Lagfarter SkD

132 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Försäljningen av fastigheten på adressen Sextorpsvägen 19 i Eslöv är nu klar. Nya ägare är Gjergj och Paulina Jonuzi, 44 och 42 år, och säljare är Lars Göran Berglund. Det 132 kvadratmeter stora huset är byggt 2004. Ägarbytet blev klart i juli 2020 och priset blev 3 375 000 kronor.

I november förra året såldes en fastighet på samma gata, på Sextorpsvägen 2. Där blev priset 10 569 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Få har bokat resa utanför EU

Resebolagen stannar mestadels kvar på marken. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson / TT
Ekonomi
Ekonomi Den förlängda avrådan för resor utanför EU till mitten av april får ingen större betydelse. Bokningarna ligger redan på så låga nivåer, i stort sett inga alls, enligt resebolagen.

Ving har nästan bara Kanarieöarna på det kraftigt bantade programmet för närmaste tiden.

– Så det här påverkar inte oss i någon större utsträckning. Vi hade redan flyttat fram våra resor utanför EU, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving.

Bokningarna under nuvarande säsong ligger på 20-25 procent av ett normalår, enligt Håkansson.

Visst kan det finnas resenärer som plockar ihop egna paket utanför EU och Schengenområdet, där även Storbritannien ingår, enligt Håkansson.

– Men vi har inga charter, säger han.

Och för de få som ändå har bokat en resa utanför EU, så gäller pengarna tillbaka nu när UD:s avrådan förlängs, enligt Håkansson.

SAS ger en liknande bild. Flygbolaget har redan bantat kraftigt och hade inte heller planerat för någon ökning under de närmaste månaderna eftersom väldigt många andra länder har sina reserestriktioner. Destinationerna utanför EU är lätträknade i dagsläget, i princip bara USA och något enstaka plan till Kina, enligt Freja Annamatz, presschef på SAS.

– Vi flyger redan väldigt lite utanför Schengenländerna, säger hon.

Inför sommaren är både Ving och SAS mer förhoppningsfulla. Men det är mest Europa och länderna kring Medelhavet som bokas då också.

– Det finns ett intresse som verkar hålla i sig, säger Freja Annamatz.

Olle Lindström/TT

Malmö

Skuld på 2 000 kronor misstänkt motiv till Holmamord

MALMÖ 20200310Polis och avspärrningar på Snödroppsgatan på Holma (Hyllie) efter att en man i 25-årsåldern skjutits till döds på tisdagskvällen.Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö En påstådd knarkskuld på 2 000 kronor misstänks ligga bakom det brutala mordet på Holma i mars i fjor då en 25-årig man sköts i huvudet med ett avsågat hagelgevär - som var registrerat på en polis. Två yngre män ställs nu inför rätta för mordet.

Innan mordet hade en av de åtalade, en 20-årig man, stämt möte med 25-åringen för att diskutera skulden som han skulle ha till dennes bröder. Han var trött på att jagas för vad han ansåg vara en felaktig skuld, och ville markera.

– Lägg av, jag är inte den människan att du ska skrämma, och så där. Det var mest tanken, säger 20-åringen i förhör om varför han stämt träff med 25-åringen.

Vid mötet, som skedde runt 14.30 på eftermiddagen den 10 mars förra året, avlossade 20-åringen ett skott för att skrämma 25-åringen. Skottet sköt han genom sin jackficka, men utan att träffa den andre mannen.

Båda var beväpnade

Han lämnade sedan platsen. De tog dock kontakt på nytt, och bestämde en ny träff. Denna gången på Holma torg. 20-åringen hade då med sig en 21-årig kamrat, båda var beväpnade.

– Det uppstår tumult, och i samband med det avlossas ett skott som träffar 25-åringen i bålen. Bara några sekunder skare avlossar den andre tilltalade ett hagelgevär som träffar i huvudet. Han dör ögonblickligen av skottet, säger kammaråklagare Sofia Syrén, som nu åtalar båda männen för mord.

Broder namngav mördarna

Den skjutne mannens bröder och en vän lyfte in 25-åringen i en bil och körde i hög hastighet mot akuten. På vägen mötte de en polispatrull som larmats till skottlossningen. Patrullen vände och körde efter. På sjukhuset berättade en av bröderna, som var på platsen när brodern sköts ihjäl, vem som låg bakom mordet.

Strax därpå kunde insatsstyrkan gripa 21-åringen i en lägenhet vid Möllan. Det avsågade hagelgeväret hittades invid en hiss i trappuppgången.

Polis ägde hagelbössan

Det stod snart klart att hagelbössan var registrerat på en polis. Polismannen anhölls misstänkt för grovt vapenbrott och satt inlåst i tre dygn. Vapnet var inte anmält stulet. Misstankarna har graderats till vapenbrott av normalgraden.

20-åringen lyckades fly landet med färja till Polen. Kammaråklagare Sofia Syrén begärde mannen häktad i sin frånvaro, och utlyste en europeisk arresteringsorder när häktningen verkställdes den 13 mars. Samma dag greps mannen

– Han anträffades när han skulle gå ombord på ett flygplan i Polen som skulle gå till London, säger hon.

”Jag skulle varit död”

I förhör bekräftar en av 25-åringens bröder att det var en skuld på 2 000 kronor som låg bakom mordet, men att hans bror inte hade något med det att göra.

– Min bror hade iiiingenting med det här att göra. Egentligen det är jag som skulle varit död, inte han. Allt detta för fucking 2 000, säger han i polisförhör en vecka efter mordet.

Ekonomi

Näthandel lyfter American Express

American Express har släppt nya delårssiffror. Arkivbild.
Foto: Patrick Sison/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

En allt större näthandel under coronapandemin har gynnat betalkortsföretaget American Express, som redovisar bättre delårssiffror än förväntat.

Nettovinsten föll visserligen till 1,44 miljarder dollar för fjärde kvartalet men vinsten per aktie landade på 1:76 dollar. Det är betydligt högre än de genomsnittliga förväntningarna hos analytiker som låg på 1:31 dollar. De totala intäkterna föll samtidigt med 18 procent för perioden till 9,35 miljarder dollar.

Svalöv

Fritt fram i hallarna igen

Svalöv
Svalöv SVALÖV
Det är åter fritt fram för ungdomar att börja träna i kommunens idrottshallar.

Nya direktiv har kommit från regeringen och folkhälsomyndigheten och det innebär att ungdomsträning är tillåtet igen sedan i måndags.

Idrottshallarna i Svalöv, Kågeröd, Billeberga och Teckomatorp kan besökas och det gäller de barn som är födda 2005 eller senare.

Det finns krav för föreningar som har träning för denna åldersgrupp:

Föreningen ska lämna in en skriftlig plan (före träningsstart och öppnande av tagg till respektive idrottshall) till kommunen på hur respektive förening agerar för att minska smittspridningen vid träning i kommunens lokaler.

Det förordas ändå att all träning i största möjligaste mån förläggs utomhus och i mindre grupper.

Inrikes

Blå hallen blir vaccinationslokal

Blå hallen i Stockholms stadshus. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Inrikes
Inrikes

Blå hallen i Stockholms stadshus, kanske mest känd för nobelfestligheterna i december, kommer att användas som en av stadens tillfälliga vaccinationsplatser. Det skriver Moderaterna i Stockholm i ett pressmeddelande.

Även ett tiotal idrottshallar kommer att användas som tillfälliga vaccinationsplatser. Blå hallen kommer att användas för att vaccinera medarbetare inom den kommunala äldreomsorgen.

"Vaccinationsprocessen är mycket ytkrävande. Idrottshallar och stora lokaler som Blå hallen lämpar sig för effektiva och smittsäkra vaccinationer", skriver finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) i ett pressmeddelande.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

M3.se

Populära myter om 5G avslöjade: Låt oss prata om fakta

M3.se Nuförtiden är 5G ett hett ämne på allas läppar. Alla har tankar och åsikter, spekulationer och konspirationsteorier om vad detta faktiskt är för något, samt hur det kommer att påverka våra liv. Mycket av dessa är dock endast tankar och spekulationer, samt rena och rama myter. I den här artikeln kommer vi gå igenom några av de mest populära myterna angående 5G, samt vilka av dem som faktiskt är sanna.

Populära myter om 5G

Det finns nästan inga begränsningar för hur många myter det finns om 5G, eller hur vilseledande eller galna de kan vara. Nedan går vi igenom 5 av de populäraste myterna just nu.

Kommer 4G bli värdelöst nu?

Även om 5G förväntas ta över större delen av 4Gs användningsområden på lång sikt, kommer 4G inte att bli värdelöst inom den närmaste framtiden. Det kommer därmed inte bli på samma sätt som när 4G lanserades och därmed relativt snabbt gjorde 3G till något väldigt mycket mindre önskvärt. Det kommer att krävas en helt ny infrastruktur för att ersätta 4G helt och hållet, vilket självklart tar rejält med tid.

Kommer privatlivet och integriteten att försvinna i och med 5G?

Frågan är, hur kommer 5G att påverka privatlivet och integriteten? Det är svårt att säga, men de som tror att vår integritet kommer att försvinna helt och hållet i och med 5G oroar sig förmodligen alldeles för mycket. Vår integritet kan dock komma att påverkas negativt.

Vissa är oroade för att Kina kommer att kunna övervaka all kommunikation med tanke på att Kina är den ledande faktorn inom 5G. Detta är dock endast spekulationer och det finns inga bevis för i nuläget.

Våra smarta enheter kommer även att kunna kommunicera med varandra ännu snabbare än vad de kan idag, vilket kan leda till att vår privata information blir tillgänglig eller utnyttjas på fel sätt.

Om du vill skydda dig kan du använda en VPN-tjänst för att kryptera all trafik mellan dig och omvärlden. Detta bidrar med ett extra lager av anonymitet och skydd mot intrång. Som en extra bonus får du även möjlighet att få tillgång till geografiskt begränsat material, exempelvis från streamingtjänster.

Är 5G ansvarigt för COVID-19?

Många konspirationsteoretiker undrar om det möjligtvis inte är 5G som ligger bakom COVID-19. Detta är dock endast teorier och rena myter, samt har ingen vetenskaplig substans eller fakta överhuvudtaget. Världens forskare, hälsoexperter och myndigheter är eniga om att COVID-19 är ett virus som sprids mellan oss människor, inte något som sprids via 5G.

5G lanseras bara för att göra mobiler snabbare

En annan väldigt vanlig myt är att 5G endast lanseras för att göra våra mobiltelefoner snabbare, men så är självklart inte fallet. Visst, våra mobiltelefoner kommer onekligen att bli oerhört mycket snabbare med hjälp av 5G, men det finns många andra sektorer som påverkas. Det kommer exempelvis att påverka många olika typer av tekniska uppfinningar, exempelvis robotar, självkörande bilar och mycket mer.

Kommer 5G snart att finnas överallt?

För större städer kommer 5G inom kort att finnas tillgängligt, men det kommer att ta rejält med tid innan 5G ersätter 4G i de mindre städerna och på landsbygden. Du kan därmed känna dig trygg att ditt 4G kommer att fungera ett bra tag framöver, speciellt om du inte bor i någon av de allra största städerna.

Vad som egentligen stämmer med 5G

När man bortser från alla dessa myter får vi fram en bild som ligger närmare sanningen. 5G introduceras i stora delar av våra samhällen, men det kommer ta väldigt länge innan vi ser 5G ersätta 4G helt och hållet - 4G förväntas till och med växa under de kommande åren!

Hur mycket 5G faktiskt påverkar vår hälsa och liv generellt sett är svårt att avgöra med tanke på hur få studier som ännu har utförts, det kommer förmodligen ta flera år innan vi har tillräckligt med material för att kunna genomföra trovärdiga studier som ger oss en rättvisande bild av hur 5G faktiskt kommer att påverka våra liv.

Slutord

5G är ett hett samtalsämne, samt kommer med största sannolikhet att vara det ett bra tag framöver. I takt med att 5G lanseras ute i vårt samhälle kommer fler och fler aspekter att uppdagas, både på gott och ont, men något som är säkert är att teknologin kommer att dra nytta av denna nya infrastruktur.

Nu vet du på ett ungefär vad som bara är rykten och myter, samt vad som faktiskt är sant. Nu väntar vi med spänning på att få se vad 5G faktiskt kommer att leverera i framtiden!

Inrikes

Polismans gevär användes vid dödsskjutning

Den 10 mars i fjol sköts en 25-årig man ihjäl på Holma torg i Malmö. Nu åtalas två män för mordet. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Två män åtalas för att ha mördat en 25-årig man i Malmö i mars förra året.
Ett av mordvapnen – ett avsågat hagelgevär – ägs av en polisman, men han misstänks inte för inblandning i dödsskjutningen, rapporterar Kvällsposten.

Uppgiften om att det var en polisman som ägde hagelgeväret kom först långt efter mordet på Holma torg i Malmö den 10 mars i fjol, skriver tidningen.

I mitten av november förra året genomfördes en husrannsakan hos polismannen, som inte hade anmält geväret som stulet. Han misstänks inte för inblandning i dödsskjutningen, men utreds för vapenbrott samma dag.

– Den misstänkte förnekar brott, säger chefsåklagare Martin Tidén på särskilda åklagarkammaren till Kvällsposten.

Köpte geväret

Exakt hur hagelgeväret hamnat i händerna på den nu mordåtalade 21-åringen är oklart, men han har i polisförhör uppgett att han har köpt geväret och åtta patroner för 10 000 kronor i en källare i Rosengård, skriver Kvällsposten och Sydsvenskan.

Orsaken till mordet på 25-åringen tros vara en skuld på 2 000 kronor, som en av de tilltalade var skyldig personer i offrets närhet.

– Den första som skjuter avlossar ett skott med en pistol och det träffar i bålen. Bara några sekunder efter avlossar den andra tilltalade ett avsågat hagelgevär, som träffar målsägande i huvudet, säger kammaråklagare Sofia Syrén till TT.

Enligt rättsläkaren avlossades de båda skotten från nära håll och 25-åringen avled omedelbart efter skottet i huvudet.

Männen, som är 21 och 20 år gamla, åtalas nu för mord, gemensamt och i samförstånd med varandra. De nekar till mord, men har medgett att de har varit på platsen. Enligt åtalet är det 21-åringen som har modifierat geväret sedan han på okänt vis kommit över det.

Flydde till Polen

20-åringen åtalas även för grovt olaga hot sedan han tidigare under morddagen avlossat ett skott mot en annan man, som var inblandad i konflikten.

– Det menar jag är upptakten till vad som händer senare under dagen, säger Sofia Syrén.

21-åringen kunde polisen gripa i hans bostad senare under morddagen, men 20-åringen hann fly till Polen med båt. Två dagar efter mordet kunde han dock gripas när han skulle kliva ombord på ett plan till London, skriver Sydsvenskan.

Daniel Kihlström/TT

Ekonomi

Byggbolag tror på hemmafix även efter pandemin

Hemmasittandet har gjort renoveringar och trädgårdsskötsel populärt, något som lett till ett lyft för Byggmax som redovisar kraftigt ökad nettoomsättning i sin senaste delårsrapport. Arkivbild.
Foto: Hasse Holmberg/TT
Ekonomi
Ekonomi När allt fler stannat hemma har renoveringarna ökat kraftigt, vilket gett utslag på byggbolagen som gått starkt under 2020. Trenden väntas fortsätta en bit in på det här året, men om restriktionerna släpper kan andra branscher konkurrera om kundernas pengar.

Bland bolagen som gått starkt under 2020 återfinns byggvaruhandlaren Byggmax. Rapporten för fjärde kvartalet blev ännu ett bevis för det när bolaget vände förlust till en rörelsevinst på 55 miljoner och dessutom ökade nettoomsättningen med 28,7 procent.

Även om coronapandemin skulle klinga av i takt med ökad vaccinering tror inte bolaget vd Mattias Ankarman på en rekyl när det gäller bolagets försäljning – snarare tvärtom.

– Det kan komma en viss puckel när resandet drar igång, men jag tror att vi kommer att leva på ett annat sätt efter pandemin.

Han motiverar detta med svar på kundundersökningar som företaget gjort men också data från andra länder som redan lättat på restriktionerna, exempelvis Australien, där man sett en fortsatt efterfrågan på byggmaterial.

Till och med större än före pandemin

Ankarman tror i stället att marknaden kommer att vara större efter pandemin än före pandemins utbrott. Detta genom att människor fortsätter att arbeta hemma och att hemmet "har fått en större plats i människors liv".

– Folk har skaffat husdjur, båt, sommarstuga och så vidare. Allt det där brukar leda till att människor spenderar på sysselsättningar kopplade till hemmet.

Byggmax ska nu fortsätta att satsa på såväl fysiska butiker som e-handel och har dessutom valt att expandera utanför Sverige.

– Vi kommer att öppna tolv nya butiker i Sverige, och två nya butiker i Danmark, säger han.

Resandet kan bli en konkurrent

Joakim Wirén, detaljhandelsanalytiker på Hui, säger att byggbranschen ser fortsatt ljus ut, men att den kan få konkurrens av andra behov.

– Det behov som fanns innan pandemin väntas finnas kvar. Sedan är det klart att de som renoverat lite extra inte kommer att göra det nu. Lite längre fram finns det fler konkurrenter om kundernas pengar, när resor och annat drar igång igen, men det är inget som kommer att ske snabbt, säger han.

Mattias Ankarman bedömer dock att bolaget kan nå en fortsatt tillväxt.

– Det finns jättebra konkurrenter, det ska man alltid ha respekt för. Lågpris är starkt och där ligger vi bra till så vi tror på fortsatt tillväxt, säger han.

– Vi ser en potential med tre miljarders tillväxt till, så vi kan växa och bli en bra bit större.

På aktiemarknaden fick också rapporten positivt bemötande. Vid lunchtid var aktien upp sju procent på Stockholmsbörsen och på ett år har aktien rusat drygt 100 procent.

Tea Oscarsson/TT

Utrikes

Conte hoppas få styra vidare efter avgång

Giuseppe Conte. Bild från förtroendeomröstning i senaten i förra veckan.
Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Italiens premiärminister Giuseppe Conte har avgått, bekräftar president Sergio Mattarella enligt medier i Rom.

Men Conte har inte gett upp hoppet om att fortsätta styra. Tanken är att köpa sig tid att sy ihop en ny koalition.

Den italienska regeringen tappade sin majoritet i parlamentet häromveckan när partiet Levande Italien (Italia Viva), som leds av den tidigare premiärministern Matteo Renzi, valde att dra sig ur samarbetet.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL