dock spårlöst och hittas först 40 år senare, utan huvud och ingjuten i ett brofundament. Vad hände henne, är de andra bokcirkelmedlemmarna inblandade och vem är mördaren är självklart frågor som driver spänningen.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan