Hälsodrycken kombucha har tagit Sverige med storm. Men åsikterna om den syrliga smaken har gått isär på många håll. Det vill Gaëlle Chiaberge ändra på, en kombuchaflaska i taget.
I ett villaområde i Husie, bakom en mörkbrun dörr gömmer sig det nystartade kombucha-bryggeriet Gaëlle Kombucha. Skaparen, Gaëlle Chiaberges vision är att få fler att inse kombuchans positiva effekter, och såklart, att uppskatta hur gott det är. Drycken är ett avsvalnat te som med hjälp av en jäst- och bakteriekultur (Kombucha-svamp eller Volga-svamp) och socker fått jäsa och bli bubblig.
Läs vidare med Digital!
Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.
Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.
Det här ingår i Digitalpaketet
- Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
- Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.