Sport

H65 vände och vann derbyt mot Lugi

H65:s Isabelle Andersson.
Foto: Christoffer Borg Mattisson
Sport
HANDBOLL H65 var i den första halvleken i underläge med fyra mål, 6-10, men avslutade starkt och vände till klar seger, 28-21, i SHE-premiären i Lund mot Lugi.
– Derby, premiär och ingen publik. Visst var det lite trögt i början, men vi hade tålamod och var starkare över 60 minuter, sa Isabelle Andersson, H65:s lok i derbyt.

Hon gjorde sju mål, flest i laget, och fick priset som bästa H65:are.

– Jag har ett betydligt större ansvar i år än den förra säsongen. Men ett lok? Nja, det är många som backar upp mig, deklarerade Isabelle.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Stjärnduon utanför EM-truppen: "Svårt val"

Försvarsgeneralen Sabina Jacobsen och målvakten Johanna Bundsen är båda petade ur EM-truppen. Arkivbild.
Foto: Vidar Ruud
Sport
Sport Ingen Johanna Bundsen eller Sabina Jacobsen. Den rutinerade stjärnduon lämnas utanför truppen till handbolls-EM.
– Det är svårt att ta ut en trupp, säger förbundskapten Tomas Axnér, som ändå är nöjd med mixen av spelare han fått till.

Målvakten Johanna Bundsen och försvarsgeneralen Sabina Jacobsen har varit två av hörnstenarna i handbollslandslaget i flera år. Därför, säger Tomas Axnér, var det ett svårt beslut att inte ta ut duon till EM i Danmark och Norge i december.

Dörren öppen

Bundsen, som blev mamma i våras, ställs åt sidan till förmån för Jessica Ryde och debutanten Evelina Eriksson, som flankerar givna Filippa Idéhn.

Jacobsen har haft skadeproblem under en längre tid och kom tillbaka först nyligen.

– Hon är tillbaka men har bara spelat sporadiskt i ett par matcher i den ryska ligan. Men hon har inte spelat i Champions League än. Jag hade gärna sett att hon hade fått den typen av matcher med hårdare belastning, säger Axnér till TT.

Landslagsdörren står dock i allra högsta grad öppen för både Bundsen och Jacobsen framöver.

– Jacobsen är absolut med och konkurrerar i framtiden, säger Axnér på presskonferensen.

– Bundsen är en spelare som har en extremt hög högstanivå. En potentiell startspelare när hon är i form.

"Kommer växa"

Axnérs trupp innhåller rutinerade namn som Isabelle Gulldén och Jamina Roberts men också spännande debutanter i form av bland annat vänstersexan Emma Rask.

– Oftast pratar man om att man saknar rutin, men någonstans måste man också få rutin. Det går inte att bara att skaffa sig den utan att få spela. Jag tror att spelarna som är debutanter kommer växa av detta.

EM inleds den 3 december. Sverige ställs mot Tjeckien, Spanien och Ryssland i gruppspelet.

– En tuff lottning, men det är EM och då är det ofta så, säger Axnér.

Cesar Fältskär/TT

Mikael Widerberg/TT

FAKTA

Fakta: Truppen

Målvakter: Filippa Idéhn, CS Minaur Baia Mare, Jessica Ryde, Herning-Ikast, Evelina Eriksson, Vipers Kristiansand

Vänstersex: Emma Rask, H65 Höör

Mittsex: Linn Blohm, CS Minaur Baia Mare, Anna Lagerquist, Rostov-Don, Johanna Forsberg, Nykøbing Falster

Högersex: Nathalie Hagman, Nantes Atlantique, Matilda Lundström Sävehof

Vänsternio: Johanna Westberg, Nykøbing Falster, Jamina Roberts, Sävehof, Isabelle Andersson, H65 Höör, Kristin Thorleifsdóttir, Randers

Mittnio: Isabelle Gulldén, Brest, Carin Strömberg, Viborg, Melissa Petrén, Horsens

Högernio: Hanna Blomstrand, Köpenhamn, Nina Dano, Sävehof, Emma Lindqvist, H65 Höör

FAKTA

Fakta: Handbolls-EM

Datum: 3–20 december.

Spelas i: Danmark och Norge

Grupperna:

Grupp A (Herning): Frankrike, Danmark, Montenegro, Slovenien

Grupp B (Fredrikshamn): Ryssland, Sverige, Spanien, Tjeckien

Grupp C (Trondheim): Nederländerna, Ungern, Serbien, Kroatien

Grupp D (Trondheim): Rumänien, Norge, Tyskland, Polen

De tre bästa lagen i varje grupp går vidare till mellanrundan. Grupp A och B slås ihop i Herning och C och D i Trondheim. Från huvudrundan går ettorna och tvåorna till semifinal och treorna spelar match om femteplats.

Sveriges gruppmatcher:

3 december: Tjeckien

5 december: Spanien

7 december: Ryssland

Sport

Coronafall i Leksand

Leksand har drabbats av ett positivt coronafall, men kvällens SHL-match mot HV71 spelas som planerat. Arkivbild.
Foto: Per Bäckström/TT
Sport
Sport

Leksand har som fjärde SHL-lag drabbats av coronaviruset. Klubben skriver på sin webbplats att herrlaget drabbats av sitt första konstaterade fall av covid-19, men att kvällens match mot HV71 kommer att spelas som planerat.

"Vi kan konstatera att vi har vårt första positiva covid-19-fall i SHL-laget, och spelaren i fråga är isolerad. Enligt de rekommendationer som i dag finns i SHL kommer kvällens match mot HV71 att spelas som planerat. Detta är båda lagens medicinska team helt överens om", säger Leksands lagläkare Enrico Mansfeld.

Linköping, Djurgården och Skellefteå har under den senaste veckan drabbats av positiva coronafall. Både Linköping, där läget är värst med 24 smittade, och Djurgården har fått flera matcher uppskjutna.

Sport

Coronaoron inför EM: "De flesta är beredda"

Tomas Axnér presenterade i dag truppen som ska spela handbolls-EM i Norge och Danmark i december.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport Läget är fortfarande osäkert kring handbolls-EM i Danmark och Norge i december. Förbundskapten Tomas Axnér har förberett sina spelare.
– Jag tror det har blivit en del av spelarnas vardag, säger han.

En artikel i norska tidningen VG under måndagen blåste upp osäkerhet kring vad som gäller inför handbolls-EM i december. Danmark och Norge står som värdland.

I artikeln intervjuades norska handbollsförbundets ordförande, och sa att Norge kan behöva tacka nej till mästerskapet.

– Vi kanske inte kan genomföra det här med tanke på coronaläget, sade han till VG.

Förbundskapten Tomas Axnér säger att spelarna är beredda på den situationen som väntar i Danmark, där landslaget ska bo under gruppspelet.

– Jag tror inte spelarna tänker på det särskilt mycket längre, de flesta har redan den vardagen i sina klubblag och testas 1-2 gånger i veckan.

– De flesta hade nog räknat ut det.

Det coronaprotokoll som de norska handbollsförbundet tagit fram inför mästerskapet säger att om en spelare blir sjuk ska hela laget sättas i karantän (och därför uteslutas) - även laget som man eventuellt mött.

– Det är inte hållbart att spela ett EM på de premisserna, säger Axnér.

Enligt SVT tittar den norska regeringen på ett undantag för att lätta på de hårda restriktionerna för handbollsdamerna.

– De flesta spelarna har detta "hotet" över sig hela tiden i klubblagen, men det är klart att denna fråga måste lösas så fort som möjligt. Jag har svårt att se att man ska skicka hem hela lag, säger Axnér.

Cesar Fältskär/TT

Sport

Tegnell vill se minskad träningsaktivitet

Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten.
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport Coronakrisen påverkar idrottsrörelsen.
När Region Skåne nu skärper de allmänna råden ser Anders Tegnell gärna att idrottsklubbarna drar ner på antal träningar.
– Man får förstås föra en dialog om att det nu kanske är ett bra tillfälle att hålla igen lite grann, säger han.

Region Skåne skärpte under tisdagen de allmänna råden med tanke på att covid-fallen blir allt fler i regionen. Idrotten berörs bland annat genom att man håller fast vid publiktaket på 50 personer och gäller för alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Skåne.

Statsepidemiologen Anders Tegnell menar att det nu gäller för alla idrottsverksamheter att vara extra noggranna och försiktiga. Han ser också gärna att träningsaktiviteterna dras ner.

– Vi tycker rent allmänt att man ska dra ner på sådana aktiviteter så mycket som möjligt. Nu gäller det här (råden) under en begränsad period, man får förstås föra en dialog med både smittskyddet och i fotbollsföreningen om att det nu kanske är ett bra tillfälle att hålla igen lite grann. Att försöka dra ner lite på hur många man träffar, och hur man träffas, sade han under Folkhälsomyndighetens pressträff.

Många fall i hockeyn

Inom ishockeyn och SHL har flera lag drabbats hårt av coronaviruset. Linköping har pausat sin verksamhet och ställt in flera matcher sedan 24 personer med koppling till herrlaget konstaterats coronasmittade.

Statsepidemiologen ville inte svara på frågan om SHL bör överväga att stoppa ligan när det upptäcks fall i så många lag.

– Det måste de (SHL) själva avgöra. I första hand är det viktigt att följa de råd som finns på plats, att man är väldigt noga med att spelare som är sjuka inte är på planen. Och att man fortsätter att vara bra på att provta och hitta de som är sjuka, så att man kan bryta smittokedjan så snabbt som möjligt.

Kylig miljö

TT: För några veckor sedan sade du att Folkhälsomyndigheten ska utreda varför just hockeyn drabbas så hårt av smitta. Har ni kommit fram till något?

– Nej, vi har inte kommit fram till något specifikt. Men det man har pekat på, i de regioner som har gjort sina egna utredningar, är trängsel i omklädningsrum och avbytarbås, mycket skyddsutrustning och sådant som man delar. Det handlar väldigt mycket om att man måste bli bättre på att hålla avstånd även i den typen av sammanhang, säger Tegnell och fortsätter.

– Jag vet inte om man kan säga att hockeyn är väldigt mycket sämre än andra, men det är också en sport där man tillbringar rätt mycket tid tillsammans i ganska slutna utrymmen och dessutom i en miljö som är lite kylig, som även det främjar smitta.

Simon Norberg/TT

Klara Stefansson/TT

Malmö FF under ett träningspass på Eleda Stadion. Arkivbild.
Malmö FF under ett träningspass på Eleda Stadion. Arkivbild.
Foto: Anders Bjurö/TT

FAKTA

Fakta: Skärpta allmäna råd i Skåne

De skärpta allmänna råden i Skåne innebär att personer som befinner sig i regionen uppmanas att:

Undvika att resa i kollektivtrafik.

Avstå från att vistas i butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym.

Endast besöka livsmedelsbutiker och apotek om det är nödvändigt.

Undvika fysisk kontakt med andra personer är de som man bor tillsammans med.

Avstå från att arrangera eller delta i en fest.

Avstå från att delta i exempelvis konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.

Idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare är undantaget.

Vårdbesök eller medicinska undersökningar omfattas inte av råden.

Arbetsgivare ska se till att personal kan arbeta hemifrån i en ännu högre utsträckning än i dag.

Beslutet om de skärpa allmänna råden gäller till den 17 november, men de kan förlängas.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Sport

Domarbasen om Therns kritik: "Respeklöst"

Förre elitdomaren och nuvarande domarbasen Stefan Johannesson reagerar skarpt på kritiken från IFK Norrköpings Simon Thern. Arkivbild.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
Sport
Sport Simon Therns skarpa kritik mot domarkåren bemöts nu av domarbasen Stefan Johannesson.
– Jag tycker att det är respektlöst, säger han.

Therns dräpande omdöme om standaren på de allsvenska domarna kom efter 2-2-matchen mot AIK i måndags. Den frispråkige mittfältaren menade att IFK Norrköping på nytt drabbades av ett felbeslut som berövade klubben chansen att vinna matchen. I slutsekunderna slet AIK-anfallaren Henok Goitom tag i Henrik Castegren i straffområdet.

En klar straff, tyckte Thern. Något som även Goitom ska ha medgivit för Castegren enligt Norrköpings Tidningar .

Ingen ny kritik

Kritiken mot domaren från IFK Norrköping är inte ny. Thern och flera av hans medspelare, liksom managern Jens Gustafsson, har tidigare ifrågasatt ett flertal domslut som drabbat klubben i årets allsvenska.

– Jag tycker att vi fortfarande är kvar i en situation där bedömningsnivån har varit matchavgörande för oss. Det sker saker som jag har svårt att begripa och jag har varit tyst länge nog nu, sade managern Jens Gustafsson tidigare i höstas.

Efter matchen mot AIK fick Simon Thern nog och riktade besk kritik mot den samlade domarkåren.

– Som det har sett ut för oss i år har de (domarna) inte varit tillräckligt bra. Det går inte att bli blunda för. Det går inte att säga att det jämnar ut sig med domsluten, det jämnar fan i mig inte ut sig. Det kan kosta oss en Europaplats och si och så många miljoner som IFK Norrköping tappar i intäkter.

– Det räcker nu. Jag känner en uppgivenhet. Jag är så jävla besviken. Det påverkar ens liv.

Förstår frustrationen

– Antingen hyr man in internationella domare som håller en tillräckligt hög nivå eller så får man utbilda våra egna bättre. Jag hoppas att de som utbildar ser vad som händer. Eller... ja, då får det vara som det är, sade Thern.

Ett utspel som får domarbasen Stefan Johannesson att reagera.

– Jag förstår så klart frustrationen där och då, när det blir fel. Men jag tycker det är respektlöst att slänga ur sig vad som helst bara för att man har en känsla där och då.

– Jag vill inte ha en massa anklagelser hit och dit utan en saklig diskussion om vad som händer. Vad är rätt och fel? Det är så lätt att säga att det är i Sverige det är ett problem. Titta på Milan-Roma, där man har VAR och det är två straffar man kan säga si och så om. Jag köper inte argumentationen att det skulle vara bättre eller sämre än någon annanstans, säger Johannesson till TT.

Gillar högt i tak

I sakfrågan ‒ om det var straff eller inte ‒ ger domarbasen Thern rätt.

– Man kan konstatera att det blev fel, men man kan inte gå ut och säga saker generellt när man representerar en klubb. Det tycker inte jag. Vi har en skyldighet gentemot varandra att få ett så bra klimat som möjligt och det får man inte här.

TT: Finns det inte något positivt i att en spelare uttalar sig kritiskt för att skapa en debatt i stället för att bara låta det vara? Är det inte bra att det är högt i tak?

– Absolut. Det vill vi ha. Jag är för att folk har olika uppfattning. Förbättring och utveckling kommer ur att man har olika åsikter. Om Simon ringt till mig hade vi kunnat komma fram till något som är utvecklande för jag värdesätter spelarnas åsikter jättemycket, säger Stefan Johannesson.

Henrik Skiöld/TT

IFK Norrköpings Simon Thern dömer ut de svenska domarna.
IFK Norrköpings Simon Thern dömer ut de svenska domarna.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

MyNanny

Vill du ha barnen hemma? Få barnvakt dagtid med myNanny

MyNanny

Många föräldrar tar hjälp av en barnvakt i Corona-tider

Just nu har många familjer ett svårt livspussel. Samtidigt som de har viktiga uppgifter på jobbet och är i behov av barnomsorg, så är inte tanken på att ha barnen i stora grupper lockande. Även om mor- & farföräldrar finns, så är det inte heller ett alternativ att barnen är hos dem — de befinner sig ju i riskgruppen. Ett tryggt alternativ som allt fler väljer är att kontakta myNanny för en trygg nanny under dagen.

Varför väljer familjer just myNanny för barnpassning?

Svaret från många föräldrar är att det är tryggt. Du får en ansvarsfull barnvakt, som är noga utvald och personlig för just er familj. Det innebär mycket mer än en noggrann urvalsprocess och certifiering. Alla får utbildning i att kommunicera pedagogiskt med barn och skapar en positiv, trygg och rolig miljö. De lär sig även hur man leker roliga lekar och hur man sköter kommunikationen med föräldrarna. Under utbildningarna lär vi ut bland annat hur man förhindrar olyckor, hanterar allergier, utför hjärt- & lungräddning och många andra viktiga säkerhetsåtgärder.

Trivsel och trygghet för både barnvakt och familjen

Genom en noga utvald nanny med rätt utbildning inom pedagogik skapas en trivsam miljö för både barnvakten och familjen. Det innebär att vi ser till att i hög grad förstå familjen och deras behov, för att sedan presentera en riktigt bra barnvakt. Vårt mål är att hjälpa familjer lösa vardagspusslet på ett tryggt sätt så både barnvakten och familjen kommer trivas.

Livet som småbarnsförälder kan vara stressigt och emellanåt är man verkligen i behov av en hjälpande hand. En personliga barnvakt kan vara tillgänglig hela veckan, även på kvällar, nätter och helger. Vi har även barnvakter som talar särskilda språk och barnvakter som kan lösa VAB, express eller akuta situationer. Läs mer här om alla möjligheter till barnvakt från myNanny.

Barnpassning anpassad för familjen

Vi erbjuder flexibla upplägg till barnfamiljer, er barnvakt kan jobba alla tider och dagar i veckan för alla åldrar - från nyfödda till skolåldern. Som barnvakt hos myNanny hjälper man en eller flera familjer i sitt område med att passa deras barn.

Givetvis erbjuds hjälp med vad som ska göras och vad barnen tycker om. Det kan innebära allt från hämtning eller lämning på förskola till lek och bus i en lekpark till att spela spel. Det absolut viktigaste är att det är roligt och tryggt för barnen, föräldrarna samt barnvakten.

Bästa möjliga barnvakt till familjen

Vi är en av Sveriges största aktörer och har under åren lärt oss hitta precis rätt barnvakt i Stockholm, Göteborg & Malmö såväl som i övriga Sverige för barnfamiljer där vi erbjuder så smidig och säker hjälp som möjligt, allt för att underlätta och skapa en enklare vardag för familjen. Eftersom alla våra barnvakter genomgår en gedigen intervju- och kontrollprocess, utbildning samt certifiering är myNanny barnvakt specialister på att matcha familjer med den barnvakt som passar familjen bäst. Kontakta myNanny för trygg barnpassning!

Sport

Isabelle Andersson skrällen i Axnérs EM-trupp

Isabelle Andersson är H65 Höörs senaste bidrag till A-landslaget.
Foto: Christoffer Borg Mattisson
Sport
handboll Tomas Axnér har släppt en första trupp om 19 spelare som är aktuella till EM i handboll. Skrällen i truppen är H65 Höörs Isabelle Andersson, 20, som inte gjort en enda A-landskamp.

– Jättekul förstås. Jag fick precis reda på det när truppen presenterades, det är ingen som ringt eller så. Det var inget jag hade räknat med, att jag skulle komma med, berättar Isabelle för Skånskan just före H65 Höörs tisdagsträning.

Isabelle Andersson har varit med i alla mästerskap på vägen genom ungdoms- och juniorlandslagen, men alltså inte hunnit debutera änni i A-landslaget.

– Jag har väl känt att det varit lite på gång, eftersom jag varit med lite vid sidan i talang- och utvecklingsgrupper, men jag trodde inte att jag skulle bli aktuel redan nu. Å andra sidan känner jag mig absolut redo för det.

Hoppas ta chansen

Hon ser fram emot chansen att visa upp sig och försöka slå sig in bland de 16 som får spela EM och tycker att det är extra kul att konkurrera med Kristin Thorleifsdottir som hon just nu ersätter i H65 Höör.

– Vi har ju varit i Höör samtidigt i ett år och tränat mycket ihop, även om vi aldrig spelade samtidigt. Det är förstås svårt att säga just nu hur jag står mig i konkurrensen mot henne och Jamina Roberts, men det får vi ju se snart. Jag tror absolut att jag kan hävda mig bra där.

Fem nuvarande eller före detta H65 Höör-spelare är uttagna i den trupp som dock, till mästerskapet, kommer att reduceras med fyra namn. Dessutom en rad spelare med förflutet i Lugi. De skånska storklubbarna dominerar truppen.

Från H65 Höörs nuvarande trupp är alltså Isabelle Andersson men också Emma Rask och Emma Lindqvist med i Axnérs trupp. Dessutom tidigare H65-profilerna Jessica Ryde och Kristin Thorleifsdottir.

Sabina Jacobsen utanför

Lugianknytning har Anna Lagerquist, Nathalie Hagman, Melissa Petrén och Hanna Blomstrand.

Däremot kom rutinerade Sabina Jcobsen inte med.

– Hon har kvalitet för att vara med men har haft en strulig höst och precis kommit tillbaka från skada och kommit i gång med sitt matchande. Jag vill se att det håller över tid och att hon får bygga upp sig. Hon är absolut aktuell att hoppa in om vi får skador på centrala försvarsspelare och förstås aktuell för nästa mästerskap (OS i sommar), säger Axnér till Sportbladet.

Landslagstruppen:

Målvakter:

Filippa Idéhn, CS Minaur Baia Mare

Jessica Ryde, Herning-Ikast

Evelina Eriksson, Vipers Kristiansand

Vänstersex

Emma Rask, H65 Höör

Mittsex

Linn Blohm, CS Minaur Baia Mare

Anna Lagerquist, Rostov-Don

Johanna Forsberg, Nykøbing Falster

Högersex

Nathalie Hagman, Nantes Atlantique

Matilda Lundström, Sävehof

Vänsternio

Johanna Westberg, Nykøbing Falster

Jamina Roberts, Sävehof

Isabelle Andersson, H65 Höör

Kristin Thorleifsdóttir, Randers

Mittnio

Isabelle Gulldén, Brest

Carin Strömberg, Viborg

Melissa Petrén, Horsens

Högernio

Hanna Blomstrand, Köpenhamn

Nina Dano, Sävehof

Emma Lindqvist, H65 Höör

Sport

Göteborgstalang klar för belgisk klubb

IFK Göteborgs Jesper Tolinsson, till höger, flyttar till Lommel i den belgiska ligan i sommar. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sport
Sport Mittbacken Jesper Tolinsson lämnar IFK Göteborg för den belgiska klubben Lommel SK - men först till sommaren.

Tolinsson, 17, blir spelklar för Lommel den 1 juli nästa år.

"Det är ett stort steg för mig och det känns väldigt bra, Jag är glad att allt är klart nu. Samtidigt är det skönt att fortsätta fram till i sommar här i Blåvitt", säger Tolinsson till IFK Göteborgs webbplats.

Försvararen lyftes upp i A-truppen inför den här säsongen och skrev A-lagskontrakt i somras.

"Jesper har påbörjat den resa som många före honom har lyckats med i Blåvitt, att först utvecklas i vår akademi och genom A-laget nå ut i proffslivet på kontinenten. IFK Göteborg är stolta när våra egna spelare går den vägen och det är ytterligare ett bevis på att vi har en väldigt bra akademi. Vi såg tidigt en stor potential i Jesper vilket gjorde att vi under våren flyttade upp honom i A-truppen och gav honom speltid. En viktig del i avtalet är att han är kvar hos oss fram till sommaren och att vi fortsatt kan hjälpa honom i hans utveckling", säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.

Sport

Norskt OS-brons - efter sex års väntan

Emil Hegle Svendsen. Arkivbild.
Foto: Terje Pedersen/NTB/TT
Sport
Sport

Norge har säkrat ett OS-brons i skidskytte - efter över sex års väntan.

Det står klart sedan Idrottens skiljedomstol (Cas) avslagit Jevgenij Ustjugovs överklagan mot att hans resultat från vinterspelen i Sotji 2014 strukits på grund av dopning.

I februari i år diskades Ustjugov av Internationella skidskytteförbundets antidopningspanal. Ryssens samtliga resultat mellan 2010 och 2014 ströks.

Det innebar att Norges fjärdeplats i herrstafetten 2014 blev till ett brons - och att Norge gick förbi Ryssland som bästa OS-nation med elva guld, fem silver och elva brons.

Men Emil Hegle Svendsen, som körde sista sträckan i stafetten, jublar inte direkt över tisdagens besked:

– Det är härligt att putsa statistiken lite, men det är inte det lopp jag kommer att minnas mest från karriären.

– En medalj är självklart bättre än en fjärdeplats, men vi gick för guld. Och det var jag som vek ned mig, säger Hegle Svendsen till norska TV2.

Tyskland är ny guldmedaljör och Österrike får silvret.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL