Sport

Huvudtackling gav fem matchers avstängning

Rögles Adam Edström lämnar isen efter att ha fått matchstraff i SHL-premiären.
Foto: Anders Bjurö/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Rögles Adam Edström stängs av i fem matcher efter en huvudtackling på Linköpings Jarno Kärki i SHL-premiären.

Ishockeyns disciplinnämnd anser att tacklingen utdelades med hög fart, att den förstärks med vänsterarmen, att det var stor skaderisk och att den tacklande spelaren är tredje man in i situationen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

AIK står fast – alla eller ingen i publiken

Friends arena kommer fortsätta vara folktom, trots dagens publikbesked. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
Sport AIK har från första början varit tydliga när det gäller publikfrågan.
Dagens positiva publikbesked till trots står klubben kvar vid sin linje.
"Beskedet förändrar dock inte AIK Fotbolls syn på hur vi värderar vår publik", skriver de på sin hemsida.

Redan i somras gick AIK:s klubbdirektör Björn Wesström ut och sa att de inte skulle selektera ut vilka som skulle få komma till Friends arena.

Trots att Stefan Löfven på dagens presskonferens meddelade att regeringen och Folkhälsomyndighten kommer överens om att öppna för publik på arenorna, upp till 300 personer, kommer AIK att spela inför tomma läktare fram till dess att myndigheterna ger klartecken till att öppna upp helt och hållet.

"Beskedet förändrar dock inte AIK Fotbolls syn på hur vi värderar vår publik, ej heller möjligheten till att skapa de intäkter som verksamheten är så beroende av. Med det konstaterat kommer AIK Fotboll inte att välja ut enskilda personer, grupper eller företag att besöka våra matcher när regelverket träder i kraft den 1 november 2020", skriver de på sin hemsida.

Simon Norberg/TT

Sport

Nya beskedet: 300 åskådare får släppas in

Statsminister Stefan Löfvens besked: 300 åskådare släpps in på arenorna. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
Sport Regeringen går idrotten till mötes och tillåter publik på arenorna igen.
Men det blir inte 500 åskådare, som var det tidigare förslaget. Nu sätts gränsen vid 300 personer i publiken. Men det blir inga ståplatsklackar – alla måste sitta ner.
– De här besluten förutsätter att kulturen och idrotten tar sitt stora ansvar, säger statsminister Stefan Löfven (S).

Beskedet öppnar för publik på arenorna igen, men det blir ett lägre antal åskådare än vad regeringen tidigare aviserat.

I slutet av september föreslog regeringen en ökning från 50 till 500 personer på idrottsläktarna den 15 oktober. Men en vecka innan det skulle träda i kraft drogs förslaget tillbaka på grund av smittoläget i landet.

Sittande publik

Nu släpps det in publik – men alltså bara 300 åskådare.

– Som vi ser det vill vi ha en försiktigare ingång i det här. Fungerar det här väl tror jag man kan höja det, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Alla åskådare måste sitta ner och de nya reglerna börjar gälla 1 november. Åskådarna måste få en bestämd sittplats och hålla avstånd till andra.

– Minst en meters avstånd till varandra och det ska skapas förutsättningar att hålla det avståndet under arrangemanget. Två personer i samma sällskap får sitta tillsammans, säger idrottsminister Amanda Lind (MP).

Statsministern är tydlig med att idrottsrörelsen måste hålla sig till reglerna, så att smittspridningen inte ökar.

– Om så inte skulle vara fallet kommer regeringen inte att tveka att justera ner till 50 igen, säger Stefan Löfven.

Dessutom kommer lokala myndigheter att kunna stoppa publik på arenorna och vid arrangemang där bedömningen görs att faran för smittspridning är stor.

Det var den 11 mars som regeringen förbjöd publik på arenorna på grund av risken för smittspridning.

Coronaläget har skapat en stor kris inom svensk idrott eftersom de flesta klubbar och arrangörer är beroende av publikintäkter för att klara sin ekonomi.

Lokala regler

Flera inom idrottsrörelsen har riktat kritik mot publikbegränsningen och ansett det vara för stelbent. Folkhälsomyndigheten har bland annat riktat in sig på trängseln i kollektivtrafiken på väg till matcherna som ett argument för restriktionerna.

Men företrädare för idrotten har beskrivit det som ett storstadsfenomen och krävt lokala restriktioner.

Organisationen Svensk Elitfotboll har dessutom presenterat ett eget förslag på hur många åskådare som skulle kunna tas in de på de olika arenorna, baserat på hur publiken skulle kunna tas in i olika sektioner.

"Ser olika ut"

Sedan en tid tillbaka har flera klubbar experimenterat med att släppa in 50 personer på läktarna - för att hålla sig inom ramen för lagen om allmänna sammankomster.

TT: Kan det här rädda några föreningar?

– Det ser väldigt olika ut. Vi har skjutit till flera miljarder i riktat stöd men det kommer att vara en fortsatt tuff situation. Det här innebär att alla de som har längtat efter kultur och idrott i sina liv har en lite större möjlighet att få det, säger Amanda Lind.

Mikael Forsell/TT

Sport

Flera överraskningar i Sveriges startelva

Jennifer Falk startar kvällens EM-kvalmatch hemma mot Lettland.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Jennifer Falk vaktar målet, och i övrigt bjuder Peter Gerhardsson på flera överraskningar. När Sverige tar sig an Lettland i EM-kvalet i fotboll får både Pauline Hammarlund och Julia Zigiotti Olme chansen från start.
Kosovare Asllani missar kvällens match på grund av skada.

Det stora frågetecknet på förhand var vem som skulle vakta målet. Skadade förstamålvakten Hedvig Lindahl missade även den senaste EM-kvalsamlingen och då fick Jennifer Falk och Zecira Musovic dela på uppgiften: Falk stod hemma mot Ungern (8–0) medan Musovic fick chansen borta mot Island (1–1).

I kväll blir det återigen Göteborgs Jennifer Falk som startar i mål, när tabelljumbon Lettland gästar Gamla Ullevi.

Schough och Hammarlund

Förbundskapten Peter Gerhardsson vilar flera spelare som vanligtvis brukar ta plats i en svensk startelva. Kanske har han gruppfinalen mot Island på tisdag i tankarna?

Bland de något oväntade namnen i startelvan syns rutinerade mittbacken Nilla Fischer, innermittfältaren Julia Zigiotti Olme samt anfallsduon Olivia Schough och Pauline Hammarlund.

Ingen Asllani

Real Madrid-stjärnan Kosovare Asllani missar matchen. Hon saknas i matchtruppen, precis som Göteborgsanfallaren Stina Blackstenius, som anslöt till truppen sent efter att ha haft misstänkta covid-19-symptom.

"Kosovare kom till samlingen med en lindrig muskelskada i låret som hon har kunnat spela med i klubblaget. För att optimera hennes prestation har vi i samråd kommit fram till att hon står över dagens match", säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Sveriges startelva (4–3–3): Jennifer Falk – Hanna Glas, Nilla Fischer, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson – Julia Zigiotti Olme, Anna Anvegård, Caroline Seger – Olivia Schough, Pauline Hammarlund, Lina Hurtig.

Avbytare: Emma Holmgren (mv), Zecira Musovic (mv), Linda Sembrant, Filippa Curmark, Sofia Jakobsson, Rebecka Blomqvist, Amanda Ilestedt, Nathalie Björn, Jessica Samuelsson, Julia Roddar, Mimmi Larsson, Loreta Kullashi.

Sport

Det ljusnar för Lugidamerna

Hannah Flodman närmar sig allt mer comeback för sitt Lugi.
Foto: TT
Sport
handboll Läget börjar ljusna för ett skade- och sjukdomsdrabbat Lugi som på fredagen tar emot Kungälv på hemmagolv i SHE.

– Det ser lite bättre ut än senast. Då hade vi inga högersexor, men nu är de tillbaka och vi är mer eller mindre ordinarie bortsett från de långtidsskadade, förklarar Lugitränaren Kenneth Andersson.

Av de tre på långa skadelistan är dessutom en, Hannah Flodman, på väg tillbaka.

– Hon är lite på gång men behöver ju träna mer så det är väl tveksamt om hon får speltid redan i den här matchen.

Med bra resultat i de senaste matcherna är dessutom mungiporna mer uppåt nu i Lugilägret än vad de var i början av seriespelet.

– Formen blir allt bättre i takt med att allt fler kommer tillbaka, men det tar förstås lite tid att få ihop det som lag. Nu har vi ett par bra resultat med oss och plockat välbehövliga poäng, men vi ska också komma ihåg att vi mött svagare lag som ligger sist och näst sist i tabellen.

Nu är det alltså Kungälv som kommer på besök till Lund och det kan tyckas vara ett lätt motstånd på papperet igen. Men det är inte hela sanningen enligt Kenneth Andersson:

– Vi bör vara något mål bättre normalt sett, men vi förlorade hemma mot dem förra säsongen så ingenting är givet. De spelar tre-två-ett i försvaret och det var länge sedan vi mötte ett sådant försvar senast. Det gäller att vara på hugget, att inte stressa och det hänger förstås också på hur domarna tillåter dem att spela i sitt offensiva försvar.

– Vi har haft en vecka på oss att träna in oss på det, men det återstår att se om det räcker. Det kommer att bli intressant.

Sport

Från Skillinge IF till nya Mjällby

Tom Ekström, ordförande i Österlen FF.
Foto: Jonny Nilsson
Sport
FOTBOLL Med storsatsande Österlen FF som nav och flaggskepp ska det sydostskånska fotbollshörnet av Skåne bli att räkna med.
– Jag är inte den där flyga-i-väg-killen. Först och främst ska vi etablera oss i division 1, betonar Tom Ekström, ordförande i klubben på väldigt mångas fotbollsläppar, division 2-seriesegrarna Österlen FF från Skillinge.
– Men med några spetsförstärkningar kan vi bli farliga även i ettan...

Det är mycket Österlen FF nu.

”Alla” snackar om klubben som vann sin division 2-serie och deras framtida satsning. Kanske inte så konstigt. "Över en natt” har det ju hänt en del.

En storsponsor som plötsligt erbjöd sina tjänster.

En ny sportchef in i organisationen.

Ex-proffset Jörgen Pettersson som assisterande tränare.

Värvningsbomben

Och så värvningsbomben av underbarnet och fotbollsglobetrottern Freddy Adu, 31 år och alltjämt lovande.

– Bra PR för Österlen, påstår Tom Ekström.

– När nyheten om Freddy Adu gick ut så hörde folk och media av sig från alla håll och kanter. Sportradion ringde. Fotbollskanalen ringde. Ja, det ringde till och med någon från Norge och ville ha kommentarer.

Spelare i Österlen FF firar seriesegern.
Seriesegerfirande i Österlen FF.
Foto: Marika Höghäll

– Vi är med och sätter Österlen på kartan. Det är bra. Österlen är Sveriges mest attraktiva turistmål.

Att Österlen FF numera finns med på den europeiska radarn har Ekström på sistone blivit varse om på olika sätt.

– Det ringer personer från Holland och andra länder i Europa och erbjuder spelare och tjänster.

Föreningen föddes 2014

Tom Ekström är ordförande i en förening som fick sitt nuvarande namn, Österlen FF, så sent som 2014 efter en en sammanslagning av Skillinge IF och Branteviks IF.

Skillinge IF var, och är, Tom Ekströms klubb. Som aktiv gjorde han runt 1 000 matcher i den grönvita SIF-skruden. Han tog plats i SIF-styrelsen 1974. De senaste 27 åren har han varit dess ordförande.

Att se Skillinge IF ”försvinna” från fotbollskartan gjorde förstås ont i Ekström trogna klubbhjärtan.

– Jo, det var jobbigt precis när detta steget gjordes. Men när väl beslutet var taget, att det skulle bli Österlen FF och Skillinge som spelort, så har jag accepterat det fullt ut. Österlen är ett bra namn. Österlen är Sveriges mest attraktiva turistområde.

– Och Skillinge IF finns ju kvar, förtydligar Tom Ekström bestämt.

Aktiv - men ändå inte

Så är det. Skillinge IF finns och gör egentligen allt utan att ha en aktiv fotbollsverksamhet. Skillinge IF äger exempelvis idrottsplatsen. Skillinge IF driver en stor loppmarknad, de står bakom det traditionella midsommarfirandet, de håller i trådarna för somrarnas populära bilbingo, de arrangerar sommarsuccén Musik under Stjärnorna. Med mera, med mycket mera. Pengarna som Skillinge IF drar in går in i ÖFF-fotbollen. Med sin ekonomiska stöttning till Österlen FF ligger därmed Skillinge IF bakom de fotbollsmässiga framgångarna.

Vid bildandet 2014 låg Österlen FF i division 3.

Nu har liten blivit stor.

2021 väntar division 1.

Österlen FF har att växa in i en betydligt större kostym.

Det har Tom Ekström och hans hårt arbetande ideella styrelsemedlemmar redan blivit varse om och detta redan innan den första division 1-sparken ens är gjord.

Som en skänk från ovan

Därför kom det som något av en skänk från ovan, när Ekströms Österlen FF för en tid sedan blev kontaktade av det Victoria Invest-knutna multisportföretaget Sagari Sports.

– De kom till oss. Vi behövde pengar, de erbjöd pengar. Vi sökte och behövde nya sponsorer, de erbjöd sina tjänster. Det var svårt att säga nej, förklarar Tom Ekström.

Spelare i Österlen FF firar seriesegern.
Seriesegerfirande i Österlen FF.
Foto: Marika Höghäll

– Vi hade ingen aning om att något sådant här var på gång innan de kontaktade oss. De gillade väl läget, de ville ha en fotbollsklubb i en intressant region, de ville skapa någonting.

Över en natt blev Österlen FF klubben på allas läppar. Plötsligt skenade tankarna iväg. Det började tisslas om ett nytt Mjällby, om Superettan...

Sådant smicker får även en försiktig generalen som Tom Ekström att slicka sig om munnen.

– Superettan? Först och främst ska vi klara av ettan. Allt annat står skrivet i stjärnorna. Nya Mjällby? Ja, båda föreningarna har planer vid havet i en liten ort, Hällevik och Skillinge. Jo, det finns många likheter.

– Om jag drömmer om att Österlen FF ska bli ett nytt Mjällby? Drömmer och drömmer. Vi får se hur det går. Vi får se om vi orkar.

En hel del merarbete

Division 1-avancemanget har redan fört mig sig en hel del merarbete. Framtiden ska stakas ut. Satsningen ska diskuteras. Spelartruppen ska sättas. Ledare tillsättas. Med avancemanget följer möjligheter, men också nya och högre krav,

– Vi har bjudits in och gått med i Ettans Intresseförening. Det är en hel del saker som måste ordnas för att få spela i ettan. Matcherna ska ju tv-sändas och ni måste bygga ett tv-torn. Säkerheten måste förbättras, bland annat med med staket runt hela idrottsplatsen.

Utöver alla måsten drömmer Ekström och hans ÖFF-styrelsekompisar om att kunna bygga nya omklädningsrum och en läktare med plats för 500 personer under tak.

– Det finns pengar att söka hos olika instanser. Vi måste snarast möjligt sätta oss ner och göra en priolista. Allt hinns inte med före seriepremiären.

Han gläds därför lite extra över den nya storsponsorns intåg och tillsättande av ny sportchef, Malik Sesay.

– Det känns bra att ha fått in en sportchef. Han sköter bland annat kontraktsskrivningar och kontakter med spelare. Samarbetet känns bra.

Spetsspelare välkomnas

Detta 2020 har Österlen haft en 23 man stor trupp.

– Jag tror att de flesta fortsätter. Och några nya tillkommer. Kan vi få in några spetsspelare så blir vi farliga även i ettan, lovar Tom Ekström.

Han hade gärna sett att ännu fler lokala talanger anslutit.

– Vi har sonderat den terrängen, men just nu hittar vi ingen med division 1-klass i närområdet.

Han ser gärna att Österlen FF blir hela den sydostskånska fotbollens nav.

– Vi vill ha bra samarbete med grannklubbarna och utbyte, inte minst på ungdomssidan.

Hoppas på kommunens stöd

Ekström hoppas också på rejäl uppbackning från Simrishamns kommun.

– Vi har en god relation med kommunen, men vi hoppas att de än mer ser mervärdet av att ha ett lag som Österlen FF.

Att framtidssatsningen kommer att kosta en hel del pengar är Tom Ekström mycket medveten om. Krav om skrivna kontrakt är ett måste på division 1-nivå och med dessa följer eventuella utbildningsbidrag till andra klubbar för spelare upp till och med 23 år.

– Vi satsar vad vi har råd med. Vi skulle aldrig chans och ta exempelvis lån. Vi har bra ekonomi. Till och med detta coronaår 2020 har vi rett ut.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Nordicbet

Skånska fotbollslag – framgång i Superettan

Nordicbet Skåne är en mäktig fotbollsregion. I Allsvenskan finner vi storheterna Malmö FF och Helsingborgs IF, men i superettan är det för närvarande bara Trelleborgs FF som håller de skånska ställningarna. Endast tre klubbar i de två högsta divisionerna. Är det i enlighet med den storslagna skånska fotbollshistorien?

Skånes senaste storhetstid

För femton år sedan spelade fyra skånska klubbar i allsvenskan och för nio år sedan – så sent som 2010 – utkämpade Malmö FF och Helsingborgs IF en duell om SM-guldet. Trelleborg slutade femma i allsvenskan medan Landskrona BOIS tog samma position i superettan där Ängelholms FF blev tolva. Året därpå vann Helsingborg allsvenskan medan Ängelholm kvalspelade för att ta steget upp i Sveriges högsta serie.

Kärvare tider

Skåne var att räkna med. Inte minst som intressanta spel i de absolut viktigaste matcherna. Idag präglas Superettan fotbollsodds knappast alls av Skåne. Kvar finns endast Trelleborgs FF. Helsingborg dras med ekonomiska problem och kämpar om att hålla sig kvar i allsvenskan. Landskrona befinner sig i division 1 medan Ängelholm kämpar på i division 2, där man möter andra klassiska skånestorheter som IFK Malmö, som en gång i tiden var Malmös förstalag och deltagit i spel i Europa, men har även många säsonger i allsvenskan och föregångsserier till superettan.

Malmö FF håller stilen och Trelleborg kämpar

Idag är det endast MFF som håller gammal god stil i allsvenskan, men för oss som älskar att följa superettan finns endast Trelleborgs FF och det går väl lite sisådär, där man får vara nöjd med en mittenplacering samtidigt som risken för att dras ned i kampen om kvalplatserna är överhängande.

Fortet Vångavallen

En gång i tiden var dock Vångavallen en plats som beredde många storlag svår ångest. Det var svårspelat och så sent som 2018 var TFF i allsvenskan, efter att ha varit ned och vänt i division 1 så sent som 2015. En serieseger som för övrigt säkrades mot Helsingborgslaget Eskilsminne IF och sedan följde två säsonger i superettan som kulminerade i kval mot Jönköping Södra, vilket gav en allsvensk plats 2018. Klubben var dock sedan länge ett rutinerat superettanlag och hade flera sejourer i allsvenskan bakom sig, där den första kom 1985 och den absolut bästa perioden i klubbens historia var under 1990-talet då man lyckades med konststycket att ta sig till UEFA-cupen.

Skrälleborg

Säsongen 1994/95 hackade sig Trelleborg förbi färöiska Götu i två inte alltför imponerande insatser och få trodde väl att äventyret skulle gå särskilt mycket längre när engelska Blackburn Rovers stod som motståndare i nästa omgång. Då med ett stjärnspäckat lag som kryllade av landslagsmän och internationella storspelare, såsom den engelske skyttekungen Alan Shearer. Rovers skulle samma säsong vinna hela Premier League, men att åka till Vångavallen visade sig betydligt tuffare än Old Trafford. Trelleborg – däremot – njöt för fulla muggar på Ewood Park, då man vann den första matchen med 1–0 efter mål av Fredrik Sandell. En seger som skapade stora rubriker i hela Europa och efter 2–2 hemma, så var avancemanget ett faktum. Skrälleborg var numera ett begrepp och man pressade dessutom italienska Lazio i följande omgång, där endast ett mål på övertid avgjorde dubbelmötet till Rom-klubbens fördel.

Bygga nytt och stanna kvar

Idag handlar det om att bygga på nytt efter uttåget från allsvenskan och att framförallt att inte falla igenom superettan till mörkret i division 1. En hel del talar för att den anrika föreningen kommer att klara uppgiften, men inget står skrivet i sten. Kampen kommer att bli hård säsongen ut. Men visst vore det märkligt med en superetta utan en skånsk klubb.

Inte mycket underifrån

Ja, om nu inte Helsingborg trillar ur allsvenskan igen. Även här kommer det handla om en fight ända in på målsnöret. Underifrån är det väl Torns IF - från lilla Stångby norr om Lund - som ligger bäst till tillsammans med klassiska Landskrona BOIS, men att avancera från division 1 till superettan är ett riktigt nålsöga och båda klubbarna befinner sig i mittenskiktet med hopp om att stabilisera sig på den övre halvan. Klubbar som Ljungskile SK, Skövde AIK, FC Trollhättan såväl som den lilla göteborgsklubben Utsiktens BK är nog alla starkare än Skåneklubbarna, åtminstone i dagsläget.

Skånederbyn

Skåne är kanske inte vad det en gång var i superettan, men Trelleborgs FF lär klara sig kvar och kanske få sällskap av Helsingborg nästa säsong, så visst finns det utsikter för Skånederbyn, även om Helsingborgsfansen knappast ser fram emot ett sådant scenario.

Sport

H65 Höör går för femte raka

H65 Höörs tränare Ola Månsson är mycket nöjd med lagets start på säsongen.
Foto: Christoffer Borg Mattisson
Sport
handboll H65 Höör går för sin femte raka seger när SHE-handbollen fortsätter på fredagen med Skånederby hemma mot Kristianstad HK. Men H65-tränaren Ola Månsson varnar för motståndet.

– De har ett bra lag och kommer att få ihop det bättre än de lyckats med hittills. Det är bara att hoppas att de väntar en vecka till, konstaterar Ola Månsson.

Han påpekar att Kristianstad haft ett mycket tufft spelprogram i serieinledningen där de fått möta samtliga tippade topplag samt formstarka Önnered.

– De har en stor individuell rutin i laget, få skador, ett flertal etablerade nyförvärv och två bra målvakter. Vi mötte dem tre gånger på försäsongen och det var tre jämna matcher där vi vann två, varav den ena knappt, och förlorade en. Skillnaden i tabellen motsvarar inte skillnaden mellan lagen.

H65 Höör ställer upp med samma tolv spelare som vann i Skara i måndags.

– Jag är oerhört nöjd med den matchen och med hela vår inledning på säsongen. Vi har tagit fler poäng än vi räknat med. Sedan är det klart att vi har skador och sjukdomar i truppen och där finns det mycket kvar att önska och det är klart att jag är lite orolig med tanke på det. Men med tanke på omständigheterna har vi fått ihop det oväntat bra.

Med flera förlorade nyckelspelare från förra säsongen och frånvaroläget har många fått ett stort ansvar direkt och verkligen levt upp till det enligt Månsson:

– Det brukar ta lite tid att få ihop pusselbitarna när man bygger nytt, men de spelare som har centrala roller har gjort det riktigt bra och förvånansvärt fort, konstaterar han och pekar bland annat på Isabelle Andersson, Filippa Nyman och Amelia Lundbäck.

Sport

U23-SM i Lund ställs in

Det blir inget U23-SM i volleyboll i Lund i månadsskiftet.
Foto: arkivbild
Sport
volleyboll Nästkommande helg var det tänkt att Lunds VK skulle arrangera U23-SM i volleyboll i Lund. Mästerskapet är nu inställt på grund av den ökade smittspridningen i Skåne.

Svenska Volleybollförbundet och arrangerande Lunds VK har i samråd med Smittskydd Skåne beslutat att ställa in 2020 års upplaga av U23-SM som var planerat att avgöras i Lund helgen 31 oktober - 1 november.

Beslutet är ett resultat av den ökande smittspridningen som regionen upplever. Flera andra planerade turneringar som inkluderar övernattning i regionen har rekommenderats att ställa in.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Sista matchen med gänget

Michael Sander gör på lördag sin sista match som tränare för Rydsgårds AIF och hoppas innerligt att det blir seger och förnyat division 4-kontrakt.
Foto: Jonny Nilsson/Arkiv
Sport
FOTBOLL Michael Sander står inför sin sista match som tränare för Rydsgårds AIF:s herrar.
– Jag har haft fyra fina år i klubben, nu ska vi bara ro kontraktet i hamn, säger han inför ödesmatchen på lördag.

Det är för nytt kontrakt i division 4 som Rydsgård just nu kvalar.

In i kvalet gick Raif med stukat självförtroende efter tre förluster i rad i division 4 östra-seriens slut.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL