Lagfarter SkD

215 kvm stor villa såld – årets hittills dyraste i Skivarp

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Nu är försäljningen av fastigheten på adressen Örmölla 19 i Skivarp klar, och det blev den dyraste hittills i år i Skivarp. Prislappen för fastigheten blev 6 400 000 kronor. Det 215 kvadratmeter stora huset är byggt 1930. Köpare är Kristian och Mayumi Ragndahl, 50 och 44 år, och säljare var Andreas och Anders Zaffén. Köpet blev klart i september 2020.

Dyrast hittills i år i hela Skurups kommun är huset på Kustvägen 92. Det såldes i juli för 8 250 000 kronor.

För mindre än en månad sedan såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Måsvägen 2. Där såldes ett 105 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 1 950 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Hammarby klart för damallsvenskan

Hammarbys Alice Carlsson firar att laget är klart för damallsvenskan.
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport De hade allt i egna händer, precis som förra säsongen. Den gången föll man på målsnöret. Men nu är Hammarby klart för damallsvenskan.

27 oktober 2019: Hammarby är ett oavgjort resultat ifrån damallsvenskt avancemang. I stället förlorar man hemma inför storpublik mot Uppsala som tog den platsen.

31 oktober 2020: Hammarby är en seger ifrån damallsvenskan. Och vinner med 3–0 borta mot Älvsjö. Avancemanget är klart.

När domaren Jennifer Björnler blåste av efter 92 spelade minuter bröt glädjescenerna ut.

Ett knappt 100-tal Hammarbysupporterar bakom Älvsjö IP:s stängsel gjorde sitt bästa förr att peppa laget med hejaramsor och flaggor. Rådande restriktioner gjorde att bara en liten publik fick komma in på arenan. Som tack fick klacken se Bajen ta ledningen redan i den nionde minuten. Carol Rodrigues nickade in ett mycket fint inlägg från June Pedersen.

Egentligen kunde avancemanget ha blivit klart redan i den första halvleken. Om Morön hade förlorat matchen mot Bollstanäs som startade klockan 12 uppe i Skellefteå. Men Morön vann med 1–0 och Bajen hade allt i egna händer med enkla förutsättningar: seger och man skulle vara klara för avancemang.

Rodrigues tvåmålsskytt

I den 17:e minuten utökade laget ledningen. Återigen genom Carol Rodrigues.

– Skönt att göra två mål så här tidigt. Vi ska följa vår matchplan nu och mala på. Vi kommer att växla upp, sade June Pedersen till Sportexpressen play i paus.

Älvsjö som är på desperat jakt på poäng kring nedflyttningsstrecket hade till en början svårt att ta sig över på gästernas planhalva och ju längre matchen led växte frustrationen. Mot slutet fick man till flera lägen men Hammarby höll tätt även i andra halvlek och kunde i stället utöka ledningen i 89:e minuten när Felicia Saving placerade in 3–0.

Många Stockholmsderbyn väntar

I den 63:e minuten byttes tvåmålsskytten Rodrigues ut och in kom Hammarbys skyttedrottning Emma Jansson som också var med när man missade avancemang förra året. Den här gången gick det dock vägen. Matchen slutade 3–0 och Bajen spelar i damallsvenskan 2021.

Sedan tidigare är AIK också klart för damallsvenskan 2021. Nu återstår det bara att se om Djurgården lyckas hålla sig kvar, i sådana fall väntar sex heta Stockholmsderbyn nästa säsong.

Bella Franzén/TT

Förra året föll man på målsnöret. I år gick det vägen och Hammarby är tillbaka i högsta serien.
Förra året föll man på målsnöret. I år gick det vägen och Hammarby är tillbaka i högsta serien.
Foto: Anders Wiklund/TT

Sport

Fredricson fri från coronaviruset

Peder Fredricson har varit sjuk i covid-19. Arkivbild
Foto: Anders Bjurö/TT
Sport
Sport Ryttarstjärnan Peder Fredricson är på bättringsvägen efter att ha drabbats av coronaviruset.
Under några veckor har han varit isolerad hemma på Grevlundagården.
– Jag är igenom perioden och redo att tävla igen, säger han till Ystads Allehanda.

Många internationella tävlingar har varit inställda, men världsfyran Fredricson hade inte kunnat delta ändå.

Han har varit sjuk i covid-19.

Det bekräftar han för Ystads Allehanda , men ryttarstjärnan vill inte gå närmare in på hur länge han varit sjuk.

– Jag har varit isolerad och mår bra i dag. Det är jag mycket tacksam för. Jag känner mig stark igen och är redo att göra comeback.

Nu siktar han på att omgående kunna vara tillbaka i sadeln.

– Kanske på SM nästa vecka. Jag siktar på det, säger han.

SM avgörs i Skövde och i fredags togs beslutet genomföra mästerskapet, trots att Västra Götaland är en av de regioner som räknas som extra utsatta för smittspridning.

”Smittspridningen på ridsporttävlingar har varit mycket liten. Ridsport är ingen kontaktsport”, skriver Svenska ridsportförbundet på sin hemsida.

Peder Fredricson är en av Sveriges mest framstående hoppryttare och har bland annat vunnit EM-guld och tagit OS- och VM-silver. Han har också vunnit Jerringpriset vid två tillfällen.

Henrik Skiöld/TT

Malmö

Jättelikt byggprojekt drar i gång

Anläggningen kommer vara på ängen mellan Sporregatan, Jägersrovägen, Elisedalsvägen och Yttre Ringvägen. Projektet kommer även utföras på ängen mellan Elisedalsstigen, Eliedalsvägen och Jägersrovägen.
Malmö
MALMÖ Det privatägda byggbolaget MVB Syd AB ska ännu en gång utföra ett projekt i Malmö. Denna gången är kommande anläggningsprojektet det största för markavdelningen hittills. Med ett ordervärde på 44,5 miljoner och Malmö stad som beställare, drar projektet igång inom kort.

Den 9 november är det byggstart för MVB av nya Elisedal i Malmö. Strax över en km av Jägersrovägen ska byggas om och även breddas. Det som ska byggas är bland annat industrifastigheter.

– När detta projektet är klart hoppas vi på lika stora projekt framöver, säger David Linde, arbetschef på markavdelningen i MVB Syd AB.

MVB kommer under projektets gång att handla upp fler underentreprenörer. Flera personer har hört av sig till MVB med intresse av att hjälpa till. Planen med anläggningen är att företag och organisationer ska kunna etablera sig med hjälp av de nya fastigheterna.

– Det är ett stort tryck för fastigheter i Malmö. Många vill etablera sig, säger David Linde.

År 2016 byggde MVB Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg. Detta projektet kammade hem en vinst till organisationen, Årets Bygge 2017.

I dagsläget befinner världen sig i en pandemi. Något som bolaget väl lagt i åtanken. Städning under projektets gång kommer att utföras varje dag och möten ska huvudsakligen ske via det digitala.

– Vi skriver även avtal med alla på arbetsplatsen. I avtalet står det bland annat ifall man känner sig sjuk eller är sjuk, då stannar man hemma, säger David Linde.

Anläggningsprojektet beräknas vara klart sommaren 2022.

En överblick över ängen från vändzonen på Sporregatan.
Foto: Susan Badran

Ekonomi

Nu ska löneökningarna i industrin avgöras

Lyckas parterna inte komma överens den här gången blir det ett så kallat avtalslöst tillstånd. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Ekonomi
Ekonomi Under lördagen ska det avgöras hur stora löneökningarna blir för närmare tre miljoner anställda inom industrin. Facken och arbetsgivarna möts för att komma överens om ett slutbud.

Efter en uppskjuten avtalsförhandling inom industrin träffas parterna för att förhandla fram ett avtal.

Industriavtalet som berör 2,8 miljoner svenskar sköts upp i våras på grund av pandemin. Innan förhandlingarna sköts upp krävde industrifacken bland annat en treprocentig löneökning under 12 månader, fortsatt arbetstidsförkortning, insatser mot skador på arbetsplatsen och en låglönesatsning.

Arbetsgivarsidan erbjöd i stället 1,4 procent i årligt lyft, men då ingick alla krav som innebär högre kostnader. Ett bud som facken då inte accepterade.

Förhandlingarna har letts av Opo (opartiska ordföranden) som medlat mellan parterna.

Opo:s tidigare bud i industriavtalet är löneökningar på 4,5 procent under 29 månader, vilket arbetsgivarna tidigare accepterat men inte industrifacken som menat att det var oacceptabelt lågt.

Lyckas man inte komma överens den här gången blir det ett så kallat avtalslöst tillstånd. Då kan förhandlingarna skjutas upp, men det kan också bli aktuellt med konfliktåtgärder från parterna.

TT har sökt IF Metall vars pressekreterare Jesper Pettersson inte vill kommentera de pågående förhandlingarna.

De fackförbund som är med i förhandlingarna är: LO-förbunden IF Metall, GS och Livs och på tjänstemannasidan är det Unionen och Sveriges Ingenjörer.

Troy Enekvist/TT

Linus Svensson/TT

Sport

Walker såg till att det gick Citys väg

Kyle Walker firas av lagkompisarna efter segermålet för Manchester City.
Foto: Cath Ivill/AP/TT
Sport
Sport

En poäng på sju matcher och bara tre gjorda mål. Om det inte kommer en påtaglig uppryckning efter den usla starten går Sheffield United en ytterst jobbig säsong till mötes.

Premier League har heller inte inletts helt lysande av Manchester City, men för Pep Guardiola & Co pekar det uppåt – tack vare Kyle Walkers mäktiga distansskott.

Målet i första halvlek stod sig som matchens enda på Bramall Lane i Sheffield.

Senare i dag spelar Burnley–Chelsea och Liverpool–West Ham.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Miljonlotteriet

Miljonlotteriet testar på en ny strategi för sin annonsering!

Miljonlotteriet Miljonlotteriet är ett av Sveriges största lotterier och har funnits med sedan 1964.

För dig som inte vet något om lotteriet sedan tidigare, så är Miljonlotteriet grundat av iogt.se som sedan start haft som mål att låna lotteriet finansiera deras arbete mot droger i samhället. I och med regleringen av spelmarknaden förra året så har också de svenska lotterierna och spelbolagen kunnat ändra sin marknadsföring och i samband med dessa ändringar så är det bestämt att Miljonlotteriet blir digitalt, för att dra in ännu mer pengar till välgörenhetsarbetet som IOGT fokuserar på. Om du är intresserad av att kika in Miljonlotteriet så kan du göra detta här eller läsa mer om dem i denna artikel om Miljonlotteriet.

Eftersom att den svenska spelmarknaden har blivit annorlunda, så är detta en stor fördel för det svenska Miljonlotteriet eftersom att de kan använda förändringarna till något positivt. Den nya strategin för lotteriet är helt enkelt att visa mer var pengarna från Miljonlotteriets överskott går, så att fler människor får vara delaktiga i välgörenhetsarbetet som IOGT arbetar med. Sedan starten har lotteriet bidragit med över 2 miljarder kronor totalt till välgörenhetsarbete och detta är något som lotteriets överskott ska fortsätta att gå till, precis som det gjort sedan start.

Miljonlotteriet blickar framåt!

Miljonlotteriet har bestämt sig för att satsa bredare på just den digitala annonseringen där lotteriet riktar in sig på ansvarsfullt spelande och behöver numera uppfylla de hårda kraven som ställs på svenska spelbolag. Eftersom att lotteriets grundidé är att minska missbruk i samhället, så är detta något som de också är väldigt noga att fortsätta med och det är också här som den största kraften kommer att läggas även framöver. Genom de digitala kanalerna så har Miljonlotteriet redan nu lyckas komma en bra bit på vägen och det är också på denna bana som vi kan se dem fortsätta på framöver.

Den digitaliserade annonseringen kommer med andra ord att hjälpa lotteriet att nå ut till svenska folket så att de får se med egna ögon vad överskotten från försäljningen av spel hos dem bidrar till. Några av de saker som lotteriet hjälper till med är bland annat att rikta in sig på att tillföra gemenskap för barn och ungdomar som växer upp i stökiga familjer som kantas av missbruk genom årliga läger och evenemang. Via deras lotteri så kan du som spelar vara med och tävla om fantastiska vinster men också samtidigt vara en del av det stora välgörenhetsarbete som överskottet bidrar till. Sedan start så har de hjälpt både hemlösa att få tak över huvudet samt bidragit till många behandlingshem runt om i landet.

Utrikes

Slovakien först ut testa alla i landet

Slovakiens premiärminister Igor Matovic låter masstesta hela befolkningen. Arkivbild.
Foto: Olivier Matthys/AP/TT
Utrikes
Utrikes Som första land i världen har Slovakien inlett testning av hela befolkningen för coronavirus. För att genomföra masstestningen involveras cirka 45 000 vårdanställda samt personal från militär och polis.

Provstickor kommer att samlas in på runt 5 000 teststationer. Det handlar om antigentest, som är en typ av snabbtest med svar inom några minuter.

– Världen kommer att titta på, sade premiärminister Igor Matovic tidigare i veckan.

Han räknar med att testprogrammet ska rädda "hundratals liv".

Det är inte obligatoriskt att låta testa sig. Men den som stoppas av polis utan att kunna visa upp ett negativt testsvar riskerar dryga böter.

I huvudstaden Bratislava köade folk i god tid innan teststationerna öppnade klockan 7 på lördagen. Ett positivt testsvar medför omedelbar karantän i tio dagar.

Antigentest anses inte vara lika tillförlitliga som PCR-test, som tar mer tid eftersom näs- och halsproven måste analyseras på laboratorium.

Även mindre länder som Luxemburg och Monaco planerar masstestning, men inget land av Slovakiens storlek – 5,4 miljoner invånare – har tidigare löpt linan ut.

Landets allmänläkareförening anser att testprogrammet är dåligt förberett och kritiserar regeringen. Att massamla människor vid teststationer går rakt emot rekommendationerna från experter på virusinfektioner, nämligen att i görligaste mån minska människors kontakter och rörlighet, påpekar föreningen.

Precis som andra europeiska länder har Slovakien en snabb smittspridning på sistone, även om antalet fall ligger under EU-snittet. Senaste noteringen: 57 664 smittade och 219 döda.

Utrikes

Kidnappad amerikan fritagen i Niger

Utrikes
Utrikes

En amerikansk medborgare som kidnappats i södra Niger har fritagits, enligt landets försvarsminister Issoufou Katambe.

Amerikanen, son till en missionär som bott i området i flera år, fördes enligt uppgift bort från en trädgård i utkanten av byn Massalata nära gränsen till Nigeria i måndags.

– Jag bekräftar att den amerikanska gisslan fritogs i går kväll, säger Issoufou Katambe på lördagen, utan att ge några ytterligare detaljer.

Lokala myndigheter uppgav tidigare i veckan att kidnapparna kontaktat mannens pappa och begärt en lösesumma. Det är dock inget familjen bekräftat.

Inrikes

Sjöstedt manade till kamp

Vänsterpartiets avgående partiledare Jonas Sjöstedt sade farväl på partiets digitala kongress.
Foto: Jessica Gow
Inrikes
Inrikes Jonas Sjöstedt manade till kamp i sitt sista partiledartal.
Han beskrev striden om arbetsrätten som den största av alla fajter.

Efter åtta år som partiledare tackade Sjöstedt för sig på Vänsterpartiets digitala kongress. I sitt sista partiledartal manade han partivännerna till kamp för klimatet, demokratin och mot växande klyftor.

Sjöstedt tog upp den aktuella striden om arbetsrätten, som han nu lämnar över till sin efterträdare.

– Just nu står vi mitt i den största fajten av dem alla, den om anställningstryggheten för alla Sveriges löntagare, sade han.

– Stefan Löfven måste backa. Kör inte över LO med lagstiftning!

Ingen tidsgräns

Efter talet mötte Sjöstedt media utomhus på Medborgarplatsen i centrala Stockholm. Han uppgav att partiledarbytet inte innebär någon förändring när det gäller V:s hot om en misstroendeomröstning i riksdagen om statsminister Stefan Löfven (S).

Sjöstedt hävdar att hans efterträdare Nooshi Dadgostar snarare är "tuffare" än honom själv.

– Om regeringen går vidare med att slå sönder löntagarnas trygghet mitt under en pandemi, då blir det regeringskris, säger Sjöstedt.

Men hittills har inte V satt någon tidsgräns för när man ska begära en misstroendeomröstning.

– Den dag vi ser att man inte vill gå LO till mötes, utan tänker köra över LO, då är vi beredda att agera, säger Sjöstedt.

– Det är väldigt svårt att säga om det tar kort eller lång tid.

Har vuxit

I sitt tal tog Sjöstedt upp sina och partiets framgångar de senaste åren.

– Vi har blivit en större rörelse, vi har lagt en stabil grund för att växa vidare, bli ett större parti med större inflytande, sade han.

Med Sjöstedt vid rodret har partiet dubblerat medlemsantalet till 25 000. V har också förbättrat sitt valresultat från 5,6 procent 2010 till 8 procent 2018.

Det är dock långt från toppnoteringen 12 procent 1998, då partiledaren hette Gudrun Schyman.

– Så är det. Vi har inte lyckats göra våra absolut bästa valresultat. Jag ser framemot att nästa ordförande får chansen att toppa 1998 års valresultat, säger Sjöstedt till media.

Sjöstedts avsked innebär ett fullbordat generationsskifte i partiledningen. Han är den siste i partiledningen som var partimedlem före Berlinmurens fall.

– Samtidigt har jag sett som min politiska uppgift att föra V tryggt i hamn som det moderna, gröna socialistiska parti vi är i dag.

Nytt liv börjar

V siktar på att växa så pass mycket i nästa val att Socialdemokraterna åter behöver vända sig vänsterut för att kunna bilda en regering. Statsminister Stefan Löfven (S) stängde dörren för V efter förra valet.

För att växa behöver, enligt V:s egen analys, partiet få ökat stöd på landsbygden och bland LO-medlemmar. De senaste opinionsmätningarna tyder på att V:s strid med regeringen om arbetsrätten har gett partiet ett lyft.

Sjöstedt uppger att han kände vemod under sitt sista partiledartal. På tisdag ska han flyga till sin familj i Vietnam, där hans hustru arbetar som ambassadör. Hans nya liv inleds med två veckors karantän. Sjöstedt planerar att försörja sig genom att skriva böcker och artiklar. Han lovade dock partiet i sitt tal att ställa upp som valarbetare 2022.

Peter Wallberg/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL