Pepparkakshusen 2020

Ett riktigt Muminhus i Svedala

Jag och mitt pepparkakshus Byggt av främst döttrarna Lisa och Emma Christoffersson samt mamma Malena och pappa Andreas i Svedala. Riktigt fint!
PREMIUM
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Knarkliga planerade polisattentat – stränga straff

Uppsala tingsrätt meddelar sin dom i ett mycket stort narkotikamål. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Inrikes
Inrikes Storskalig narkotikahandel, sprängladdningar och planer på attentat – Uppsala tingsrätt dömer ut flera långa fängelsestraff i ett stort mål med koppling till ett kriminellt nätverk.

Totalt åtalades 58 personer i början av mars i år och efter drygt 40 förhandlingsdagar kom domen på måndagen.

– Åklagaren har uttryckt det som en snöboll som satts i rullning när de börjat nysta, säger Ulf Walther, rådman vid Uppsala tingsrätt och rättens ordförande.

De strängaste straffen är åtta år och tre månaders fängelse, sju år och nio månader, sex år och nio månader samt fem år och fyra år.

Hårdast straff får den man som pekats ut av åklagare som ledare för nätverket. Han döms för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga om explosiva varor.

– Vi har kunnat konstatera att han varit styrande i narkotikahandeln, säger Ulf Walther.

Stora mängder narkotika

Utredningen inleddes efter att polisen stoppat en bil i maj förra året, vilket ledde till brottsmisstankar och senare husrannsakan med beslag av narkotika, skjutvapen och två sprängladdningar. Fynden gjordes i en bostad med förråd i Uppsala.

Den efterföljande utredningen ledde till ytterligare beslag av stora mängder narkotika, flera skjutvapen och över 100 kilo sprängmedel.

"Under utredningens gång har en allt klarare bild framträtt av ett kriminellt nätverk med bas i Uppsala, som huvudsakligen ägnat sig åt storskalig narkotikahandel under 2019 och 2020, och som också disponerat automatvapen, ammunition och sprängmedel", sade kammaråklagare Johan Strömbäck i samband med att åtalen lämnades in.

Attentat mot polisen

De två bomberna som hittades vid den första husrannsakan misstänks ha varit avsedda för ett attentat mot polisen, vilket bland annat framkommit i konversationer i den knäckta krypteringstjänsten Encrochat som polisen tagit del av. Det har dock inte rätten kunnat konstatera.

– Vi har konstaterat att det finns kommunikation som tyder på att någonting planerades mot Polismyndigheten. Men vi har inte kunnat säga att det rör sig om just en allmänfarlig ödeläggelse, säger Ulf Walther.

TT: Hur har rätten värderat Encrochat-bevisningen?

– Vi har konstaterat att i det här fallet så har Encrochat-bevisningen varit både tillförlitlig och tydlig. Den har använts av rätten när vi har skrivit våra domskäl.

Flera personer döms även för att ha sålt den syntetiska drogen kristall, som smugglats in av nätverket från Holland. Flera personer döms även för penningtvättsbrott. Därtill har ett 30-tal personer stått åtalade för att ha köpt narkotika.

Erika Nekham/TT

Jonas Grönvik/TT

Utrikes

Navalnyjs hemsida blockerad

Ryska tillsynsmyndigheten har blockerat en hemsida som tillhör oppositionsledaren Aleksej Navalny. Arkivbild.
Foto: Pavel Golovkin/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Ryska tillsynsmyndigheten har blockerat en hemsida som tillhör oppositionsledaren Aleksej Navalnyj, och över 40 andra sajter kopplade till Navalnyjs antikorruptionsstiftelse FBK.

Bland de blockerade hemsidorna finns den ryska regimkritikern Ljubov Sobols, Navalnyjs nära medarbetare Leonid Volkovs och flera hemsidor som tillhör antikorruptionsstiftelsens lokala enheter bland annat i Moskva och S:t Petersburg.

Orsaken till blockeringen är att de nämnda internetkällorna används i "propagandasyfte och ses som fortsättning av den extremistiska verksamheten av antikorruptionsstiftelsen FBK", enligt myndigheten.

Den 9 juni 2021 klassade en rysk domstol Navalnyjs antikorruptionsstiftelse FBK som "extremistisk".

OS i Tokyo 2021

Sverige hårt pressat av Japan i ny rysare

Försvarsgeneralen Jonathan Carlsbrogård fick slita hårt i matchen Japan-Sverige i Yogogihallen.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sport
Sport Väckarklockan mot Bahrain ringde. Men ett vaket Japan tryckte på snooze.
Förhandsfavoriten Sverige lyckades till slut hålla undan och vinna med 28–26. OS-trycket kan ha bidragit.
– Det här är en helt annan turnering, säger förbundskapten Glenn Solberg.

Andra matchen i Tokyo-OS och Sverige hade allt att bevisa. Premiären mot Bahrain, som nästan slutade med en missad poäng, beskrevs av spelarna som en väckarklocka.

Nu blev det kamp mot hemmanationen.

– Vi vinner igen, två poäng. Det var det vi hade som mål i de första två matcherna, att ta fyra poäng, säger mittnian Jim Gottfridsson i mixade zonen efteråt.

Matchen i Yoyogihallen höll ett högt tempo – inte minst eftersom japanerna pressade upp det. Med 18 minuter spelade tog Japan ledningen för första gången i matchen, 10–9. Stort jubel från sidan.

Inga åskådare tillåts under OS och strikta restriktioner råder för de journalister och ledare som ändå får vara i arenorna. Inget jublande, bara klappande, är tillåtet. Det hindrade inte den japanska staben på läktaren att bryta mot sina egna coronaråd och skrika i extas när man ledde mot VM-silvermedaljören.

Pressade Sverige

Ställningen i andra halvlek var 17–14 till Blågult. Hampus Wanne, som gjorde 13 mål mot Bahrain, kontrade in bollar. Satte sina straffar. Och målvakt Mikael Aggefors stod för fina parader.

Men japanerna pressade förhandsfavoriten.

– Jag är väldigt nöjd med att vi vinner. Vi är ett steg närmare kvartsfinal, säger Glenn Solberg efteråt.

Men delar av spelet är han inte lika nöjd med. Och det kan bero på OS-nerver och förutsättningarna runt omkring turneringen.

– Skillnaden är förväntningarna, säger Solberg och nämner Sveriges läge inför VM-turneringen i januari.

Jim Gottfridsson pekar på att Sverige kanse borde ändra spelsätt.

– Ska vi spela ett annat spel? Ja, möjligtvis. Samtidigt så kommer vi till bra lägen, det handlar nog om individerna i sig. Vi ska bara sätta dit bollen, hålla lite bättre lugn och det kommer att komma under turneringens gång.

Samtidigt håller han med om att ett olympiskt spel är något särskilt.

– Det är fortfarande OS för första gången för många. Vi kommer mer och mer in i turneringen med rutiner och allting. Det är klart vi tar tag i den saken. Man ska inte göra det för stort heller.

Ny rysare på slutet

Hemmalaget Japan verkade stortrivas i nationalarenan, som byggdes för Tokyo-OS 1964. En gigant i form av Yuta Iwashita i målet motade bort det mesta från svenskt håll och vid ställningen 27–26 till Sverige hade matchen blivit precis den nervpärs som Bahrain-rysaren blev.

Med bara sekunder kvar utökade Sverige till 28–26 och kom på nytt undan med blotta förskräckelsen.

– Två matcher, två segrar. Det är framför allt det vi tar med oss. Det är jätteskönt att ha fyra poäng med oss, säger målvakt Mikael Aggefors till Discovery.

Niklas Svahn/TT

FAKTA

Fakta: Sveriges förutsättningar

Sveriges herrar spelar i grupp B med Japan, Portugal, Egypten, Danmark och Bahrain.

Grupp A består av Norge, Brasilien, Frankrike, Argentina, Tyskland och Spanien.

De fyra bästa lagen i varje grupp går till slutspel.

Här är resten spelschemat (svensk tid):

Onsdag 28/7, 04.00: Sverige – Portugal

Fredag 30/7, 09.15: Sverige – Egypten

Söndag 1/8, 14.30: Danmark – Sverige

Samtliga matcher spelas i Yoyogihallen.

Sport

Innebandystjärna döms för tre brott

Sport
Sport

En innebandyspelare med landslagsmeriter har dömts för narkotikabrott, ringa narkotikabrott och rattfylleri. Påföljden blir villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst, skriver lokala medier.

– Jag har hittills bara fått tillgång till den del av domen där det bara står vad han döms till och inte resonemanget bakom så jag kan inte säga så mycket. NN är väldigt besviken och vidhåller det han har sagt hela tiden, att han är oskyldig. Innan vi tar ställning till om vi ska överklaga vill vi gå igenom den kompletta domen, säger spelarens advokat till lokala medier.

Innebandyspelaren åtalades i början av mars som en del av en stor härva.

Tidigare i höstas blev spelaren avstängd av sin klubb efter att ha varit misstänkt för drograttfylleri. Något han senare friades för.

Spelaren har kontrakt med sin klubb över nästa säsong.

Anton Johansson/TT

Sport

Kolgjini: ”Jag tror att jag kan vinna”

Calle Crown återvänder ”hem” från Frankrike för att prova lyckan i Åbergs.
Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Sport
trav En har aldrig varit med i Åbergs, den andre har varit med men aldrig vunnit medan den tredje har vunnit – men han räknar det inte som en seger. Tre tränare från ”Himmalaget” har hästar med bakom startbilen i Hugo Åbergs Memorial.

Tre tränare med helt olika erfarenhet av det magiska storloppet.

– För mig handlar inte Åbergs om pengar eller om att hamna i historieböckerna. Jag vill njuta av stunden, kunna ta emot hyllningarna och ha familjen på plats om jag någon gång vinner, säger Adrian Kolgjini.

Pappa Lutfi uttryckte precis samma sak när Revenue vann 2003, då mamma Hanna och pappa Shefit var på plats på Jägersro för första gången på tio år och fanns med för att dela glädjen.

– Jag vet att pappa håller den segern mycket högt, kanske den han värdesätter högst.

I historieböckerna står Adrian som vinnare av Åbergs tillsammans med Mosaique Face 2016 sedan Propulsion diskats i efterhand, men det vill inte Adrian höra talas om.

– Den räknar jag inte, säger Adrian. Jag ska vara först i mål och känna den spontana glädjen.

Adrian kommer till Åbergs med Upstate Face som gör debut mot de allra bästa efter en sensationell utveckling de senaste månaderna.

Får vi be om en förklaring?

– Det är en häst vi alltid hållit högt, men han har varit lite stökig. I början av karriären ville han bara springa hem, han var drumlig och stor och har vuxit – men vi har känt att den dag polletten trillar ner så blir han bra. Men att polletten skulle vara så stor kunde vi inte tro.

Tankarna?

– Det finns realister och optimister. När jag kör ett stort lopp med en bra häst är jag optimist, så jag tror att jag kan vinna.

För Tomas Malmqvist är det faktiskt debut i Åbergs. Och han kommer med Calle Crown som vi inte sett i Sverige på snart tre år.

– Först och främst är det jätteroligt att få vara med i Åbergs. Sen kommer jag med en häst som är mycket bättre nu än när han lämnade Sverige.

Calle Crown har de senaste åren mött den franska eliten, tränats på Malmqvists franska filial – och har vunnit storlopp på distanser från 1609 meter upp till 2875 meter.

– Han är en komplett häst som klarar allt. När han vann ett försök till Sprintermästaren öppnade han riktigt vasst och besegrade Perfect Spirit som vunnit Hambletonian året innan.

Nu handlar det om den äldre eliten och mot de här hästarna och med de här förutsättningarna är Calle osynad.

– Han är i form och kommer att göra ett bra lopp. Kanske kan han vara trea–fyra, säger Tomas Malmqvist.

Conrad Lugauer har varit med i Åbergs, men aldrig vunnit. Bagley (trea) och Copper Beech (fyra) är hans främsta placeringar. Nu kommer han med blixtsnabba Night Brodde.

– Jag hade ju helst haft spår ett, men tre är också bra. Jag har en supersprinter så det ska bli riktigt intressant.

Taktiken är given. Conrad kommer att braka på från start och når han ledningen är han inte främmande för att köra där.

– Night Brodde vann på 09,5 på Solvalla och kan säkert springa lite fortare. Han kändes fantastiskt fin i sista jobbet.

Tre hemmatränare som alla drömmer om något magiskt strax efter klockan 21 på tisdagskvällen.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Casinobonusar

Så påverkar den svenska spellagen spelindustrins framtid

Casinobonusar I mer än 20 år har Sveriges regering vägrat släppa på det statliga spelmonopolet, och släppa in spelbolag på den svenska spelmarknaden.

Svenska spelbolag etablerade därför sina huvudkontor i europeiska speljurisdiktioner som Malta, och under de senaste 15 åren har online-spel blivit en socialt accepterad underhållningsform som omsätter miljardbelopp varje år.

Flera av de bolag som startade för tio till femton år sedan är idag väletablerade spelkoncerner, som årligen uppvisar lysande resultat på Stockholmsbörsen. Samtidigt verkar efterfrågan på online-spel bara växa. Det går inte längre att blunda för spelbolagens framfart och den svenska staten kan inte längre konkurrera med spelsajterna.

Sommaren 2018 tog Sveriges regering därför beslutet att börja licensiera online-spel från och med den första januari 2019. Och det beslutet ledde givetvis till en del lokala nyheter och åsikter. Men vad betyder den nya spellagen egentligen för spelbolagen, och för Sverige?

Därför licensierar Sverige online-spel

Nästan varje månad kommer det nya svenska casinon. Casinobranschen har blivit otroligt stor i Sverige, och färska undersökningar visar att var tredje svensk numera spelar casino på nätet.

Sverige har därför börjat licensiera online-spel, så att statskassan inte går miste om de intäkter som den svenska spelmarknaden genererar varje år. Den svenska statens spelsidor och spelbutiker kan inte längre konkurrera med casinosajter som släpper nya spel varje månad, och bettingsajter som erbjuder odds på matcher från världens alla håll och kanter.

Dödsstöten har onekligen varit mobiloptimeringen, som gjort nätcasinospel och online-betting otroligt tillgängligt. Varför skulle någon vilja springa ner till hörnbutiken för att lägga ett spel, när du kan oddsa medan matchen pågår från ditt vardagsrum och ta ut dina vinster på under fem minuter?

Det enda sättet den svenska staten kan tjäna en hacka på pengarna som det svenska folket omsätter i online-spel är att börja licensiera spelsajter. Det är precis vad den svenska regeringen gjort, och därför måste numera alla spelbolag som verkar på den svenska spelmarknaden ha en svensk spellicens.

Utgångspriset för en svensk spellicens ligger på 400 000 kronor, och sedan förhåller sig priset till vad för slags tjänster en speloperatör vill erbjuda. Spelbolagen måste även rätta sig efter en del nya riktlinjer som de inte stött på tidigare. Den svenska spellicensen ställer nämligen väldigt strikta krav på bonuserbjudanden, marknadsföring och ansvarsfullt spelande. Och följer spelbolagen inte de här reglerna riskerar de att förlora sin licens. Mer om svenska bonusregler kan du läsa om på spelinspektionens hemsida.

Bara en enda bonus

Den mest påtagliga förändringen som den svenska spellagen medfört är restriktionerna på bonuserbjudanden. Sedan den första januari 2019 får spelsajter på den svenska spelmarknaden bara erbjuda spelare en enda bonus. Den här bestämmelsen har skakat om spelindustrin i Sverige, eftersom återkommande kampanjerbjudanden, och så kallade återaktiverings-kampanjer, varit en central del av de svenska speloperatörernas affärsmodell.

Spel med BankID

När de inte längre kan locka spelare med attraktiva bonuserbjudanden har casinona fått tänka om. Och det har skapat nya branschtrender. Nu är det senaste skriket att låta spelare spela casino utan registrering med hjälp av BankID. Genom att legitimera sig med BankID slipper spelare genomgå en lång registreringsprocess, och dessutom kan de få sina uttag inom fem minuter. Istället för bonusar har det alltså börjat handla allt mer om smidiga användarfunktioner och tillgänglighet.

Mer gamification och nya spelfunktioner

När äventyrscasinona kom runt 2013 revolutionerade de på många sätt spelbranschen. Innovativa speloperatörer skapade roliga spelnarrativ som löpte parallellt med casinospelandet och gav spelare mer underhållning för pengarna de satte in. Pionjärer som Casino Heroes håller fanan högt än idag, och har expanderat sitt koncept till flera nya sajter, där de dessutom inkorporerat spel med BankID.

Samtidigt har nykomlingar som High Roller fortsatt fila på gamification-funktioner för att ge spelare en mer engagerande och personlig spel-och användarupplevelse. Hos flera casinon ser vi nu funktioner som låter spelare tävla direkt mot varandra, vilket naturligtvis ökar den sociala interaktionen och tillför en ny dimension till casinospel.

Sedan årsskiftet har vi fått se några nykomlingar på den svenska spelmarknaden som verkligen tagit ut svängarna. När du loggar in hos nätcasinot Duelz förstår du knappt att du hamnat på en casinosajt. Det här casinon har kombinerat casinospel med grafik och spelnarrativ som är lånade ut tvspels-världen, och dessutom optimerat spelupplevelsen för mobiltelefoner på ett fenomenalt sätt.

När bonusar blivit ett minne blott måste nätcasinona vara kreativa för att sticka ut. Casinospelare har onekligen några spännande år att se fram emot, och det ska bli intressant att se hur de svenska spelbolagen anpassar sig efter den nya spellagen.

OS i Tokyo 2021

Darj om kritiken: De får säga vad fan de vill

Max Darj. Arkivbild.
Foto: Pavel Golovkin/AP/TT
Sport
Sport Krampaktigt och bitvis dåligt, enligt experterna.
Max Darj var inne på det motsatta och hyllade Sveriges spel.
– Om folk tror att det är dåliga lag med i OS så har de fel, säger stjärnan efter 28–26 mot Japan.

Ledningen med tre mål utökades till som bäst sex under andra halvleken mot Japan.

Men hemmanationen kom tillbaka och var i slutet bara ett mål bakom Blågult.

Det var först när åttamålsskytten Hampus Wanne satte 28–26 som Sverige säkrade andra raka segern i OS-turneringen.

"En bra match"

– Jag tycker att vi genomför en bra match, säger Max Darj.

– Vi gör flera saker som är bra i den här matchen jämfört med den första; vi står kompaktare och får träff på det vi vill få träff på bakåt. Anfallsmässigt är det bra, men vi ska bara göra mål. Vi är för heta. Vi får bra lägen men drar i väg den för snabbt.

– Det var synd att vi missade annars hade vi vunnit med mer än två mål.

Spelet kritiserades

Discoverys experter, Ljubomir Vranjes och Per Johansson, var kritiska till den svenska insatsen i Yoyogihallen.

Johansson kallade Sveriges spel för ”ängsligt och reaktivt” och Vranjes tyckte det var "krampaktigt" och för mycket av en "berg- och dalbana".

Darj:

– Det är vi på planen som ska göra det och jag tycker vi gjorde det väldigt bra i stora delar. Sedan får de säga vad fan de vill, säger han.

– Jag tänker inte stå här och säga att de inte får tycka vad de vill. Jag vet hur vi vill spela handboll, jag vet vad bra och dålig handboll är. Jag tycker att vi spelade bra i dag och jag är nöjd med vinsten.

Niklas Svahn/TT

OS i Tokyo 2021

Filippinerna tog sitt första OS-guld någonsin

Hidilyn Diaz slog både OS-rekord och vann Filippinernas första OS-guld någonsin.
Foto: Luca Bruno/AP/TT
Sport
Sport

Filippinernas Hidilyn Diaz, 30, vann landets första OS-guld någonsin. Under måndagen vann tyngdlyftaren 55-kilosklassen när hon satte ett nytt olympiskt rekord genom att lyfta 224 kilo.

Efter att ha fullbordat sitt sista lyft i finalen brast hon ut i tårar av lycka.

– Det är otroligt, det är en dröm som blir sann, säger hon till AFP direkt efter OS-guldet.

OS i Tokyo är 30-åringens fjärde och, förmodligen, sista olympiska spel.

– Jag ser fram emot att komma hem till Filippinerna och vara med min familj, för jag saknar dem verkligen. Jag ser fram emot att njuta av mitt liv efter att ha offrat så mycket, säger hon.

Medaljen är Filippinernas blott elfte sedan intåget i OS 1924.

Ekonomi

Tesla väntas nå försäljningsrekord

'Vi ser den starkaste efterfrågan någonsin', sade Teslagrundaren Elon Musk i april. Analytiker tror på intäkter på 11,4 miljarder dollar för andra kvartalet. Arkivbild.
Foto: Ng Han Guan
Ekonomi
Ekonomi Förväntningarna är höga på Tesla inför kvartalsrapporten. Försäljningen har nått rekordnivåer med över 200 000 sålda bilar andra kvartalet, enligt bolaget.
Hård konkurrens och dyra råvarupriser är utmaningar framåt.

Elbilstillverkaren Tesla väntas göra ett bra kvartal och ett starkt halvår. Förra kvartalet ökade intäkterna till 10,4 miljarder dollar, något över analytikernas förväntan.

För andra kvartalet förväntas intäkterna landa på 11,4 miljarder dollar, skriver The Wall Street Journal. Vid samma period förra året, april–juni 2020, landade intäkterna på 6 miljarder dollar.

Hög produktion trots brist

Trots de höga förväntningarna på försäljning och intäkter har många investerare sett aktien som övervärderad. Sedan årsskiftet är kursen ned runt 10 procent.

Men efterfrågan var "den starkaste vi har sett", sade Teslagrundaren Elon Musk i april efter förra kvartalsrapporten. Halvledarbrist och höjda råvarupriser påverkar produktionen men tillverkningen väntas fortsätta öka andra kvartalet och fortsätta även in i tredje kvartalet, med en global produktion på 231 000 bilar perioden juli–september i år.

Även om försäljningen ser ut att bli rekordhög har Tesla stött på några vägbulor. På den kinesiska marknaden upptäcktes ett mjukvarufel på 285 000 bilar. På den amerikanska marknaden fick 8 000 bilar återkallas efter ett bilbältesfel. Det har även förekommit ett par uppmärksammade olyckor med de självkörande bilarna.

Rivalerna

Tesla har också fått allt hårdare konkurrens. Flera stora biltillverkare satsar stort på elbilsmarknaden med modeller som konkurrerar på både kapacitet och pris.

På den svenska marknaden gick kinesiska elbilstillverkaren MG motors om Tesla som det mest populära märket i juni månad.

Dessutom har Tesla tjänat mångmiljonbelopp varje kvartal på att sälja utsläppsrätter, något de inte ser ut att bli ensamma om framöver. Utsläppsrätterna har varit en viktig faktor i för att få företaget att gå runt. Förra kvartalet tjänade Tesla 518 miljoner dollar på försäljning av utsläppsrätter, medan den totala vinsten för kvartalet landade på 438 miljoner dollar.

Elbilstillverkaren investerade också 1,5 miljarder dollar i kryptovalutan bitcoin i början av året. Eftersom bitcoin steg kraftigt under förra kvartalet för att sedan sjunka under andra kvartalet lär det ge utslag den kommande rapporten.

I förra kvartalsrapporten står det att "vi har generellt för avsikt att behålla bitcoin på lång sikt".

Tea Oscarsson/TT

FAKTA

Fakta: Teslas förra kvartal (Q1)

Under första kvartalet 2021 sålde Tesla 184 000 bilar världen över. Intäkterna hade ökat till 10,4 miljarder dollar, motsvarande 87 miljarder kronor.

Förra kvartalet syntes en stark efterfrågan på den kinesiska marknaden.

Vinsten steg också mer än förutsett under första kvartalet i år jämfört med motsvarande period i fjol. Från 16 till 438 miljoner dollar.

Tesla förväntar sig att årets volymtillväxt kommer att överstiga 50 procent.

Källa: Teslas kvartalsrapport

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL