Sport

”Kalle” Ringhov blir P19-tränare

Kalle Ringhov blir kvar i Torns IF men kommer i fortsättningen att arbeta med klubbens ungdomsverksamhet.
Foto: Lola Nilsson
Sport
fotboll Richard ”Kalle” Ringhov stannar kvar i Torns IF, men byter rollen som A-tränare mot att ingå i tränarstaben för P19-truppen.

Nyligen blev det klart att Richard Ringhov slutar som tränare för A-laget efter en elva år lång succésaga i Torns IF. Men Ringhov blir alltså kvar i föreningen, nu i P19-verksamheten som utvecklats starkt. Flera spelare från P19 har rotationstränat med A-laget och ett par har lyfts upp permanent.

– Torns IF har ju de senaste åren fått ordentlig fart på ungdomslagen och det visar man genom fortsatt satsning att man tänker förbättra ytterligare. Ser väldigt mycket fram emot detta uppdrag, säger Kalle Ringhov till Torns hemsida.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Lind: "Är en brist på idrottsanläggningar"

Idrottsminister Amanda Lind (MP). Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Sport
Sport

Det finns inte tillräckligt många idrottsanläggningar i Sverige, konstaterar regeringen. Därför ger man Centrum för idrottsforskning (Cif) i uppdrag att se över behovet, säger idrottsminister Amanda Lind (MP) till Dagens Nyheter.

– Det är en brist på idrottsanläggningar och det innebär hinder för barns och vuxnas idrottande. Idrottsklubbar kanske inte kan ta emot alla barn som vill idrotta, säger Lind till DN.

Kommuner liksom privata aktörer har i dag ansvaret för landets idrottsanläggningar. I uppdraget ingår därför att se över hur statens roll skulle kunna fördjupas.

– Kommunerna har efterfrågat att staten tar ett större engagemang. Nu ska vi se vad vi kan göra, vilka verktyg vi har för att ge kommunerna det stöd som behövs, säger Amanda Lind.

Cif får också uppdraget att analysera coronapandemins påverkan på idrotten, säger idrottsministern.

Sport

Bachs OS-uppmaning: "Ha tålamod"

Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach. Arkivbild.
Foto: Behrouz Mehri/AP/TT
Sport
Sport

Byte av värdstad är inte aktuellt. Inte heller att ställa in sommarspelen i Tokyo.

Det säger Internationella olympiska kommitténs (IOK:s) ordförande Thomas Bach under en digital presskonferens.

Samtidigt uppmanar han till tålamod.

– Vi måste be om tålamod och förståelse, det är vårt huvudbudskap, säger han.

– Jag tycker att det är för tidigt att besluta om något annat.

Tokyo-OS skulle ha arrangerats i fjol men den 24 mars meddelande premiärminister Shinzo Abe att Japan och IOK var överens om att flytta fram OS ett år, på grund av coronapandemin. Två månader senare sade Bach att om inte spelen kan genomföras 2021 ska spelen ställas in helt.

På sistone har det spekulerats kring ämnet, att OS inte kan genomföras på grund av pandemin, men nu slår Bach fast att det inte är någon fråga som IOK funderar över.

– Vi slösar varken tid eller energi på spekulationer huruvida spelen ska äga rum. Vi arbetar med hur spelen ska kunna genomföras, säger han.

Sport

Kritik och önskemål i öppet brev från Skåneboll

Dags att öppna upp för fotboll fullt ut i Skåne?
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
FOTBOLL I ett öppet brev riktar nu Skånes Fotbollsförbund kritik gällande de olika förutsättningar att bedriva fotbollsträning utifrån vilken kommun föreningen finns i. Brevet är skickat till samtliga kommuner i Skåne och Region Skåne.

I coronapandemins spår har regeringens och myndigheternas restriktioner, rekommendationer och råd ändrats och förändrats i takt med utvecklingen av covid-19-smittan.

Senast i raden av besked kom i förra veckan, då regeringen åter öppnade upp, både inom- och utomhus i kommunalt ägda anläggningar, för träningar för ungdomar födda 2005 eller senare. Men alla kommuner i Skåne har inte tolkat råden på ett och samma sätt och det är bland annat av denna anledning som Skåneboll nu sammanställt ett öppet brev.

”Vår önskan är att alla kommuner i Skåne snarast öppnar upp sina kommunala anläggningar för fotbollsträning utomhus”, skriver Skåneboll genom ordförande Claes Ohlsson och vd Peter Ekvall.

De fortsätter: ”När nu myndigheter öppnar upp för träning under kontrollerade former så är det viktigt att alla våra fotbollsföreningar i Skåne får samma förutsättningar för att kunna träna”.

Skånes Fotbollförbund skriver vidare ”att de ser en stor risk i att unga vuxna slutar med idrott och fotboll ifall de inte får komma igång med träningar och på kort sikt även spela enstaka matcher”.

De konstaterar också ”att under hösten 2020 genomfördes det seriespel i Skånes Fotbollförbunds distriktsserier utan någon ökad smittspridning. Vi är därmed helt övertygade om att det nu ska gå att genomföra träning för seniorer utan någon ökning av smittspridningen”.

FAKTA

Öppet brev från Skåneboll

Här följer i sin helhet det öppna brev/skrivelse som Skåneboll skickat till samtliga kommuner i Skåne och till Region Skåne:

Fotboll är viktigt för individ och samhälle

Sedan måndagen den 25 januari är det åter igen möjligt att träna fotboll för såväl ungdomar som seniorer. Flera riktlinjer och restriktioner gäller dock fortfarande, såsom exempelvis max åtta i en träningsgrupp och att träningen genomförs utomhus. Även tidigare beslutade riktlinjerna kring hygien, resor med mera gäller tills vidare.

Det är oerhört viktigt att vi alla hjälps åt att hålla tillbaka smittspridningen i regionen och det är naturligtvis av högsta prioritet. Men när nu myndigheter öppnar upp för träning under kontrollerade former så är det viktigt att alla våra fotbollsföreningar i Skåne får samma förutsättningar för att kunna träna.Skånes Fotbollförbund ser en stor risk i att unga vuxna slutar med idrott och fotboll ifall de inte får komma igång med träningar och på kort sikt även spela enstaka matcher. Det är i gruppen 16-24 år som de flesta seniorspelare finns. Vi konstaterar att under hösten 2020 genomfördes det seriespel i Skånes Fotbollförbunds distriktsserier utan någon ökad smittspridning. Vi är därmed helt övertygade om att det nu ska gå att genomföra träning för seniorer utan någon ökning av smittspridningen.

Det är därför med stor oro vi fått ta del av att några kommuner i Skåne valt att inte följa myndigheternas råd att öppna upp sina kommunala utomhusanläggningar för fotbollsträning. Då det innebär att det blir orättvist och ojämlikt inom distriktsfotbollen i Skåne. De föreningar som själva äger sina idrottsplatser tränar medan andra föreningar som tränar på kommunala anläggningar stängs ute. Det kan som exempel kan nämnas att ett damlag i division 3 tränar för fullt, vilket de gör helt rätt i, medan övriga damlag som senare i vår spelar i samma serie, men som använder kommunal anläggning, inte har denna möjlighet. En del föreningar hyr dessutom planer utanför sin egen kommun. Detta är inte bra, inte minst i ett smittskyddsperspektiv, då man reser till andra kommuner för att utöva sin träning. Vi får även signaler på att herrfotboll får företräde gentemot damfotboll när det är begränsat med ytor att träna på.

Vår önskan är att alla kommuner i Skåne snarast öppnar upp sina kommunala anläggningar för fotbollsträning utomhus. Folkhälsan är viktig, och vi får inte glömma bort de unga vuxna som är i minst lika stort behov av att träna och röra på sig som barn födda 2005 och senare.Att träna utomhus har under hela pandemin inte ansetts utgöra någon särskild risk för smittspridning. För att bibehålla verksamheten intakt, och hålla utövarnas motivation att träna uppe, är det viktigt att alla barn, ungdomar och vuxna kan återgå till utomhusträning och att det inom kort blir tillåtet med matcher utomhus. Det finns all anledning att bibehålla restriktioner avseende hygien, ombyte, mm. men det finns också anledning att se över beslutet att begränsa träningsgrupper utomhus till åtta personer. Begränsningen hämmar verksamheten och utifrån tidigare erfarenhet känns det svårt att motivera, när det gäller fotboll utomhus.

Skånes Fotbollförbund

Claes Ohlsson, ordförande

Peter Ekvall, vd

Sport

EBK värvar från Torn

20-årige Alper Nuraldin ansluter till Eslövs BK från Torns IF.
Foto: EBK
Sport
FOTBOLL Eslövs BK har gjort klart 20-årige Alper Nuraldin från Torns IF.

På sin hemsida beskriver EBK sitt purfärska nyförvärv så här: ”En kraftfull och stark spelare som kan användas på flera positioner, vilket kan vara en fördel. Målsättningen för Alper är att fortsätta att utvecklas och bidra med sina egenskaper både på och utanför planen. Under våra duktiga seniortränare Peter och Amir, så är vi övertygande att Alper kommer att utvecklas och ta stora steg framåt”.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Djurgårdstränaren kritisk mot sågning

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson är kritisk mot sportchefen Joakim Eriksson. Arkivbild.
Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT
Sport
Sport Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson sågade sitt lag efter gårdagens förlust mot HV71.
Nu tar tränaren Robert Ohlsson sin chef i örat:
– Jag tycker vi ska hålla kritik internt, säger han till Expressen.
PREMIUM

Djurgården förlorade sin femte raka hemmamatch i SHL mot HV71 i går kväll, 4–5.

Efter matchen deltog Joakim Eriksson i ett direktsänt eftersnack på klubbens hemsida och var inte nådig i sin kritik mot egna laget.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Skånska Dagbladet

Vad är native advertising?

Skånska Dagbladet Native marknadsföring har varit i ropet i flera år. Nu har intresset ökat även lokalt. Annonsörerna vittnar om flera fördelar med native. Vi berättar vad som gör native så intressant och delar med oss av våra bästa tips.

Vad är native?

- True native eller native advertising som det också kallas, är en artikel skriven på uppdrag av en annonsör. Artikeln är integrerad i det redaktionella flödet med tydlig annonsmärkning. Det ska framgå vem annonsören är. I övrigt fungerar en native som en vanlig artikel - publiceras i samma verktyg, går förbi ad-blockers, innehåller relevanta länkar och tillför läsvärde.

Varför ska man använda native?

- I en native kan annonsören berätta sådant som inte ryms inom ramen för en vanlig banner. Lästiden är lång och faktiskt längre än för redaktionellt material. Detta ger ovanligt låg tid med läsaren, i alla fall jämfört med traditionell digital annonsering. Native passar därför utmärkt för att stärka varumärket, bygga relation med läsaren och öka lojaliteten. Faktum är att native fungerar väldigt bra för den som vill få in intresseanmälningar, bokningar eller driva till försäljning.

Ska man använda native istället för bannerannonsering?

- De här två typerna av digital annonsering kompletterar snarare än ersätter varandra. Bannerannonsering är överlägsen på att bygga räckvidd och utmärkt för enklare och kortare budskap. Allting fungerar helt enkelt inte i native-format.

Native fungerar både varumärkesbyggande och driver till försäljning.

Det är intressant att native har så pass lång lästid. Vad beror det på?

- Den långa lästiden är först och främst ett kvitto på bra och läsvärt innehåll. Vi ställer höga krav på kvalitet och försöker alltid hitta en vinkel som är relevant och intressant för just våra läsare. Sedan tror jag att den långa lästiden hänger ihop med att läsaren är kvar på vår sida, en miljö som känns bekant, trygg och brusfri.

Vad tycker de lokala annonsörerna som har testat native?

- Vi har kunder från flera olika branscher som har haft native på Skånskan.se under det senaste året. Artiklarna har handlat om allt från sängar, däckbyte och hustillverkning till gymnasieutbildning, försäkringar och energilösningar. Kunderna är generellt väldigt nöjda med utfallet. Man ser konkreta resultat i form av ökat intresse från målgruppen och faktisk försäljning. Vi som jobbar med native har lärt oss mycket om vad som fungerar och hur vi ska skruva till rubriken för att behålla intresset. Det är roligt att jobba med den här produkten!

Tre tips för lyckad native marknadsföring

1. Anpassa texten efter syftet. Vad är målet med texten? Är syftet är att bygga varumärke eller vill du få så många så möjligt att anmäla intresse? Utgå från målgruppen och hitta en intressant vinkel, gärna med lokal anknytning om det är möjligt. Vad hade fått dig att läsa hela texten?

2. Intressanta rubriker. En text kan vara hur relevant och välskriven som helst, men gör ingen nytta om rubriken inte lockar till klick och läsning. En bra rubrik är skyltfönstret till ditt innehåll. Rubriken "Fördel för Skåne" fungerar inte särskilt bra. Skriver vi däremot "Många skåningar får svårt att bo kvar" får vi ett helt annat genomslag. Därför är det viktigt att ha flera bra rubriker i beredskap. Optimering handlar mycket att testa och se vad som fungerar.

3. Rätt länkar på rätt ställe. Oavsett om syftet med din native är att stärka varumärket eller samla emailadresser, är länkar på rätt ställe och call-to-action viktiga. Bra länkning är dessutom en tjänst till läsaren. Handlar texten om vad man bör tänka på vid köp av vinterdäck, är det utmärkt med en länk till online-bokning. Många scrollar inte hela vägen ner och därför är det viktigt att få in länkningen tidigt i texten.

Är du intresserad av att testa native?

Kontakta oss eller hör av dig direkt till vår digitala produktspecialist Andrée Friemer. Ring 0704-14 26 82 eller maila till andree.friemer@skd.se.

Sport

Beslut om ishockey-VM nästa vecka

Finland firar guld i senaste VM-turneringen 2019. Nu är Bratislava en av kandidaterna till att ta över årets VM. Arkivbild.
Foto: Petr David Josek/AP/TT
Sport
Sport Beslutet om var ishockey-VM ska spelas dröjer ytterligare en vecka. I en intervju med ryska nyhetsbyrån Tass säger Internationella ishockeyförbundets (IIHF:s) ordförande René Fasel att det kan bli en spelort för VM.
PREMIUM

– På grund av situationen med coronaviruset är det förmodligen bättre för oss att ha ett värdland, inte två. Vi kommer att fatta ett beslut i nästa vecka, säger han.

Efter att IIHF fråntog Belarus och Minsk värdskapet hade ett beslut väntats denna vecka.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Fotbollshöjdare: Större förluster än befarat

Intäktsbortfallet för fotbollen på grund av coronakrisen – och spel inför tommar läktare – kommer att bli större än befarat, varnar Juventus ordförande Andrea Agnelli.
Foto: Martin Meissner/AP/TT
Sport
Sport Intäktsbortfallet för Europas fotbollsklubbar kommer att bli mycket större än befarat.
Den varningen skickar Andrea Agnelli, ordförande för de europeiska klubbarnas sammanslutning.
I bästa fall handlar det om ett tapp på 65-85 miljarder kronor.
PREMIUM

I går publicerade revisionsfirman Deloitte en rapport om att Europas 20 största klubbar tappar intäkter i miljardklassen på grund av covid-19-krisen.

I deras uträkning skulle intäktsbortfallet ligga på 2 miljarder euro, motsvarande cirka 20 miljarder kronor, för den här säsongen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Zlatan förnekar rasism: "Vi är alla lika"

Milans Zlatan Ibrahimovic och Inters Romelu Lukaku i en het ordväxling i cupkvartsfinalen.
Foto: Antonio Calanni/AP/TT
Sport
Sport Zlatan Ibrahimovic svarar nu på kritiken efter utvisningen i cupkvartsfinalen mot Inter.
I den heta ordväxlingen med Romelu Lukaku ska han ha sagt "gör din voodoo-grej", som kan tolkas rasistiskt.
PREMIUM

"I ZLATANS värld finns det inte plats för RASISM. Vi är alla samma ras – vi är alla lika!! Vi är alla SPELARE, några bättre än andra", skriver Ibrahimovic i sociala medier.

Ibrahimovic och Lukaku varnades för händelsen i cupmatchen mellan Milanolagen då de ilskna stod panna mot panna. Enligt Sky Sport Italia, skriver Football-italia.net, ska svensken ha sagt "gör din voodoo-grej".

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL