Lagfarter SkD

Nya ägare till äldre villa i Önneköp, Hörby

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Önneköp Bjällebacksvägen 1 i Önneköp, Hörby av Victor Wernersson. Nya ägare är Miguel Ganzo Mateo, 39, och Manuela Kronen, 37. Priset blev 1 200 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juni 2020. Huset är byggt 1915 och har en boyta på 110 kvadratmeter.

Lite mer än en kilometer därifrån såldes tidigare under året ett annat hus, på Långaröd 2242. Där blev priset för ett något mindre hus, 108 kvadratmeter, 1 750 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Svalöv

Stora lokala företag i samarbete

Johan Beermann, vd Norrvidinge. Mats Olofsson, vd OP Gruppen och Martin Nilsson, vice vd Norrvidinge är nöjda efter affären.
Foto: Foto: Norrvidinge
Svalöv
Svalöv BILLEBERGA
Två stora företag med säte i Billeberga ingår ett stort samarbete.
Norrvidinge tar över delar av OP-maskiner, OP Entreprenad.
Köpet genomfördes den 1 augusti:

- Förvärvet ger oss möjligheter att ytterligare bredda Norrvidinges tjänsteutbud och att kunna tillhandahålla ett bredare sortiment och service mot våra kunder. Vår nya affärsenhet blir en viktig resurs för att säkerställa hela värdekedjan samt för att möta upp marknad och produktion i våra befintliga verksamhetsområden inom recycling. säger Johan Beermann, vd för Norrvidingekoncernen.

Norrvidinge är en ledande aktör inom transport- och maskintjänster samt anläggningsmaterial och recycling i södra Sverige.

Vice vd Martin Nilsson, som även grundat företaget är nöjd att affären gott igenom:

- Det är glädjande att Norrvidinge och OP Gruppen, som båda har anknytning till Svalöv, kan komma till denna affär.

Förvärvet innebär att Norrvidinge blir kompletta inom all krossning och flisning, både not intern och extern marknad i södra Sverige.

OP Gruppen, där OP Entrepernad ingick, har tagit beslutet att att driva någon entreprenadverksamhet och ska istället koncentrera sig på att sälja och serva återvinningsmaskiner till den skandinaviska marknaden.

- Vi ser Norrvidinge som en bra övertagare av den verksamheten med all den utveckling som finns inom det bolaget. Sedan är det väldigt trevligt att det ihop med Norrvidinge också gick att få leverera hightech med robotlösning till en av Norrvidinges anläggningar, säger Mats Olofsson från OP Gruppen.

Utrikes

Minst 70 döda i explosionerna i Beirut

Hamnarbetare nära platsen för explosionen i Beirut, Libanon.
Hamnarbetare nära platsen för explosionen i Beirut, Libanon.
Foto: Hussein Malla/AP/TT
Utrikes
Utrikes Minst 70 människor har dött och minst 3 700 har skadats i explosionerna i Libanons huvudstad Beirut. Enligt lokala myndigheter var det "högexplosivt material" som briserade.
– Jag tog mig ner på gatan och såg blodiga människor som sprang runt, säger Beirutbon Mahmoud Ghalayini till TT.

Libanesiska myndigheter befarar enligt nyhetsbyrån Reuters att siffrorna över döda och skadade kommer att stiga. Röda korset uppger att hundratals skadade har tagits till sjukhus, men att många ännu sitter fast i rasmassor.

Enligt Beiruts borgmästare Marwan Abboud finns tio brandmän bland de som saknas efter explosionerna. I en intervju med CNN beskriver Abboud omfattningen av det som inträffat.

– Det påminner mig om det som hände i Japan, i Hiroshima och Nagasaki. Under min livstid har jag inte sett den här typen av förödelse, säger han.

Ett närliggande fartyg tillhörande FN:s Libanoninsats Unifil skadades allvarligt av explosionerna och delar av personalen ombord sårades.

Till följd av de många skadade och döda har Libanons premiärminister Hassan Diab utlyst en nationell sorgedag under onsdagen.

Hela huvudstadsområdet klassas av landets säkerhetsråd nu som en "katastrofzon" och president Michel Aoun meddelar att undantagstillstånd bör utlysas i hela landet under de kommande två veckorna. En kommitté tillsätts för att utreda händelsen.

Massivt rökmoln

Explosionerna, som inträffade i stadens hamn, skakade byggnader, krossade fönsterrutor och skickade en tjock pelare av rök mot himlen. På videoklipp från händelsen syns en byggnad stå i lågor för att kort därefter explodera i ett enormt, rosafärgat rökmoln.

President Aoun meddelade under kvällen via Twitter att explosionen orsakats av 2 750 ton ammoniumnitrat som under sex års tid förvarats i en lokal i hamnen utan tillräckliga skyddsåtgärder, något presidenten kallar "oacceptabelt". De som är skyldiga för hanteringen kommer att få "hårdast möjliga straff", uppger Aoun.

På sociala medier florerade initialt rykten om att Israel ska ha legat bakom explosionerna, en uppgift som snabbt tillbakavisades av Israels regering.

"Som en jordbävning"

Vittnen uppger till CNN att byggnader inom en radie på en mil skadats. Lokala medier visar bilder på omkullvälta bilar och skadade människor fastklämda under bråte.

Mahmoud Ghalayini bor i området Hamra som påverkades starkt av explosionen. I ett telefonsamtal med TT berättar han om ödeläggelsen.

– Jag satt i soffan i min lägenhet och plötsligt skakade hela bygganden till som av en jordbävning. Kort efter kom en andra mycket större explosion och glaset i fönsterrutorna på lägenheten krossades. Jag blev jätterädd, säger han.

– Utanför kunde jag höra hur glas föll från högre byggnader och ramlade ner på gatan. Det var öronbedövande.

"Blodiga människor"

Ghalayini säger att han hade svårt att få tag på nära och kära efter explosionerna.

– Jag tog mig ner på gatan och såg blodiga människor som sprang runt. Det är svårt att få tag på folk för att nätet är överbelastat, alla försöker fortfarande få tag i de som bor i Beirut för att kolla hur folk mår och att de är okej.

Sinan Youssouf, som befinner sig i ett campingområde utanför Beirut, vittnar om att explosionen var kännbar även där han befinner sig.

– Det är panikkänsla här. Det är sjukt surrealistiskt. Folk börjar packa ihop sina saker och stänga ned här. Vi har staden nedanför oss, vi såg allting och hörde explosionen, säger han till TT.

Explosionerna ska ha varit kännbara ända bort till grannlandet Cypern, enligt boende i huvudstaden Nicosia som Reuters talat med.

Från omvärlden strömmar under tisdagskvällen kondoleanser och löften om medicinsk och ekonomisk hjälp till Libanon in. Även den vanligen bittra fienden Israel erbjuder landet humanitärt stöd.

Ida Vanhainen/TT

Hilda Djupenström/TT

En gata i centrala Beirut kort efter explosionen som hördes milsvida.
En gata i centrala Beirut kort efter explosionen som hördes milsvida.
Foto: Hassan Ammar/AP/TT
En rosafärgad rökpelare stiger mot himlen i Libanons huvudstad Beirut.
En rosafärgad rökpelare stiger mot himlen i Libanons huvudstad Beirut.
Foto: Anwar Amro/AFP/TT

Sport

Janssons Brentford föll i miljardmatchen

Pontus Jansson och hans Brentford föll i kvalfinalen till Premier League. Arkivbild.
Pontus Jansson och hans Brentford föll i kvalfinalen till Premier League. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
Sport Det blev ingen jackpott för Pontus Janssons Brentford i miljardmatchen på Wembley.
Fulham vann kvalmatchen till Premier League med 2–1 efter en förlängningsrysare där en målvaktstavla fällde Brentford.

Avancemanget till Premier League-fotbollen är värt motsvarande cirka 1,5 miljarder kronor för Fulham, enligt beräkningar från Deloittes grupp för idrottsekonomi. De ekonomiska skillnaderna mellan Premier League och Championship är astronomiska och därför kallas kvalfinalen för miljardmatchen.

Fulham åkte ur Premier League förra året och gör comeback efter bara ett år i Championship. För Brentford och lagkaptenen Pontus Jansson var det en bitter förlust. Brentford har inte spelat i högsta ligan sedan 1947 och ett avancemang hade varit rena askungesagan.

Nu föll laget på sista hindret.

Det blev en tillknäppt final mellan de två Londonlagen på ett tomt Wembley. Fulham hade det mesta av bollinnehavet och skapade aningen mer än Brentford. Neeskens Kebano hade en fräsande frispark i början av andra halvlek som hittade nätet – dock utsidan av det.

I övrigt handlade det mest om halvchanser för båda lagen.

I sista minuten av första förlängningskvarten kom 1–0-målet på ett oväntat sätt. Joe Bryan skruvade in en frispark från 35-40 meter förbi felplacerade Brentfordmålvakten David Raya Martin.

Bryan sköt också 2–0 i den 117:e minuten efter ett snyggt väggspel med Aleksandar Mitrovic.

Henrik Dalsgaard reducerade på tilläggstid, men då återstod bara sekunder av matchen och Brentford var redan ett slaget lag.

Utrikes

Smittofall på nytt fartyg i Norge

Coronautbrottet hos Hurtigruten har fått andra norska rederier att vidta åtgärder för att hindra smitta. Arkivbild.
Coronautbrottet hos Hurtigruten har fått andra norska rederier att vidta åtgärder för att hindra smitta. Arkivbild.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB/TT
Utrikes
Utrikes Ytterligare fyra Hurtigrutenpassagerare och en besättningsmedlem har bekräftats smittade av covid-19.
Samtidigt isoleras passagerare på ett annat kryssningsskepp i Lofoten.

I och med de nya smittfallen från Hurtigruten har totalt 35 besättningsmedlemmar och nio passagerare på MS Roald Amundsen testat positivt för viruset, uppger det norska folkhälsoinstitutet FHI. Samtliga smittade passagerare är norrmän.

FHI meddelar också att de passagerare som testat negativt nu får lämna sin karantän i Tromsø.

På tisdagskvällen kom även rapporter om att en dansk medborgare som semestrat på kryssaren Seadream 1 testat positivt för covid-19 efter hemkomst till Danmark. Samtliga passagerare på fartyget, som för närvarande befinner sig i Lofoten, sätts enligt norska Aftenposten nu i karantän.

"Skapa trygghet"

Efter att coronasmitta brutit ut på kryssningsfartygen skärper nu andra norska rederier sina rutiner ombord för att förhindra smittspridning. Rederiet Fjord Line kräver munskydd för anställda med kundkontakt, något man börjat med sedan myndigheter i Danmark har krävt munskydd på transportmedel med många människor.

– Det här gör vi för att skapa trygghet på resan och sända en signal om att ta situationen på största allvar, säger Fjord Lines vd Richard Ternblom till tidningen Fædrelandsvennen.

Tio dagar karantän

DFDS, som trafikerar sträckan Oslo-Köpenhamn, rekommenderar munskydd vid trängsel ombord.

– En erfarenhet vi fått är att det är svårt att hålla nödvändiga avstånd när man ska gå ombord och i land. Därför rekommenderar vi passagerarna att använda munskydd i de situationerna, säger kommunikationschefen Gert Jakobsen till NRK.

Även Color Line skärper rutinerna och inför strängare karantänsregler för artister och andra som står för underhållningen ombord. Om de kommer från ett "rött" land med mycket smitta måste de sitta tio dagar i karantän innan de går ombord. Enligt vd Helge Otto Mathisen rör det sig om ett 50-tal personer som omfattas av de nya reglerna.

Ekonomi

Disney presenterar oväntad corona-förlust

Begränsningarna av Disneys nöjesparker under coronapandemin har kostat koncernen stora summor. Arkivbild.
Begränsningarna av Disneys nöjesparker under coronapandemin har kostat koncernen stora summor. Arkivbild.
Foto: Joe Burbank/Orlando Sentinel/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi The Walt Disney Company går inte med den förväntade vinsten. Den amerikanska företagskoncernen rapporterar oväntat dystra siffror i sin senaste kvartalsrapport.

Trots att pandemin inneburit ett uppsving för företagets strömningstjänster så har förluster från nöjesparker och studiobesök blivit kostsamma. Begränsningarna av Disneys nöjesparker under pandemin uppskattas ha kostat företaget över 17 miljarder kronor.

Virusutbrottet har även påverkat pågående filminspelningar, främst den uppmärksammade nyfilmatiseringen av "Mulan", och tvingat företaget att skjuta upp premiärer. Intäkterna från biobiljetter har påverkats negativt av detta – i kombination med att många biografer varit stänga till följd av smittskyddsåtgärder.

Intäkterna från företagets filmstudios, där bland annat Marvel, Pixar, Lucasfilm och Fox, föll under kvartalet med 16 procent till strax under 6 miljarder kronor.

Totalt föll företagets intäkter med 42 procent till ett totalt värde på strax under 103 miljarder kronor. Förväntad vinst var cirka 108 miljarder kronor.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Allakando

Läxhjälp och mattehjälp hjälper att lyfta svenska skolresultat

Allakando Svenska elever är bland de bästa i Europa på engelska, men de har betydligt svårare med matematiken. Det finns många elever som är i behov av extraundervisning för att kunna få godkänt i matematik - eller för att bli riktigt duktig i ämnet. Många elever har ett stort behov av mattehjälp – något som läxhjälpsföretaget Allakando hjälper till med. Fungerar det? I skrivande stund har 9 av 10 elever som tar del av deras läxhjälp höjt betygen.

Kunskapsresultaten i svensk skola har länge varit en viktig fråga på den politiska dagordningen. Sedan 1990-talet har svenska elevers resultat i internationella kunskapsmätningar fallit, även om vi på senare år har sett att resultaten gått upp något. En sak är dock säker – de svenska eleverna har svårt med matematiken.

Nästan 20 procent av de svenska eleverna kan bara förstå mycket grundläggande matematik, såsom enkla algoritmer, formler och procedurer, visade den senaste PISA-mätningen. PISA-mätningen visade att Sverige idag har en lägre andel högpresterande elever i matematik, jämfört med PISA-mätningen år 2003.

Experter oroliga för att svenska elever inte lyckas ännu bättre

Det är oroande att svenska elever inte lyckas bättre med matematiken. Matematiken är en grundförutsättning för logiskt tänkande och slutledningsförmåga och behövs i alla yrken. En vanlig missuppfattning är också att matematik är bara något som läses på högskoleförberedande program – även de som läser yrkesprogram på gymnasiet läser också minst en kurs i matematik.

På samhällsnivå är det därför viktigt att alla elever förbättrar sina kunskaper och resultat i matematik. Inte minst på grund av att vi har en arbetsmarknad idag med ett stort behov av exempelvis programmerare och personer med grundläggande kunskap i programmering, vilket i sin tur förutsätter att man behärskar matematikens grunder.

Läxhjälp som leder till höjda mattebetyg

Det finns dock goda exempel på insatser som leder till höjda mattebetyg. En sådan insats är företaget Allakandos läxhjälp. Allakando har erbjudit studiehjälp i hemmet såväl i hela Sverige sedan 2007, såväl som läxhjälp online i alla ämnen. Bolagets välrenommerade pedagogiska modell har hjälpt många elever att lyckas med sin matematik – 9 av 10 av eleverna som får läxhjäp med en mattelärare från Allakando lyckas höja sitt betyg.

Det är inte bara positivt för elevernas möjligheter att studera vidare – utan ger också en enorm skjuts för elevernas självförtroende. Matematik kan kännas svårt, men när man får det förklarat för sig på ett tydligt sätt och förstår hur man ska gå tillväga för att ta sig an uppgifterna, så är det enormt positivt för elevernas självbild.

Duktiga matteläre – nyckeln till varför Allakandos läxhjälp är så framgångsrik

Kärnan i Allakandos pedagogiska modell är att erbjuda högkvalitativ mattehjälp. Med högkvalitativ menas att den som lär ut ska ha goda ämneskunskaper, samt en bra förmåga att lära ut det som kan uppfattas som svårt inom matematiken. Därför är det mycket studenter som gör skillnad genom Allakandos mattehjälp.

Just nu populärt med läxhjälp online i matematik

En allt mer populär tjänst nu när många skolor har distansundervisning är deras skräddarsydda mattehjälp online. Tack vare den kan elever få topphjälp oavsett var de bor i Sverige. Exempelvis finns det många ingenjörsstudenter från Chalmers, Lunds Tekniska Högskola och KTH som som undervisar elever i matematik från sydligaste Skåne till nordligaste Norrland. Då det är personer som har stor förståelse för matematiken och som vet vad som krävs för att kunna göra matematiken begriplig. Ingenjörsstudenter, och andra studenter med god kunskap i matematik, är därmed tillgängliga för att ge läxhjälp till alla elever i Sverige.

En mattelärare på Allakando kommer inte bara hjälpa eleven att klara nästa prov – utan kommer också hjälpa eleven att klara framtida studier och ett framtida yrkesliv. Mattehjälp är viktigt för många elever, här kan du som ingenjörsstudent göra skillnad. På riktigt.

Utrikes

Omvärlden reagerar på explosionerna i Beirut

Tusentals människor har skadats i explosionerna i Beiruts hamn.
Tusentals människor har skadats i explosionerna i Beiruts hamn.
Foto: Hassan Ammar/AP/TT
Utrikes
Utrikes Ledare världen över sänder sina kondoleanser till Libanon efter de stora explosioner som skadat tusentals människor.
"I kväll går våra tankar till offren för den förödande explosionen i Beirut", skriver Stefan Löfven på Twitter.

De chockerande bilderna från de två explosionerna i Beiruts hamn har väckt starka reaktioner runtom i världen. Världsledare, fotbollsklubbar, artister och vanliga människor har tagit till sociala medier för att uttrycka sitt stöd.

Via statsministerns Twitterkonto skickar Stefan Löfven sina kondoleanser.

"Ikväll går våra tankar till offren för den förödande explosionen i Beirut. Vi sänder våra kondoleanser, stöd och hjärtlig medkänsla till folket i Libanon", skriver Löfven.

Även utrikesminister Ann Linde reagerar, och skriver på Twitter att det ännu inte finns någon information kring huruvida några svenskar drabbats på plats.

"Mina tankar går till familjerna till de som dött och skadats", skriver utrikesministern.

Ledare för flera länder har också gått ut och erbjudit hjälp. Bland annat skriver Storbritanniens premiärminister Boris Johnson att "Storbritannien är redo att hjälpa till på alla sätt vi kan", samtidigt som Frankrikes president Emmanuel Macron uppger att hjälp är på väg.

Kondoleanser och löften om hjälp kommer även från stora delar av arabvärlden. Bland annat skickar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan en bön till de skadade, och skriver att "vi i Turkiet kommer alltid stå tillsammans med Libanon och våra libanesiska bröder".

Även Libanons historiskt bittra fiende Israel erbjuder humanitärt stöd.

Lucas Brischetto/TT

Kultur och nöje

Neil Young stämmer Donald Trumps valkampanj

Neil Young stämmer Donald Trumps valkampanjs för att ha spelat två av artistens låtar på ett valmöte. Arkivbild.
Neil Young stämmer Donald Trumps valkampanjs för att ha spelat två av artistens låtar på ett valmöte. Arkivbild.
Foto: Amy Harris/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Neil Young har tidigare uttryckt sitt starka missnöje över att president Donald Trump spelar artistens låtar under sina valmöten. Nu tar Young det ett steg längre och stämmer den amerikanske presidentens valkampanj, skriver The Wrap.

Bakgrunden är att låtarna "Rockin in the free world" och "Devil's sidewalk" spelades på Donald Trumps valmöte i Tulsa i delstaten Oklahoma i juni.

I sin stämningsansökan hävdar Neil Young att Trumps valkampanj har begått ett upphovsrättsintrång, då de saknar rättigheter för att spela låtarna.

En rad andra artister och band, däribland Rolling Stones, Rihanna och Adele, har klagat över att deras musik utan medgivande spelas på presidentens valmöten inför höstens stundande presidentval.

Utrikes

Historiskt FN-avtal om barnarbete signerat

Barn arbetar i en tegelfabrik i utkanten av Afghanistans huvudstad Kabul. Arkivbild från 2019.
Barn arbetar i en tegelfabrik i utkanten av Afghanistans huvudstad Kabul. Arkivbild från 2019.
Foto: Rahmat Gul/AP/TT
Utrikes
Utrikes

En FN-resolution för att skydda barns rättigheter har skrivits under av samtliga medlemsstater.

FN-organet Internationella arbetsorganisationen (ILO) hyllar avtalet, som beskrivs som en historisk milstolpe i kampen att få ett slut på barnarbete. Avtalet ämnar skydda barn från sexuell exploatering, tvångsarbete och all form av exploatering under väpnade konflikter.

Resolutionen, som är det första FN-avtal om arbetsvillkor att ratificeras av samtliga 187 medlemsstater, är juridiskt bindande för de regeringar som skrivit under.

ILO beräknar att det runtom i världen finns runt 152 miljoner barn som tvingas till arbete. Coronapandemin har skapat en oro för att siffran kan komma att stiga, i och med att allt fler familjer kastas in i fattigdom på grund av viruset och dess samhällseffekter.

NÄSTA ARTIKEL