Lagfarter SkD

Ny ägare till mindre hus i Hörby

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Michael Larsson, 36 år, från Lund, är ny ägare till huset på adressen Rugerup 8384 i Hörby. Huset såldes på en exekutiv auktion. Ägarskiftet blev klart i november 2020 och köpesumman blev 400 000 kronor. Huset har en boyta på 60 kvadratmeter.

Bara några hundra meter bort såldes för 13 månader sedan en gård, på Rugerup 8379. Priset blev där 2 680 000 kronor, för den 3 hektar stora gården.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Luagauer har laddat på nytt på Jägersro

Travhästar
Foto: Mikael Rosenquist
Sport
Trav Direkt efter lördagens V75, så dukar Jägersro upp till intressanta V64-tävlingar på tisdagsaftonen. Conrad Lugauers stall hade laddat rejält inför V75, och sak samma gäller den här gången.

En seger blev det i helgen med Night Brodde, och känslan är att den kan följas upp under tisdagen med nya vinster.

Breidabliks Kahlua (V64-3) kördes snällt i sina tvåa första lopp och slutade tvåa båda gångerna. Senast spräckte hon segernollan på ett bra sätt, och den här fyraårsmärren efter From Above har kapacitet att gå en bra bit upp i klasserna.

Från innerspåret kan det bli ledning hela vägen för Breidabliks Kahlua och spikförslaget känns givet.

Stall Lugauer lär också sluta långt fram med Gambit Brodde (V64-1), Gaya De Pervenche (V64-5) och Nero Maximus (V64-6), där Marc Elias och pappa Conrad turas om att köra hästarna.

Spikförslag i ungdomsloppet

Kvällens omgång bjuder på ett ungdomslopp, där kuskarna får vara högst 35 år för att vara med.

I Loppet selar Joakim Lövgren ut Minnucci Zon (V64-2), som har öppnat karriären lovande. Senast blev det för tufft i V75 på Kalmartravet. Nu ser det ut som en lämplig uppgift att leda hela vägen för Tyler Mifsud.

– Allt är bara bra med henne för dagen. Hon fick tuff resa senast, men hade varit bra före det och håller fin form för dagen. Läget är bra och hon kan öppna snabbt. Hon ska räknas tidigt och är vår bästa chans för kvällen enligt mig, säger Lövgrens lärling Bernardo Grasso.

Dagens Dubbel bjuder på två både sportsligt och spelmässigt kul lopp. Aronia (V65-5) glänste i årsdebuten och kan vara ett spetsbud för Thomas Uhrberg,

– Hon har tagit senaste loppet på bra sätt. Vi har kunnat träna på som vanligt och hästen har känts fortsatt fin, säger tränaren Ilona Larsson till Travronden.

– Hon har varit bra på sistone efter lite omlagd träning som hon svarat bra på. Läget är bra eftersom hon är startsnabb, men kusken bestämmer taktiken. Jag tror i alla fall på en ny bra insats.

Travtränare travhäst
Det mesta rullar på just nu för Ola Karlssons hästar.
Foto: Mikael Rosenquist

Ola Karlsson på vinnarspåret

Ola Karlsson vinner med det mesta för tillfället, och Inertial (V64-6) har tävlat starkt i V75 i vinter. Jörgen Sjunnesson kör med gott självförtroende just nu, men han kan få svårt att ta ledningen från startkatapulten Neelix (V64-6) och Adrian Kolgjini.

Fast det finns andra sätt att vinna travlopp än från ledningen, även på spetsbanan Jägersro.

Nästa onsdag är Jägersro i elden igen med nya fina tävlingar, när det bjuds på V86 Xpress tillsammans med Solvalla.

Tips till tisdagens tävlingar. Första start klockan 18.27:

Lopp 1: 1 Nocturne Zon, 2 Gone, 8 Borups Upptåg. Outs: 7 Cash Wave.

Lopp 2: 8 Xanthis Flicka, 4 Al’s Boozy Susy, 1 Roberto U.R. Outs: 6 Famiglia.

Lopp 3: 6 Namaste, 2 Power Lane, 4 Happy Few. Outs: 3 Anice Cake.

Lopp 4: 10 Gambit Brodde, 1 Zlatan Knick, 2 Itäs Time. Outs: 5 Cash Simoni.

Lopp 5: 2 Minnucci Zon, 5 Kratos K.M.E., 6 Dream Perfect. Outs: 8 Mac Dubh.

Lopp 6: 1 Breidabkiks Kahlua, 2 Fire Edition, 7 Just Make It, Outs: 10 Havbergs Photo.

Lopp 7: 5 Gipsy Eyes, 9 Upontop, 10 Coumba. Outs: 8 Emelie E.

Lopp 8: 6 Aronia, 11 Gaya De Pervenche, 8 Artemide Zack. Outs: 9 Global Anniversary.

Lopp 9: 6 Inertial, 4 Neelix, 7 Nero Maximus. Outs: 9 Infinitus.

Lopp 10: 1 Jeans´n Passion, 4 Explosive Peak, 5 Gangnam Style. Outs: 7 Hector Greenwood.

V64-systemet (384 rader):

Avd 1: 1-2-3-5-9-10. (7-4).

Avd 2: 2 Minnucci Zon. (5-6).

Avd 3: 1 Bredabliks Kahlua. (7-10).

Avd 4: 1-2-3-5-6-8-9-10. (7-4).

Avd 5: 6-11. (8-9).

Avd 6: 4-6-7-9. (3-10).

Sport

NBA-stjärna köpte hus åt Floyds familj

Kyrie Irving, med bollen, har köpt ett hus åt George Floyds familj. Arkivbild.
Foto: Frank Franklin II/AP/TT
Sport
Sport Basketstjärnan Kyrie Irving har köpt ett hus åt familjen till George Floyd, den svarte amerikanen som dödades av en polis i fjol.

Det berättar den före detta NBA-spelaren Stephen Jackson, som var vän till Floyd, i en podcast. Jackson säger att Brooklyn Nets-guarden har fortsatt att stödja familjen och att Irving inte är ensam om att stötta familjen Floyd. Även artister har bidragit.

– Lil Waynes manager gav dem en Mercedes och Barbara Streisand gav dem aktier i Disney, säger Jackson.

Polisen som tryckte ner George Floyds huvud mot marken så länge att han slutade andas är anklagad för mord. Dödsfallet orsakade stora protester runt om i USA och på många andra ställen i världen.

Kyrie Irving har under en längre tid varit aktiv i samhällsfrågor. Han har bland annat visat sitt stöd för ett indianreservat som protesterade mot en oljeledning som skulle dras genom North Dakota, och visat sitt missnöje mot rasism.

Sport

Negativt test för Lindskog

Anton Lindskog. Arkivbild.
Foto: ADAM IHSE / TT
Sport
Sport

Anton Lindskog har testat negativt för covic-19. Men det är ännu oklart om det blir någon medverkan i handbolls-VM i Egypten för 27-åringen, meddelar landslaget.

Lindskog testade positivt för två veckor sedan och är kvar i föräldrahemmet i Kristianstad. Hans test för sex dagar sedan visade fortfarande att han bar på coronasmitta.

Förbundskapten Glenn Solberg har tidigare sagt att den 198 centimeter långe Lindskog är viktig pusselbit framför allt i mittförsvaret.

Sverige har gått vidare till huvudrundan i VM och möter på onsdagen Belarus.

Ingela Ahlberg/TT

Utrikes

Merkel vill förlänga tysk lockdown

Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Arkivbild
Foto: Markus Schreiber/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Tysklands förbundskansler Angela Merkel vill förlänga virusrestriktionerna till den 15 februari och göra munskydd obligatoriskt i kollektivtrafik och butiker. Det framgår av ett utkast till förslag från regeringen som nyhetsbyrån Reuters har tagit del av.

Förslaget innebär att skolor fortsätter att hålla stängt fram till mitten av februari och utökat stöd till företag som påverkas av nedstängningen. Dessutom finns ett förslag på att bilda en arbetsgrupp som ska jobba fram en strategi för hur restriktionerna senare ska kunna lättas på säkrast möjliga sätt.

Merkel ska under tisdagen träffa delstatsledarna för att diskutera virusåtgärderna.

Antalet nya fall av covid-19 har minskat i Tyskland de senaste dagarna och trycket på intensivvårdsavdelningar lättat något. Men virologer är oroliga över den möjliga spridningen av mer smittsamma varianter av viruset.

Kävlinge

Anmäler Telia till polisen

Kävlinge
Löddeköpinge En 80-årig man från Lödde polisanmäler Telia för bedrägeri. Mannen fick i december en räkning från Telia där han påstås ha ringt till Senegal för knappt 1 400 kronor.

Mannen hävdar att han aldrig ringt till Senegal och inte heller blivit uppringd från utlandet.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Miljonlotteriet

Miljonlotteriet testar på en ny strategi för sin annonsering!

Miljonlotteriet Miljonlotteriet är ett av Sveriges största lotterier och har funnits med sedan 1964.

För dig som inte vet något om lotteriet sedan tidigare, så är Miljonlotteriet grundat av iogt.se som sedan start haft som mål att låna lotteriet finansiera deras arbete mot droger i samhället. I och med regleringen av spelmarknaden förra året så har också de svenska lotterierna och spelbolagen kunnat ändra sin marknadsföring och i samband med dessa ändringar så är det bestämt att Miljonlotteriet blir digitalt, för att dra in ännu mer pengar till välgörenhetsarbetet som IOGT fokuserar på. Om du är intresserad av att kika in Miljonlotteriet så kan du göra detta här eller läsa mer om dem i denna artikel om Miljonlotteriet.

Eftersom att den svenska spelmarknaden har blivit annorlunda, så är detta en stor fördel för det svenska Miljonlotteriet eftersom att de kan använda förändringarna till något positivt. Den nya strategin för lotteriet är helt enkelt att visa mer var pengarna från Miljonlotteriets överskott går, så att fler människor får vara delaktiga i välgörenhetsarbetet som IOGT arbetar med. Sedan starten har lotteriet bidragit med över 2 miljarder kronor totalt till välgörenhetsarbete och detta är något som lotteriets överskott ska fortsätta att gå till, precis som det gjort sedan start.

Miljonlotteriet blickar framåt!

Miljonlotteriet har bestämt sig för att satsa bredare på just den digitala annonseringen där lotteriet riktar in sig på ansvarsfullt spelande och behöver numera uppfylla de hårda kraven som ställs på svenska spelbolag. Eftersom att lotteriets grundidé är att minska missbruk i samhället, så är detta något som de också är väldigt noga att fortsätta med och det är också här som den största kraften kommer att läggas även framöver. Genom de digitala kanalerna så har Miljonlotteriet redan nu lyckas komma en bra bit på vägen och det är också på denna bana som vi kan se dem fortsätta på framöver.

Den digitaliserade annonseringen kommer med andra ord att hjälpa lotteriet att nå ut till svenska folket så att de får se med egna ögon vad överskotten från försäljningen av spel hos dem bidrar till. Några av de saker som lotteriet hjälper till med är bland annat att rikta in sig på att tillföra gemenskap för barn och ungdomar som växer upp i stökiga familjer som kantas av missbruk genom årliga läger och evenemang. Via deras lotteri så kan du som spelar vara med och tävla om fantastiska vinster men också samtidigt vara en del av det stora välgörenhetsarbete som överskottet bidrar till. Sedan start så har de hjälpt både hemlösa att få tak över huvudet samt bidragit till många behandlingshem runt om i landet.

Staffanstorp

Bröt sig in på skola

Staffanstorp
Staffanstorp Strax innan midnatt natten till lördagen tog sig tjuvar in på Hjärupslundsskolan i Staffanstorp. Tjuvarna har tagit sig in på skolan via ett fönster. Gods har stulits, däremot lyckades tjuvarna inte bryta upp ett säkerhetsskåp.

Sport

Mild tillbaka i Blåvitt

Håkan Mild återvänder till IFK Göteborg, som klubbdirektör. Arkivbild.
Foto: Micke Larsson/TT
Sport
Sport

Håkan Mild ser ut att återvända till IFK Göteborg, där han tidigare varit både spelare och sportchef.

Mild presenteras på tisdagen som ny klubbdirektör, rapporterar Radiosporten , där Mild jobbat som expertkommentator de senaste åren.

"Blåvitt" har bjudit in till en pressträff klockan 11.

Kultur och nöje

New Radicals återförenas – för Joe Biden

Parken The Mall kantas av flaggor inför Bidens installationsceremoni i Washington DC. Arkivbild.
Foto: Alex Brandon/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Det amerikanska bandet New Radicals ska återförenas efter 22 år för att uppträda vid Joe Bidens installation, skriver Rolling Stone.

Bandet fick sitt stora genombrott med hitlåten "You get what you give" 1998, men de splittrades bara några månader senare.

Under Bidens valkampanj förra året spelades "You get what you give" flitigt – och nu ska alltså upphovsmännen samlas för att framföra den live vid den "virtuella parad" som äger rum efter installationen.

"Om det finns en sak på jorden som skulle kunna få oss att samla bandet, om så bara för en dag, så är det förhoppningen om att vår låt skulle kunna skänka en gnutta ljus i dessa mörka tider", säger New Radicals frontman Gregg Alexander i ett uttalande.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL