Lagfarter SkD

110 kvadratmeter stort hus i Stehag sålt till ny ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Fastigheten på adressen Hasslebrovägen 5 i Stehag har fått en ny ägare. Köpare är Glenn Nils-Erik Alexandersson, 34 år, boende på Kärrstorpsvägen i Stehag och säljare är Siamak Hansson och Lina Hansen. Köpet blev klart i september 2020 och priset blev 1 900 000 kronor. Huset har en boyta på 110 kvadratmeter.

I juli såldes ett annat hus precis i närheten, på Hasslebrovägen 4. Där landade priset på 2 410 000 kronor för det 182 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Storbråk i Malmö – slogs med dammsugarrör

Polisen har skickat flera patruller till platsen. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Ett större bråk med uppemot 30 personer inblandade bröt under kvällen ut i Malmö. Personerna slogs med tillhyggen och dammsugarrör.

Polisen fick in flera larm från boende i närheten av Folkets park vid 19.50-tiden. Vittnen beskriver bråket som något familjerelaterat.

– Vi har ett 30-tal personer inblandade i detta. Här har man sett tillhyggen i form av något järnrör, något dammsugarrör, och någon form av påk också. Slåss rejält, enligt uppringarna, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Bråket avstyrdes relativt snabbt och ingen person behövde föras till sjukhus.

– Inget brott konstaterat mer än två stycken som ska tillbringa natten i fyllecell, och en misstänkt för våldsamt motstånd mot polis. Det är ingen som vill anmäla någonting, säger Evelina Olsson.

Niklas Svahn/TT

Utrikes

Tonen hårdnar efter Macrons islamuttalanden

En demonstrant i Istanbul i Turkiet håller upp en bild på Frankrikes president Emmanuel Macron med en fotoavtryck över ansiktet. Vreden är stor efter Macrons kritiska uttalanden om islam.
Foto: Emrah Gurel /AP/TT
Utrikes
Utrikes Vreden tilltar mot Frankrikes president Emmanuel Macron efter flera islamkritiska uttalanden. Kraven på bojkott av franska varor växer samtidigt – vilket Frankrikes UD försöker stävja i ett uttalande.

"Dessa uppmaningar till bojkott har ingen grund och måste omedelbart upphöra, liksom attacker mot vårt land. Det är en radikal minoritet som ligger bakom dem", slår det franska utrikesdepartementet fast i uttalandet som publicerades på söndagseftermiddagen.

I uttalandet konstateras också att det under de senaste dagarna noterats flera uppmaningar till bojkott, främst av franska matprodukter i flera länder i Mellanöstern. I dessa länder har det också uppmanats till demonstrationer mot Frankrike på grund av att de så kallade Muhammedkarikatyrerna visats.

I exempelvis Kuwait har en detaljhandelskedja plockat bort sina franska varor och i Saudiarabien har det framförts hårda krav på bojkott av franska varor.

"Islamistisk separatism"

Muhammedkarikatyrerna visades för en fransk skolklass för snart två veckor sedan i samband med att läraren Samuel Paty höll en lektion om yttrandefrihet. De elever som inte ville se bilderna erbjöds lämna klassrummet eller uppmanades blunda innan bilderna visades. Några dagar senare blev Paty knivmördad och fick sedan sitt huvud avskuret. Den misstänkte gärningsmannen, Abdullakh Anzoroven en 18-årig ryss med tjetjensk bakgrund, sköts ihjäl av polisen i samband med ingripandet mot dådet

Frankrikes president Emmanuel Macron hade redan innan mordet kritiserat "islamistisk separatism" och sagt att "islam är en religion som är i kris över hela världen". Efter mordet sade han att "islamister vill åt vår framtid".

I lördags höjde Turkiets president Recep Tayyip Erdogan tonläget och konstaterade att Emmanuel Macron skulle behöva ett "psyktest". Något Erdogan även på söndagen upprepade. Vid det laget hade Frankrike redan kallat hem sin ambassadör från Turkiet för konsultationer.

EU fördömer uttalande

EU:s utrikeschef Josep Borrell fördömde på söndagen Erdogans uttalande, som han beskrev som oacceptabelt.

Men enligt Erdogans medarbetare Fahrettin Altun används "kränkande karikatyrer" av profeten Muhammed för att skrämma muslimer i Europa, under förespegling att det skulle handla om yttrandefrihet.

"Allt vi ser om muslimer i europeisk kultur i dag är kusligt likt demoniseringen av europeiska judar på 1920-talet", skrev han på Twitter.

Även Khan till attack

Även Pakistans premiärminister Imran Khan attackerar Macron. Den franske presidenten borde ha visat återhållsamhet i stället för att skapa ytterligare polarisering och marginalisering som "oundvikligen leder till radikalisering", skriver Khan på Twitter.

"Det är olyckligt att han har valt att uppmuntra islamofobi genom att attackera islam i stället för de terrorister som utför våld, vare sig det är muslimer, vitmakt-aktivister eller ideologiska nazister", skriver Khan också.

Han uppmanar också Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg att införa lika skarpa riktlinjer mot islamofobi som mot förnekelse eller förvanskning av Förintelsen.

Utrikes

Tre scenarier efter valdagen i USA

USA:s president Donald Trump håller valmöte i Tucson i Arizona den 19 oktober.
Foto: Ross D. Franklin/AP/TT
Utrikes
Utrikes Presidentvalet brukar oftast följa en välbekant rutin med röstande i vallokaler och en segerviss kandidat framåt natten. Men i år är inget som det brukar i USA. Här är tre möjliga scenarier efter det att den sista rösten är lagd.

Resultatet står ofta mer eller mindre klart sent på valkvällen eller under natten och förloraren erkänner sig besegrad framåt morgonen. Men valet den 3 november 2020 lär inte bli som vanligt, bland annat på grund av coronapandemin.

Rekordmånga har förtidsröstat och de miljontals poströsterna kommer att ta lång tid att räkna. Det finns därför risk för att den sedvanliga spänningen under valnatten kommer att förvandlas till en utdragen process i dagar eller veckor.

De flesta mätningar spår seger för demokraten Joe Biden, både på nationell nivå men också när det gäller antalet elektorsröster som är de som i slutändan avgör valet. Men den oväntade utgången i valet 2016 – då Hillary Clinton fick flest röster nationellt men ändå förlorade på grund av elektorssystemet – gör analytiker försiktiga med att peka ut en segrare på förhand.

Att som Clinton vinna folkets röst men förlora elektorskollegiet hör inte till vanligheterna. Det har bara skett fem gånger på 58 presidentval.

För att bli vald krävs 270 elektorsröster, en siffra som Biden har möjlighet att nå redan under valnatten, beroende på hur snabbt rösträkningen går i de olika delstaterna.

– Biden behöver vinna med betydande marginal i de viktiga delstaterna och kanske några till, för att stå som tydlig segrare under valnatten, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet.

– Ett klart utslag i elektorskollegiet, alltså om Biden skulle få över 300 elektorsröster, skulle göra resultatet svårare att ifrågasätta. Men det finns ändå en risk för att president Donald Trump hävdar valfusk om han skulle förlora.

I nuläget har Biden ett försprång i tre viktiga delstater som Trump oväntat tog hem i förra valet: Michigan, Pennsylvania och Wisconsin. De väntas dock ta ganska lång tid på sig att räkna. Det betyder att om Biden inte vinner elektorstunga Florida, eller om det blir för jämnt för att snabbt kora vinnaren där, kan han sannolikt inte utropa seger på valnatten.

Mätningarna håller det än så länge inte för sannolikt – även om Donald Trump har knappat in den senaste tiden. Den republikanske presidenten har en chans att utropa sig som segrare på valnatten. Då kommer det dock med all sannolikhet att handla om en knapp vinst och ingen jordskredsseger.

Trump kan mycket väl ta hem segern i delstater som Florida, Arizona och Ohio. Men det kan dröja långt efter det att vallokalerna har stängt innan de kan rapportera ett resultat. Arizona och Florida brukar räkna snabbt men har varit med om jämna val där det har dröjt innan de kunnat meddela vem som vunnit. I Ohio kommer röster att räknas i upp till tio dagar efter valdagen.

Att Trumps siffror inte var högre i mätningarna inför valet 2016 menar vissa kan förklaras av "the shy Trump voters", det vill säga att hans anhängare inte ville erkänna sitt stöd när de fick frågan. Men i år är det nog inte ett lika utbrett fenomen, enligt Blanck.

– Det finns en stark lojalitet och mobilisering kring Trump. De som gillar honom gillar honom jättemycket, säger han.

– Många amerikaner har redan bestämt sig för vem de ska rösta på. Faran för Trump är att han har förlorat väljare som befann sig i mitten 2016, som tilltalades av hans kampanj och budskap och som verkligen inte ville rösta på Clinton.

Demokrater väntas poströsta i större utsträckning än republikaner, bland annat eftersom Trump har varnat för valfusk vid poströstandet. Och olika delstater hanterar förtidsrösterna på olika sätt. Reglerna skiljer sig när det gäller sortering, räkning och när en poströst måste ha inkommit till valnämnden för att vara giltig. Vissa kommer att börja med att räkna valdagsrösterna, vilket gör att det kan bli fördel Trump under valnatten för att senare svänga om till Biden när poströsterna läggs till resultatet.

– Det finns risk för att valresultatet kommer att dröja, säger Blanck.

– Vissa är oroliga för att kandidaterna ska utropa sig till segrare på valnatten innan alla röster är färdigräknade och så blir resultatet ett annat efter några dagar.

Biden har sagt att han kommer att acceptera utgången medan Trump har ifrågasatt valets legitimitet och antytt att han inte tänker erkänna en förlust. Det sår ett frö av osäkerhet och öppnar för ett kaotiskt läge med rättsliga efterspel, stämningar och anklagelser om bedrägeri i syfte att utmana ett omstritt resultat.

Den 14 december är deadline. Då träffas elektorerna för att formellt lägga sin röst. Finns det av någon anledning inget resultat då landar beslutet om vem som ska bli elektor på delstaten – men det är osannolikt att det kommer att gå så långt, enligt Blanck.

– Det är väldigt spekulativt. Men det bästa vore om det blir ett tydligt utslag på valnatten, det skulle minska de möjliga problem som annars kan uppstå.

Sofia Eriksson/TT

Presidentkandidaten Joe Biden på ett valmöte i Toledo i Ohio den 12 oktober.
Presidentkandidaten Joe Biden på ett valmöte i Toledo i Ohio den 12 oktober.
Foto: Lori King

FAKTA

Fakta: Avgörs av elektorer

USA:s presidentval avgörs av elektorer, de ombud som väljarna i de 50 delstaterna utser när de går och röstar på valdagen.

Totalt finns 538 elektorer, stöd av minst 270 krävs för att bli president.

Den kandidat som får flest röster i en delstat får alla elektorsröster där (bortsett från i Maine och i Nebraska där elektorerna fördelas proportionerligt efter resultatet). Det betyder att vinnaren inte nödvändigtvis får flest röster totalt i landet.

2016 fick Hillary Clinton 2,9 miljoner fler röster än Donald Trump, men Trump vann ändå valet.

En delstat har lika många elektorer som den har representanter i kongressen, ett antal som i sin tur avgörs av delstatens folkmängd. I presidentvalssammanhang har dessutom huvudstadsområdet DC tilldelats tre elektorer. Den största delstaten är Kalifornien med 55 elektorer, därefter följer Texas med 38 och New York med 29.

Störst bland de mycket jämna så kallade vågmästardelstater, där det pendlar mellan republikansk och demokratisk majoritet och där valet i realiteten avgörs, är i nuläget Florida, som liksom New York har 29 elektorer, samt Pennsylvania (20), Ohio (18) och North Carolina (15).

Elektorssystemets försvarare säger att det garanterar att mindre och glest bebodda delstater får inflytande. Kritiker menar att det är odemokratiskt eftersom den kandidat som får flest antal röster inte alltid vinner.

Källa: Real Clear Politics, Politico

Inrikes

Kramande hemvärnsmän smittade med covid-19

Hemvärnssoldater under en skjutövning. Arkivbild.
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT
Inrikes
Inrikes

Flera fall av covid-19 har konstaterats efter en hemvärnsövning i Norrbotten i oktober. I övningen deltog 140 hemvärnssoldater och hittills har sex personer testats positivt, rapporterar NSD .

Tidigare i höst har gruppen haft två stora övningar utan att drabbas. Denna gång hade man vidtagit flera försiktighetsåtgärder som att ha utspisning utomhus och inte låta soldaterna sova tillsammans.

– Samtlig personal skulle förläggas i hemmet. Så i stället för att man som vanligt kör torsdag till lunch söndag, har de åkt hem på kvällarna, säger Peter Ekman, chef för Norrbottensgruppen inom Norra militärregionen, till tidningen.

Det har ändå inte räckt. Peter Ekman konstaterar att man sett hur manskap i slutet av den senaste övningen klappade om varandra inför hemresan och han påpekar att man "måste hålla distansen fullt ut".

Nästa övning ska ske om några veckor men nu överväger man att ställa in, med tanke på den ökade smittspridningen i samhället.

Lars Brandelius/TT

Utrikes

USA kan mycket snart få ny HD-domare

USA:s senat röstade för att begränsa debatten om nomineringen av Amy Coney Barrett som ny domare i högsta domstolen.
Foto: Senatens tv/AP/TT
Utrikes
Utrikes

President Donald Trumps kandidat som ny domare i USA:s högsta domstol, Amy Coney Barrett, kan bli slutligt utsedd redan på måndag kväll. Detta sedan den republikanskt dominerade senaten röstat för att begränsa debatten om utnämningen.

Senaten röstade på söndagen, med siffrorna 51–48, för begränsad debatt. Därmed ser det ut som att den sista omröstningen i frågan kan bli av på måndagskvällen.

Aldrig tidigare har en kandidat till domstolen bekräftats så nära ett presidentval som Amy Coney Barrett skulle bli om hon blir utsedd till ersättare för den framlidna liberala domaren Ruth Bader Ginsburg.

Presidentvalet hålls den 3 november.

Demokraterna är kritiska till Trumps hantering av nomineringen och har tidigare bojkottat en del av processen.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Nordicbet

Skånska fotbollslag – framgång i Superettan

Nordicbet Skåne är en mäktig fotbollsregion. I Allsvenskan finner vi storheterna Malmö FF och Helsingborgs IF, men i superettan är det för närvarande bara Trelleborgs FF som håller de skånska ställningarna. Endast tre klubbar i de två högsta divisionerna. Är det i enlighet med den storslagna skånska fotbollshistorien?

Skånes senaste storhetstid

För femton år sedan spelade fyra skånska klubbar i allsvenskan och för nio år sedan – så sent som 2010 – utkämpade Malmö FF och Helsingborgs IF en duell om SM-guldet. Trelleborg slutade femma i allsvenskan medan Landskrona BOIS tog samma position i superettan där Ängelholms FF blev tolva. Året därpå vann Helsingborg allsvenskan medan Ängelholm kvalspelade för att ta steget upp i Sveriges högsta serie.

Kärvare tider

Skåne var att räkna med. Inte minst som intressanta spel i de absolut viktigaste matcherna. Idag präglas Superettan fotbollsodds knappast alls av Skåne. Kvar finns endast Trelleborgs FF. Helsingborg dras med ekonomiska problem och kämpar om att hålla sig kvar i allsvenskan. Landskrona befinner sig i division 1 medan Ängelholm kämpar på i division 2, där man möter andra klassiska skånestorheter som IFK Malmö, som en gång i tiden var Malmös förstalag och deltagit i spel i Europa, men har även många säsonger i allsvenskan och föregångsserier till superettan.

Malmö FF håller stilen och Trelleborg kämpar

Idag är det endast MFF som håller gammal god stil i allsvenskan, men för oss som älskar att följa superettan finns endast Trelleborgs FF och det går väl lite sisådär, där man får vara nöjd med en mittenplacering samtidigt som risken för att dras ned i kampen om kvalplatserna är överhängande.

Fortet Vångavallen

En gång i tiden var dock Vångavallen en plats som beredde många storlag svår ångest. Det var svårspelat och så sent som 2018 var TFF i allsvenskan, efter att ha varit ned och vänt i division 1 så sent som 2015. En serieseger som för övrigt säkrades mot Helsingborgslaget Eskilsminne IF och sedan följde två säsonger i superettan som kulminerade i kval mot Jönköping Södra, vilket gav en allsvensk plats 2018. Klubben var dock sedan länge ett rutinerat superettanlag och hade flera sejourer i allsvenskan bakom sig, där den första kom 1985 och den absolut bästa perioden i klubbens historia var under 1990-talet då man lyckades med konststycket att ta sig till UEFA-cupen.

Skrälleborg

Säsongen 1994/95 hackade sig Trelleborg förbi färöiska Götu i två inte alltför imponerande insatser och få trodde väl att äventyret skulle gå särskilt mycket längre när engelska Blackburn Rovers stod som motståndare i nästa omgång. Då med ett stjärnspäckat lag som kryllade av landslagsmän och internationella storspelare, såsom den engelske skyttekungen Alan Shearer. Rovers skulle samma säsong vinna hela Premier League, men att åka till Vångavallen visade sig betydligt tuffare än Old Trafford. Trelleborg – däremot – njöt för fulla muggar på Ewood Park, då man vann den första matchen med 1–0 efter mål av Fredrik Sandell. En seger som skapade stora rubriker i hela Europa och efter 2–2 hemma, så var avancemanget ett faktum. Skrälleborg var numera ett begrepp och man pressade dessutom italienska Lazio i följande omgång, där endast ett mål på övertid avgjorde dubbelmötet till Rom-klubbens fördel.

Bygga nytt och stanna kvar

Idag handlar det om att bygga på nytt efter uttåget från allsvenskan och att framförallt att inte falla igenom superettan till mörkret i division 1. En hel del talar för att den anrika föreningen kommer att klara uppgiften, men inget står skrivet i sten. Kampen kommer att bli hård säsongen ut. Men visst vore det märkligt med en superetta utan en skånsk klubb.

Inte mycket underifrån

Ja, om nu inte Helsingborg trillar ur allsvenskan igen. Även här kommer det handla om en fight ända in på målsnöret. Underifrån är det väl Torns IF - från lilla Stångby norr om Lund - som ligger bäst till tillsammans med klassiska Landskrona BOIS, men att avancera från division 1 till superettan är ett riktigt nålsöga och båda klubbarna befinner sig i mittenskiktet med hopp om att stabilisera sig på den övre halvan. Klubbar som Ljungskile SK, Skövde AIK, FC Trollhättan såväl som den lilla göteborgsklubben Utsiktens BK är nog alla starkare än Skåneklubbarna, åtminstone i dagsläget.

Skånederbyn

Skåne är kanske inte vad det en gång var i superettan, men Trelleborgs FF lär klara sig kvar och kanske få sällskap av Helsingborg nästa säsong, så visst finns det utsikter för Skånederbyn, även om Helsingborgsfansen knappast ser fram emot ett sådant scenario.

Sport

Björklöven ännu obesegrat - men tappade poäng

Björklövens tog den åttonde raka segern i mötet med Södertälje under söndagskvällen. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport Björklövens segertåg fortsätter efter en 3-2-seger hemma mot Södertälje. Men inte utan att gästerna blev de första att ta poäng av serieledarna.

Umeålaget Björklöven, som var storfavorit inför att serien drog igång, har levererat sju raka segrar - men efter att Södertälje kvitterat till 2-2 i den sista perioden lyckades de inte avgöra under ordinarie tid under söndagskvällen.

Upplösningen av den sista perioden blev ett powerplay-drama utan dess like. Med ett fåtal minuter kvar fick Björklöven chansen att förlänga sin segersvit genom spel fem mot fyra, men efter en minut drog de på sig en utvisning vilket ledde till spel fyra mot fyra. Därefter hade Södertälje sin minut i powerplay, men inte heller de kunde avgöra.

Det hann bara gå 13 sekunder av förlängningen innan Björklövens Oskar Steen satte pucken i nätet bakom Alexander Sahlin i Södertäljeburen och säkrade den åttonde raka segern.

Målet stod sig - trots efterföljande diskussioner och heta känslor på isen, gällande huruvida det rörde sig om en offside eller inte.

Inrikes

Husdjur kan smittas av coronavirus

Både hundar och katter har bekräftats smittade av coronaviruset efter provtagning. Arkivbild.
Foto: Sakchai Lalit/AP/TT
Inrikes
Inrikes Antikroppar har upptäckts bland hundar och katter som bott med covidsjuka människor. Husdjuren visar sällan symptom. Men risken att de sprider smittan vidare är liten, enligt Statens veterinärmedicinska anstalt.

Två hundar i Hongkong sattes i karantän när deras ägare lades in på sjukhus för covid-19 i mitten av mars. Efter provtagning visade det sig att en av hundarna smittats av coronaviruset.

Kort därefter kom flera rapporter om katter som testat positivt.

– Därtill tigrar och lejon på ett zoo i Bronx, berättar Karl Ståhl, tillförordnad statsepizootolog vid Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).

Sedan i våras har ett flertal studier gjorts om djur som smittats av coronaviruset. Kycklingar och grisar verkar inte vara mottagliga, till skillnad mot hundar, katter, minkar och illrar.

– Vissa djur är helt enkelt mer mottagliga än andra. Den senaste studien visar att nötkreatur kan smittas. Men de för inte smittan vidare, säger Karl Ståhl.

Uppvisade antikroppar

Två mindre studier i USA och Frankrike visar att en stor andel av de katter som bor tillsammans med covidsjuka människor utvecklar antikroppar. Katter har också i enskilda fall uppvisat mildare luftvägssymptom. Till skillnad från hundar så verkar katter även kunna smitta andra djur.

– Katter verkar mer mottagliga än hundar. Det finns också experimentella studier som visar att katter kan utsöndra viruset och smitta andra katter. Man har också spekulerat i att katter kan ha spelat en roll i att sprida smittan mellan olika minkfarmar i Holland, säger Karl Ståhl.

Minkar har visat sig särskilt mottagliga för viruset. Vid pälsuppfödning hålls djuren i burar tätt intill varandra, vilket orsakat större utbrott på många minkfarmar i Danmark och Nederländerna.

I fredags konstaterades det första fallet på en svensk minkfarm. Även en människa som jobbat på anläggningen i Blekinge har bekräftats smittad. Smittvägen är inte fastställd, men enligt SVA går det att anta att smittan har gått från människa till mink.

Smittat människor

Det finns också fall då smittan gått från mink till människa. Det visar rapporter från Danmark och en studie från Holland, där man analyserat virusets arvsmassa.

– De virus människan bar på visade sig vara en utveckling av viruset från minkarna, säger Karl Ståhl.

Bland drygt 42 miljoner bekräftade coronafall i världen finns inget känt fall då en katt eller hund smittat en människa. Även om det inte kan uteslutas, enligt SVA.

För att förhindra smittspridning mellan människa och djur är det som vanligt viktigt att tänka på hygienen, säger Karl Ståhl. Sjuka djur bör också hållas hemma och skilda från andra djur så långt det är möjligt.

– Att tvätta händerna med tvål och vatten innan och efter kontakt med djur är extra viktigt om man är sjuk. Är man dessutom väldigt sjuk i covid kan man försöka undvika direkt kontakt med sitt husdjur, i den mån det är möjligt.

TT: Är det säkert att ta hand om ett husdjur åt någon som är sjuk?

– Ja. Risken är större att du blir sjuk av den som lämnar över djuret. Hade djur utgjort en betydande roll i smittspridningen hade vi vetat om det nu. Och det är tryggt att säga att coronaviruset inte utgör något större hot för våra husdjur.

Jonas Grönvik/TT

Sport

Malmö FF ett stort steg närmare SM-guld

Malmös Adi Nalic jublar med Eric Larsson och Bonke Innocent efter 3-1-målet under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Malmö FF och IFK Göteborg på Eleda Stadion.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Sport
Malmö
Fotboll Efter en klar seger med 3-1 hemma mot IFK Göteborg gör Malmö FF ett ryck i toppstriden och sätter press på Häcken och IFK Norrköping som är närmast jagande.

Malmö FF fortsatte sin vana att göra tidiga ledningsmål även under söndagseftermiddagen. 1-0 kom i tredje minuten efter att Arnor Traustason gjorts ner i straffområdet och domare Victor Wolf blåst straff. Lagkapten Anders Christiansen gjorde inget misstag från elva meter och placerade bollen säkert i mål, vilket är mittfältarens nionde mål för säsongen.

IFK Göteborg blåste liv i matchen efter att Pontus Wernbloom kvitterat efter en förvirrad försvarssituation där målvakten Marko Johansson kom helt fel och lämnade målet vidöppet. Men sedan tog Malmö över. Ola Toivonen gjorde 2-1 innan första halvlek var slut och i den 63:e minuten nickade André Calisir in bollen i eget mål efter ett inlägg av Adi Nalic.

– Tyvärr fick vi en straff emot oss direkt och MFF får matchen dit de vill men jag tycker att vi gör det bra efteråt och börjar hitta rätt i vårt passningsspel och får vårt självförtroende tillbaka efter 1-1-målet. Men blir sedan lite naiva i vårt passningsspel. Det är bara att gratulera MFF till tre poäng, säger Göteborgs tränare Roland Nilsson.

Stabila och starka

Efter att ha tappat en tvåmålsledning senast borta mot Djurgården var det nog en del Malmöiter som nervöst väntade på slutsignalen, men den här gången var oron inte berättigad. Malmö kontrollerade tillställningen och tog hem tre poäng som nu innebär att man leder allsvenskan 10 poäng före Häcken, med en match mer spelad.

– Vi klarar att stänga matchen idag, vi har pratat om att det var dumt att kasta bort en match genom att inte vara mentalt med sista minuterna, sa Anders Christiansen till dplay direkt efter matchen.

Tränare Jon Dal Tomasson var nöjd när han klev upp på podiet för den efterföljande presskonferensen.

– Vi är stabila och starka idag och vi har ett bra teamwork. Vi har spelare som Ola och AC som visar karaktär och tar ansvar och många spelare som gör det fantastiskt. Ola är som ett fint rött vin säger han och skrattar.

Om Häcken vinner sin match mot Djurgården på onsdag är MFF:s försprång 7 poäng med 5 matcher kvar att spela. Men att guldet skulle vara klart vill Dal Tomasson inte veta av.

– Vi är Malmö, vi ska vinna guldet, men det avgörs först den 6 december och det är fullt fokus fram tills dess.

Anders Christiansen jublar med Erik Larsson och Sören Rieks efter det tidiga ledningsmålet.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Domare Victor Wolf ger August Erlingmark ett gult kort efter en ful tackling.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Jon Dal Tomasson var på gott humör på presskonferensen efter matchen och hyllade sina spelare och sa att Ola Toivonen åldras som ett fint rött vin.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL