Lagfarter SkD

Hus i Löberöd har fått nya ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Daniel-Augustin Tuinea, 32, och Anamaria-Lucia Bud, 34, har tagit över fastigheten på adressen Karl Jöns Väg 1 i Löberöd från Agne Henry Leonard Jönsson. Ägarbytet blev klart i november 2020 och köpesumman blev 1 975 000 kronor. Det 124 kvadratmeter stora huset är byggt 1969.

Bara några hundra meter bort såldes nyligen ett annat hus, på Battavägen 2. Där landade priset på 1 950 000 kronor för det 154 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Usb-stickan med personuppgifter hittad

Usb-stickan med personuppgifter på 550 gode män och ställföreträdare ädär hittad igen. Den fanns hos PostNord efter att den trillat ur försändelsen mellan polisen och Eslövs kommun.
Foto: Christine Olsson/TT
Eslöv
ESLÖV Den försvunna usb-stickan, som innehöll personuppgifterna på 550 gode män och ställföreträdare i Eslövs kommun, är tillbaka igen.

– Usb-stickan hade ramlat ut ur det skadade kuvertet någonstans under tiden PostNord haft brevet. De hittade den i en av sina brevterminaler, berättar Patrik Linder, chef för Eslövs kommuns juridiska avdelning.

– Det känns väldigt bra att usb-stickan är tillbaka. Jag har haft många samtal senaste veckan kring detta, säger han.

Som Skånskan berättade för någon vecka sedan skickade Eslövs kommun väg den lilla usb-stickan, som är ett litet datorminne, med personuppgifterna till Rikspolisstyrelsen.

Det var namn, personnummer, adresser med mera på dessa gode män, som regelbundet kontrolleras mot polisens belastningsregister så att de är lämpliga att företräda andra.

Försändelsen skedde enligt polisens anvisningar med ett rekommenderat brev, men sedan schabblade någon på polisen på två sätt:

Dels raderades aldrig uppgifterna på stickan, dels skickades den inte i något rekommenderat brev utan med vanlig postgång i vilken den på något vis gick sönder.

Ekonomi

Detaljhandelslyft i eurozonen i oktober

Detaljhandeln i eurozonen fick ett lyft av ökad onlineförsäljning i oktober. Arkivbild.
Foto: Christophe Ena AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Detaljhandeln i eurozonen ökade 1,5 procent i oktober jämfört med månaden före. Lyftet var nästan dubbelt så stort som analytiker hade räknat med och kommer efter en nedgång på 1,7 procent i september, visar månadssiffror från statistikbyrån Eurostat.

Ett lyft för onlineförsäljningen i den andra vågen av coronasmitta bidrog till utvecklingen.

Enligt Eurostat ökade försäljningen via internet och mejl med 6,1 procent mot september och med 28,5 procent i årstakt.

Minskat resande gjorde att försäljningen av bensin föll 3,7 procent i oktober mot månaden före, vilket gav en nedgång på nästan 10 procent jämfört med oktober 2019.

Utrikes

Rohingyer: Tvingas till flykting-ö

Förtvivlade rohingyer i ett transitområde inför avresan till ön Bhashan Char.
Foto: Shafiqur Rahman/AP/TT
Utrikes
Utrikes Bangladesh har inlett förflyttningen av myanmariska rohingyer från eländiga flyktingläger. Men de nya anläggningar som byggts ligger på en översvämningshotad ö, och rohingyer vittnar för AFP om att de tvingas dit.

Flyktingarna kommer från grannlandet Myanmar, där de flydde från en mycket kontroversiell militäroffensiv 2017. Sedan dess har de bott i fattiga och svåröverskådliga läger som enligt Bangladeshs myndigheter präglas av narkotikagäng och extremister.

Utrikesminister A K Abdul Momen beskriver det som en klar förbättring för dem som får flytta till ön Bhashan Char, där bostäder för 100 000 personer förberetts.

– Det är väldigt trångt i de nuvarande lägren. De åker frivilligt, säger ministern enligt nyhetsbyrån AFP, och kallar uppgifter om motsatsen för "en jäkla lögn".

Rest sig ur havet

Enligt nyhetsbyråns poliskällor inleddes förflyttningen av de första familjerna, uppemot 1 000 personer, från Cox's Bazar-området till hamnstaden Chittagong på torsdagen. Därifrån ska de slussas ut till Bhashan Char, som ligger några kilometer väster om en större – tidigare befolkad – ö, och några landmil väster om Chittagong.

Bhashan Char är en mycket platt ö, en av flera som de senaste decennierna rest sig ur denna grunda innersta del av Bengaliska bukten. Och lokalbefolkningen vittnar om att den redan vid något tillfälle översvämmats.

Den bangladeshiska flottan invänder att tre meter höga fördämningar byggts runt flyktinganläggningarna.

Både Human Rights Watch och Amnesty International har larmat om att många är skeptiska till att flytta till ön, och att en del tvingas flytta. Den bilden bekräftas av vittnen AFP pratat med.

– De slog min son skoningslöst, och slog ut hans tänder, innan han gick med på att flytta till ön, säger 60-åriga Sufia Khatun.

FN vet för lite

Förbindelserna till Cox's Bazar, ett tiotal mil söderut, är dåliga, så hon räknar inte med att kunna träffa sin son.

17-årige Hafez Ahmed säger att hans bror försvann, och sedan dök upp i ett transitläger.

– Vi fick höra att han var här, och ska föras till ön. Han åker inte av egen vilja, säger Hafez Ahmed.

FN erkänner att världsorganisationen vet för lite om situationen. FN-personal har ännu inte fått möjlighet att bedöma "säkerheten och möjligheterna" till ett drägligt liv på ön, enligt en kommuniké på torsdagen.

Henrik Samuelsson/TT

Malmö

Tjuvar lade beslag på öllast

Malmö
Bunkeflo Tjuvar skar natten till onsdagen upp ett lastbilskapell och plockade åt sig ett större antal flak med öl av det danska märket Carlsberg.

Lastbilschauffören hade stannat för natten vid Skånegården i Bunkeflo. När han vaknade vid sextiden på onsdagsmorgonen upptäckte han att kapellet var uppskuret.

– Det har stulits ett större antal flak med Carlsberg, säger Nils Norling, talesperson för Malmöpolisen.

Hur många ölflak som stulits är ännu inte fastställt.

Skåne

Covid-vaccin ska bli gratis i Skåne

Foto: Sakchai Lalit
Skåne
Skåne Skåningarna ska inte behöva betala för att vaccinera sig för covid-19.
Det aviserar den ledande majoriteten i Region Skåne.

För närvarande pågår planeringen inför en skånsk massvaccination. Exakt när den kommer att starta är för närvarande oklart.

Gratis i Skåne

Nu meddelar de styrande partierna inom Allians för Skåne att ett covid 19-vaccin ska bli gratis för invånarna i länet.

– Det är av yttersta vikt att skåningarna inte behöver stå för någon kostnad när det gäller vaccinering för covid-19. Därför har vi idag tagit initiativ till att göra kommande vaccinering avgiftsfri. På så sätt kan alla skåningar, oavsett ekonomiska förutsättningar, bli vaccinerade, säger Gilbert Tribo (L), regionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande.

Beslutet om att att en vaccinering ska bli avgiftsfri fattade under torsdagen och väntas bli klubbat i regionfullmäktige i februari.

God beredskap

Inledningsvis kommer skåningar som är i en riskgrupp att prioriteras liksom nyckelpersonal som anställda inom sjukvården.

Anna Mannfalk (M) bedömer att beredskapen för den kommande vaccineringen är god, även om det handlar om ett långsiktigt arbete som kräver tålamod.

Även Kristdemokraterna och Centerpartiet står bakom beslutet om ett kostnadsfritt vaccin.

– Det är oerhört viktigt ur såväl ett jämlikhetsperspektiv som ett hälsoperspektiv, tillägger Birte Sandberg (C), regionråd och ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden

– Vaccinet är ju avgörande för att vi ska kunna få tillbaka ett mer normalt liv i familj, jobb och samhälle, avslutar Per Einarsson (KD), regionråd och ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

NannyPoppins

Fler tar hjälp av nanny - ökningen väntas fortsätta när RUT-avdraget tredubblas

NannyPoppins Det finns just nu ett stort intresse av att anlita en nanny. Barnvaktsföretaget NannyPoppins beskriver hur det finns ett stort intresse för att få hjälp med barnpassning och att det stora intresset förväntas växa när möjligheten att göra skatteavdrag för tjänsten utökas.

Det är en fantastisk förmån att vara förälder. Du får möjligheten att se ett barn växa upp och formas till en egen människa och utvecklas år för år. Men med det sagt så behöver föräldraskapet inte alltid vara enkelt - det är prövande att vara förälder. Du måste ha förmågan att prioritera mellan saker i livet, du aldrig hade velat prioritera mellan. Det gäller därför att göra de val och beslut som är bäst för familjen som helhet - även om det inte finns något facit över vad som är rätt beslut i alla situationer. Ett sätt att frigöra mer tid att göra de saker du vill och behöver göra som förälder är att ta in en nanny. En nanny som kan bidra till omsorgen av ditt barn och avlasta dig som förälder några timmar i veckan och på så sätt frigöra tid för att ni kan göra annat.

Nanny - möjliggör tid för karriär och socialt liv

Möjligheten att få hjälp av en nanny innebär att man skapar tid för annat som man tidigare inte haft tid att göra. Det kan handla om att arbeta de där extra timmarna på jobbet, kanske för att senare kunna göra anspråk på en chefstjänst eller annat roligt uppdrag man är intresserad av. Det kan också innebära att man får mer tid över till att träffa vänner, eller släkt.

Trygg barnvakt

En av NannyPoppins viktigaste fokusområden är trygghet. Det är viktigt att familjen känner sig trygg med att den barnflicka man anlitar är pålitlig och trygg i omsorgen av ens barn. Därför har NannyPoppins ett mycket seriöst rekryteringsförfarande där bara en ett fåtal av hundra sökanden får jobbet. Rekryteringsförfarandet innehåller flera olika djupintervjuer samt tester och ett krav är att personen innan den anställs som barnvakt, har erfarenhet av att passa barn. NannyPoppins kontrollerar även att personen inte förekommer i belastningsregistret, samt gör flertalet slagningar i offentliga register för att kontrollera att personen inte förekommer i övriga domstolstvister. Vill du läsa mer om NannyPoppins rekryteringsprocess av barnvakt.

Pedagogisk barnflicka

Det blir allt vanligare att föräldrar önskar en pedagogisk nanny. Det handlar givetvis inte om att mötet mellan barnvakt och barn ska bli en undervisningssituation, utan att de lekar och aktiviteter som nannyn gör med barnet har en pedagogisk baktanke i syfte att utveckla barnets förmåga att läsa, skriva, räkna och tala. Det går även att ägna en viss del av tiden med nanny till traditionell läxläsning, Skatteverket medger att 10 procent av barnpassningstillfället får ägnas åt detta givet att familjen i fråga vill ha fullt RUT-avdrag.

Handplockad nanny

NannyPoppins handplockar alltid en nanny till er familj. Det innebär att företaget lyssnar in era behov och förutsättningar och utifrån det sätter er i kontakt med en av bolagets nannys som stämmer in på era önskemål. Ni får träffa er nanny för ett första gratis möte och därefter ta ställning till om ni vill gå vidare. Det finns även andra aktörer som arbetar med barnpassning, en sådan är myNanny, läs mer om myNanny här och hitta en nanny.

Inrikes

Vädjan: Håll barnen hemma över julledigheten

Stockholm stads skolborgarråd Isabel Smedberg-Palmqvist (L) vädjar till föräldrar att barn som går i förskolan ska stanna hemma under jul- och nyårsledigheten. Arkivbild.
Foto: Hasse Holmberg/TT
Inrikes
Inrikes Trycket på förskolepersonalen har skenat i takt med ökad sjukfrånvaro under hösten, enligt Stockholm stad. Nu skickas en vädjan till föräldrar om att hålla barnen hemma under julledigheten.

Den eskalerade smittspridningen har fått sjukfrånvaron bland personalen på förskolorna i Stockholms stad att öka. Nu vädjar Stockholm stads skolborgarråd Isabel Smedberg-Palmqvist (L) om att föräldrar som har möjlighet ska låta sina barn stanna hemma under jul- och nyårsledigheten.

– Sjukfrånvaron har ökat bland våra medarbetare under pandemin och under hösten. Det gör att de medarbetare som är friska och kan jobba är väldigt hårt belastade, säger Isabel Smedberg-Palmqvist.

Alla föräldrar med förskolebarn i Stockholm stad kommer att få mejlet med vädjan, som Smedberg-Palmqvist kommenterar som ett “ovanligt grepp”.

"Till de som inte måste"

– Vi har inte några andra medel att ta till än en vädjan. I den här svåra tiden tror jag att vi måste våga ta ovanliga grepp, som det här, för att hantera situation, säger Smedberg-Palmqvist.

Hon fortsätter:

– Självklart ska de som jobbar i exempelvis mellandagarna kunna lämna sina barn på förskolan. Den här vädjan riktar sig till de som kan låta barnen vara hemma och inte måste lämna dem på förskolan.

Återhämtning

Skolborgarrådet understryker att förskolorna och fritidshem måste kunna fortsätta vara öppna framöver och för det behöver personalen få möjlighet till återhämtning — som har efterfrågats av många medarbetare under den senaste tiden.

– Det är verkligen min förhoppning att den här vädjan ska ge effekt och att föräldrar som kan ha barnen hemma under ledigheten, men som kanske tänkt låt de gå till förskolan ändå, ska tänka om, säger Isabel Smedberg-Palmqvist.

Stockholm stad är inte först ut med en sådan här vädjan. I Karlskrona vädjade kommunen i november om att hålla förskolebarn hemma under jul- och nyårsledigheten, enligt SVT.

Åsa Johansson/TT

Malmö

Maskerade män rånade par i bostaden

Malmö
Nydala Maskerade män trängde vid 13-tiden på onsdagen in i en lägenhet på Nydala och rånade paret som bor där.

Två maskerade och svartklädda män utförde rånet. Mannen och kvinnan som bor i lägenheten utsattes för hot och visst våld, men behövde inte uppsöka vård.

Rånarna kom över smycken. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Sport

Lagerbäck sparkas – Solbakken tar över Norge

Lars Lagerbäck ersätts av Ståle Solbakken. Arkivbild.
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT
Sport
Sport Lars Lagerbäck har gjort sitt som förbundskapten för det norska fotbollslandslaget. Svensken hade kontrakt över det kommande VM-kvalet och ett eventuellt slutspel 2022, men sparkas och ersätts av Ståle Solbakken.

"Där vi är nu, i övergången mellan två kval, önskar vi att ha ett perspektiv minst fyra år framåt, i första hand till och med EM 2024. I det perspektivet var det naturligt att inleda samtal med Ståle Solbakken", säger Terje Svendsen, ordförande i norska fotbollsförbundet (NFF), i ett pressmeddelande.

Lagerbäck, 72, tog över jobbet 2017 och vann 18 av sina 35 landskamper som förbundskapten, men lyckades inte föra Norge till nästa sommars EM-slutspel. I ett pressmeddelande säger svensken och assisterande förbundskapten Per Joar Hansen att de slutar efter önskemål från NFF, som utnyttjar en klausul i kontraktet för att avsluta samarbetet.

"Trist"

"Det är alltid trist att lämna ett lag som man har jobbat med i många år. Bland annat med tanke på vår stödapparat som har bidragit på ett väldigt bra sätt till våra prestationer, och visat stor lojalitet på och utanför planen. Vidare att spelargruppen med några få undantag på alla sätt har haft en professionell hållning och stått för väldigt goda arbetsinsatser", säger Lagerbäck enligt ett pressmeddelande.

NFF tackar samtidigt Lagerbäck för sin insats med landslaget.

"NFF vill tacka Lars för jobbet han har gjort med våra bästa spelare. Under hans tid har vi fått fram en helt ny generation landslagsspelare, som tillsammans med veteranerna gör att det bådar gott inför framtiden. Med Lars vid rodret har vi lyft oss 40 platser på Fifas världsrankning", säger Terje Svendsen.

"Stolt och hedrad"

Solbakken fick nyligen sparken från jobbet som tränare i FC Köpenhamn och återvänder nu till norsk fotboll efter många år utomlands.

"Jag är stolt och hedrad över att ha blivit erbjuden jobbet som ny landslagschef. För mig är det här en bra tidpunkt att ta över. Lars Lagerbäck och Per Joar Hansen har gjort ett solitt jobb och utvecklat en grund som det blir spännande att jobba vidare med", säger den 52-årige norrmannen.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL