Lagfarter SkD

70 kvadratmeter stort hus i Vollsjö sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Försäljningen av huset på Fränningevägen 18 i Vollsjö är nu klar. Ny ägare blir Markus Ivarsson, 31 år, från Svedala som köper fastigheten av Anna Grass. Husets byggår är 1959 och det har en boyta på 70 kvadratmeter. Ägarbytet gjordes i december 2020 och priset blev 850 000 kronor.

För tio månader sedan såldes ett annat hus alldeles i närheten, på Fränningevägen 12. Priset blev där 875 000 kronor, för ett något större hus på 73 kvadratmeter.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Jakobsen med ny uråkning i Schladming

Kristoffer Jakobsen. Arkivbild.
Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT
Sport
Sport Säsongsbästa senast.
Men Kristoffer Jakobsen kunde inte följa upp det med en ny bra insats i Schladming.
Svensken grenslade redan i det första slalomåket.

Hela världscupvintern har Kristoffer Jakobsen visat att han har en enorm högstanivå i slalom. Men hittills har han inte fått till det fullt ut i två på varandra efterföljande åk.

I Schladming på tisdagen fick han inte ens till ett.

Jakobsen startade offensivt och låg bra till vid den andra mellantiden, bara 47 hundradelar från täten. Men kort därefter grenslade svensken och så var tävlingen i stället över. Det var Jakobsens femte uråkning den här världscupsäsongen, då han tidigare kört ur fyra storslalom och ett slalom.

26-åringen, som kommer vara Sveriges största hopp på herrsidan i stundande VM i Cortina d'Ampezzo, hade nog hellre sett ännu ett bra resultat inför världsmästerskapet. Senast i Flachau stod han för säsongsbästa när han blev åtta, och var då tredje snabbast av alla i det andra åket.

Nu får han i stället ta nya tag redan till helgen. Då är det dubbla slalomtävlingar när världscupen åker vidare till franska Chamonix.

Schladmings slalom vanns av österrikaren Marco Schwarz, som med ett fint andraåk åkte upp sig från sjätte plats till seger. På prispallen fick han sällskap av två fransmän, tvåan Clément Noël och Alexis Pinturault.

Sport

Ny trepoängare för SHL-jumbon

Linköping är på väg åt rätt håll. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Det börjar se allt ljusare ut för Linköpings hockeyherrar.
Efter den långa krisen tog laget sin tredje seger på fyra SHL-matcher när Brynäs bortabesegrades med 5–3.
Två nyförvärv bidrog till trepoängaren.
– Jag lade en pusselbit i alla fall, sade målskytten Alexander Johansson till C More.

När Linköping sparkade Bert Robertsson efter flera raka förluster hoppades klubben på omedelbar effekt. Men det blev ytterligare några tunga nollpoängare för nya tränarduon Daniel Eriksson och Johan Åkerman innan de fick rätsida på saker och ting.

Nu verkar de dock vara något på spåren.

Efter tio raka förluster har LHC tagit tre fullpoängare på fyra matcher, den senaste borta mot Brynäs på tisdagskvällen.

Nyförvärven levererade

Två som bidrog till 5–3-segern var nytillskotten Alexander Johansson, tidigare lagkapten i Färjestad och som senast hållit till i hockeyettan, och målvakten David Rautio, som hämtats från Luleå.

Johansson hittade målet direkt i första matchen med nya klubben, när han fick fatt i en lös puck och via köksvägen lade in viktiga 3–3 med bara sju sekunder kvar av andra perioden.

Någon Alexander Johansson-effekt ville han dock inte prata om.

– Nej, det tror jag inte. Jag lade en pusselbit i alla fall och många drog sitt strå till stacken i dag. Vi visar en härlig moral, sade Johansson till C More efter matchen.

Fortsatt jumbo

Rautio gjorde också en stark comeback i Linköping, som han även tillhörde 2014–2016. Och trots det fortsatt tuffa tabelläget, LHC är kvar som jumbo, är det ingen dyster klubbmiljö han har kommit till, poängterade han efter matchen.

– Det är god stämning och alla vet vad det är som gäller. Alla har en fantastisk inställning i dag, det är det som ligger bakom segern, sade David Rautio.

Brynäs situation är inte så mycket bättre. Gävlelaget har förvisso fyra matcher till godo på Linköping, men är bara en poäng före. Tränaren Peter Andersson var nöjd med första perioden, men såg sedan en nedåtgående kurva resten av matchen.

När Patrik Lundh sedan gjorde 4–3 till gästerna i början av sista perioden blev moralen allt sämre, och Andrew Gordon kunde också sätta slutresultatet 5–3 med tio minuter kvar.

– Känslan är inget bra naturligtvis. Första perioden är vår bästa. Sedan blir vi någon procent sämre ju längre matchen går. Och när de får ledningen blir det lite oroligt och fundersamt och avvaktande, tyvärr, sade Peter Andersson.

Utrikes

Conte vädjar: "För Italiens framtid"

Giuseppe Conte. Bild från förtroendeomröstning i senaten i förra veckan.
Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT
Utrikes
Utrikes Giuseppe Conte har avgått som Italiens premiärminister för att köpa sig tid och komma tillbaka med ny kraft.
I ödesmättade locktoner gör han gällande att nationens framtid står på spel.

Det är dags att parlamentariker som "har republikens framtid i sina hjärtan" höjer rösten, meddelar Conte via sociala medier, några timmar efter att han meddelat president Sergio Mattarella sitt avsked. Han vill bilda en ny regering för "nationens räddning".

Contes regering tappade sin majoritet i parlamentet häromveckan när partiet Levande Italien (Italia Viva), som leds av den tidigare premiärministern Matteo Renzi, valde att dra sig ur samarbetet. Avgången kan ses som en taktisk manöver, där en pressad Conte köper sig tid att förhandla fram ett nytt samarbete med en ny majoritet.

Då behöver Giuseppe Conte få en grupp mittenorienterade eller partilösa ledamöter att kliva in i fållan. Ett alternativ som lär ligga nära till hands är att försöka förmå den korruptionsanstrukne tidigare premiärministern Silvio Berlusconi och hans parti Heja Italien att delta i ett samarbete, som ett mer moderat och EU-vänligt alternativ på parlamentets högerflank.

Conte har relativt höga popularitetssiffror och de befintliga regeringskamraterna anser att han bör vara utgångspunkten för ett nytt styre.

Ekonomi

Flygledningsbolag vill ta över Bromma

Bromma Stockholm Airport. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Ekonomi
Ekonomi Bolaget Aviation Capacity Resources (ACR) vill ta över driften av Bromma flygplats i Stockholm om statliga Swedavia säger ja, skriver Dagens industri.

ACR sköter i dag flygledning på 17 flygplatser i Sverige. Bolaget omsätter årligen 160 miljoner kronor och har tillsammans med investerare och samarbetspartners skapat en affärsgrupp som står beredd att ta över flygplatsen.

Vilka investerarna är vill inte Wilhelm Wohlfahrt, vd för ACR, berätta. Han hoppas att det blir intressant för politikerna att sätta sig ned och diskutera om det här är möjligt.

”Bromma är navet för svenskt inrikesflyg. Den trafik som finns på flygplatsen kommer inte få plats på Arlanda de närmsta 20 åren, även om man beslutar sig för att investera”, säger han till Di.

Statliga flygplatsbolaget Swedavia vill avveckla Bromma eftersom de bedömer att det inte går att göra affär där längre, med tanke på minskat resande och oklarheter om långsiktiga effekter av pandemin.

I regeringen har Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte kunnat enas om Brommas öde eller om en avveckling i så fall kräver en ny bana på och utbyggnad av Arlanda.

Niklas Svahn/TT

Sport

Ibrahimovic inledde målskyttet i cupderbyt

Zlatan Ibrahimovic efter 1–0-målet mot Inter.
Foto: Miguel Medina/AFP/TT
Sport
Sport

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att hitta målet i Milantröjan. I cupderbyt mot Inter på San Siro sköt han 1--0 efter drygt en halvtimmes spel.

Målet var det tredje för Ibrahimovic sedan han kom tillbaka från skada tidigare i januari.

Spelet i cupkvartsfinalen pågår fortfarande.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Allakando

Läxhjälp och mattehjälp hjälper att lyfta svenska skolresultat

Allakando Svenska elever är bland de bästa i Europa på engelska, men de har betydligt svårare med matematiken. Det finns många elever som är i behov av extraundervisning för att kunna få godkänt i matematik - eller för att bli riktigt duktig i ämnet. Många elever har ett stort behov av mattehjälp – något som läxhjälpsföretaget Allakando hjälper till med. Fungerar det? I skrivande stund har 9 av 10 elever som tar del av deras läxhjälp höjt betygen.

Kunskapsresultaten i svensk skola har länge varit en viktig fråga på den politiska dagordningen. Sedan 1990-talet har svenska elevers resultat i internationella kunskapsmätningar fallit, även om vi på senare år har sett att resultaten gått upp något. En sak är dock säker – de svenska eleverna har svårt med matematiken.

Nästan 20 procent av de svenska eleverna kan bara förstå mycket grundläggande matematik, såsom enkla algoritmer, formler och procedurer, visade den senaste PISA-mätningen. PISA-mätningen visade att Sverige idag har en lägre andel högpresterande elever i matematik, jämfört med PISA-mätningen år 2003.

Experter oroliga för att svenska elever inte lyckas ännu bättre

Det är oroande att svenska elever inte lyckas bättre med matematiken. Matematiken är en grundförutsättning för logiskt tänkande och slutledningsförmåga och behövs i alla yrken. En vanlig missuppfattning är också att matematik är bara något som läses på högskoleförberedande program – även de som läser yrkesprogram på gymnasiet läser också minst en kurs i matematik.

På samhällsnivå är det därför viktigt att alla elever förbättrar sina kunskaper och resultat i matematik. Inte minst på grund av att vi har en arbetsmarknad idag med ett stort behov av exempelvis programmerare och personer med grundläggande kunskap i programmering, vilket i sin tur förutsätter att man behärskar matematikens grunder.

Läxhjälp som leder till höjda mattebetyg

Det finns dock goda exempel på insatser som leder till höjda mattebetyg. En sådan insats är företaget Allakandos läxhjälp. Allakando har erbjudit studiehjälp i hemmet såväl i hela Sverige sedan 2007, såväl som läxhjälp online i alla ämnen. Bolagets välrenommerade pedagogiska modell har hjälpt många elever att lyckas med sin matematik – 9 av 10 av eleverna som får läxhjäp med en mattelärare från Allakando lyckas höja sitt betyg.

Det är inte bara positivt för elevernas möjligheter att studera vidare – utan ger också en enorm skjuts för elevernas självförtroende. Matematik kan kännas svårt, men när man får det förklarat för sig på ett tydligt sätt och förstår hur man ska gå tillväga för att ta sig an uppgifterna, så är det enormt positivt för elevernas självbild.

Duktiga matteläre – nyckeln till varför Allakandos läxhjälp är så framgångsrik

Kärnan i Allakandos pedagogiska modell är att erbjuda högkvalitativ mattehjälp. Med högkvalitativ menas att den som lär ut ska ha goda ämneskunskaper, samt en bra förmåga att lära ut det som kan uppfattas som svårt inom matematiken. Därför är det mycket studenter som gör skillnad genom Allakandos mattehjälp.

Just nu populärt med läxhjälp online i matematik

En allt mer populär tjänst nu när många skolor har distansundervisning är deras skräddarsydda mattehjälp online. Tack vare den kan elever få topphjälp oavsett var de bor i Sverige. Exempelvis finns det många ingenjörsstudenter från Chalmers, Lunds Tekniska Högskola och KTH som som undervisar elever i matematik från sydligaste Skåne till nordligaste Norrland. Då det är personer som har stor förståelse för matematiken och som vet vad som krävs för att kunna göra matematiken begriplig. Ingenjörsstudenter, och andra studenter med god kunskap i matematik, är därmed tillgängliga för att ge läxhjälp till alla elever i Sverige.

En mattelärare på Allakando kommer inte bara hjälpa eleven att klara nästa prov – utan kommer också hjälpa eleven att klara framtida studier och ett framtida yrkesliv. Mattehjälp är viktigt för många elever, här kan du som ingenjörsstudent göra skillnad. På riktigt.

Sport

Gynge bakom Växjös urladdning – 1–2 blev 6–2

Richard Gynge, tvåmålsskytt. Arkivbild.
Foto: Pär Bäckström/TT
Sport
Sport Växjö fortsätter att vara SHL:s vassaste hemmalag. Mot Örebro visade Richard Gynge vägen med två mål när Växjö bjöd på en riktig urladdning och vände 1–2 till 6–2.

Örebro tog ledningen i både första och andra perioden, men båda gångerna hann Växjö kvittera innan det var dags för pausvila.

Richard Gynge sköt 2–2-målet, men var inte nöjd inför slutperioden.

– De skapar på tok för mycket chanser, det här är inte vår hockey, sade Gynge till C More.

Men i sista perioden fick skarpskytten se det Växjöspel han efterlyste. Gynge lyfte in 3–2 – hans 15:e mål för säsongen – på passning från Robert Rosén och snart spädde Erik Josefsson och Andrew Calof på med 4–2 och 5–2.

Elva raka poängmatcher

Tre mål inom loppet av fyra minuter – och Örebro var ett slaget lag. Calof ökade sedan till 6–2 när utskåpningen fortsatte i tredje perioden.

– Vi har lagt ett hårt jobb för att vara där vi är, varit väldigt dedikerade och noggranna. Men vi har ett par nivåer som jag hoppas att vi ska kunna lyfta i hårdhet och bestämdhet, sade Växjös tränare Sam Hallam till C More.

Tabelltvåan Växjö har nu tagit poäng i elva raka matcher – senaste förlusten under ordinarie tid var på annandag jul – och på hemmaisen har "Lakers" tagit 50 av sina 72 poäng.

Och till slut erkände också Hallam att han var nöjd efter segern.

– Jag njuter, men jag kan inte stå här i tv och smacka belåtet, sade han.

"För dåligt av oss"

Någon njutning fanns det däremot inte utrymme för hos Örebros tränare Niklas Eriksson efter raset i slutperioden. Han var besviken över hur spelarna gav bort pucken vid ett par av Växjömålen.

– Vi gör två bra perioder i Växjö, fram till början av tredje är det en jämn hockeymatch. Att det sedan slutar 6–2 är lite märkligt, sade han till C More och fortsatte:

– Det är för dåligt av oss. Vi vet vilket lag vi möter och vilken form de är i. Då gäller det att spela lite snålare i tredje perioden.

Örebro är kvar på femte plats i SHL-tabellen.

Sport

Krislaget tog andra raka

HV-jubel – för andra matchen i rad. Anton Wedin (57) klappas om efter sitt 2–1-mål av Eric Martinsson.
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport För första gången på nästan två månader har krislaget HV71 vunnit två matcher på raken.
Segern i ångestmötet mot Linköping i lördags följdes upp med 5–4 borta mot Djurgården – vars förlustsvit hemma nu är uppe i fem matcher.

Jönköpingslaget sparkade för drygt en vecka sedan tränaren Nicklas Rahm och flyttade upp förre huvudtränaren Stephan Lundh som ansvarig.

Efter en inledande förlust mot Skellefteå har nu laget två raka segrar.

Det har inte hänt sedan i början av december.

Laget tog dessutom ett jätteskutt i den svårt haltande tabellen, från nästjumbo till tionde (sista slutspelsplatsen).

– Det var ingen skönhockey, men det är starkt att göra fem mål på bortaplan och vinna. Offensivt är vi grymt bra, säger tvåmålsskytten Fredrik Forsberg till C More.

Svängigt

Det blev en svängig match där två lag som vill uppåt i tabellen visade kreativitet i offensiv zon, men inte vidare mycket stabilitet i försvarszon.

Djurgården radade tidigare under säsongen upp nio raka hemmasegrar, men har nu fem raka förluster på Hovet. Senast det hände var fyra år sedan, säsongen 2016-17.

Tränaren Robert Ohlssons analys inför var att laget uppträtt för avvaktande och hade beordrat full fart från start. Så blev det.

Manuel Ågren, tillbaka från skada, sköt ledningsmålet i numerärt överläge efter 8.32.

Men sedan svängde allt. HV71 gjorde tre raka mål, två i första och ett i inledningen av andra perioden.

Lagkaptenen Simon Önerud styrde in kvitteringen, formstarke Anton Wedin lyfte snyggt in en backhand över axeln på Djurgårdsmålvakten Mantas Armalis och Fredrik Forsberg kunde fri framför mål skjuta 3–1.

Efter det målet byttes Armalis ut mot Niklas Svedberg.

Segermål i powerplay

Då svängde det igen. Kalle Östman reducerade och backen Robin Norell kvitterade och Djurgården såg plötsligt ut att ha tagit greppet.

I stället kunde HV-backen Johannes Kinnvall skjuta 4–3 med drygt tre minuter kvar av andra perioden.

I den tredje perioden slog HV71 till i sin favoritgren powerplay. Där är laget bäst i serien och när hemmabacken Robin Norell tog sin andra utvisning på kort tid smällde Fredrik Forsberg in 5–3 med sitt 14:e mål för säsongen.

Rhett Rakhshani reducerade med målvakten utpplockad, men längre räckte inte hemmalagets slutforcering.

Tvåmålsskytten Forsberg, Anton Wedin (1+2) och Eric Martinsson (0+3) var de stora matchvinnarna för Jönköpingslaget.

Göran Sundberg/TT

Utrikes

Islänningar får "vaccinpass"

Islänningar som vaccinerat sig får certifikat att visa upp i andra länders gränskontroller. Än så länge finns det dock inga länder som godtar dem. Arkivbild från flygplatsen Keflavik.
Foto: Brynjar Gauti/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Island har börjat dela ut särskilda passhandlingar till medborgare som har vaccinerat sig mot coronaviruset, för att de ska få större möjligheter att resa utomlands.

Islänningar som har fått bägge vaccindoser – i dag är de drygt 4 800 till antalet – har rätt att få digitala certifikat. De beställs via hälsodepartementets hemsida.

Målet är att certifikaten ska kunna visas upp vid gränskontroller för att kringgå andra länders reserestriktioner. Än så länge har de isländska handlingarna dock inte fått något internationellt erkännande.

Island är inte med i EU, men del av Schengensamarbetet. Landet har för avsikt att låta EU-medborgare komma dit om de har motsvarande certifikat i framtiden.

Världshälsoorganisationen (WHO) förhåller sig skeptisk till att resehandlingar som dessa införs i detta tidiga vaccinationsskede.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL