Inrikes

Man åtalas för mord i sin egen lägenhet

En medelålders man åtalas för att ha mördat en annan man i sin lägenhet i Göteborg. Arkivbild.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En 55-årig man åtalas för att ha mördat en annan man i en lägenhet på Hisingen i Göteborg.

Det misstänkta brottet skedde i den åtalades lägenhet i våras, skriver GT.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Man misstänks för våldtäkter – använde plastfolie

Mannen ska även ha filmat kvinnor under samlag utan deras kännedom, enligt åklagaren. Arkivbild.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Inrikes
Inrikes

En man från Västsverige misstänks ha våldtagit fyra kvinnor på olika platser i Sverige. Han misstänks också ha filmat kvinnor på ett kränkande sätt utan deras kännedom, rapporterar Borås Tidning .

Brotten har enligt åklagaren ägt rum mellan 2018 och 2020. Vid en av de misstänkta våldtäkterna ska samlaget först ha varit frivilligt men sedan blev mannen våldsam. Han påstås ha dragit ett örngott över huvudet på kvinnan och tagit ett hårt stryptag så att hon inte fick luft.

Händelserna har inträffat i Skåne, Småland, Göteborg och där mannen bor. Vid ett av fallen, det senaste i raden, ska mannen ha dragit plastfolie över kvinnans hals så att hon inte fick luft. Hon bad honom då att sluta men han ska inte ha lyssnat utan drog mer plastfolie över kvinnans ansikte, enligt stämningsansökan. Vid en husrannsakan hittade polisen plastfolie i en väska.

Eftersom straffskalan för våldtäkt börjar vid två års fängelse och det handlar om fyra fall är det just fängelse åklagare Andreas Ekengren riktar in sig på.

– Då är det naturligtvis svårt att se någon annan påföljd än fängelse, säger han till Borås Tidning.

Niklas Svahn/TT

Inrikes

Specialstyrka utreder växande handel med djur

Målet i Alingsås tingsrätt mot mannen som har ett stort intresse för indiankultur rör sig om affärer på några hundra tusen kronor. Bland annat har han försökt sälja en havsörn.
Foto: Ur polisens förundersökning
Inrikes
Inrikes Handel med utrotningshotade djur har seglat upp som en av de stora brottskategorierna i världen.
I Sverige utreds målen av Artskyddsbrottsgruppen vid Noa. En specialgrupp inom polisen som rönt uppmärksamhet också utanför landets gränser.

Vid sidan om vapen-, narkotika- och människohandel ses artskyddsbrott i dag internationellt som den fjärde största brottstypen. Interpol uppskattar att handeln omsätter 150 miljarder dollar årligen (drygt 1 300 miljarder kronor) och flera terrororganisationer som Boko Haram och Al-Shabaab sägs finansiera stora delar av sin verksamhet genom just artskyddsbrott.

– Men den dimensionen har inte frågorna i Sverige, i alla fall inte än. Det handlar inte om jättemycket pengar, men det finns ändå pengar i det här, säger Anna Bergquist, tillförordnad gruppchef för Artskyddsbrottsgruppen till TT.

Björnklor och djurtänder

I veckan kommer domen i ett av de största artskyddsbrottmålen i sitt slag i Sverige. Det stora målet i Alingsås tingsrätt handlar om några hundra tusen kronor. Den åtalade mannen som är i 50-årsåldern har ett stort intresse för indiankultur. Han har köpt och sålt bland annat björnklor, havsörnsfjädrar och halsband av djurtänder.

Ändå ser Anna Bergquist åtalet som en framgång för den svenska strategin. Tidigare utreddes artskyddsbrott av den lokala polisen. Målen var ofta resurskrävande och hamnade lätt långt ner i högarna. Men 2016 startades den nationella gruppen som formellt heter Artskydds- och kulturarvsbrottsgruppen vid Nationella operativa avdelningen (Noa).

Delen som arbetar med artskyddsbrott består i dag av en gruppchef och åtta utredare. Det som är unikt med gruppen, och som väckt internationell uppmärksamhet, är helhetsgreppet.

Specialiserade åklagare

– Vi äger hela rättskedjan med nära kontakter allt från tillsynsmyndigheterna till samarbetet med särskilda åklagarna specialiserade på området, säger Anna Bergquist.

Förundersökningarna leds av miljöåklagare. I Sverige finns tjugo miljöåklagare spridda på fem orter från norr till söder. En av dem är kammaråklagare Christer Jarlås som är åklagare i målet i Alingsås.

– När jag hade den här typen av ärenden i början på tjugohundratalet var det bara småbrott. En Blocketannons här, en papegoja där och lite sånt. Nu är det annorlunda, säger han.

Utredningarna tar ofta lång tid och målet i Alingsås är ett av två stora mål som nu gått till domstol. Utredningen startade 2016. Det andra handlar om en man som köpte och sålde upp emot tusen reptiler och andra djur i en lokal som eldhärjades.

Ärenden i pipeline

– Vi har ytterligare tre, fyra stora ärenden i pipeline, säger Christer Jarlås.

Arbetet börjar ge resultat. Varje år sedan gruppen startade har det haft stora ärenden, den typ av ärenden som tidigare inte hittades.

– Nu upptäcker vi mer och mer. Vi har möjlighet att gräva. Vi får ägna tid åt utredningarna, säger Anna Bergquist.

Ofta krävs i inledningsskedet stora resurser för att göra husrannsakningar på flera platser och gripa flera misstänkta på olika ställen samtidigt. Förr gick det sällan att organisera.

– Nu gör gruppen den här typen av tillslag flera gånger per år, nästan varje månad, säger Anna Bergquist.

Intresset för artskyddade djur tar sig många uttryck. Till exempel är mannen i Alingsås samlare. För samlare kan det handla om fjärilar, fågelägg, levande djur eller delar från döda. Andra handlar med djurdelar eller ämnen från djur av hälsoskäl. Främst inom asiatisk medicin finns tanken att till exempel tigerben, björngalla eller extrakt från noshörningshorn kan vara bra mot olika krämpor.

Smuggling från utlandet

Och även om gruppen ännu inte kunnat påvisa direkta kopplingar mellan den svenska handeln och finansieringen av terrorverksamhet ser man att det ofta handlar om smuggling och försäljning till och från utlandet.

– Vi ser internationella kopplingar i ärenden vi utreder. Men bortom det kan vi inte se. Det utesluter inte att det ett eller flera led bort finns kopplingar till organiserad brottslighet och terrororganisationer. Just nu har vi ett ärende med kopplingen till 19 länder, säger Anna Bergquist.

Målet i Alingsås ser Anna Bergquist som betydelsefullt.

– Den här typen av mål hjälper oss att utveckla och etablera ett arbetssätt som vi kan använda i kommande, liknande fall.

Och då det tidigare har varit sällsynt med stora artskyddsbrott är större mål principiellt viktiga.

– Vi är i en process att etablera en rättspraxis, säger Christer Jarlås.

Jonas Dagson/TT

– Nu gör Artskyddsbrottsgruppen vid Noa tillslag flera gånger per år, nästan varje månad, säger Anna Bergqvist, tillförordnad gruppchef för Artskyddsbrottsgruppen.
– Nu gör Artskyddsbrottsgruppen vid Noa tillslag flera gånger per år, nästan varje månad, säger Anna Bergqvist, tillförordnad gruppchef för Artskyddsbrottsgruppen.
Foto: Polisen
– Vi har ytterligare tre, fyra stora ärenden i pipeline, säger kammaråklagare Christer Jarlås.
– Vi har ytterligare tre, fyra stora ärenden i pipeline, säger kammaråklagare Christer Jarlås.
Foto: Jonas Dagson
Ett mål handlar om en man som köpte och sålde upp emot tusen reptiler och andra djur i en lokal som sedan eldhärjades. De flesta av djuren omkom i branden.
Ett mål handlar om en man som köpte och sålde upp emot tusen reptiler och andra djur i en lokal som sedan eldhärjades. De flesta av djuren omkom i branden.
Foto: Ur en av polisens förundersökningar
Exempel på annonser efter björngalla för medicinska skäl. Mannen dömdes för artskyddsbrott.
Exempel på annonser efter björngalla för medicinska skäl. Mannen dömdes för artskyddsbrott.
Foto: Polisen
Bland samlare finns en stort intresse för reptiler av olika slag. En bild ur en av polisens förundersökningar.
Bland samlare finns en stort intresse för reptiler av olika slag. En bild ur en av polisens förundersökningar.
Foto: Ur en av polisens förundersökningar

FAKTA

Fakta: Exempel på svenska artskyddsbrott

• En man står åtalad för grovt artskyddsbrott sedan han sålts djurdelar kopplade till indiankultur. Alingsås tingsrätt meddelar dom den 27 oktober.

• En man har åtalats för att i en källarlokal haft 1000 reptiler och andra djur som han köpt och sålt. Lokalen eldhärjades av många av djur dog. Dom kommer inom någon månad.

• En man i Norrland dömdes för grovt artskyddsbrott för att ha jagat och fångat in nästan 14 000 fåglar och tagit ägg, bland annat ovanliga ugglearter och tretåig hackspett.

• Tre män i Stockholm dömdes till samhällstjänst då de försökt sälja två gamla noshörningshorn.

• En kvinna dömdes att betala böter för artskyddsbrott, efter det att ha försökt sälja ormskinn på Blocket

• Två män har dömdes till dagsböter för artskyddsbrott efter att ha försökt smuggla 100 kilo ål ut ur landet.

• Ett auktionsverk i Skåne och två privatpersoner tvingades betala böter för artskyddsbrott efter att ha försökt sälja två uppstoppade björnar.

Källa: TT

FAKTA

Fakta: Artskyddsbrott

Artskyddsbrott regleras i miljöbalken men skiljer sig från de mer typiska miljöbrotten. Exempel på artskyddsbrott är illegal handel med hotade arter.

Den mest kända internationella överenskommelsen som handlar om handel med vissa utrotningshotade vilda djur och växter är Washingtonkonventionen. I dagligt tal benämns den ofta som Cites-konventionen efter sitt engelska namn: Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora, och därför talar man ibland om Cites-brott. Konventionen är implementerad i EU genom Cites-förordningen.

Artskyddsbrott innebär att man bryter mot någon av de regler som finns till skydd för vilda djur och växter. Det kan handla om att skada fridlysta djur eller växter i den svenska naturen. Det kan även handla om att importera, köpa eller sälja sådana arter som är skyddade enligt internationella regler, bland annat CITES-förordningen.

Handel, transport, förevisning och preparering av hotade djur, ägg, bon och växter kan innebära artskyddsbrott om det inte sker i enlighet med svenska och internationella regler.

Turister är skyldiga att ta reda på om det är tillåtet att ta hem exempelvis en fin snäcka eller ett par skor eller en väska som är gjord i skinn. Risken finns att den vara som du tar hem från utlandet finns med på listor över varor som inte får föras in i Sverige och att du därmed gör dig skyldig till ett artskyddsbrott.

Källa: Polisen

Inrikes

Trängsel på högskoleprovet: "Har fått säga till"

Studenter i provsalen på Stockholms Universitet där söndagens högskoleprov genomförs.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Inrikes
Inrikes Sprita händerna och håll avstånd. Söndagens högskoleprov fick efter många om och men grönt ljus. I provsalarna satt människor långt isär men i korridorerna hade personal inte lika lätt att hålla folk ifrån varandra.

– Vi har haft både väktare och lite korridorvakter för att hålla koll på att folk håller avstånd. Det har fungerat rätt så bra, man har fått säga till lite här och var när det blivit köbildning till toaletter och så där, säger Maria Kristoffersson, huvudprovledare vid Stockholms universitet.

Förberedelserna på universitetet startade tidigt på söndagsmorgonen. Det är vanligtvis en hel del att stå i under provdagen, men under rådande pandemi har mycket annat praktiskt också behövt fixas.

Antalet provdeltagare i varje sal var begränsat och här och var stod flaskor med handsprit.

När det väl var dags att börja skriva släpptes studenterna in i salarna en i taget – allt för att undgå köbildning. Handskar och visir fanns att tillgå för de provledare som önskade. Av provdeltagarna var det dock inte många som hade någon form av munskydd på sig, säger Maria Kristoffersson.

Extra anspänning

Hennes dag startade vid klockan fem i morse och fortsatte även efter det att eleverna skrivit klart provet på eftermiddagen.

– Det har gått bra att få i gång alla. När alla har satt sig så är det egentligen som i vanliga fall när man skriver, säger hon.

Antalet skrivande var mycket färre än under ett normalt år, vilket också underlättade för människor att hålla avstånd.

Det har funnits vissa orosmoment inför att provet ska hållas, men rutin och erfarenhet underlättar.

– Vi gör det vi brukar göra, säger Maria Kristoffersson.

Hon har inte fått några indikationer på att provet läckt ut på förhand.

– Nej, vi har inte hört något.

Vill testa

Höstens högskoleprov skrevs i 1 490 provsalar på 97 orter, vilket är något färre än de 120 orter som det är normalt. Drygt 2 800 personer har arbetat under provdagen. Provet var endast till för dem som inte skrivit det tidigare. Totalt 26 614 personer var anmälda, bortfallet brukar enligt Universitets och högskolerådet (UHR) vara ungefär tio procent.

Önska Degerfält går sista året på gymnasiet och var en av dem som gärna ville testa hur provet går till.

– Det känns som det hör till att man ska skriva provet, säger hon och fortsätter:

– Planen är att satsa mer ordentligt till nästa år.

Känns tryggt

Nerverna är under kontroll och hon tvekade inte heller att skriva provet trots en ökande smittspridning i Stockholm.

– Jag känner mig lika trygg här som på jobbet eller skolan, säger Önska Degerfält.

Zeinab Gaatur känner sig också lugn med att komma till universitetet. Hon tycker att högskoleprovet är viktigt och hoppas att ett bra resultat kan ge henne en skjuts dit hon vill.

– Det kan ge mig en möjlighet att söka till det program jag vill läsa, säger Zeinab Gaatur och nämner att hon skulle vilja komma in på dietistprogrammet.

Malin Johanson/TT

Niklas Svahn/TT

Maria Kristoffersson är huvudprovledare vid Stockholms universitet under söndagen.
Maria Kristoffersson är huvudprovledare vid Stockholms universitet under söndagen.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Studenterna Önska Degerfält och Zeinab Gaatur tycker att högskoleprovet är viktigt.
Studenterna Önska Degerfält och Zeinab Gaatur tycker att högskoleprovet är viktigt.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Zeinab Gaatur hoppas att högskoleprovet kan hjälpa henne att komma in på den utbildning hon vill läsa.
Zeinab Gaatur hoppas att högskoleprovet kan hjälpa henne att komma in på den utbildning hon vill läsa.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Inrikes

Man omkom i trafikolycka i Växjö

En man i 30-årsåldern omkom i en trafikolycka i Växjö. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En man i 30-årsåldern omkom i en singelolycka i området Vikaholm i Växjö natten mot söndagen.

Det var boende i området som slog larm om en brand vid 01.30-tiden.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Evakuerade i Hofors fick återvända hem

Ett bostadsområdet i Hofors spärrades av sedan ett misstänkt farligt föremål upptäckts. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Nationella bombskyddet har undersökt bostaden i Hofors där polisen misstänkte att ett farligt föremål fanns, utan att hitta något.
Avspärrningarna har hävts och boende i närheten tillåts återvända hem.
PREMIUM

I samma bostad i Hofors greps en efterlyst man under lördagskvällen – och polisen avlossade varningsskott.

En stor insats pågick under söndagen i bostaden som tillhör den gripne mannen. Detta efter att polisen under förmiddagen fick uppgifter om ett misstänkt farligt föremål i bostaden.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Kasinohai.com

Spellagstiftning - Finland vs Sverige

Kasinohai.com Om du är osäker på hur spellagstiftningen ser ut i Finland och Sverige och om det finns några större skillnader bör du fortsätta att läsa denna artikel där vi kommer att gå igenom de stora dragen i de båda ländernas spellagstiftning.

Spellagstiftningen i Sverige

Den 1 januari 2019 införde Sverige ny lagstiftning som avslutade dominansen från det av regeringen drivna onlinespelföretaget och öppnade sektorn för privata företag.

Under flera år var det statligt ägda Svenska Spel den enda verksamheten som tilläts att tillhandahålla onlinespel till medborgare i Sverige, vare sig det handlar om casinospel, betting på sport eller andra former av spel.

Naturligtvis kringgick de flesta företag denna lagstiftning och år 2018 hade privata företag fått en 29-procentig andel av spelmarknaden i Norden.

Delvis i ett erkännande av ett sådant nytt paradigm och delvis för att de var i behov av skattepengar, gick den svenska regeringen med på att införa nya spellagar. Under den nya lagstiftningen har myndigheten Spelinspektionen rätten att ge licens till privata företag. Hittills har myndigheten tillåtit cirka 100 företag att tillhandahålla sina tjänster till svenska spelare.

De största vinnarna på denna nya lagstiftning är de svenska medborgarna. På grund av lagarna för spel online kan svenskarna nu välja och vraka bland de bästa spelbolagen. Svenska spelportaler visar de bästa casinotjänsterna online och incitamenten för svenska deltagare.

Staten är också en stor vinnare på detta drag. Det är inget mysterium att legalisering av spel på internet är ett snabbt sätt till att generera mer skatteintäkter till statskassan. I hela Sverige måste licensierade företag betala en inkomstskatt på 18 procent av sin inkomst till svenska konsumenter.

Sådana skattebetalningar träder i kraft i år och vi hoppas att vi kommer att få se effekterna av denna inkomstkälla i Sveriges kommande budget.

De svenska spellagarna har hittat en balans mellan att ge spelare valfrihet och skydda dem mot bedrägliga spelbolag. Att främja spel utan tillstånd har varit förbjudet, och den svenska Spelinspektionen har nu fått mandat att blockera överföringar mellan deltagare och obehöriga operatörer.

Lagarna innehåller också strikta regler för etiskt spel. Spelinspektionen har befogenheten att tvinga privata operatörer att vidta sådana åtgärder för deltagarnas säkerhet. Dessutom måste alla speloperatörer erbjuda samtliga spelare ett val om att självuteslutning.

Det har bara gått ett år med de nuvarande svenska lagarna för spel online, och det är ingen tvekan om att vi kommer att se fler regler för att tillåta säkert spel i framtiden.

Spellagstiftningen i Finland

Onlinespel är en av de mest populära formerna av underhållning för människor över hela världen. Särskilt finländarna är människor som älskar att spela. Det har visats att finländarna kan spela för upp till 10 miljarder euro på lotter, spelautomater och sportspel varje år.

Republiken Finland har alltid haft ett regeringsstyrt spelmonopol och trots den senaste utvecklingen inom branschen verkar det som om det kommer att fortsätta vara så. Onlinespel och finska onlinecasinon har blivit en av de största inkomstkällorna under de senaste åren. Finland klassificeras också som den femte största spelnationen i världen, varför de flesta utländska operatörer nu försöker komma in på den finska spelmarknaden. Tyvärr verkar det som om det inte kommer att vara ett alternativ nu eller inom en snar framtid.

Under 2010 begärde Europeiska kommissionen att Finland skulle genomföra ändringar av deras spellagstiftning som skulle göra den mer överensstämmande med EU:s lagar. Trots påtryckningar från Europeiska Unionen förblir Finlands spelstruktur oförändrad. Även om spel i Finland är 100% lagligt är spelreglerna lite mer komplexa. Intressant nog visade statistiken under en nyligen gjord rapport från det finska bolaget Yle att 66% av de äldre finländska invånarna som intervjuades föredrar ett monopol.

Staten har monopol på alla former av spel oavsett om det är online eller offline. All spelverksamhet har alltid hanterats av tre statliga företag. RAY hade alltid haft kontroll över bordsspel och spelautomater i Finland. Nationella lotteriet, sportspel och instant win-spel kontrollerades och reglerades av Veikkaus Oy och alla spel på hästkapplöpning reglerades av Fintoto.

Dessa tre enheter reglerades och kontrollerades av staten och all vinst som gjorts på spel gavs tillbaka till landet oavsett om det är genom konst, vetenskap, sport eller utbildning. Under 2017 slogs dessa tre enheter samman för att skapa ett statligt monopol med namnet Veikkaus.

Slutsats

Som du kan se finns det ett par skillnader i spellagstiftningen hos de båda grannländerna. Efter de förändringar som skedde i Sverige 2019 så är den svenska spelmarknaden betydligt mer öppen och välkomnande för svenska spelare. Finländarna verkar dock inte vara så besvikna, de får goda skatteintäkter och merparten av den äldre befolkningen verkar vilja behålla det rådande monopolet.

Inrikes

Kvinna knivskuren på apotek

En kvinna i 35-årsåldern har gripits misstänkt för dråpförsök. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En kvinna i 35-årsåldern har gripits efter att ha knivskurit en annan kvinna i armen på ett apotek på Östra sjukhuset.

– En anställd på apoteket kom i bråk med en kvinnlig kund och blir i samband med detta knivhuggen i ena armen, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Man död efter trafikolycka

Mannen avled på olycksplatsen utanför Aneby. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En man i 70-årsåldern har avlidit efter en trafikolycka utanför Aneby i Småland, skriver polisen på sin hemsida.

Olyckan inträffade på söndagsmorgonen och polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. Mannen ska ha kört in i ett träd och han avled på olycksplatsen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Guldbron invigd av kungen

Kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle klipper bandet vid Slussbron som förbinder Gamla stan med Södermalm.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Inrikes
Inrikes Den är 140 meter lång, 45 meter bred och väger 3 700 ton. Och nu är den officiellt invigd av kungen. Den guldmålade stålbron mellan Södermalm och Gamla stan i Stockholm är redo att ta emot trafikanter.
PREMIUM

Med anledning av pandemin var det glest bland åskådarna i centrala Stockholm, men den nya Slussbron fick ändå en kunglig öppning i det gråmulna oktobervädret.

Kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle klippte högtidligt ett guldband med en guldsax innan de korsade bron till fots med en trupp barn från lokala idrottsföreningar i släptåg.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL