Lagfarter SkD

Nya ägare till fastigheten Svenstorp 5:34 i Skurups kommun

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Anders Svensson, 55, och Eva Eriksson, 48, från Skurup, har tagit över fastigheten Svenstorp 5:34 i Skurups kommun från Göta Viola Delén och Cancerfonden-Riksföreningen Mot Cancer. Ägarskiftet blev klart i september 2020 och köpesumman blev 170 000 kronor.
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Djurgårdens målvakt coronasmittad

Djurgårdens målvakt PK Bråtveit. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Sport
Sport

Djurgårdens fotbollsmålvakt PK Bråtveit har testats positivt för corona. Norrmannen visade symptom på morgonen efter det allsvenska bortamötet mot Häcken tidigare i veckan.

Hela truppen har nu testats inför söndagens match i Falkenberg.

– Det är klart att det finns en oro att fler är smittade. Vi kommer få provsvaren innan vi åker ner och skulle vi ha fler positiva fall får vi agera där efter, säger Djurgårdens naprapat Kalle Barrling till Aftonbladet.

Rutinerna på Djurgårdens träningsanläggning har samtidigt skärpts.

"Egentligen har vi bara förtydligat det som vi gjort hela tiden från i våras men har även gått tillbaka till matlådor och liknande nu innan vi får svaret på om det är fler som är smittade", säger Barrling till klubbens hemsida.

Inrikes

Fyra till sjukhus efter krock på E20

Fyra personer har förts till sjukhus efter att två personbilar krockat på E20 utanför Lyrestad. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Fyra personer fördes till sjukhus efter att två personbilar kolliderat på E20 i höjd med Lyrestad utanför Mariestad på lördagseftermiddagen.

– En person har förts med ambulanshelikopter till sjukhus, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen.

Räddningstjänsten klippte upp taket på en av bilarna och fann där två lindrigt skadade personer. I den andra bilen ska föraren och passageraren ha skadats allvarligt, men Fredrik Svedemyr kan inte svara på hur kritiskt deras tillstånd är.

Trafiken var avstängd i båda riktningarna under räddningsarbetet.

Sport

Hyllar fansen efter avancemanget: "Äntligen"

Hammarbyklacken hejade fram sitt lag på avstånd.
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport Inga Hammarbyfans på läktaren. Men bakom Älvsjö IP:s stängsel stod omkring 100 personer som hejade fram sina spelare till damallsvenskt avancemang.
– Det är fint att se hur lojala de är, säger Carol Rodrigues om fansens betydelse.

På grund av rådande pandemin och tillhörande restriktioner var det en mycket liten publik som befann sig på läktaren på Älvsjö IP, och ingen av dem verkade heja på gästerna Hammarby. Men bakom stängslet vid Hammarbys avbytarbås stod omkring 100 personer med flaggor som sjöng och hejade fram laget till en 3–0-seger som innebär att man är klart för damallsvenskan nästa år.

På slutsignal tändes bengaler och spelarna kastade sig över stängslet för att fira med fansen.

– Innan jag kom hit så fick jag höra att fansen här var galna. Det var så fint att se hur lojala de är, det är dåligt väder och ändå står de här och hejar fram oss. Vi hörde dem hela matchen, säger tvåmålsskytten Carol Rodrigues.

Emma Jansson var med när Hammarby var oerhört nära att säkra avancemang redan förra året. Då, inför storpublik i Uppsala, misslyckades man och Jansson sade efteråt att man svikit fansen.

– Nu känns det äntligen som att vi får visa dem hur jäkla bra vi är och att vi får visa var vi hör hemma – och det är i finrummet. I allsvenskan, säger Jansson efter matchen.

– Vi ska inte uppmana till folksamlingar, och det har vi inte gjort heller. Men att få se dem här idag och få fira med dem, det går nästan inte att beskriva. Det har varit en så sjukt konstig säsong och man har saknat varenda en i år. Att de är här idag det är helt fantastiskt.

Bella Franzén/TT

Inrikes

Äldre par häktat efter sprängmedelsfynd

Ett äldre par har häktats efter ett stort sprängmedelsfynd utanför Örebro. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Inrikes
Inrikes

En man i 80-årsåldern och en kvinna i 70-årsåldern har häktats efter ett stort sprängmedelsfynd utanför Örebro tidigare i veckan.

Båda misstänks för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, skriver Nerikes Allehanda.

– Min klient vidgår de faktiska omständigheterna som läggs honom till last, säger mannens advokat Paul Forsberg till tidningen.

Kvinnan förnekar brott.

Det stora fyndet gjordes på en gård i onsdags. Då hittades sprängmedel och ammunition. En man i 50-årsåldern häktades i fredags.

Enligt polisen kopplas fyndet inte till organiserad brottslighet eller till något terrorrelaterat.

Utrikes

Kidnappad amerikan fritagen i Nigeria

Utrikes
Utrikes

En amerikansk medborgare som kidnappats i södra Niger har fritagits av amerikanska specialstyrkor i grannlandet Nigeria, uppger USA:s försvarshögkvarter Pentagon.

Amerikanen, son till en missionär som bott i området i Niger flera år, fördes bort av sex beväpnade män som körde motorcykel från en trädgård i utkanten av byn Massalata nära gränsen till Nigeria i början av veckan.

Mannens fru, son och bror lämnades kvar av kidnapparna.

"En stor seger för våra elitstyrkor i dag", skriver USA:s president Donald Trump.

– Jag bekräftar att den amerikanska gisslan fritogs i går kväll, säger Nigers försvarsminister Issoufou Katambe på lördagen, utan att ge några ytterligare detaljer.

Lokala myndigheter uppgav tidigare i veckan att kidnapparna kontaktat mannens far och begärt en lösesumma. Det är dock inget familjen bekräftat.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Företagsfinanser.se

Ökning av ansökningar om pausade amorteringar!

Företagsfinanser.se Bostadsmarknaden har trots omständigheterna inte rasat, istället har försäljningen ökat med hela 13 % och med ett fortsatt tryck på visningar på uteliggande bostäder.

Men även fast bostadsmarknaden är i full rullning så är det många bankkunder som har valt att pausa sina amorteringar på sina bostadslån. Detta i och med att bankerna lättat på tyglarna en aning som hjälp för den ekonomiska situationen som många sitter i just nu. I April så var det många husköp som gick i lås och många nya lyckliga husägare som flyttade in i sina nya hem. April är generellt sett en månad då många köper hus varje år och det visade sig vara så även under detta år.

Varje år så ökar mängden bostadslån i Sverige och ligger tillsammans på tusentals miljarder i värde. För de flesta hushåll så är det boendet som kostar mest månadsvis och också den utgift som svider mest. I mars gick bankerna ut med att de ändrar amorteringskraven för att hjälpa sina kunder. På detta sätt är det många som har kunnat spara in en del. Även fast det varje år är många kunder som ansöker om amorteringsfria månader på sina bolån, så har det varit en stor ökning av fall under de senaste månaderna.

Reporäntan oförändrad

Riksbanken meddelade nyligen att de lämnar kvar reporäntan på noll och detta för att de anser att den nedåtgående ekonomiska spiralen beror på gällande restriktioner. Det anses också vara svårt att sätta en prognos på hur framtiden kommer att se ut. Att räntan ligger oförändrad är ingenting som låntagare kommer att märka då det är samma som innan. Riksbanken betonar dock att räntan kan komma att sänkas om det anses vara nödvändigt i framtiden.

Många anser att räntan borde ha blivit reglerad ned på minus men Riksbanken menar på att det inte finns någon anledning att göra så i dagsläget. Anledningen till detta är att denna krisen inte är grundad i en finanskris likt den 2008, så den ska inte bedömas som så. Norge och Storbritanniens centralbanker sänkte däremot sina räntor med 0,5 %.

Detta tittar banken på när du ansöker om företagslån

Det är också många företagare som ansöker om företagslån för att kunna hantera den nuvarande ekonomiska situationen där många företag står med en lägre produktion och därav omsättning. När ett företag ansöker om ett lån så är det dessa punkter som banken tittar på i en ansökan:

– Ägarna av företaget - referenser, privatekonomi och erfarenheter.

– Företagets affärsplan - detaljerad plan.

– Eventuell ekonomisk hjälp - revisor eller liknande.

– Balansräkning, bokslut och deklaration på företag som etablerat sig redan.

Det finns ett par olika företagslån som banker kan låna ut till företagare och vilket som passar för eventuella företag kan variera beroende på behovet. Ett företag som behöver investera i inventarier, maskiner eller byggnader brukar exempelvis oftast välja en investeringskredit och enbart amortera för den summa som är använd.

Sport

Lunds BK satte serieledaren på plats

LBK:s målskyttar mot IFK Värnamo, från vänster: Jesper Stridh, Gustav Edén oc Gustav Hillstedt.
Foto: Lola Nilsson
Sport
FOTBOLL Ett för dagen rosaskrudat Lunds BK satte serieledaren IFK Värnamo på plats, 3-1 hemma på Klostergården, och kravlade sig på kuppen upp på rätt sida om de förhatliga strecken i Ettan Södras botten.

– Vi ligger där vi ligger och vi möter serieledaren. Och slår dem! Jag är stolt över grabbarna. De här ger oss en boost, menade Stefan Jansson, LBK-tränaren, efter srällsegern i Lund.

Att det var toppen mot botten märktes alls inte i den första halvleken. Tvärtom, faktiskt. Botten var klart bättre än toppen. Lunds BK styrde spelet och var betydligt hetare än serieledaren från Värnamo. 7-1 i hörnor vittnar om vem som anföll mest. LBK:arna lät sig inte ens nedslås av Värnamos ledningsmål i den nionde minuten.

På liv och död

– Jo, vi var hetare i de flesta duellerna. De slog mest långbollar och dessa redde vi ut, sa LBK-mittfältaren Gustav Edén i en pausintervju i SportExpressen Plays sändning.

– För oss är varje match på liv och död.

Det var Edén som efter hörna kvitterade till 1-1 i matchminut 32.

– Bollen tog på låret och det var precis den var innanför linjen, konstaterade målskytten.

I den andra halvleken tog Värnamo över taktpinnen, men efter Bernardo Vilar Estevão Jeronimos utvisning i den 78:e minuten återtog LBK kommandot och kunde till slut utnyttja sitt spel i numerärt överläge och avgöra till skrällseger. Jesper Stridh satte 2-1 i matchminut 89 och på stopptid dundrade Gustav Hillstedt in 3-1. Till saken hör att Värnamos Oscar Uddenäs träffade LBK-målvakten Marcus Normans stolpe bara två minuter innan LBK tog ledningen.

– Vi blev lite vilsna ett tag, tappade boll och de var jättenära att straffa oss, medgav Stefan Jansson.

Jesper Stridh efter sitt 2-1-mål.
Foto: Lola Nilsson

– Vi hade lite flyt med bytet av Jesper Stridh. Men vi jobbade oss till lägena.

2-1-målskytten Jesper Stridh sken som en sol:

– En underbar känsla att komma in och avgöra och vinna. Helt galet, förkunnade Stridh, som byttes in i den andra halvlekens mitt.

Om det händelserika och stressiga slutet sa han:

– Vi krigar för vårt liv, de för att vinna seriesegern. Då blir det så här. Vi vann för att vi krigade mer än dem.

I rosa matchställ

Att Lunds BK spelade i rosa matchställ i mötet med IFK Värnamo var på initiativ av 3-1-målskytten Gustav Hillstedt, som startade insamlingen till minnet av sin mamma Agneta, som gick bort i cancer 2011. Nu ville Hillstedt och LBK-kompisarna uppmärksamma Cancerfonden och bidra med välbehövliga pengar.

För Lunds BK var det andra segern i rad och den andra trepoängaren efter tränarskiftet.

Måljubel i LBK.
Foto: Lola Nilsson
Yes. Målglädje i Lunds BK.
Foto: Lola Nilsson
LBK steget för serieledarna från Värnamo.
Foto: Lola Nilsson
Här är gänget bakom skrällen. LBK slog Värnamo med 3-1.
Foto: Lola Nilsson

Kultur och nöje

Den förste hemlige agenten är död

Sean Connery. Arkivbild.
Foto: Matt Sayles/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Den förste. Och enligt många den bäste. Sean Connery blev synonym med den hemlige agenten James Bond på vita duken.

Martinis, vackra kvinnor, dramatik och en utbildning på dunderförnäma privatskolan Eton. Så var det för James Bond, men riktigt så såg livet inte ut för Sean Connery, som var den allra första som gestaltade honom på vita duken. Åtminstone inte i unga år.

"En Adonis"

Connery föds i skotska Edinburgh 1930, som son till en katolsk fabriksarbetare och en protestantisk städerska. Stadsdelen Fountainbridge är nedgången och familjen bor i en enrummare med delad toalett och utan varmvatten. 13 år gammal hoppar han av skolan och jobbar som mjölkbud och murare innan han tar värvning i brittiska flottan. Tre år senare återvänder han hem med magsår och två nya tatueringar: "Scotland forever" och "Mum & Dad".

Tillbaka hemma tar han jobb där han kan. Han är lastbilschaufför, livvakt och modell på en konstskola. Enligt brittiska BBC är han mer än populär på skolan, och en av studenterna som ofta målade av Connery konstaterar att han är "för vacker för att beskriva med ord, en faktisk Adonis".

Väljer skådespeleriet"

Han tränar bodybuilding och spelar fotboll, men när han erbjuds ett proffskontrakt i Manchester United tackar han nej. Sean Connery har nämligen upptäckt teatern.

Att välja skådespeleriet framför idrottskarriären har Connery själv kallat "ett av mina mer intelligenta drag". Och ser man till antalet filmer och priser på Connerys cv är man ju faktiskt beredd att hålla med.

Den allra första skådespelarinsatsen blir en liten körroll i musikalen "South pacific". Första filmrollen kommer 1954, då han spelar i den romantiska komedin "Blixtrande kär". Connerys roll är liten, men i filmen spelar dåtidens stora stjärna Errol Flynn.

Bollen i rullning

Första huvudrollen kommer i "Blood money" 1957. Då spelar han en boxare med en karriär på dekis – något som nu långt ifrån gäller Connerys egen karriär. Ett år senare spelar han mot Lana Turner, Hollywoods finest, i "Kärlek och fruktan", och bollen är i rullning, på väg mot stjärnstatusen.

Och så, 1963, kommer "Agent 007... med rätt att döda". Bonds skapare, författare och journalisten Ian Fleming, är inledningsvis inte nöjd med rekryteringen och uttrycker sitt missnöje: "Jag letar efter kommendörkapten Bond, inte en förvuxen stuntman".

Men filmen blir en omedelbar succé och Fleming ändrar sig när han ser Connerys insats. Hans hänsynslösa men samtidigt kvicka och sofistikerade Bond älskas inte av samtliga kritiker men däremot av publiken. Sammanlagt blir det sju Bondfilmer med Sean Connery, och hans namn kommer ofta upp när det talas om vilken skådespelare som har axlat rollen bäst.

Inte bara Bond

Men Connery var inte bara Bond. 1988 vinner han en Oscar för sin roll som polisen Jimmy Malone i Brian De Palmas maffiadrama "De omutbara". Han tilldelas också Golden Globe- och Baftapriser och nomineringar för filmer som "Indiana Jones och det sista korståget", "Jakten på Röd Oktober" och "Rosens namn". Totalt spelar han in över 80 filmer samt en rad tv-serier.

Privat hade Sean Connery däremot inte mycket till övers för Hollywoodlivet, han föredrog att spela golf i lugn och ro i något av sina hem i Spanien, Portugal och Karibien och det var också i Bahamas han avled, 90 år gammal.

Sara Haldert/TT

Sean Connery spelade James Bond sju gånger. Arkivbild.
Sean Connery spelade James Bond sju gånger. Arkivbild.
Foto: AP/TT

Sport

Rolfö gjorde comeback i Wolfsburgs kross

Fridolina Rolfö gjorde comeback efter sin hjärnskakning när Wolfsburg krossade Bochum med 11–0 i cupen. Arkivbild.
Foto: Sergio Perez/AP/TT
Sport
Sport

Landslagsstjärnan Fridolina Rolfö var tillbaka på fotbollsplanen efter sin hjärnskakning när Wolfsburg krossade Bochum i tyska cupen. Rolfö, som missade Sveriges EM-kvalmatcher mot Lettland och Island senast, byttes in i den 77:e minuten när Wolfsburg redan ledde med 9–0 på bortaplan.

Den tyska mästarklubben hann göra ytterligare två mål innan krossen – 11–0 – fullbordades i sextondelsfinalen. Mest lyckosam målskytt blev den ungerska stjärnan Zsanett Jakabfi som stod för fyra fullträffar. Tyskan Lena Oberdorf satte tre.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL