Lagfarter SkD

Nya ägare till hus i Norra Rörum, Höör

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Louise Lindeberg, 36, och Sebastian Isaksson, 28, från Malmö har tagit över fastigheten på adressen Sallanders Väg 27 i Norra Rörum, Höör från Tobias Lilliehöök. Ägarbytet blev klart i september 2020 och köpesumman blev 1 575 000 kronor. Byggår för huset är 1991 och boarean är 108 kvadratmeter.

I juni såldes ett annat hus på samma gata, på Sallanders Väg 23. Där blev priset för den 154 kvadratmeter stora villan 2 060 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Svedala

Utställning i pumpatid

Svedala
SVEDALA Galleri Kvis håller öppet i helgen för en höstutställning.

Karin Hansson, Pirkko Hamberg och Ulf Lundell visar sina tavlor för andra helgen, lördag och söndag den 31 oktober och 1 november mellan klockan 11 och 15.

Med tanke på pågående pandemi kommer dragningen i galleriets traditionella konstlotteri att ske i förväg. Namnet på vinnarna publiceras i galleriet under adventsutställningen och på gallerikvis.se.

Lund

Man anhållen för brand på Tullgatan

En 28-årig man sitter anhållen för torsdagskvällens brand i en garagebyggnad i Lund.
Foto: Johan Nilsson/TT
Lund
Lund En 28-årig man sitter anhållen i samband med torsdagskvällens brand i en friliggande garagebyggnad på Tullgatan i centrala Lund.
– Han greps strax efter branden och ska förhöras under dagen, säger Carina Roth, presstalesperson på Lundapolisen.

Det var vid 21.29 som larmet kom in och räddningstjänst och polis ryckte ut till garaget. Några bilar fanns inte i byggnaden som är helt utbrunnen och ingen person kom till skada.

Vid 21.45-tiden var branden släckt av räddningstjänsten.

– Vi har spärrat av området och väntar nu tills det har svalnat så att den tekniska undersökningen kan börja, säger Carina Roth.

Det går inte att säga vad som utlöst branden varför den antas vara anlagd.

Kultur och nöje

Vargas & Lagola söker råheten på nya albumet

Vargas & Lagola (Vincent Pontare och Salem Al Fakir) släpper den 30 oktober sitt andra album, 'Mount Alda'. Pressbild.
Foto: Universal Music
Kultur och nöje
Kultur och nöje Vargas & Lagola släpper sitt andra album inom loppet av ett år. I studion stramade Salem Al Fakir och Vincent Pontare åt produktionerna, för att inte förlora den magi som demoversionerna ofta förmedlar.
– Till det här albumet har vi ofrivilligt skalat bort mycket saker, det är lite råare alltihop, säger Salem Al Fakir.

När Salem Al Fakir och Vincent Pontare i januari släppte sitt första album under artistnamnet Vargas & Lagola var planen utstakad: att färdigställa ännu ett album i år. Parallellt skulle arbetet som låtskrivare och producenter åt några av världens största popartister fortgå. Men så kom pandemin.

– Vi var i LA när Trump drog i handbromsen så det var bara att boka om och åka hem supersnabbt så att man inte skulle fastna där. Det var väldigt oklart i början hur allting skulle utveckla sig och det enda vi visste vart det skulle ta vägen var ju vårt eget projekt, säger Vincent Pontare.

Vill fånga grundkänslan

Salem Al Fakir och Vincent Pontare kunde därmed lägga sin tid och sitt fokus på albumuppföljaren "Mount Alda", som släpps den 30 oktober. I stället för att skissa vidare på de låtar som blev över i arbetet med debutalbumet "The butterfly effect" valde duon att skriva helt nytt material. I stället för sträva efter "fläskiga" produktioner, användes enbart den instrumentuppsättning som fanns i studion.

– Vi har gått mycket på förstakänslan, förstatagningarna. Den är väldigt rå, rakt på. Det var ett intressant experiment för att kunna få göra det fullt ut, säger Salem Al Fakir.

– Alla som skriver musik känner till den processen: man gör en demo som har en superhärlig känsla, sedan ska man gå in och göra det på riktigt och så förstör man hela grundkänslan – det är den vi verkligen har försökt lyssna på, så att man inte tar bort för mycket av spontaniteten som finns i demos, säger Vincent Pontare.

"Världen behöver det"

I allt det spontana rymmer musiken också ett enkelt och hoppfullt budskap. Titeln "Mount Alda" är hämtad från ett påhittat berg i Vargas & Lagolas musikuniversum. På albumets intro hörs ett morsemeddelande utsänt från bergets topp. Budskapet är "peace, love, freedom and unity". Slitna men välbehövliga ord i den tid som råder, menar duon.

– Vi gillar den konstanta dragningen mellan mörkt, ljust och hoppfullt, men att man i grund och botten vill ge hopp och kärlek till människor via en känsla. Det är superutnötta ord, men det känns som att världen behöver det mer än någonsin, säger Vincent Pontare.

Oskar Carlsson/TT

Vid sidan av artistprojektet Vargas & Lagola har Vincent Pontare och Salem Al Fakir skördat stora framgångar som låtskrivare åt bland andra Madonna och Avicii. Arkivbild.
Vid sidan av artistprojektet Vargas & Lagola har Vincent Pontare och Salem Al Fakir skördat stora framgångar som låtskrivare åt bland andra Madonna och Avicii. Arkivbild.
Foto: Chris Pizzello/AP/TT

FAKTA

Fakta: Vargas & Lagola

Duo bestående av de Grammisbelönade artisterna, låtskrivarna och producenterna Salem Al Fakir (född 1981) och Vincent Pontare (född 1980).

Debuterade med singeln "Rolling stone" 2017 som har följts upp av ett tiotal singlar – däribland "Roads" som har över 60 miljoner spelningar på Spotify.

Släppte i januari i år sitt första album, "The butterfly effect".

Aktuella med albumuppföljaren "Mount Alda" som släpps den 30 oktober.

Vid sidan av artistprojektet Vargas & Lagola har Salem Al Fakir och Vincent Pontare nått stora framgångar som låtskrivare. Duon ligger bakom hitlåtar åt artister som Madonna, Avicii och Katy Perry.

Sjöbo

Det ska nya fritidsgården heta

Mittenrummet i Ventilen är folktomt.
Foto: Linnea Nybogård
Sjöbo
Blentarp Den nya fritidsgården i Blentarp har fått namnet Ventilen. Lokalerna är mycket populära bland ungdomarna men precis när det går som bäst har verksamheten tvingats stänga.

Fritidsgården Ventilen fick högt betyg redan under invigningen. Då hölls också en namntävling. Nu är det avgjort, fritidsgården har fått namnet Ventilen. Tanken är att det ska visa kopplingen till Navet, fritidsgården i Sjöbo.

– Det är enkelt att tänka på ett cykeldäck. Sen är det roligt och så är det tvetydigt. Man kan tänka på en frisk fläkt eller att ventilera i den grå vardagen, förklarar samordnare Daniel Nordbeck.

Populärt på fredagar

Han säger att Ventilen har haft höga besökssiffror, speciellt med tanke på att Blentarp inte är så stort.

– Det har varit bra. Det är ingen fredag då det varit under 30 besökare, och ett par fredagar har det varit över 40 besökare, berättar han.

Det har även kommit ungdomar från Sjöbo och Lövestad på besök.

Vet inte när de kan öppna igen

Men just nu när det går som bäst har de tvingats stänga. De ökade smittotalen i Skåne har tvingat till hårdare restriktioner och flera kommunala verksamheter har fått stänga.

– Man är lite nedstämd att man ska stänga ner nu när det går så bra. Vi får hoppas att det fort blåser över, säger Daniel Nordbeck.

Han berättar att de har gått ut med informationen i sociala medier under onsdagen. Än så länge har de inte fått in några reaktioner från ungdomarna.

Fritidsgården kommer till en början att vara stängd till den 17 november.

feature

Notiser Hem v 44

Blommande pioner kan vara svåra att värja sig mot.
Foto: Hasse Holmberg/TT
feature
feature

"Ok, jag ger upp! Jag trodde ett tag att jag lite elitistiskt inte gillade stora, vräkiga, doftande pioner. Jag ger mig. Jag hade fel."

Trädgårdsläraren och författaren Anders Stålhand på sitt Instagramkonto.

Den som är trångbodd, men redan nu längtar efter julen behöver inte misströsta. Numera går det nämligen att köpa sig en halv julgran, i alla fall i konstgjord modell. Den halva plast- och metallgranen går att placera i ett hörn och tar på så sätt upp mindre plats. Kanske ett alternativ för den som vill åt stämningen men kämpar med utrymme. Räkna med att den kostar några hundralappar – eller mycket mer än så – och lägg därtill det pynt du önskar. Å andra sidan sett kan du återanvända ditt halva träd flera gånger.

Halv eller hel gran är en fråga vi numera kan ställa oss.
Halv eller hel gran är en fråga vi numera kan ställa oss.
Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Nu har den som råkar ha ett antal miljoner över chansen att förvärva dansaren och Hollywoodikonen Fred Astaires tidigare hem. Våningen ligger i tjusiga Manhattan-stadsdelen Upper East Side och har ett utgångspris på fyra miljoner dollar. Lägenheten ligger i ett hus byggt år 1906 och Astaire ska ha bott här i tio år efter andra världskrigets slut. Köparen får sju rum med högt i tak och franska dörrar som vetter ut mot balkongen liksom en öppen eldstad och inbyggda bokhyllor från golv till tak, skriver magasinet Architectural Digest.

Fred Astaire fotograferad 1965.
Fred Astaire fotograferad 1965.
Foto: AP/TT

"Ett badkar! Det är en den ultimata lyxen att glida ner i ett varmt bad med oljor. Men vårt badrum är så litet att det bara skulle få plats ett pluttigt litet badkar där. Man skulle få bada en del av kroppen i taget."

Operasångaren Rickard Söderberg till Expressen Leva & bo om vad han saknar i sin 1940-talslägenhet.

Rickard Söderberg.
Rickard Söderberg.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Bästa planteringstid för vitlök är nu och fram till och med november. Handelsträdgårdens vitlökar är att föredra, eftersom de i livsmedelsaffären kan bära på sjukdomar, enligt odlingsföretaget Blomsterlandet som ger följande råd:

+ Förbättra den befintliga jorden med kompost, så att den blir lucker.

+ Tillför näring, det kan vara ko- eller hönsgödsel.

+ Dela utsädesvitlöken och plantera varje klyfta med den spetsiga sidan uppåt på fem–tio centimeters djup med cirka 15 centimeters mellanrum. Fyll igen fårorna och vattna.

+ Till våren börjar vitlöken växa. Gödsla och vattna regelbundet fram till juli, augusti eller september – beroende på ditt klimat. När bladen börjar vissna är lökarna mogna.

+ Knippa den torkade vitlöken och förvara den helst upphängd på en torr och luftig plats.

Nu ska vitlök planteras inför kommande år.
Nu ska vitlök planteras inför kommande år.
Foto: Jessica Gow/TT

I övergången till höst och i sorgen över att trädgården eller balkongen stängs ned, är det lätt att glömma bort krukväxterna inomhus. Förutom att palmer, gerbera och andra blommor är trevliga att titta på, så fuktas det kalla och torra klimatet inomhus, tipsar sajten Odla.nu. Växternas blad drar till sig damm och hjälper sålunda även till med städningen. Dessutom sugs koldioxid upp via fotosyntesen; även mängden formaldehyd, trikloretylen och benzen minskas. Enligt amerikanska Nasa är tropiska och subtropiska växter särskilt effektiva inomhus. Så sikta in dig aloe vera, bambupalm, spjutbräken, dracaena eller benjaminfikus.

Benjaminfikus är en av många krukväxter som bidrar till ett bättre och mer hälsosamt inomhusklimat.
Benjaminfikus är en av många krukväxter som bidrar till ett bättre och mer hälsosamt inomhusklimat.
Foto: Jessica Gow/TT
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Effectory

Så påverkas företagens HR-data av GDPR

Effectory Europeiska unionen införde en ny förordning 2019. Skillnaden på en förordning och en bestämmelse är att en förordning måste införas och en bestämmelse är valfri för varje medlemsland, att införa efter eget önskemål.

GDPR är den senaste förordningen som EU har påfört medlemsländerna. Förordningen reglerar hantering av data och annan typ av information som bland annat rör personuppgifter. Vad betyder detta svenska företag?

Vad är skillnaden på GDPR och dataskyddsförordningen?

På svenska heter den relativt nya förordningen dataskyddsförordningen. Den reglerar i det stora hela all hantering av personuppgifter och ett speciellt avsnitt är avsett för information som klassas som känslig. Alla bolag måste följa förordningen, det har en avgörande effekt för bolag som samlar in information om sina kunder, vilket i princip alla företag som säljer och köper varor gör.

För att kunna vara konkurrenskraftig på marknaden behöver företag samla in information om sin målgrupp. Den förordning som nu gäller i EU innebär att det ska föreligga ett medgivande av alla privatpersoner, som företagen samlar in information omkring och särskilt när det gäller information som förordningen klassar som känslig.

Känslig information är uppgifter som kan spåras till en individ. Det kan exempelvis vara personnummer, adress och namnuppgifter. Men även digital information såsom en IP-adress och liknande.

Påverkas företagens HR-data av förordningen?

De uppgifter som företagen samlar in om sina kunder är viktigt för att kunna skapa en framgångsrik verksamhet rent ekonomiskt. Företagen behöver veta vad kunderna vill ha för att kunna skapa tjänster och produkter som kunderna i sin tur vill köpa och använda.

Även information om företagens egna medarbetare är viktig i förhållande till företagens effektivitet, något som är avgörande för hur konkurrenskraftigt ett företag kan vara på marknaden. Genom att samla in information om personalen kan personalresurserna fördelas på bästa möjliga sätt inom företaget.

På engelska kallas begreppet, inom företagsvärlden, ofta för employee engagement, på svenska resursfördelning eller personalinitiativ, beroende på vad man syftar på specifikt. Praktiskt taget handlar det om att ha rätt typ av personal, med rätt kompetens, som utför rätt typ av arbetsuppgifter. Dataskyddsförordningen fastslår rent juridiskt att all personal ska godkänna att arbetsgivaren kan samla in och spara all den typ av information, som handlar om medarbetarna.

HR-data är information som företag samlar in om sin personal. Det kan exempelvis vara information om utbildningsbakgrund, ålder, meriter och arbetslivserfarenhet. Information kan användas för att fördela företagets personalresurser på ett effektivt sätt. Rent praktiskt kan det innebära att personalens kompetens inte används till fullo.

Varför är HR-data viktigt?

Konkurrensen på marknaden blir allt hårdare för företagen och det ställer allt högre krav på att vara konkurrenskraftig. I förhållande till konkurrenskraftighet kan HR-data ha en avgörande roll för många bolag. Sänkta priser till konsumenterna är inte alltid ett möjligt alternativ eller svaret på att bli ett konkurrenskraftigt företag – alternativet kan vara att ta del av employee engagement index, som ger en tydlig överblick över de personalresurser som finns att tillgå.

Med den informationen kan bolagen nämligen omfördela resurserna och därmed effektivisera processerna inom företaget. Det gör det möjligt att profitera på de resurser som redan finns inom bolaget, vilket sannolikt leder till att utgifter och kostnader minimeras.

Skåne

De har skapat en riktig skräckvärld i Åstorp

En liten del av det menageri av otäckheter som finns på vandringen.
Foto: Claes Hall
Skåne
feature
ÅSTORP Så här i Halloweentider är det ingen ovanlig syn att se monster och spöken spankulera på gator och torg. Några som tagit vara på trenden och skruvat skrämseltemat ett varv till, är företaget Factory of fear, Sweden. De har förvandlat en gammal byggnad i Åstorp till en riktig skräckvärld. Vi följer med på premiärturen. Följ med om ni vågar.

Det är full rulle i skräckfabriken. Överallt gör monster och allehanda spöken sig i ordning för den allra första turen. I det lite lugnare rekvisitaförrådet står Micke P. Wilson och byter om. Han driver egna skräckevent och är här som konstnärlig rådgivare - och agerar obehaglig ciceron under vandringen.

– Jag kom med i det här genom min barndomskamrat Joakim Andersson. Han, Dennis Christensson och Niclas Svanberg startade projektet för två år sedan.

Tandläkarskräck är det många som har och det utnyttjas till max.
Foto: Claes Hall

Nämnda Niclas kommer in och river av några blad toapapper från en rulle. Det ska bli ett sår, säger han och försvinner ut till sminket. En kvinna med blodigt förkläde skyndar förbi. Det är lätt att bli distraherad. Micke berättar att det är femton frivilliga som ställer upp och skräms, och att man övat i ett helt år.

– Alla gör ju det här på sin fritid så det tar tid. Är man intresserad av att vara med är det bara att höra av sig.

Huset de håller till i är en gammal lokalförening som stått tom. Där har de byggt upp miljöer och scenarios i gångar som inte lämpar sig för de lättskrämda. Alla skräck-klichéer man kan tänka sig förekommer. Niclas som just nu sminkas berättar om upplägget.

Clownen ser kanske glad ut, men vänta bara.
Foto: Claes Hall

– Alla är ju rädda för någonting och vi har något för varje fobi och rädsla. Vi bjöd in politiker förra veckan och de blev väldigt skrämda, säger han nöjt, men tystnar när det ska klippas i det påklistrade toapappret och vi får se såret växa fram.

Åldersgränsen för att gå rundan ligger på tretton år och säkerheten är a och o, både vad gäller utrymning och corona.

– Vi har rep med öglor som man får hålla i. Alla får en mask och gummihandskar och det är max sex stycken i en runda, säger Niclas.

Intresset för att bli skrämd är något som bara ökar.

Han betonar att det också är viktigt med fingertoppskänsla i skrämmandet.

– Ser man att någon blir riktigt rädd drar man ner lite på agerandet och vise versa.

En gigantisk teddybjörn glider förbi och i bakgrunden hörs ett vansinnesskratt. Någon otäcking övar uppenbarligen ordentligt. Och mycket övande har det blivit. Maja Svorono, sexton år, är vitsminkad och bär en lång, vit klänning (vill inte avslöja exakt vad hon är).

– Jag har varit med från början. Man tilldelas en figur och sedan får man skapa mycket själv. Jag älskar min roll, ler hon och ser lite otäckt snäll ut.

Mycket blod och gore förekommer, så varning för kräsmagade.
Foto: Claes Hall

Enligt Niclas är intresset för att bli skrämd något som bara ökar.

– Alla rundor är utsålda idag och vid nästa tillfälle. Vi har fått draghjälp av att Familjen Arcombe från Youtube var här på en förrunda. De fick 47 000 visningar och efter det har det exploderat.

Varje vandring tar 25 minuter och de har sex turer per dag, varannan söndag.

– Vi låter det expandera långsamt eftersom det är ett fritidsjobb. Men vi har massor av idéer och projekt. Vi tänker oss företagsevent med catering, och filmvisning i ”4D” med läskiga happenings under filmen. Just nu håller vi på och bygger flyttbara väggar i källaren. Bara fantasin sätter gränserna och vi har jättekul!

Det är jättekul att skrämma skiten ur folk

Det är nitton minuter kvar och stämningen tätnar. Skrik, skratt och stön hörs från okända mörka utrymmen. Det är inte utan att man börjar undra om det är skrämmande på riktigt.

Micke förklarar att folk blir rädda i väldigt olika grad.

– Tonåringar blir jätterädda. Kvinnor lever mer ut sin rädsla, medan män försöker hålla masken. Minst rädda är femtioplussare.

Niclas börjar också träna rösten.

– Första gången blev jag alldeles hes, så nu värmer jag upp. Nu börjar man känna laddningen. Det är jättekul att skrämma skiten ur folk, men svårt att hålla sig för skratt ibland.

Så är det dags… Vi går in… Och ses på andra sidan… Hoppas jag.

FAKTA

Factory Of Fear, Swe.

Är ett företag som arrangerar skräckvandringar.

Det drivs av Joakim Andersson. Dennis Christensson och Niclas Svanberg, med Micke P. Wilson som konstnärlig rådgivare.

De håller till i en gammal Lantmännenlokal i Åstorp.

Vandringarna sker varannan söndag.

Man har sex vandringar på en dag och max sex personer per vandring.

Inrikes

Livsmedelsverket får bakläxa om slaktavgifter

Livsmedelsverkets får bakläxa av kammarrätten när det gäller vilken avgift som ett slakteri skulle betala för en planerad kontroll. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Inrikes
Inrikes Livsmedelsverket har enligt en kammarrättsdom tagit ut för höga avgifter för kontrollerna av 18 slakterier.
– Det visar att verket inte får ta ut hutlösa avgifter som försämrar svenska kött- och fågelföretagares konkurrenskraft, säger Maria Donis, vd för intresseorganisationen Svensk fågel.

Enligt Donis innebär domen att Livsmedelsverket måste handlägga ärendena på nytt.

– Vi har gått ihop i den här frågan med Svenska köttföretagen för att visa vilken dignitet den har. Det är inte så att vi är emot kontroller. Det är viktigt att ha en officiell veterinär från Livsmedelsverket på plats, men vi kan inte acceptera den avgiftshöjning som Livsmedelsverket genomförde 2017, säger Maria Donis.

Kraftig höjning

Avgiftshöjningen var enligt henne 15–40 procent.

– Vi ifrågasatte hur det var möjligt. Det innebär att vi får sämre konkurrensvillkor än importproducenterna, säger Maria Donis.

Hans Agné, vd för Svenska köttföretagen, instämmer:

– Därmed minskar både produktion och möjligheterna till export av svenskt kött och fågel, och i slutändan försvinner även arbetstillfällen.

I ett av de aktuella fallen beslutade Livsmedelsverket 2017 att ett slakteri skulle betala drygt 1,8 miljoner kronor i kontrollavgift, men företaget tog med stöd av kött- och fågelbranschen strid om saken och vann.

Upphäver beslutet

Kammarrätten upphäver verkets beslut eftersom det i timtaxan, som låg till grund för avgiften, ingått ett antal kostnader som inte direkt kan kopplas till kontrollen och som enligt EU:s kontrollförordning inte ska täckas genom avgifter. Dit hör bland annat kostnaderna för generaldirektörens lön, it och rekryteringar.

– Om domen vinner laga kraft måste Livsmedelsverket se över vad som ska ingå i avgiften. Det är inte rimligt att sådana kostnader ska ligga i kontrollavgiften, säger Maria Donis.

Eirikur Einarsson, områdeschef för kontroll vid Livsmedelsverket, säger att verket håller på att analysera domen.

– Domen kom precis före höstlovet och våra experter är inte på plats, därför har vi inte hunnit analysera domen ännu. Vi har inte tagit ställning till om vi ska överklaga den, säger han.

Petronella Uebel/TT

FAKTA

Fakta: Livsmedelsverkets kontrollavgifter

Kontrollen av slakterier finansieras av avgifter som företagen betalar. Avgiften baseras på kontrolltiden på anläggningen och beräknas utifrån de avgifter som Livsmedelsverket har om anläggningen.

Den 1 januari 2020 höjdes timtaxan för Livsmedelsverkets kontroll av livsmedelsföretag, bland annat slakterier.

Kammarrättens dom berör 18 företag och handlar om vilka av Livsmedelsverkets kostnader för offentlig kontroll av slakterier som ska ingå i timtaxan.

Källor: Livsmedelsverket och kammarrättens dom

Inrikes

Bro gav vika – lastbil i vattnet

Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes En lastbil ligger på sidan i Bruzaån i Mariannelund efter att en bro gett vika.
Föraren och en annan person fanns i fordonet men båda kunde ta sig ut och mår bra.

En bro gav under morgonen vika i Eksjö kommun i Jönköping. Händelsen inträffade i samband med att en lastbil körde över bron. Lastbilen föll ner i vattnet och hamnade på sidan.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen och enligt uppgifter var två personer drabbade av händelsen.

– Den återkoppling jag fått är att det är en lastbil i vattnet och att två personer är drabbade, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen i region Öst.

Polisen har pratat med föraren, en man i 25-årsåldern, som uppger att han kört lastbilen inom ramen för sitt arbete.

Både föraren och en annan person, som också befann sig i lastbilen, kunde ta sig ur fordonet och upp på land.

De mår efter omständigheterna bra, uppger en teamledare på SOS händelseinformation för lokaltidningen Jnytt.

Lastbilen läcker olja och enligt P4 Jönköping är kommunen inkopplad för att stötta räddningstjänsten med att sanera. Enligt räddningstjänsten handlar det om 150 liter som läckt ut, skriver P4.

Polisen ska höra de inblandade och eventuella vittnen. Polisen uppger att det i nuläget inte finns någon misstanke om brott.

Ellinor Knoxborn/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL