Lagfarter SkD

Huset på Ask 838 i Röstånga sålt igen – andra gången på kort tid

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Johanna Tykesson, 31 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Ask 838 i Röstånga. Köpet gjordes klart i september 2020 och priset på huset blev 1 700 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som februari 2019 för 253 000 kronor. Huset har en boyta på 60 kvadratmeter.

Lite mer än en kilometer därifrån såldes för mindre än en månad sedan ett annat hus, på Ask 734. Priset blev där 1 625 000 kronor, för det 115 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

”Djupt ansvarslös att plocka från den ekonomiska reserven”

Charlotte Bossen är Centerpartiets gruppledare i kommunfullmäktige.
Foto: Arkivbild
Malmö
MALMÖ Budgetförslag från Socialdemokraterna och Liberalerna om att Malmö stad ska plocka ut 320 miljoner från den reserv som har byggts upp genom flera års markaffärer för att klara av budgeten för 2021 kritiseras av Centerpartiet.

– Förslaget är inte bara djupt ansvarslöst utan också omdömeslöst. En resultatutjämningsreserv är till för att en kommun ska ha god ekonomisk hushållning. En god ekonomisk hushållning har Malmö stad saknat under många år. Staden har år efter år behövt förlita sig på markförsäljning och höga statsbidrag för att få ekonomin att gå ihop, säger Charlotte Bossen i ett pressmeddelande.

Centerpartiet menar att den styrande minoritetens budget är djupt ansvarslös och att det krävs kraftfulla politiska reformer som gör att näringslivet kan växa och att fler barn ser sina föräldrar gå till ett jobb. ”Tyvärr ekar Socialdemokraternas och Liberalernas budget tomma på dessa reformer,” menar Charlotte Bossen.

– Malmö har länge brottats med höga arbetslöshetssiffror, låga skolresultat och ett sjunkande företagsklimat. I kölvattnet av corona-pandemin har utanförskapet blivit ännu djupare. Centerpartiet vill ha ett levande Malmö även efter att coronakrisen är över.

– Därför är det inte inte rätt väg att gå att nalla stora belopp från stadens sparade pengar. När konjunkturen vänder kommer vi inte ha möjlighet att använda oss av resultatutjämningsreserven. Det betyder att stadens verksamheter kan tvingas till stora skattehöjningar eller nedskärningar om några år när stora belopp från reserven nu läggs rakt in i driftsbudgeten. Det är ytterst beklagligt, skriver Charlotte Bossen.

Inrikes

Polis frias från koppleri – behåller jobbet

Tingsrätten frikänner en polisman som åtalats för grovt koppleri. Men han fälls för andra brott. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes En polisman som åtalats för grovt koppleri frikänns av Stockholms tingsrätt. Han döms dock för flera andra brott till böter.
Mannens hustru döms till fängelse i tre år och sex månader för grovt koppleri och grovt bokföringsbrott.

Enligt åtalet hade paret tillsammans drivit en massagesalong i Stockholm och utnyttjat kvinnor som har sålt sexuella tjänster. Tingsrätten anser det dock endast bevisat att kvinnan har gjort sig skyldig till koppleri.

Bevisen mot henne har varit många och övertygande, skriver rätten i sin dom. Kvinnorna som sålt sex har själva berättat att det är den nu dömda kvinnan som styrt bordellverksamheten, vilket hon själv har bekräftat till stora delar.

"Kvinnan har också själv under rättegången gett uttryck för att hon med tiden blivit en bordellmamma", säger rättens ordförande, chefsrådman Erik Lindberg, enligt ett pressmeddelande från Stockholms tingsrätt.

Verksamheten i salongen kan delas upp i tre delar, en laglig massageverksamhet, en svart massageverksamhet och en verksamhet med försäljning av sexuella tjänster, enligt rätten. Upplägget har bestått i att först sälja vanlig massage, och sedan erbjuda sexuella tjänster.

Kvinnan skyldig

Mannen frikänns dock helt från misstankar om inblandning i den verksamheten, och åtalspunkterna om grovt koppleribrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott mot honom ogillas.

Enligt rätten har åklagarens misstankar bland annat byggt på att polisen "borde förstått" att det förekom bordellverksamhet på hans hustrus salong, och att han som polis borde varit mer misstänksam kring ryktet om sexhandeln som han kände till om salongen.

Men det finns inga direkta vittnesmål eller andra bevis som styrker att mannen känt till eller på något sätt främjat den illegala verksamheten på salongen, anser rätten.

"Åklagarens utredning har i denna del inte varit lika robust och, trots en omfattande utredning och spaningsinsats, har inte kunnat presenterats något hållbart bevis som på ett klart och otvetydigt sätt visar att mannen haft uppsåt till de påstådda brotten", säger Erik Lindberg.

Kvar som polis

Polismannen döms dock för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot vapenlagen samt för ringa dopningsbrott. Detta efter att man bland annat hittat militära larmminor, skarp ammunition och tabletter av dopningsmedel i hans bostad.

Påföljden för mannen blir 80 dagsböter.

Mannen kommer inte att sparkas från sin polistjänst, enligt domen från tingsrätten, som inhämtat ett yttrande från Polismyndighetens ansvarsnämnd.

Marc Skogelin/TT

Ekonomi

Amazonchefen: Inga dåliga anställningsvillkor

Alex Ootes, chef för Amazons Europaexpansion.
Foto: Pressbild
Ekonomi
Ekonomi Amazon har officiellt gjort intåg i Sverige, och slagit upp portarna till sin svenska sajt. Europachefen Alex Ootes berättar för TT att de är spända inför lanseringen – men slår ifrån sig kritiken om dåliga anställningsvillkor.

När e-handelsjätten Amazon i augusti meddelade att den skulle lansera en svensk version av sin sajt rönte det stor uppmärksamhet. Men sedan blev det tyst.

Premiären omgärdades av rykten och spekulationer – men när det väl var dags skedde den i relativ tysthet, utan särskilt mycket pompa och ståt. Från och med onsdagsmorgonen kunde man surfa in på sajten, som pryds av bilder på bland annat Globen, Turning Torso och Stockholms Stadshus.

Enligt Alex Ootes, vice vd för Amazons europeiska expansion, har lanseringen dock föregåtts av mycket arbete.

– Vi är väldigt spända inför att lansera i Sverige, och vi är väldigt väldigt nöjda med det intresse som svenska handlare och varumärken har visat, säger han till TT.

"Bara början"

TT: Varför ska svenskar, som redan har stor vana vid att handla på nätet, välja just er?

– Vi vet att våra kunder värderar tre saker: sortiment, låga priser och en bra leveransupplevelse, säger Alex Ootes.

Som ett rinnande vatten rabblar han företagets fördelar: 150 miljoner produkter ("det största sortimentet i Sverige"), låga priser och snabba leveranser ("vi arbetar väldigt hårt för att erbjuda de svenska kunderna det allra bästa").

– Men det här är dag ett för oss. Det ni ser är bara början på Amazon i Sverige, ni kan vara lugna i att våra team jobbar hårt för att göra upplevelsen lite bättre varje dag.

Fokuset ligger dock inte på omsättning eller marknadsandelar, berättar han.

– Det här kan jag säga helhjärtat, att när vi lanserar i ett nytt land fokuserar vi bara på en sak: kundupplevelsen. Det följer vi detaljerat dagligen, och det är vårt enda mål och största fokus, säger Alex Ootes och fortsätter:

– Från våra tidigare lanseringar vet vi att om vi lyckas med kundupplevelsen så följer resten naturligt.

Leveranser ett problem

Att lansera just i Sverige har dock kommit med sina problem. Att få till snabba leveranser i ett väldigt avlångt och på sina håll glest befolkat land visade sig vara en utmaning. Alex Ootes berättar att de behövde se till att leveranserna fungerade såväl i centrala Stockholm som i norra Sverige.

Dessutom var den svenska lanseringen väldigt stor, med många produkter.

– Det krävde mycket engagemang med våra partners och varumärken. Det var mycket jobb inför lanseringen i Sverige, säger han.

– Men vi lär oss hela tiden om vad svenska kunder tycker är viktigt och vad vi borde göra härnäst.

Redan nu har företaget "flera hundra" anställda i Sverige, enligt Alex Ootes, och de planerar att anställa ännu fler i takt med expansionen.

Slår ifrån sig kritik

Samtidigt har Amazon kritiserats hårt genom åren för dåliga anställningsvillkor och för att de i USA har förbjudit anställda att ansluta sig till fackorganisationer. Alex Ootes slår ifrån sig kritiken – han pratar hellre om att de knipit silverplatsen när tidningen Forbes utsåg världens bästa arbetsgivare.

– Det handlar om alla ifrån lagerarbetare till chefer. Vi har över 800 000 anställda, och majoriteten är super super glada och väldigt fästa vid företaget. Det är allt jag vet, säger han.

TT: Även om många är "super glada" så är uppenbarligen många andra inte det. Har du någon kommentar till det?

– Allt jag kan säga är att all data vi har, och vi har mycket, visar att våra anställda överlag är super super glada.

Leveranserna kommer att ske till stor del med Postnord – som dock inte väntar sig någon större anstormning av paket.

– Vi har redan levererat Amazons sändningar från utländska sajter under en ganska lång tid, så kortsiktigt kommer inte det här att påverka oss, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord.

"Får se vad effekten blir"

Möjligtvis kan det bli en liten volymökning medan lanseringen är ny och spännande, men i längden ser han det inte som troligt att det sker en stor förändring.

– Kommer Amazon göra att konsumtionen ökar, eller kommer den bara att flytta från en butik till en annan? Det man köper är ju till största del behovsstyrt och inte luststyrt. Det är väl det som är den större frågan egentligen, säger han.

Svaret på det vet ingen ännu, men perioden framöver blir intressant, säger Peter Hesslin.

– Amazon har fått mycket uppmärksamhet och nu får vi se vad den verkliga effekten blir.

Alice Nordevik/TT

E-handelsjätten Amazon har gjort intåg i Sverige. Arkivbild.
E-handelsjätten Amazon har gjort intåg i Sverige. Arkivbild.
Foto: Naina Helén Jåma/TT

Malmö

Man rånad på Almvik

Malmö
Malmö En man i 20-årsåldern rånades på Almvik en halvtimme efter midnatt natten till tisdagen.

Rånet inträffade på Spelmansgatan. Två gärningsmän hotade en man i 20-årsåldern med kniv, och tvingade honom att lämna ifrån sig sin jacka, smycken och cigaretter. Rånarna var mörkklädda och maskerade.

Ekonomi

Nya besked för Sydbanks kunder

Sydbank ändrar på kraven gällande negativ sparränta för sina kunder. Arkivbild.
Foto: Peter Eilertsen/TT
Ekonomi
Ekonomi

Allt fler kunder hos danska Sydbank får vara beredda att på negativ sparränta på sitt sparade kapital. Sydbank hade tidigare en gräns på 250 000 danska kronor eller mer men den sänks nu till 100 000 kronor från och med den 1 januari nästa år.

Allt flera danska banker har valt att införa negativ sparränta för att få kompensation för det låga ränteläget hos den danska centralbanken.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

3 unika saker du kan använda ett blancolån till

Privatlån.com Många väljer att använda ett blancolån som ett billån eller för att samla mindre lån och krediter. Som mest kan du låna 600 000 kronor, men du kan även låna så lite som 5 000 - 10 000 kronor.

Eftersom blancolån saknar krav på säkerhet kan pengarna användas till precis vad som helst. Du kan dessutom justera lånets löptid för att hitta en månadskostnad som passar din ekonomi, vilket innebär att du kan ha råd med det mesta.

Det finns många användningsområden för denna låneform. Nedan ska vi titta närmare på tre lite mer ovanliga saker som du kan finansiera med hjälp av ett blancolån.

Köp din drömhäst

Att köpa häst är inte billigt, många gånger kostar dessa fyrbenta djur tiotusentals kronor. Har man inte sparat ihop under en längre tid kan det vara svårt att ha råd. Samtidigt vill du kanske vänta allt för länge med att köpa, särskilt inte om du råkar hitta drömhästen till salu.

Genom att ta ett blancolån kan du betala för hästen direkt och sedan dela upp betalningen i en takt som passar din ekonomi. På så sätt slipper du allt för stora påfrestningar på din ekonomi. Du kan dessutom låna lite mer om du till exempel behöver köpa till lite ny utrustning.

Res på semester till tropikerna

Många är de som drömmer sig bort till varmare breddgrader, inte minst när vintermörkret smyger sig på. Att besöka tropiska öar med kritvita stränder kan dock vara kostsamt och att finansiera hela familjeresan med eget sparkapital kan kännas i plånboken.

Även här kan ett blancolån vara ett bra alternativ. Eftersom du kan lägga upp blancolån under flera års tid kan du låna till resan och samtidigt få en mer hanterbar månadskostnad.

Eftersom de flesta blancolån betalas ut inom 1 till 2 dagar - vissa kan till och med betalas ut samma dag - kan du dessutom slå till på resan direkt utan att riskera att priset höjs.

Investera i ny hemelektronik

Behöver du byta ut hemmets TV? Eller kanske är det hög tid att köpa en ny dator? Hemelektronik är ofta dyrt och kan var svårt att finansiera utan att spara ihop under en längre tid. Då kan du med hjälp av ett blancolån delbetala inköpet under en längre tid istället för att behöva ta av ditt sparande.

Blancolån har en relativt låg ränta, särskilt om du har en god kreditvärdighet, vilket kan göra lånet till ett prisvärt alternativ till delbetalning i butik. Du kan dessutom lösa delar eller hela lånet i förtid om du har möjlighet och komma undan ännu billigare.

Skåne

Dagens coronaläge

Skåne
Skåne Få de senaste siffrorna om coronaläget i Skåne. Siffrorna uppdateras dagligen under förmiddagen.

28 oktober 2020

Nya konstaterade covid-19-fall: 338

(Inrapporterade det senaste dygnet mellan klockan 00.00 och 24.00.)

Totalt antal konstaterade covid-19-fall: 9 012

(Alla som inrapporterats sedan den 2 mars 2020.)

Inlagda på IVA med konstaterad covid-19: 5

(Baserad på en ögonblicksbild från klockan 08.00 den aktuella dagen.)

Inlagda på vårdavdelning med konstaterad covid-19: 51

(Baserad på en ögonblicksbild från klockan 08.00 den aktuella dagen.)

Totalt antal avlidna med covid-19: 292

(Sedan den 18 mars 2020. Gäller avlidna som konstaterats ha covid-19 genom ett virusprov och avlidit inom 30 dagar.)

Källa: Region Skåne

Malmö

Hakkors hittades i tvättstuga

Malmö
Malmö I måndags eftermiddag hittade en boende på Påskliljegatan hakkors och andra rasistiska budskap i tvättstugan.

Budskapen hade klottrats på väggen med en röd spritpenna. Händelsen rubriceras som hets mot folkgrupp.

Staffanstorp

Kortvarig glädje - Nu stängs det mesta igen

Bild från bassängen i Bråhögsbadet.
Foto: Arkivbild
Staffanstorp
STAFFANSTORP Glädjen blev kortvarig. Knappt var höstlovsaktiviteter för unga i gång och beskedet att mötesplatsen Trivselpunkten skulle öppna försiktigt igen meddelats så kom lokala restriktioner för Skåne efter ökande smittspridning. Och Staffanstorps kommun stänger därmed ner det mesta igen.

Påbörjat dataspels-lan i Hjärup förkortades på grund av detta. Någon spökrunda med Ung i Staffanstorp blir det inte. Biblioteken, Bråhögsbadet, idrottsanläggningar, fritidsgårdar och öppen verksamhet stängs nu, mitt under höstlovet.

Badet stängt

– Vi öppnar alltid tidigare på loven för allmänheten eftersom vi då inte har skolsim på förmiddagarna, säger badchef Stig Schrewelius på Bråhögsbadet.

Där satte man på onsdagsmorgonen upp lappar om att badet nu håller stängt igen.

– Hela anläggningen stängs, precis som tidigare. Det påverkar all verksamhet här, skolsim, simskolor, träning och allmänhetens bad. Vi håller anläggningen i drift och sköter som vanligt om alla ytor, vattnet måste tas om hand och så avvaktar vi framtida besked om vad som gäller, säger Stig Schrewelius.

Trivselpunkten

Tänka om får även alla seniorer göra som länge hoppats på att Trivselpunktens mötesplats ska komma igång igen.

På måndag den 2 november var det sagt att den skulle börja öppna försiktigt för bokade aktiviteter som biljard, samvaro med fika och en del annat. Nu blir det inte så.

– Vi får backa bandet och skjuta återöppningen på framtiden, säger enhetschef Marie Karlsson.

– Vi kommer att kontakta alla som bokat in sig för aktivitet på Trivselpunkten och meddela dem. Vi är redan i gång med det. Sen avvaktar vi nya besked om hur länge nedstängningen ska fortsätta.

Trivselpunkten hade allt förberett för ett försiktigt öppnande på måndag den 2 november med bland annat biljardspel. Nu blir det inte så.

– Det känns väldigt tråkigt men samtidigt är smittoläget sådant nu att det inte går. Vi följer de direktiv vi får men är beredda att öppna försiktigt när vi kan.

– Vi hoppas såklart på att smittspridningen ska minska igen så att verksamheterna kan komma igång, säger Marie Karlsson.

Stänger ner

Från och med 28 oktober ska samtliga kommunala verksamhetslokaler och anläggningar som är publika och inte en del av kärnverksamheten (vård, skola, omsorg) inte längre vara öppna och tillgängliga för allmänheten. Idrottsanläggningar, badhus, fritidsgårdar, öppen verksamhet med mera stängs därför. Biblioteken i Staffanstorp och Hjärup stängs.

Lan i Hjärup.
Datspelandet i Hjärup som startades på tisdagen och var tänkt att hålla på till onsdagsmorgonen fick avbrytas i förtid på grund av nya restriktioner.
Foto: Marianne Pernbro

Dessutom återinförs tillfälliga begränsningar av fysiska möten och besökstider i och till Rådhuset.

Inga möten

Större möten, sammankomster eller evenemang ska genomföras på ett coronasäkert sätt och med en begränsning om högst 50 personer.

För kommunanställda i Staffanstorp gäller nu åter att de som har möjlighet ska arbeta hemifrån. Förbud mot tjänsteresor införs också. Fysiska möten fortsätter att ersättas av digitala möten. Höjd beredskap införs i verksamheterna.

Restriktionerna gäller fram till 17 november men besluten kan förlängas om smittoläget inte förbättras.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL