Livefotboll Eslövs BK

Highlights från Eslövs BK - Ängelholms FF

Sport
Eslöv
Webb-TV Eslövs BK besegrade topplaget Ängelholms FF hemma på Ekevalla IP under söndagen och säkrade därmed sin plats i serien. Se matchens höjdpunkter igen i spelaren nedan.

Sport

Uppmaningen till OS-aktiva: Håll tyst

Människorättsorganisationer uppmanar OS-aktiva att hålla tyst i Peking.
Foto: David J. Phillip/AP/TT
Sport
Sport Människorättsorganisationer uppmanar nu OS-aktiva att undvika att kritisera Kina. Annars riskerar de att åtalas.
– Det finns inte mycket skydd i Kina, säger Rob Koehler, generaldirektör för Global Athlete-gruppen.

Internationella olympiska kommittén (IOK) har sagt att de aktiva kommer att ha rätt att uttrycka vad de vill under OS i Peking, i intervjuer med medier och i inlägg i sociala medier. Men enligt IOK:s regelverk är politiska protester förbjudna vid medaljceremonierna och även värdlandets allmänna lagar måste följas.

IOK har ännu inte berättat hur frispråkiga aktiva ska skyddas, säger människorättsorganisationer i en genomgång som Human Rights Watch bjudit in till.

– Tystnaden är oroande. Vi känner till Kinas meritlista när det gäller mänskliga rättigheter och rätten att uttrycka sig, så där finns inte mycket skydd, säger Koehler.

Vaga lagar

Organisationerna har bett IOK att klargöra hur kinesiska lagar kan komma att tillämpas under vinterspelen som startar den 4 februari, men har inte fått något svar.

– Kinas brottslagar, som de kan använda för att åtala frispråkiga människor, är väldigt vaga, säger Yaqiu Wang, utredare vid Human Rights Watch.

Förtrycket mot den muslimska folkgruppen uigurer och Kinas politik mot Tibet, Hongkong och Taiwan har granskats inför OS. Sedan finns händelserna kring tennisspelaren Peng Shuai som försvann efter att hon skrivit på sociala medier att hon utnyttjats sexuellt av en tidigare högt uppsatt medlem av kommunistpartiet.

Prata på hemmaplan

Flera europeiska länder, däribland Sverige, har uppmanat de aktiva att lämna mobiltelefoner och datorer hemma, av oro för dataintrång och spionage.

– Alla förnuftiga människor som hör om de här sakerna måste känna oro, säger Koehler.

Amerikanen och tvåfaldige OS-skidåkaren Noah Hoffman säger att USA skyddar sina aktiva från att svara på känsliga frågor om Kina.

– Det är skrämmande och jag är rädd för deras säkerhet i Kina. De får tala ut när de kommer hem, säger han.

Sport

Ytterligare två SHL-matcher blir framflyttade

Rögle har drabbats av coronafall i truppen. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport

Smittspridningen av covid-19 fortsätter att ställa till det inom SHL-hockeyn. Rögle får sin bortamatch mot torsdag Luleå framskjuten och det är den tredje matchen den här veckan som serieledaren i SHL tvingats skjuta upp på grund av coronafall i truppen.

Sedan tidigare har även hemmamatcherna mot Timrå, som skulle spelats på måndagen samt tisdagen, blivit framflyttade.

Även Örebro är fortsatt coronadrabbat och nu blir hemmamötet med Malmö på torsdag uppskjutet. Förra veckan fick Närkeklubben flytta på matcherna mot Frölunda (hemma) och Färjestad (borta).

Sport

Corona stoppar SHL-match strax före nedsläpp

Oskarshamn var redo för match i Karlstad, men Färjestad kunde inte spela på grund av ett coronautbrott.
Foto: Tommy Pedersen/TT
Sport
Sport

Det blir ingen SHL-match i Karlstad i kväll. Hemmalaget Färjestad har fått ett utbrott av coronaviruset i truppen och därför flyttas matchen mot Oskarshamn.

Oskarshamn fick beskedet under uppvärmningen, drygt 50 minuter före matchstart.

– Det är så in i helvete sent påkommet. Jag blir rent av förbannad, säger Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg till Aftonbladet om det sena beskedet.

– Besvikelsen är stor hos våra spelare. Det kunde ha skett mycket, mycket tidigare.

Ingela Ahlberg/TT

Sport

KRÖNIKA: Det var bara en tidsfråga

Det var bara en tidsfråga - Artur G Bliding trodde att Joakim Fagervall skulle få sparken redan i höstas.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Sport
krönika

Det kom inte som någon större överraskning att Malmö Redhawks styrelse till slut valde att sparka Joakim Fagervall. Det som möjligen kändes lite märkligt var tidpunkten.

Redan i höstas skrev jag att Redhawks sportsliga ledning var tvungen att agera, att man måste inse att klubben nått vägs ände med Fagervall efter en lång rad mediokra insatser. Coachningen var obefintlig, energinivån låg, spelidén lyste med sin frånvaro och det verkade inte som om någon - varken spelare eller coacher - trodde på det det höll på med.

Man hade värvat ihop ett riktigt ”dream team” med hemvändande stjärnspelare, men det blev bara pannkaka av alltihop och krisen kom allt närmare.

I det läget kändes det som om jag var ensam om att se det oundvikliga slutet. Redhawks förlängde i stället kontraktet med Fagervall, märkligt nog mitt i formsvackan, och en del kolleger pratade om vikten av långsiktighet - kanske extra mycket för att det nu handlade om en ovanligt sympatisk och helt okontroversiell tränarprofil.

För att lösa upp knutarna på isen tog vd Patrik Sylvegård, i stället för att agera kraftfullt och i enlighet med praxis, in en psykolog.

Det blev visserligen lite bättre ett tag. Rödhökarna vann några matcher och höjde framför allt svansföringen och poängskörden på hemmais. Men plumparna fortsatte komma, den allra värsta när man tappade en jätteledning till förlust borta mot bottenkonkurrenten Timrå.

Om Fagervall inte fick kicken efter det fiaskot så skulle han nog aldrig få det, tänkte jag där och då.

Nu vet vi att det var fel. Tålamodet tog slut efter ett långt uppehåll och en slumpmässig förlust borta mot Oskarshamn i återstarten av SHL-spelet.

Ett mycket konstigt valt läge på säsongen, som nog skvallrar om att det inte var den sportsliga ledningen som fattade beslutet utan styrelsen - efter starka påtryckningar från en eller flera personer med stort inflytande.

Hela den här historien har förstås skött ovanligt illa av klubben. Det är ingen katastrof att tvingas sparka en tränare, det händer i flera lag varje säsong och är mer regel än undantag i branschen. Men det är synnerligen klantigt, inte minst ur ett ekonomiskt perspektiv, att först förlänga tränarens kontrakt, trots att resultaten är dåliga eller i bästa fall diskutabla - för att sedan tvingas göra helt om bara ett par månader senare.

Jag tycker nog att Patrik Sylvegård bör rannsaka sig själv där.

Nu ska det bli intressant att se vart det här tar vägen. För lagets bedrövligt bleka resultat under säsongen kan förstås inte bara läggas Fagervall till last. Stjärnorna har inte varit i närheten av att leverera det som man rimligtvis kunnat förvänta sig. Gruppdynamiken och personkemin i truppen har uppenbarligen inte fungerat och sånt löser sig sällan över en natt.

Vill det sig riktigt illa är det inte bara rekryteringen av Joakim Fagervall som varit fel (det borde vi trots allt kunna se som ett faktum vid det här laget) , utan också besluten att plocka hem Carl Söderberg och Magnus Pääjärvi - spelare som kanske, att döma av det vi sett de senaste månaderna, har sin bästa tid bakom sig och inte är tillräckligt motiverade längre.

Det återstår förstås att se, liksom vem man lyckas hitta som efterträdare till Joakim Fagervall.

Klart är att det känns som att det måste finnas mycket mer att klämma ur den här truppen, det såg ju trots allt så lovande ut på försäsongen.

Så kanske kan det faktiskt vara så enkelt den här gången att det räcker att röra om i grytan rejält och skifta bland kostymerna i båset.

Sport

IFK Ystad värvar från Danmark

Danskarna Simon Ostersen (till vänster) och Mads Kalstrup spelar den kommande säsongen ligahandboll i Sverige för IFK Ystad.
Foto: IFK Ystad
Sport
HANDBOLL IFK Ystad ser om sitt hus inför den kommande säsongen. På tisdagskvällen presenterade ”di röe” två nya spelare från Danmark. Ansluter efter sommaren gör rutinerade mittsexan Mads Kalstrup och unge högernian Simon Östersen.

– Det är lite så vi vill jobba, att varva erfarenhet och rutin med ungdomlig talang, säger Sebastian Seifert, IFK Ystads tränare.

30-årige Mads Kalstrup, en tung pjäs som mäter två meter och är 114 kilo tung, hämtas från färska sammanslagningen Skanderborg Århus.

– Han har spelat tio säsonger i den danska ligan och kommer att bidra med rutin, påstår Seifert.

– Det är tänkt att han ska fylla luckan efter Marius Ferkingstad, som ju lämnar för Sönderjysk i Danmark efter säsongen.

Tio år yngre står på gränsen att ta plats i GoGs förstaligalag men har mest hållit hus i klubbens akademilag.

– En tvåvägsspelare, bra skott, bra blick och hyfsat bra bakåt. Jag ser fram emot att unna utveckla honom vidare, säger Sebastian Seifert.

Till nästa säsongen har sedan tidigare IFK Ystad gjort klart med den landslagsmeriterade målvakten Primoz Prost, en 38-årig sloven som hämtas från tyska TVB 1898 Stuttgart.

Pusselbitarna för 2022/23 börjar sålunda falla på plats.

Innan dess har IFK Ystad en tuff vår framför sig. Sebastian Seiferts manskap ligger aningen pyrt till det i handbollsligan, där de inför omstarten den 28 januari mot lokalrivalen YIF bara har ett lag, RIK, under sig i tabellen.

– Jo, det blir tufft. Samtidigt har vi allt i egna händer. Först och främst är det för nytt kontrakt utan återkval som vi siktar, hälsar Seifert.

– Om vi gett upp hoppet om slutspel? Nej, absolut inte. I våra bästa stunder hör vi hemma där. Men då gäller det att hitta en stabil nivå och göra det över tid och komma ur den onda cirkeln i vårt målvakts- och försvarsspel. Vi ska kämpa på.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Wästgötafinans.se

Vilka kriterier måste jag uppfylla för att få ta ett privatlån?

Wästgötafinans

För att du ska kunna få igenom ett privatlån så behöver du uppfylla ett antal kriterier. Dessa kan komma att ändras beroende på vem du ansöker om lånet hos men de följer oftast ett antal generella punkter (mer om det senare) vilka du måste uppfylla för att överhuvudtaget kvalificera dig för privatlånet.

Vad är ett privatlån egentligen för något?

Innan vi går in på dessa kriterier, så vill vi kortfattat förklara vad ett privatlån egentligen är för något. Ett privatlån är helt enkelt en form av lån utan säkerhet, vilket innebär att det inte krävs någon form av säkerhet för att lånet ska beviljas.

Det är viktigt att understryka det faktum att själva lånet i sig egentligen kan använda till vad du än önskar. Oavsett om du planerar att renovera huset, boka din drömsemester eller finansiera den senaste elektroniken, är helt upp till dig själv.

Du behöver också vara medveten om att privatlån har flera olika benämningar där termer såsom blanco lån, smslån, snabblån och andra liknande termer som kreditgivare använder sig av för att marknadsföra det till sina konsumenter.

Vilka är grundkriterierna för att få låna?

Privatlån kräver alltid att du uppfyller flera grundkrav för att överhuvudtaget kunna ha möjligheten att ansöka om lånet i först taget. VI kan inte lista alla de kriterier eftersom alla långivare har olika krav, dock så finns det ett antal av dessas som alla kreditgivare tillämpar när det kommer till låneprocessen såsom www.wastgotafinans.se, nämligen följande:

● Du måste vara minst 18 år gammal, vissa aktörer kan kräva att du är äldre än så.

● En deklarerad inkomst krävs, dock så kan summan variera beroende vem du ansöker hos.

● De flesta långivare kräver att deras sökande har ett fläckfritt förflutet utan några betalningsanmärkningar men det finns också långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar (mer om det senare).

● Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden oavsett hur stor beloppet är.

● Du får inte ha en skyddad identitet

● Du måste även vara folkbokförd i Sverige med en fysisk adress

Förutom ovanstående så kan du även få igenom privatlånet genom att använda dig av en medsökande, som självfallet måste uppfylla grunder kriterierna ovan, samtidigt som hen behöver en stabil och fläckfri privatekonomi.

Kan jag få igenom lånet även om jag har en eller flera betalningsanmärkningar?

Förr i tiden så var det i princip omöjligt att få igenom ett privatlån om man hade en eller flera betalningsanmärkningar. Dock så har det på senare år dykt upp flera aktörer vilka specialiserat sig på att erbjuda privatlån till konsumenter vilka har betalningsanmärkningar i bagaget.

Dessa kreditgivare bedömer varje sökande individuellt vilket innebär att även om du har en eller flera betalningsanmärkningar sen tidigare men har en ordnad ekonomi vid tillfället som du ansöker, så kan du komma att få igenom privatlån.

Du kan även få erbjudanden om en mindre lånesumma än den du ansökt om, men detta är något som återigen sker per individuell basis. Med andra ord så kan du aldrig veta vad som gäller i ditt fall innan du ansöker om privatlånet.

Hur gör jag för att hitta det bästa privatlånet?

Man ska aldrig hoppa på de första erbjudanden som erbjuds utan beakta sina alternativt genom att jämföra ett antal erbjudanden och ställa de helt enkelt mot varandra. Även om det låter som sunt förnuft så skulle du bli förvånad gällande hur många sökanden som hoppar på den första bästa erbjudande som då får syn på. Vi har genom att anamma ovanstående lyckats spara flera tusen kronor per månad genom att helt enkelt jämföra olika erbjudanden.

Sport

Två nya fall för coronadrabbat Tyskland i EM

Tysklands förbundskapten Alfred Gislason har en del att fundera på. Arkivbild.
Foto: Sergei Grits/AP/TT
Sport
Sport

Efter måndagens fem coronafall har Tyskland drabbats av ytterligare två fall i handbolls-EM. Både målvakten Till Klimpke och Marcel Schiller har testat positivt, vilket betyder att tyskarna inte ens har full trupp i kvällens gruppfinal mot Polen i Bratislava.

Tyskland kommer till spel med 14 i stället för normala 16 spelare i truppen.

Både Tyskland och Polen är klara för spel i mellanrundan, men kvällens möte avgör hur många poäng lagen får med sig dit. Sverige ska möta de två lagen på fredag och söndag.

Sport

Emma Jönsson redo för debut i H65 Höör

Handbollsspelare
Foto: Christoffer Borg-Mattisson/H65 Höör
Sport
Handboll Efter en minst sagt lång konvalescens är Emma Jönsson äntligen redo för spel i sin nya klubb H65 Höör.

Det var förra våren, när hon nyligen hade skrivit på för H65, som olyckan var framme. I en match med sin förra klubb Eslövs IK, så skadade Emma Jönsson det främre korsbandet.

Det var hennes andra korsbandsskada i karriären, och efter operationen den tionde mars, har det varit en lång och mödosam rehabilitering som väntat.

– Emma har tränat med oss i knappt två månader, och mot Kristianstad så kan hon räkna med att få speltid på nio meter, säger tränaren Ola Månsson.

– Steget från allsvenskan till SHE är visserligen stort att ta, men vi hade inte värvat Emma om vi inte tror att hon ska klara av det.

”Alla måste vara flexibla”

Skadeläget i H65 Höör har varit minst sagt ansträngt under hela den här säsongen. I förra segermatchen mot Kungälv på bortaplan (21-19), så saknades det hela sju spelare på nio meter.

Krisläget den gången gjorde att kantliraren Ida Gullberg otippat fick hoppa in och vikariera som högernia i en del av matchen.

– Alla våra spelare måste vara flexibla med tanke på hur skadeläget ser ut. Och är det någon som är allround i sitt spel så är det Emma Jönsson, slår Ola Månsson fast.

– Så det ska bli intressant att få se henne på planen. Även om vi inte ska ställa för höga förhoppningar så här i början med tanke på hur länge hon har varit borta. Hon har sett bra ut på träningarna, men det är något helt annat att spela match.

Två svänggäng som möts i Höör

H65 kan ha fler spelare tillbaka än jämfört med senast. Men Ola Månsson är medvetet förtegen om hur truppen kommer att formeras i årets första match hemma i sporthallen i Höör.

– Vi får helt enkelt ta det från dag till dag. Några stycken kommer att saknas av coronarelaterade skäl. De är inte smittade, men sitter i karantän. Fast de reglerna kan också ändras i all hast, konstaterar H65-coachen.

Två nedstängningar har skånelaget tvingats till på grund av corona hittills i år, och man har bara varit i träning sedan i fredags.

– Vi har varit så få på träningarna att vi inte har kunnat spela med två mål. Men utifrån förutsättningarna har det trots allt sett bra ut, tycker Ola Månsson, som verkligen får snurra runt på det lilla material han har till sitt förfogande.

H65 Höör och Kristianstad har svajat rejält i sina prestationer i seriespelet. H65 har blandat kanonmatcher, som segrarna mot Västerås och Skara, med rena magplask, inte minst förlusten mot rivalen Lugi.

Och man har även förlorat mot nästjumbon Heid, medan Kristianstad är det enda laget i SHE, som hittills har förlorat mot tabelljumbon Kärra HF.

– Både vi och Kristianstad ligger långt ned i tabellen, men så har vi också spelat mindre matcher än flera av de andra lagen, påpekar Ola Månsson.

Segern mot tabelltrean Kungälv i förra omgången var moraliskt betydelsefull, där H65 vände ett fyramålsunderläge i paus till seger.

Den starka insatsen kan vara något att bygga vidare på i skånederbyt mot nabon Kristianstad.

Sport

Lönetaken mer än fördubblas – tack vare OS

Premier Hockey Federation.
Sport
Sport Den nordamerikanska hockeyligan för damer, Premier Hockey Federation, mer än fördubblar varje lags lönetak till över sex miljoner i svenska kronor.
Och det finns även planer att etablera lag i Montreal.

Varje lags lönetak ska mer än fördubblas och investeringen ska även försöka hjälpa relationen mellan flera amerikanska och kanadensiska landslagsspelare, som vägrat gå med i Nordamerikas enda professionella damhockeyliga.

– Det är en fantastisk investering av ägandet, och det bekräftar verkligen styrkan i deras engagemang för att göra skillnad i damhockey, säger ligachefen Ty Tumminia.

Förutom att dubbla lönetaken för samtliga lag finns även en plan att etablera ett lag i Montreal och även utöka till en serie i USA.

Med den nya satsningen kommer även spelarna få fullständiga hälso- och sjukvårdsförmåner, antal ökade träningar och förbättrade faciliteter.

Detta är inte första gången som lönetaken har fördubblats i Premier Hockey Federation (PHF). För ett år gjordes en liknande investering och samtidigt lades ett lag i Toronto till.

Något som noterades av Tumminia var att ligan kunde skapa dessa avtal tack vare att det var ett OS-år.

– Det här är en mycket avgörande tid i damhockeyn. Det går inte att överskatta den inverkan som OS har på intresset och hur landskapet kan ändras efter Peking, sa Ty Tumminia.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL