Söderslätt

Bedragare köpte bilar för 80-åringars pengar

Exteriörbild på Lunds tingsrätt
Foto: Johan Nilsson/TT
Söderslätt
Malmö
Staffanstorp
ANDERSLÖV/MALMÖ Ett 80-årga särbopar övertygades att låta en vän investera 800 000 kronor åt dem i fördelaktiga optioner. I stället köpte 55-åringen från Anderslöv en Mercedes och en BMW. Tre år senare döms mannen för bedrägeriet.

Det 80-åriga särboparet med bostad på olika håll utanför Malmö kände 55-åringen från Anderslöv sedan tidigare och upplevde honom som trovärdig och verbal. De anförtrodde honom 600 000 respektive 200 000 kronor att förvalta under en tremånadersperiod.

55-åringen hade då utlovat paret att de skulle få 25 procent per månad på det insatta kapitalet och de skulle ha tillgång till pengarna under perioden med fria uttag. Därefter skulle hela summan återbetalas fullt ut enligt det skriftliga avtalet som de var överens om.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Söderslätt

Fortsatta stölder med fokus på BMW

BMW 330e. Förarmiljön.
Foto: Anders Wiklund/TT
Söderslätt
TRELLEBORG Ännu en gång har en BMW-ägare drabbats av inbrott och stöld, denna gången i Trelleborg.

På torsdagens morgon upptäckte ägaren av en BMW parkerad på Tygelvägen att glaset till en av bilens dörrar krossats.

Från bilen hade ratten tillsammans med bilens gps stulits.

Söderslätt

Inbrott i sommarstuga nattetid

En krossad fönsterruta.
Foto: PONTUS LUNDAHL
Söderslätt
BEDDINGESTRAND Ett fritidshus på Kärringtandvägen hade natten mot torsdagen påhälsning av tjuvar som lämnade efter sig stor oreda.

Vi en krossad ruta på husets källardörr ska flera okända gärningspersoner har brutit sig in i sommarstugan strax efter midnatt och tillgripet gods.

Huset har letats igenom och efter sig lämnande tjuvarna en stor oreda, vilket inledningsvis gjort det svårt att överblicka vad som eventuellt stulits.

Klar står dock att en skruvdragare värd 2 000 kronor stulits.

Söderslätt

90-årig kvinna bestulen på äldreboende

Svenska sedlar och mynt.
Foto: Martina Holmberg / TT
Söderslätt
TRELLEBORG En 90-årig kvinna har blivit bestulen på kontanter hon förvarat i ett kassaskåp i sin lägenhet på ett av Trelleborgs särskilda boende.

Stölden från det låsta skåpet i kvinnans bostad upptäcktes av boendes personal bestulen på runt 600 kronor.

Stölden upptäcktes i onsdags, men pengarna som förvarades i låst kassaskåp i kvinnans lägenhet, kan ha stulits när som helst sedan i början av december förra året.

Söderslätt

Efter tre år - bygglov för klimatsmart restaurang

Illustration över hur den klimatsmarta pizzerian är tänkt att utformas.
Foto: Stenmarks växthusrestaurang
Söderslätt
SKEGRIE Bygglovet för en växthusrestaurang vid infarten till Skegrie har vunnit laga kraft. Det efter tre år av överklaganden och envis tro på att förverkliga en klimatsmarta pizzeria vid E6:an.

– Nu går det inte att överklaga längre! konstaterar Claes Stenmark, som nu ser fram emot att få börja arbetet med att skapa Stenmarks växthusrestaurang vid Skegries avfart vid motorvägen.

Som Skånskan berättat tidigare har Cecilia och Claes Stenmark i snart två år drivit Stenmarks Lönnugn hemifrån trädgården i Skegrie när ursprungsplanerna på en växthusrestaurang överklagades av grannar hela vägen upp i högsta instans - och gick i stöpet.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Söderslätt

Golfrestaurang begärd i konkurs

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Söderslätt
VELLINGE Trots att golfen fått ett uppsving har restaurangen på Söderslätts golfklubb efter mindre än ett års verksamhet begärts i konkurs.

– Det har varit mycket folk på golfbanan, men de har inte kommit in i restaurangen, berättar Stefan Blom, som startade golfrestaurangen och bolaget SSGK AB så sent som i mars 2020, precis i början av pandemin.

Målsättningen var att dra igång restaurangverksamheten på Söderslätts golfklubb lagom till högsäsongen rullade igång under vår och sommar.

– Det har tyvärr inte fungerat i och med att inte ens golfarna stannat kvar och ätit vid tävlingar. Golfförbundet har haft restriktioner som inneburit att inga samlingar har tillåtits och därför har inga prisutdelningar hållits på plats utan skett senare på facebook i stället för i restaurangen.

På begäran av bolagets nu enda kvarvarande styrelsesuppleant lämnades i veckan en konkursansökan in till Malmö tingsrätt med hänvisning till att bolaget saknar möjlighet att betala sina skulder.

Även Stefan Bloms tidigare golfrestaurang på Malmö golfklubb begärdes och försattes i början av året i konkurs.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Företagsfinanser.se

Ökning av ansökningar om pausade amorteringar!

Företagsfinanser.se Bostadsmarknaden har trots omständigheterna inte rasat, istället har försäljningen ökat med hela 13 % och med ett fortsatt tryck på visningar på uteliggande bostäder.

Men även fast bostadsmarknaden är i full rullning så är det många bankkunder som har valt att pausa sina amorteringar på sina bostadslån. Detta i och med att bankerna lättat på tyglarna en aning som hjälp för den ekonomiska situationen som många sitter i just nu. I April så var det många husköp som gick i lås och många nya lyckliga husägare som flyttade in i sina nya hem. April är generellt sett en månad då många köper hus varje år och det visade sig vara så även under detta år.

Varje år så ökar mängden bostadslån i Sverige och ligger tillsammans på tusentals miljarder i värde. För de flesta hushåll så är det boendet som kostar mest månadsvis och också den utgift som svider mest. I mars gick bankerna ut med att de ändrar amorteringskraven för att hjälpa sina kunder. På detta sätt är det många som har kunnat spara in en del. Även fast det varje år är många kunder som ansöker om amorteringsfria månader på sina bolån, så har det varit en stor ökning av fall under de senaste månaderna.

Reporäntan oförändrad

Riksbanken meddelade nyligen att de lämnar kvar reporäntan på noll och detta för att de anser att den nedåtgående ekonomiska spiralen beror på gällande restriktioner. Det anses också vara svårt att sätta en prognos på hur framtiden kommer att se ut. Att räntan ligger oförändrad är ingenting som låntagare kommer att märka då det är samma som innan. Riksbanken betonar dock att räntan kan komma att sänkas om det anses vara nödvändigt i framtiden.

Många anser att räntan borde ha blivit reglerad ned på minus men Riksbanken menar på att det inte finns någon anledning att göra så i dagsläget. Anledningen till detta är att denna krisen inte är grundad i en finanskris likt den 2008, så den ska inte bedömas som så. Norge och Storbritanniens centralbanker sänkte däremot sina räntor med 0,5 %.

Detta tittar banken på när du ansöker om företagslån

Det är också många företagare som ansöker om företagslån för att kunna hantera den nuvarande ekonomiska situationen där många företag står med en lägre produktion och därav omsättning. När ett företag ansöker om ett lån så är det dessa punkter som banken tittar på i en ansökan:

– Ägarna av företaget - referenser, privatekonomi och erfarenheter.

– Företagets affärsplan - detaljerad plan.

– Eventuell ekonomisk hjälp - revisor eller liknande.

– Balansräkning, bokslut och deklaration på företag som etablerat sig redan.

Det finns ett par olika företagslån som banker kan låna ut till företagare och vilket som passar för eventuella företag kan variera beroende på behovet. Ett företag som behöver investera i inventarier, maskiner eller byggnader brukar exempelvis oftast välja en investeringskredit och enbart amortera för den summa som är använd.

Söderslätt

Fängelse igen för nya sexbrott mot Vellingebarn

Fängelse i sex månader samt skadestånd blev domen i Ystads tingsrätt.
Foto: Stig-Åke Jönsson
Söderslätt
SÖDERSLÄTT Den 32-åring som tidigare döms till fängelse för sexbrott mot Vellingebarn döms nu åter igen till fängelse för nya sexbrott. Ystads tingsrätt dömer även honom att betala skadestånd till tio av de utsatta barnen.

I tio år trakasserade den nu 32-årige mannen barn i Vellinge kommun via bland annat appen Snapchat. Den här gången döms mannen till sex månaders fängelse för i stort sett identiska brott - utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande. Totalt döms han för brotten som skett vid 17 tillfällen mellan den 26 april och 3 augusti 2020.

Sexbrotten, som mannen begick under falsk identitet på Snapchat och nu även Instagram, har mannen återupptagit bara veckor efter att han i mars 2020 släpptes från ett fängelsestraff på 2,5 år.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Söderslätt

Volvobilar efterlysta - väck när ägarna vaknade

Foto: Johan Nilsson/TT
Söderslätt
VELLINGE Under en och samma natt har två Volvobilar har stulits från sina ägare i Vellinge kommun.

En av bilarna stals natten mot onsdagen från ägaren på Åkarps kyrkoväg medan den andra stals från Vellingebacken där den under natten stod parkerad utanför huset.

Ägarna har i båda fallen sina nycklar i säkert förvar. Bilarna är nu efterlysta av polisen.

Söderslätt

Hököpingebor kräver bullerskydd som i Tygelsjö

Enskilda fastigheter som ligger nära vägen erbjuds bulleråtgärder, men bullerskärm sätts endast upp längs med E6 södra sida längs med Tygelsjö.
Foto: Pernilla Nielsen Negrén
Söderslätt
Malmö
HÖKÖPINGE/TYGELSJÖ 900 meter bullerskärm sätts upp mellan Tygelsjö och E6:an när vägen får ett tredje körfält. Men några kilometer bort, i Hököpinge, blir de boende utan motsvarande insats med hänvisning till att bebyggelsen ligger för långt bort från vägen.

– Ju närmare vägen desto större nytta gör en vägnära skärm. Stora delar av Tygelsjös bebyggelse ligger väldigt nära vägen, medan i Hököpinge ligger den samlade bebyggelsen längre ifrån och då ger en bullerskärm betydligt mindre effekt, säger Jenny Åkerholm, projektledare på Trafikverket som föreslår åtgärderna i sin plan för utbyggnaden av E6,

Enskilda fastigheter, här på den norra sidan av E6, erbjuds bulleråtgärder av olika slag.
Foto: Pernilla Nielsen Negrén
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL