Sport

Tio av tolv tränare tippar guldet till Sävehof

Närbild på Ola Månsson i H65:s röda tröja
Foto: TT/ARKIV
Sport
handboll Att döma av tränarnas tips i samband med den årliga upptaktsträffen inför starten av damhandbollens högsta serie SHE kommer Sävehof att defilera hem både seriesegern och SM-guldet. Tio av tolv tränare tippade guldet till Partille.

De festa tippade dessutom Skuru som Sävehofs finalmotståndare. De skånska topplagen, H65 Höör och Lugi, fick ett par spridda tips i de olika sammanhangen men bilden var generellt ganska tydlig för båda:

Toppstrid, men inga titlar. Varken serieseger eller SM-guld.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Milan bekräftar: Zlatan har corona

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Foto: Antonio Calanni
Sport
Sport

Milan bekräftar på sin hemsida att Zlatan Ibrahimovic har testats positivt för coronaviruset efter att laget genomgått tester inför kvällens Europa League-match hemma mot norska Bodø/Glimt. Han missar därmed matchen och har placerats i hemkarantän. Alla andra spelare testade negativt.

Enligt Italienska fotbollförbundets karantänsregler måste Ibrahimovic genomgå två negativa tester innan han får återgå till fotbollen. Gazzetta dello Sport uppger dessutom att anfallaren, utöver kvällens match, även kan missa ett eventuellt Europa League-play-off, samt ligamatcherna mot Crotone och Spezia.

I går testades Ibrahimovics lagkamrat Leo Duarte positivt för coronaviruset.

Sport

"En katastrof för kulturen och idrotten"

Det var ingen publik på Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby i söndags.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Sport
Sport Näringsförbud, det kallar Svensk elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist regeringens beslut att inte lätta på publikrestriktionerna.
– Det är en katastrof för kulturen och idrotten, säger han.

Idrotten har väntat på ett besked om lättnader av publikrestriktionerna. Folkhälsomyndigheten har flaggat för att man kan tänka sig folksamlingar på 500 personer från 1 oktober. Men med en ökad smittspridning i Sverige, blev regeringens enda besked att restriktionerna kvarstår.

– Det är förödande för oss att ha en regering som fortfarande struntar i att se skillnaden mellan hur man behandlar olika delar i samhällsverksamheter. Det går inte att begripa, än mindre acceptera inom en rörelse som håller på att gå under, säger Enquist.

– Vi kan till och med stå ut med betydligt skarpare förutsättningar än vad andra verksamheter har, men det här är ett näringsförbund som specifikt bara riktar sig mot oss. Det är en katastrof för kulturen och idrotten, och visar tyvärr vad regeringen prioriterar.

Jämför grannbyggnaderna

Enquist gör en jämförelse mellan Friends arena, AIK:s hemmaarena som inte får ta in någon publik, och köpcentret Mall of Scandinavia som ligger intill och som 20 000-30 000 personer kan besöka dagligen.

– Där (köpcentret) uppmanar man bara till allmän försiktighet. Vi kan kräva försiktighet (på Friends arena), med vakter och särskilda sittplatser och särskilda ingångar, säger han.

– Menar man på fullt allvar att 500 personer på AIK, Djurgården, Hammarby eller Göteborg är den stora skillnaden när det gäller att bekämpa smittspridning i samhället.

Tappar intäkter

Enquist säger att han inte kan bedöma vad regeringens besked kan innebära för elitfotbollen som riskerar att få genomföra en hel säsong utan publik.

– Men vi kommer att tappa relationen till supportrar som tröttnar. Vi är en självfinansierande idrott som hämtar in våra medel från supportrar och sponsorer. En väldigt stor del av intäkterna kommer att ta skada. Klubbarna skulle redan nu ha börjat med säsongskortsförsäljning till nästa år, det är klart att det hänger i luften.

Enquist har pratat med kollegor från andra europeiska länder där man inte stiftat lagar utan haft en samverkan mellan idrotten, myndigheter och polis i publikfrågan.

– Där har man tagit ansvar genom en dialog. Det fungerar i hela Europa utom i Sverige.

Ingela Ahlberg/TT

Sport

Milan bekräftar: Zlatan har corona

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Foto: Antonio Calanni
Sport
Sport

Milan bekräftar på sin hemsida att Zlatan Ibrahimovic har testats positivt för coronaviruset efter att laget genomgått tester inför kvällens Europa League-match mot norska Bodø/Glimt. Han missar därmed matchen och har placerats i hemkarantän.

Det var senast i går som Ibrahimovics lagkamrat i Milan Leo Duarte testade positivt för coronaviruset.

Sport

Fem byten tillåts i europeisk fotboll

Fem byten tillåts i bland annat kvalet till fotbolls-EM. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Sport
Sport

Europeiska fotbollsförbundet Uefa har beslutat att tillåta lag att göra fem byten per match under resten av säsongen. De tävlingar som berörs är Nations League, den europeiska klubblagsfotbollen (med start i gruppspelet) och kvalspel till EM på både herr- och damsidan. Varje lag får också registrera upp till 23 spelare till en match.

Förändringen, som tidigare redan har gjorts i bland annat sommarens Champions League-omstart och allsvenskan, görs för att lätta spelarnas börda med tanke på det späckade spelschema som väntar till följd av coronapandemin.

Sport

Milan bekräftar: Zlatan har corona

Zlatan Ibrahimovic.
Foto: Antonio Calanni
Sport
Sport

Milan bekräftar på sin hemsida att Zlatan Ibrahimovic har testats positivt för coronaviruset efter att laget genomgått tester inför kvällens Europa League-match mot norska Bodø/Glimt. Han missar därmed matchen och har placerats i hemkarantän.

Det var senast i går som Ibrahimovics lagkamrat i Milan Leo Duarte testade positivt för coronaviruset.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

SUNBIRD WEBBYRÅ

Webbyråns bästa knep hur du skapar ett starkt varumärke

SUNBIRD WEBBYRÅ

Enligt Sunbird Webbyrå kan ett starkt varumärke vara en av de viktigaste faktorerna för att öka ert företags försäljning online:

Det finns för mycket information och för lite tid. Potentiella kunder som besöker er tenderar att ta snabba beslut som oftas baseras på en känsla och vilket förtroende de får för er.

Ett varumärke är någons magkänsla om er. Det är inte vad ni säger att det är. Utan vad era kunder säger att det är. Här kommer Sunbird Webbyrå med fyra riktlinjer för att stärka ett varumärke.

1. Var konsekvent

Det är viktigt att ni alltid är konsekventa och lever efter ert varumärke. Byt inte budskap och värdegrunder när vinden vänder.

2. Tänk långsiktigt

Förtroende byggs upp över tid och det är viktigt att ni är beredda att offra kortsiktiga vinster för de långsiktiga. Man ska varken göra eller säga för mycket, håll er till ramen och lägg inte lättvindigt till fler tjänster i er arsenal.

3. Differentiera er

Det är lättare att bygga ett varumärke om man är unik. Är ni nischade förstår man snabbare vad ni står för.

4. Var fokuserad

För många hemsidor försöker säga för mycket. Säg bara det viktigaste. Ska ni få fram ett budskap ska ni enbart ge informationen läsaren verkligen behöver - inte allt som är bra att säga.

Även om de flesta är medvetna om detta menar Sunbird Webbyrå att många företag ändå tenderar att lägga för mycket text på hemsidan. Vilket gör att besökaren får jobba för att förstå vad man gör.

Vill ni ha hjälp att ta fram skräddarsydd webbdesign som stärker ert varumärke - Kontakta Sunbird Webbyrå här.

Sport

Tungt besked för idrotten – publik får vänta

Större publiksamlingar på idrottsevenemang i Sverige dröjer. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Sport
Sport Idrotten i Sverige får vänta på att ta in fler åskådare på läktarna.
Regeringen lättar inte på restriktionerna och rekommendationerna kopplade till coronaviruset.
Det är ett tungt besked för många klubbar som lider ekonomiskt när publiken inte släpps in på arenorna.

Ett förslag om ett tak på 500 personer, jämfört med nuvarande 50, har utretts av regeringen och det fanns förhoppningar om att en förändring skulle kunna träda i kraft från och med den 1 oktober. Men efter att smittspridningen på nytt har börjat öka i Sverige sker ingen förändring i nuläget, meddelade statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff tillsammans med socialminister Lena Hallengren (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Inte minst publiksporter som fotboll och ishockey förlorar stora intäkter när läktarna gapar tomma. Till exempel innebär det att hockeyallsvenskan, med startdatum den 2 oktober, får inledas utan större åskådarantal.

"Stort slag"

Moras klubbdirektör Peter Hermodsson säger till Aftonbladet att han förstår myndigheterna, men konstaterar samtidigt att läget är tufft.

– Det är tråkigt och jag undrar om någon klubb kan fullfölja säsongen, men vi måste förhålla oss till det här. Vi har redan sparat in på 14 miljoner kronor den här säsongen och kan inte spara mer, säger han.

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson är inne på samma linje.

– Det är ett stort slag om det blir långvarigt av det enkla skälet att flera av klubbarna kommer att få problem med överlevnaden, säger han till TT.

– När det gäller den kommersiella idrotten är man nära smärtgränsen. Man klarar inte så mycket till, när man pratar om de högsta serierna vad gäller fotboll eller hockey.

Eriksson efterfrågar nu mer stöd från staten. Idrotten har redan fått 1,5 miljarder kronor i riktat coronastöd. Han saknade ett utökat stöd till idrotten i regeringens budget för nästa år som lades fram i veckan. Det kommer att behövas nu, säger han.

Liv och hälsa i fokus

Lena Hallengren säger att regeringen kommer fatta beslut om lättnader så fort man ser att det är möjligt, men vill inte spekulera i när det blir.

– 1 oktober ligger mycket nära i tid, det har du rätt i, säger hon.

Det är Folkhälsomyndigheten som tidigare har föreslagit att taket kan höjas till 500 personer. Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att den grundläggande bedömningen ligger kvar, det vill säga att det går att öka gränsen under ett strikt regelverk utan att det ökar riskerna väsentligt.

– Men i slutändan är det regeringen som tar beslutet, säger han.

Statsminister Stefan Löfven:

– Fokus måste vara att begränsa smittspridningen, skydda liv och hälsa. Det är nummer ett, säger han.

– Om läget förbättras och smittspridningen verkligen går ner finns möjlighet att göra lättnader.

FAKTA

Fakta: Publik under coronakrisen

11 mars: Regeringen förbjuder sammankomster med fler än 500 personer. Svenska fotbollförbundet beslutar att kvartsfinalerna i svenska cupen för herrar samma helg ska spelas helt utan publik, precis som herrlandskampen hemma mot Ryssland den 28 mars.

27 mars: Regeringen skärper förbudet som nu gäller sammankomster mer fler än 50 personer. Beskedet innebär i praktiken att åskådare stoppas från all idrott på samtliga nivåer i Sverige.

12 augusti: Damallsvenska Piteå blir första elitlag att släppa in 50 åskådare på sina matcher.

21 augusti: Regeringen meddelar att man förbereder lättnader i förbudet mot sammankomster så länge det kan göras på ett smittsäkert sätt. Tanken är att de nya reglerna ska börja gälla från 1 oktober.

28 augusti: Folkhälsomyndigheten föreslår i sitt remissvar att gränsen ska höjas till maximalt 500 personer. Polisen å sin sida säger nej till en höjning eftersom man saknar resurser att kontrollera att reglerna följs.

24 september: Statsminister Stefan Löfven meddelar att regeringen väntar med att införa lättnader för bland annat publik på idrottsevenemang. Orsaken är en ökad smittspridning i samhället.

Sport

Klart: Åskådare stoppas från världscuppremiär

Frida Karlsson får tävla utan publik i världscupen i Finland. Arkivbild.
Foto: Annika Byrde/NTB/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Frida Karlsson, Charlotte Kalla och de andra skidstjärnorna avslutade förra säsongen utan publik – och den nya börjar på samma sätt.

Åskådare kommer inte att släppas in på världscuppremiären i Ruka i slutet av november, uppger det finländska skidförbundet.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Fotbollsförbundet stänger av två domare

Två svenska fotbollsdomare stängs av. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Svenska fotbollförbundet stänger av två domare, skriver Aftonbladet. Den ene domaren är dömd för sexualbrott medan den andre misstänks för penningtvätt.

Förbundets domarchef Stefan Johannesson bekräftar för tidningen att båda domarna stängs av tills vidare. När det gäller den sexualbrottsdömde domaren kan en ny prövning av hans lämplighet göras först inför säsongen 2022. I fallet kring den misstänkte domaren avvaktar man polisutredningen, säger Johannesson till Aftonbladet.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL