Sport

Premiärseger för Fair Plays herrar

Holger Rune elitseriedebuterade med att vinna sin singel.
Foto: Senad Honic
Sport
TENNIS Fair Play TK var starkast i herrtennisens elitseriepremiär och besegrade KLTK med 5-1.

– Väldigt skönt att vi är igång. Tuffa matcher idag, men killarna fajtades bra och stod för en stabil premiär, säger Fair Play-coachen David Ekerot efter segern på Fair Play Stadion.

Ett taggat hemmalag gick fram till 2-0 efter dubblarna. Filip Bergevi/Christian Sigsgaard besegrade Timothy Carlsson Seger/William Alsterback med 6-3, 6-2 på andradubbeln. Holger Rune/Marius Ruzgas stod för en stabil insats på förstadubbeln.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Sverige sexa i stafetten – norsk uppvisning

Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Det blev ingen svensk stafettmedalj på herrsidan.
Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson hade inte mycket att sätta emot i sprintstafettfinalen och blev sexa.
Norge vann efter en fantastisk sista sträcka av Johannes Høsflot Klæbo.

Sverige hamnade tidigt i en dålig position och var sist efter två av sex sträckor. Men Karl-Johan Westberg stod för en bra nästkommande sträcka och flyttade Sverige upp i fältet.

Men när Aleksandr Bolsjunov i täten valde att lägga i minst en växel hade Westberg svårt att hänga med och växlade till Oskar Svensson 5,6 sekunder bakom det ledande ryska laget.

Inför det sista varvet hade Bolsjunov svarat för ännu en vass sträcka och Norges Johannes Høsflot Klæbo hade en tuff motstånd framför sig. Men norrmannen visade upp sitt fulla register, tog sig upp i ledning och åkte enkelt i mål som etta före Finland som tvåa och det ryska laget som trea.

Sverige blev sexa.

Anton Johansson/TT

Sport

Nytt svenskt VM-guld – vann sprintstafetten

Maja Dahlqvist kramar om Jonna Sundling efter målgången.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Sverige är världsmästare – igen.
Maja Dahlqvist och Jonna Sundling vann VM-finalen i sprintstafetten efter ett dramatiskt slut.
– Vi fick kämpa för det men det var kul att vi lyckades, säger Jonna Sundling i SVT.

Regerande världsmästaren Sverige var favoriter till sprintstaffetguldet i skid-vm i tyska Oberstdorf. Och tidigt visade Maja Dahlqvist och Jonna Sundling att man såg ut att kunna hålla för trycket.

Dahlqvist, som var med i det vinnande laget 2019, gjorde precis som hon gjorde i semifinalen och växlade över till Sundling som etta. Sundling såg i sin tur till att ge Dahlqvist samma utgångsläge.

På det fjärde av sex varv gjorde Sundling ett ryck och gav Dahlqvist ett försprång på 1,6 sekunder.

Men det skulle bli jämnt ända till slutet.

Schweiziskan Nadine Fähndrich gjorde sitt yttersta för att utmana men Jonna Sundling stod emot och kunde spurta hem guldet till Sverige.

– Jag tycker vi gjorde det bra. Vi hade en plan att vara offensiva och det höll hela vägen in i mål. Det var kul att lyckas med det sista varvet. Maja gjorde det bra och gav mig ett bra utgångsläge, säger Jonna Sundling i SVT.

– Vi körde på. Båda tyckte att det kändes bra, men det var ändå att man ville att de skulle släppa ännu mer så det var nervigt hela vägen in i mål, säger Dahlqvist.

Därmed kan Sundling runda av veckan med att återigen fira högst upp på pallen. Hon vann även den individuella sprinten i torsdags. Dahlqvist fick i sin tur revansch efter att ha åkt ut i semifinal i torsdags.

– Det är fantastiskt kul, säger Sundling i SVT.

Anton Johansson/TT

Lasse Mannheimer/TT

FAKTA

Fakta: Jonna Sundling

Född: 28 december 1994 i Umeå (26 år).

Klubb: Piteå Elit SK.

Främsta meriter: VM-guld i sprint 2021, VM-guld i sprintstafett 2021, tre individuella världscupsegrar och ytterligare åtta pallplatser i sprint, två pallplatser i sprintstafett och en i stafett.

FAKTA

Fakta: Maja Dahlqvist

Född: 15 april 1994 i Borlänge (26 år).

Klubb: Falun-Borlänge SK.

Främsta meriter: VM-guld i sprintstafett 2019, VM-guld i sprintstafett 2021, en individuell världscupseger i sprint, fem världscupsegrar i sprintstafett, ytterligare elva individuella pallplatser i sprint.

FAKTA

Fakta: Sverige i sprintstafett i VM

Sprintstafett kom in på VM-programmet 2005. Sedan dess har det på damsidan varit en av de riktigt starka svenska medaljgrenarna. Så här har det gått för Sverige i alla VM-sprintstafetter sedan disciplinen infördes.

Damer:

2021: Guld (Maja Dahlqvist/Jonna Sundling)

2019: Guld (Maja Dahlqvist/Stina Nilsson)

2017: 4:a (Ida Ingemarsdotter/Stina Nilsson)

2015: Silver (Ida Ingemarsdotter/Stina Nilsson)

2013: Silver (Charlotte Kalla/Ida Ingemarsdotter)

2011: Guld (Ida Ingemarsdotter/Charlotte Kalla)

2009: Silver (Anna Olsson/Lina Andersson)

2007: 4:a (Britta Norgren/Lina Andersson)

2005: 9:a (Emelie Öhrstig/Anna Dahlberg)

Sport

TT-FLASH: Svenskt guld i VM

Sport
Sport Maja Dahlqvist och Jonna Sundling tar guld i sprintstafetten i VM i Oberstdorf

Sport

Otäcka krascher i super G:n i Val di Fassa

Kajsa Vickhoff Lie råkade ut för en otäck krash i Super-G-loppet i världscupen.
Foto: Alessandro Trovati/AP/TT
Sport
Sport

Norskan Kajsa Vickhoff Lie hängde med bra i de första mellantiderna i världscupen i super-G i italienska Val di Fassa.

Men sedan tappade hon kontrollen och föll handlöst mot marken för att sedan rasa in i säkerhetsnätet med benen först.

På tv-bilderna kunde man höra Vickhoff Lie skrika ut sin smärta.

Tävlingen avbröts i nästan en halvtimme när 22-åringen behandlades av sjukvårdspersonalen i backen, och hon fördes sedan till sjukhus i helikopter.

Men det dröjde inte länge innan olyckan var framme igen.

Österrikiskan Rosina Schneeberger slog i en käpp tidigt i åket och hennes ben vred sig på ett obehagligt sätt innan även hon kraschade in i säkerhetsnätet. Behandlingen i backen pågår.

Italienskan Federica Brignone leder tävlingen.

Sport

Halfvarsson: "Jag kommer tillbaka starkare"

Calle Halfvarsson under skiathlonloppet i tyska Oberstdorf.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Calle Halfvarsson bröt skiathlonloppet i skid-VM och meddelade efter att han lämnar turneringen i tyska Oberstdorf.

"Jag vill hellre at mina lagkamrater ska få chansen", sade han i ett pressmeddelande.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Miljonlotteriet

Miljonlotteriet testar på en ny strategi för sin annonsering!

Miljonlotteriet Miljonlotteriet är ett av Sveriges största lotterier och har funnits med sedan 1964.

För dig som inte vet något om lotteriet sedan tidigare, så är Miljonlotteriet grundat av iogt.se som sedan start haft som mål att låna lotteriet finansiera deras arbete mot droger i samhället. I och med regleringen av spelmarknaden förra året så har också de svenska lotterierna och spelbolagen kunnat ändra sin marknadsföring och i samband med dessa ändringar så är det bestämt att Miljonlotteriet blir digitalt, för att dra in ännu mer pengar till välgörenhetsarbetet som IOGT fokuserar på. Om du är intresserad av att kika in Miljonlotteriet så kan du göra detta här eller läsa mer om dem i denna artikel om Miljonlotteriet.

Eftersom att den svenska spelmarknaden har blivit annorlunda, så är detta en stor fördel för det svenska Miljonlotteriet eftersom att de kan använda förändringarna till något positivt. Den nya strategin för lotteriet är helt enkelt att visa mer var pengarna från Miljonlotteriets överskott går, så att fler människor får vara delaktiga i välgörenhetsarbetet som IOGT arbetar med. Sedan starten har lotteriet bidragit med över 2 miljarder kronor totalt till välgörenhetsarbete och detta är något som lotteriets överskott ska fortsätta att gå till, precis som det gjort sedan start.

Miljonlotteriet blickar framåt!

Miljonlotteriet har bestämt sig för att satsa bredare på just den digitala annonseringen där lotteriet riktar in sig på ansvarsfullt spelande och behöver numera uppfylla de hårda kraven som ställs på svenska spelbolag. Eftersom att lotteriets grundidé är att minska missbruk i samhället, så är detta något som de också är väldigt noga att fortsätta med och det är också här som den största kraften kommer att läggas även framöver. Genom de digitala kanalerna så har Miljonlotteriet redan nu lyckas komma en bra bit på vägen och det är också på denna bana som vi kan se dem fortsätta på framöver.

Den digitaliserade annonseringen kommer med andra ord att hjälpa lotteriet att nå ut till svenska folket så att de får se med egna ögon vad överskotten från försäljningen av spel hos dem bidrar till. Några av de saker som lotteriet hjälper till med är bland annat att rikta in sig på att tillföra gemenskap för barn och ungdomar som växer upp i stökiga familjer som kantas av missbruk genom årliga läger och evenemang. Via deras lotteri så kan du som spelar vara med och tävla om fantastiska vinster men också samtidigt vara en del av det stora välgörenhetsarbete som överskottet bidrar till. Sedan start så har de hjälpt både hemlösa att få tak över huvudet samt bidragit till många behandlingshem runt om i landet.

Sport

AIK tog enkel cupseger mot AFC Eskilstuna

Sebastian Larsson visade vägen i AIK:s 4–0-seger mot AFC Eskilstuna.
Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT
Sport
Sport AIK visade fin form och avfärdade enkelt superettanlaget AFC Eskilstuna i Svenska cupen-gruppspelets andra omgång.
Slutresultatet skrevs till 4–0.
PREMIUM

AIK:s veteraner visade att gammal är äldst i en match där annars flera AIK-talanger fick chansen från start.

Landslagsmittfältaren Sebastian Larsson avslutade, Eskilstuna-målvakten Noel Törnqvist släppte retur, men försvaret misslyckades med att rensa bort bollen i en tilltrasslad situation.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

TFF värvar från Djurgården

Fotbollsspelare
Foto: Mikael Fritzon/TT
Sport
Fotboll Trelleborgs FF värvar den 27-årige anfallaren Dzenis Kozica från Djurgårdens IF. Han har spelat över 270 matcher i Allsvenskan och Superettan.

Förra säsongen gjorde han elva mål och åtta assist på 31 matcher för Jönköping Södra dit han var utlånad.

– Att vi kan presentera en anfallare från den högsta hyllan känns bra. Det är en spelare som både kan spela som spjutspets och som mer tillbakadragen anfallare, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF i ett pressutskick.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Allsvenska skyttedrottningens klubb upphör

Tabitha Chawingas kinesiska klubb Jiangsu FC lägger ner. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Den kinesiska mästarklubben i fotboll Jiangsu FC "upphör med verksamheten" med omedelbar verkan, det meddelar ägarna på klubbens hemsida.

Beskedet kommer efter att klubben länge dragits med ekonomiska bekymmer.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL