Lagfarter SkD

Fastighet i Höör har fått nya ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Försäljningen av fastigheten på adressen Gudmuntorp 402 i Höör är nu klar. Nya ägare är Dinusha Engström, 32, och Roland Pereyra, 40, och säljare är Andreas Pastor och Jonathan Bloch Lynbech. Huset har en boyta på 147 kvadratmeter. Ägarbytet blev klart i december 2020 och priset blev 2 390 000 kronor.

I september såldes en fastighet lite mindre än en kilometer därifrån, på Rolsberga Böstofta 901. Där landade priset på 4 650 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Putin ansluter till förlängt Nya Start-avtal

USA:s president Joe Biden och Rysslands president Vladimir Putin har talats vid i telefon. Bilden är från 2011 då de båda möttes i Moskva. Arkivbild.
Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT
Utrikes
Utrikes Ryssland går med på att förlänga nedrustningsavtalet Nya Start. President Vladimir Putin ger beskedet i samband med sitt första telefonsamtal med Joe Biden sedan denne blivit USA:s president.

Putin har sänt ett lagförslag till parlamentet, duman, om en femårig förlängning på fem år av nedrustningsavtalet Nya Start.

"Den 26 januari 2021 undertecknade, Ryssland och USA, en överenskommelse om förlängning av avtalet", står det i en bilaga till lagförslaget som har lagts upp på dumans hemsida.

Navalnyj och Ukraina

Bidenregeringen gjorde klart redan för några dagar sedan att man vill ha en femårig förlängning av överenskommelsen som reglerar de båda ländernas nedrustning och ger insyn i kärnvapenarsenalerna. Det nuvarande avtalet löper ut den 5 februari och expresident Donald Trump och Putin förhandlade i fjol utan framgång om att förlänga det.

Tisdagens besked från Moskva kom kort efter att USA:s nytillträdde president Joe Biden hade talat i telefon med sin ryske kollega.

Förutom Nya Start-avtalet diskuterades bland annat situationen med den ryske oppositionsaktivisten Aleksej Navalnyj och läget i Ukraina.

Telefonsamtalet mellan de båda ledarna är det första sedan Biden tillträdde sitt ämbete för snart en vecka sedan.

Enligt Vita husets pressekreterare Jen Psaki uttryckte Biden under samtalet oro över förgiftningen av Aleksej Navalnyj.

"Normalisering" enligt Kreml

I augusti 2020 blev Navalnyj akut sjuk under en flygtur från Tomsk i Sibirien. Senare konstaterades att han hade förgiftats av nervgiftet novitjok. Just nu hålls han frihetsberövad i Ryssland.

Joe Biden förklarade också, enligt Psaki, att han "starkt" stöder ett självständigt Ukraina.

Kort efter telefonsamtalet kom ett uttalande från Kreml där det beskrevs att Vladimir Putin uttryckt sitt stöd för en "normalisering" länderna emellan. Enligt uttalandet ska Putin ha sagt att "normaliseringen av relationerna mellan Ryssland och USA ligger i båda ländernas intresse" och i "hela det internationella samfundets".

FAKTA

Fakta: Nya Start-avtalet

Nedrustningsavtalet Nya Start slöts mellan USA och Ryssland 2010. Det stadgar att:

1 550 kärnvapenstridsspetsar får finnas på ömse sidor – omkring 30 procent färre än i Moskvafördraget från 2002 och 74 procent färre än i Startfördraget från 1991.

Antalet utplacerade eller icke utplacerade avskjutningsramper för kärnvapen på land eller ombord på ubåtar får, tillsammans med antalet kärnvapenförsedda tunga bombplan, inte överstiga 800. Högst 700 av dem får vara utplacerade.

Det nuvarande Nya Start-avtalet löper ut den 5 februari.

Ekonomi

Pandemin gav avtryck på Wall Street

USA-börserna dansade runt nollstrecket på tisdagen. Arkivbild.
Foto: Mark LennihanAP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Coronapandemin spelade stor roll när en rad amerikanska bolag rapporterade på tisdagen.

3M, som bland annat tillverkar masker och handrengöring, lämnade en delårsrapport som genomsyrades av ökad efterfrågan av bolagets produkter. Aktien steg 3,0 procent.

Läkemedelsbolaget Johnson & Johnson var en annan vinnare. Bolaget väntas presentera nya data om sitt covidvaccin i nästa vecka och aktien lyfte 2,4 procent.

På nedsidan fanns American Express som föll 4,1 procent. Kreditkortsjätten rapporterade en 15-procentig vinstnedgång för kvartalet beroende på nedstängningar och reserestriktioner som slagit hårt mot kortanvändningen.

Dow Jones industriindex och Nasdaqs kompositindex föll båda marginella 0,04 procent och S&P 500 gick ned 0,1 procent.

Sport

Jakobsen med ny uråkning i Schladming

Kristoffer Jakobsen. Arkivbild.
Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT
Sport
Sport Säsongsbästa senast.
Men Kristoffer Jakobsen kunde inte följa upp det med en ny bra insats i Schladming.
Svensken grenslade redan i det första slalomåket.

Hela världscupvintern har Kristoffer Jakobsen visat att han har en enorm högstanivå i slalom. Men hittills har han inte fått till det fullt ut i två på varandra efterföljande åk.

I Schladming på tisdagen fick han inte ens till ett.

Jakobsen startade offensivt och låg bra till vid den andra mellantiden, bara 47 hundradelar från täten. Men kort därefter grenslade svensken och så var tävlingen i stället över. Det var Jakobsens femte uråkning den här världscupsäsongen, då han tidigare kört ur fyra storslalom och ett slalom.

26-åringen, som kommer vara Sveriges största hopp på herrsidan i stundande VM i Cortina d'Ampezzo, hade nog hellre sett ännu ett bra resultat inför världsmästerskapet. Senast i Flachau stod han för säsongsbästa när han blev åtta, och var då tredje snabbast av alla i det andra åket.

Nu får han i stället ta nya tag redan till helgen. Då är det dubbla slalomtävlingar när världscupen åker vidare till franska Chamonix.

Schladmings slalom vanns av österrikaren Marco Schwarz, som med ett fint andraåk åkte upp sig från sjätte plats till seger. På prispallen fick han sällskap av två fransmän, tvåan Clément Noël och Alexis Pinturault.

Sport

Ny trepoängare för SHL-jumbon

Linköping är på väg åt rätt håll. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Det börjar se allt ljusare ut för Linköpings hockeyherrar.
Efter den långa krisen tog laget sin tredje seger på fyra SHL-matcher när Brynäs bortabesegrades med 5–3.
Två nyförvärv bidrog till trepoängaren.
– Jag lade en pusselbit i alla fall, sade målskytten Alexander Johansson till C More.

När Linköping sparkade Bert Robertsson efter flera raka förluster hoppades klubben på omedelbar effekt. Men det blev ytterligare några tunga nollpoängare för nya tränarduon Daniel Eriksson och Johan Åkerman innan de fick rätsida på saker och ting.

Nu verkar de dock vara något på spåren.

Efter tio raka förluster har LHC tagit tre fullpoängare på fyra matcher, den senaste borta mot Brynäs på tisdagskvällen.

Nyförvärven levererade

Två som bidrog till 5–3-segern var nytillskotten Alexander Johansson, tidigare lagkapten i Färjestad och som senast hållit till i hockeyettan, och målvakten David Rautio, som hämtats från Luleå.

Johansson hittade målet direkt i första matchen med nya klubben, när han fick fatt i en lös puck och via köksvägen lade in viktiga 3–3 med bara sju sekunder kvar av andra perioden.

Någon Alexander Johansson-effekt ville han dock inte prata om.

– Nej, det tror jag inte. Jag lade en pusselbit i alla fall och många drog sitt strå till stacken i dag. Vi visar en härlig moral, sade Johansson till C More efter matchen.

Fortsatt jumbo

Rautio gjorde också en stark comeback i Linköping, som han även tillhörde 2014–2016. Och trots det fortsatt tuffa tabelläget, LHC är kvar som jumbo, är det ingen dyster klubbmiljö han har kommit till, poängterade han efter matchen.

– Det är god stämning och alla vet vad det är som gäller. Alla har en fantastisk inställning i dag, det är det som ligger bakom segern, sade David Rautio.

Brynäs situation är inte så mycket bättre. Gävlelaget har förvisso fyra matcher till godo på Linköping, men är bara en poäng före. Tränaren Peter Andersson var nöjd med första perioden, men såg sedan en nedåtgående kurva resten av matchen.

När Patrik Lundh sedan gjorde 4–3 till gästerna i början av sista perioden blev moralen allt sämre, och Andrew Gordon kunde också sätta slutresultatet 5–3 med tio minuter kvar.

– Känslan är inget bra naturligtvis. Första perioden är vår bästa. Sedan blir vi någon procent sämre ju längre matchen går. Och när de får ledningen blir det lite oroligt och fundersamt och avvaktande, tyvärr, sade Peter Andersson.

Utrikes

Conte vädjar: "För Italiens framtid"

Giuseppe Conte. Bild från förtroendeomröstning i senaten i förra veckan.
Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT
Utrikes
Utrikes Giuseppe Conte har avgått som Italiens premiärminister för att köpa sig tid och komma tillbaka med ny kraft.
I ödesmättade locktoner gör han gällande att nationens framtid står på spel.

Det är dags att parlamentariker som "har republikens framtid i sina hjärtan" höjer rösten, meddelar Conte via sociala medier, några timmar efter att han meddelat president Sergio Mattarella sitt avsked. Han vill bilda en ny regering för "nationens räddning".

Contes regering tappade sin majoritet i parlamentet häromveckan när partiet Levande Italien (Italia Viva), som leds av den tidigare premiärministern Matteo Renzi, valde att dra sig ur samarbetet. Avgången kan ses som en taktisk manöver, där en pressad Conte köper sig tid att förhandla fram ett nytt samarbete med en ny majoritet.

Då behöver Giuseppe Conte få en grupp mittenorienterade eller partilösa ledamöter att kliva in i fållan. Ett alternativ som lär ligga nära till hands är att försöka förmå den korruptionsanstrukne tidigare premiärministern Silvio Berlusconi och hans parti Heja Italien att delta i ett samarbete, som ett mer moderat och EU-vänligt alternativ på parlamentets högerflank.

Conte har relativt höga popularitetssiffror och de befintliga regeringskamraterna anser att han bör vara utgångspunkten för ett nytt styre.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Skånska Dagbladet

Vad är native advertising?

Skånska Dagbladet Native marknadsföring har varit i ropet i flera år. Nu har intresset ökat även lokalt. Annonsörerna vittnar om flera fördelar med native. Vi berättar vad som gör native så intressant och delar med oss av våra bästa tips.

Vad är native?

- True native eller native advertising som det också kallas, är en artikel skriven på uppdrag av en annonsör. Artikeln är integrerad i det redaktionella flödet med tydlig annonsmärkning. Det ska framgå vem annonsören är. I övrigt fungerar en native som en vanlig artikel - publiceras i samma verktyg, går förbi ad-blockers, innehåller relevanta länkar och tillför läsvärde.

Varför ska man använda native?

- I en native kan annonsören berätta sådant som inte ryms inom ramen för en vanlig banner. Lästiden är lång och faktiskt längre än för redaktionellt material. Detta ger ovanligt låg tid med läsaren, i alla fall jämfört med traditionell digital annonsering. Native passar därför utmärkt för att stärka varumärket, bygga relation med läsaren och öka lojaliteten. Faktum är att native fungerar väldigt bra för den som vill få in intresseanmälningar, bokningar eller driva till försäljning.

Ska man använda native istället för bannerannonsering?

- De här två typerna av digital annonsering kompletterar snarare än ersätter varandra. Bannerannonsering är överlägsen på att bygga räckvidd och utmärkt för enklare och kortare budskap. Allting fungerar helt enkelt inte i native-format.

Native fungerar både varumärkesbyggande och driver till försäljning.

Det är intressant att native har så pass lång lästid. Vad beror det på?

- Den långa lästiden är först och främst ett kvitto på bra och läsvärt innehåll. Vi ställer höga krav på kvalitet och försöker alltid hitta en vinkel som är relevant och intressant för just våra läsare. Sedan tror jag att den långa lästiden hänger ihop med att läsaren är kvar på vår sida, en miljö som känns bekant, trygg och brusfri.

Vad tycker de lokala annonsörerna som har testat native?

- Vi har kunder från flera olika branscher som har haft native på Skånskan.se under det senaste året. Artiklarna har handlat om allt från sängar, däckbyte och hustillverkning till gymnasieutbildning, försäkringar och energilösningar. Kunderna är generellt väldigt nöjda med utfallet. Man ser konkreta resultat i form av ökat intresse från målgruppen och faktisk försäljning. Vi som jobbar med native har lärt oss mycket om vad som fungerar och hur vi ska skruva till rubriken för att behålla intresset. Det är roligt att jobba med den här produkten!

Tre tips för lyckad native marknadsföring

1. Anpassa texten efter syftet. Vad är målet med texten? Är syftet är att bygga varumärke eller vill du få så många så möjligt att anmäla intresse? Utgå från målgruppen och hitta en intressant vinkel, gärna med lokal anknytning om det är möjligt. Vad hade fått dig att läsa hela texten?

2. Intressanta rubriker. En text kan vara hur relevant och välskriven som helst, men gör ingen nytta om rubriken inte lockar till klick och läsning. En bra rubrik är skyltfönstret till ditt innehåll. Rubriken "Fördel för Skåne" fungerar inte särskilt bra. Skriver vi däremot "Många skåningar får svårt att bo kvar" får vi ett helt annat genomslag. Därför är det viktigt att ha flera bra rubriker i beredskap. Optimering handlar mycket att testa och se vad som fungerar.

3. Rätt länkar på rätt ställe. Oavsett om syftet med din native är att stärka varumärket eller samla emailadresser, är länkar på rätt ställe och call-to-action viktiga. Bra länkning är dessutom en tjänst till läsaren. Handlar texten om vad man bör tänka på vid köp av vinterdäck, är det utmärkt med en länk till online-bokning. Många scrollar inte hela vägen ner och därför är det viktigt att få in länkningen tidigt i texten.

Är du intresserad av att testa native?

Kontakta oss eller hör av dig direkt till vår digitala produktspecialist Andrée Friemer. Ring 0704-14 26 82 eller maila till andree.friemer@skd.se.

Ekonomi

Flygledningsbolag vill ta över Bromma

Bromma Stockholm Airport. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Ekonomi
Ekonomi Bolaget Aviation Capacity Resources (ACR) vill ta över driften av Bromma flygplats i Stockholm om statliga Swedavia säger ja, skriver Dagens industri.

ACR sköter i dag flygledning på 17 flygplatser i Sverige. Bolaget omsätter årligen 160 miljoner kronor och har tillsammans med investerare och samarbetspartners skapat en affärsgrupp som står beredd att ta över flygplatsen.

Vilka investerarna är vill inte Wilhelm Wohlfahrt, vd för ACR, berätta. Han hoppas att det blir intressant för politikerna att sätta sig ned och diskutera om det här är möjligt.

”Bromma är navet för svenskt inrikesflyg. Den trafik som finns på flygplatsen kommer inte få plats på Arlanda de närmsta 20 åren, även om man beslutar sig för att investera”, säger han till Di.

Statliga flygplatsbolaget Swedavia vill avveckla Bromma eftersom de bedömer att det inte går att göra affär där längre, med tanke på minskat resande och oklarheter om långsiktiga effekter av pandemin.

I regeringen har Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte kunnat enas om Brommas öde eller om en avveckling i så fall kräver en ny bana på och utbyggnad av Arlanda.

Niklas Svahn/TT

Sport

Ibrahimovic inledde målskyttet i cupderbyt

Zlatan Ibrahimovic efter 1–0-målet mot Inter.
Foto: Miguel Medina/AFP/TT
Sport
Sport

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att hitta målet i Milantröjan. I cupderbyt mot Inter på San Siro sköt han 1--0 efter drygt en halvtimmes spel.

Målet var det tredje för Ibrahimovic sedan han kom tillbaka från skada tidigare i januari.

Spelet i cupkvartsfinalen pågår fortfarande.

Sport

Gynge bakom Växjös urladdning – 1–2 blev 6–2

Richard Gynge, tvåmålsskytt. Arkivbild.
Foto: Pär Bäckström/TT
Sport
Sport Växjö fortsätter att vara SHL:s vassaste hemmalag. Mot Örebro visade Richard Gynge vägen med två mål när Växjö bjöd på en riktig urladdning och vände 1–2 till 6–2.

Örebro tog ledningen i både första och andra perioden, men båda gångerna hann Växjö kvittera innan det var dags för pausvila.

Richard Gynge sköt 2–2-målet, men var inte nöjd inför slutperioden.

– De skapar på tok för mycket chanser, det här är inte vår hockey, sade Gynge till C More.

Men i sista perioden fick skarpskytten se det Växjöspel han efterlyste. Gynge lyfte in 3–2 – hans 15:e mål för säsongen – på passning från Robert Rosén och snart spädde Erik Josefsson och Andrew Calof på med 4–2 och 5–2.

Elva raka poängmatcher

Tre mål inom loppet av fyra minuter – och Örebro var ett slaget lag. Calof ökade sedan till 6–2 när utskåpningen fortsatte i tredje perioden.

– Vi har lagt ett hårt jobb för att vara där vi är, varit väldigt dedikerade och noggranna. Men vi har ett par nivåer som jag hoppas att vi ska kunna lyfta i hårdhet och bestämdhet, sade Växjös tränare Sam Hallam till C More.

Tabelltvåan Växjö har nu tagit poäng i elva raka matcher – senaste förlusten under ordinarie tid var på annandag jul – och på hemmaisen har "Lakers" tagit 50 av sina 72 poäng.

Och till slut erkände också Hallam att han var nöjd efter segern.

– Jag njuter, men jag kan inte stå här i tv och smacka belåtet, sade han.

"För dåligt av oss"

Någon njutning fanns det däremot inte utrymme för hos Örebros tränare Niklas Eriksson efter raset i slutperioden. Han var besviken över hur spelarna gav bort pucken vid ett par av Växjömålen.

– Vi gör två bra perioder i Växjö, fram till början av tredje är det en jämn hockeymatch. Att det sedan slutar 6–2 är lite märkligt, sade han till C More och fortsatte:

– Det är för dåligt av oss. Vi vet vilket lag vi möter och vilken form de är i. Då gäller det att spela lite snålare i tredje perioden.

Örebro är kvar på femte plats i SHL-tabellen.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL