Lagfarter SkD

Hus på 111 kvadratmeter sålt i Eslöv

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Nu är det klart vem som köpt huset på Tåbelundsvägen 35 i Eslöv av Carin och Jan Anders Wilhelm Nilsson. Nya ägare är Hedib och Sabina Sulejmanovic, båda 31 år. Priset blev 2 900 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juni 2020. Husets byggår är 1986 och det har en boyta på 111 kvadratmeter.

I somras såldes ett annat hus på samma gata, på Tåbelundsvägen 6. Där blev priset för den 45 kvadratmeter stora villan 3 240 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Norgren missar ny tävling efter köldskadan

Britta Johansson missar ytterligare en tävling på grund av köldskada. Arkivbild.
Foto: ULF PALM / TT
Sport
Sport

Britta Johansson Norgren rehabar fortfarande efter att hon ådragit sig köldskador i ett långlopp den 16 januari. Skidåkaren missade tävlingen i Toblach förra helgen på grund, och hon missar även nästa tävling i italienska Marcialonga på söndag.

Det var under det 60 kilometer långa loppet i schweiziska La Diagonela som Johansson Norgren fick köldskador på fötterna. Enligt Norgren var det 30 minusgrader på vissa partier av banan.

Norgren rehabar just nu inomhus för att inte exponera skadan för mer kyla. Hon tror att rehabperioden kommer vara mellan tre till sex veckor.

”Det ser ut att läka som det ska. Jag hoppas att börja träna ute under nästa vecka”, skriver Norgren i ett sms till SVT Sport.

Det kan tidigast bli aktuellt med comeback i Tjeckien den 14 februari.

Inrikes

242 nya dödsfall med covid-19

Provtagning för covid-19 vid Skånes Universitetssjukhus i Lund. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Ytterligare 242 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Därmed har totalt har 11 247 smittade avlidit i landet.

Sammanlagt har 556 289 personer i Sverige bekräftats smittade av covid-19.

– Vi är nere på betydligt lägre nivåer än när det var som värst. Vi ser att alla åldersgrupper minskar, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten.

Tegnell säger dock att det fortfarande finns en allmän spridning av viruset.

– Det är ett varningstecken, för finns det överallt så behövs det bara små beteendeförändringar för att det ska gå upp igen.

Folkhälsomyndigheten har letat aktivt efter den brittiska muterade varianten av viruset i Sverige. 95 fall har konstaterats, 64 med resekoppling. Man har även sett 3 fall av varianten från Sydafrika.

– Den visar också tecken på att spridas bättre, säger Anders Tegnell.

FAKTA

Fakta: Inrapporterade dödsfall

De nytillkomna dödsfallen i myndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att den dagliga uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

Ekonomi

Få har bokat resa utanför EU

Resebolagen stannar mestadels kvar på marken. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson / TT
Ekonomi
Ekonomi Den förlängda avrådan för resor utanför EU till mitten av april får ingen större betydelse. Bokningarna ligger redan på så låga nivåer, i stort sett inga alls, enligt resebolagen.

Ving har nästan bara Kanarieöarna på det kraftigt bantade programmet för närmaste tiden.

– Så det här påverkar inte oss i någon större utsträckning. Vi hade redan flyttat fram våra resor utanför EU, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving.

Bokningarna under nuvarande säsong ligger på 20-25 procent av ett normalår, enligt Håkansson.

Visst kan det finnas resenärer som plockar ihop egna paket utanför EU och Schengenområdet, enligt Håkansson.

– Men vi har inga charter, säger han.

Och för de få som ändå har bokat en resa utanför EU, så gäller pengarna tillbaka nu när UD:s avrådan förlängs, enligt Håkansson.

SAS ger en liknande bild. Flygbolaget har redan bantat kraftigt och hade inte heller planerat för någon ökning under de närmaste månaderna eftersom väldigt många andra länder har sina reserestriktioner. Destinationerna utanför EU är lätträknade i dagsläget, i princip bara USA och något enstaka plan till Kina, enligt Freja Annamatz, presschef på SAS.

– Vi flyger redan väldigt lite utanför Schengenländerna, säger hon.

Inför sommaren är både Ving och SAS mer förhoppningsfulla. Men det är mest Europa och länderna kring Medelhavet som bokas då också.

– Det finns ett intresse som verkar hålla i sig, säger Freja Annamatz.

Rättad: En tidigare version innehöll en felaktig uppgift om vilka länder som ingår i Schengensamarbetet.

Olle Lindström/TT

Inrikes

Man häktad för överfallsvåldtäkter

En man har häktats på sannolika skäl misstänkt för två överfallsvåldtäkter. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT
Inrikes
Inrikes

En 30-årig man som greps i helgen har häktats på sannolika skäl misstänkt för två fall av grov våldtäkt och grovt sexuellt övergrepp, säger Johan Nordin, rådman vid Attunda tingsrätt.

Misstankarna rör en våldtäkt i Uppsala 2018, där en man överföll och våldtog en kvinna. Två år senare, sommaren 2020, våldtogs ytterligare en kvinna i närheten av ett friluftsområde i Täby, sedan gärningsmannen överfallit och hotat kvinnan med kniv.

Mannen har erkänt handlingarna, enligt polisen. Häktningsförhandlingen hölls vid Attunda tingsrätt och avslutades vid 14-tiden.

Skurup

Man utsatt för ofredande

Man pratar i telefon.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Skurup
Skurup En 35-årig man i Skurup anser att en okänd man telefontrakasserar honom och har nu valt att göra en polisanmälan om ofredande.

35-åringen blev, enligt anmälan, uppringd av mannen ett tiotal gånger under helgen. Han vet inte vem det är och har inte lyckats blockera numret.

Vad den okände mannen vill 35-åringen är oklart.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Skånska Dagbladet

Vad är native advertising?

Skånska Dagbladet Native marknadsföring har varit i ropet i flera år. Nu har intresset ökat även lokalt. Annonsörerna vittnar om flera fördelar med native. Vi berättar vad som gör native så intressant och delar med oss av våra bästa tips.

Vad är native?

- True native eller native advertising som det också kallas, är en artikel skriven på uppdrag av en annonsör. Artikeln är integrerad i det redaktionella flödet med tydlig annonsmärkning. Det ska framgå vem annonsören är. I övrigt fungerar en native som en vanlig artikel - publiceras i samma verktyg, går förbi ad-blockers, innehåller relevanta länkar och tillför läsvärde.

Varför ska man använda native?

- I en native kan annonsören berätta sådant som inte ryms inom ramen för en vanlig banner. Lästiden är lång och faktiskt längre än för redaktionellt material. Detta ger ovanligt låg tid med läsaren, i alla fall jämfört med traditionell digital annonsering. Native passar därför utmärkt för att stärka varumärket, bygga relation med läsaren och öka lojaliteten. Faktum är att native fungerar väldigt bra för den som vill få in intresseanmälningar, bokningar eller driva till försäljning.

Ska man använda native istället för bannerannonsering?

- De här två typerna av digital annonsering kompletterar snarare än ersätter varandra. Bannerannonsering är överlägsen på att bygga räckvidd och utmärkt för enklare och kortare budskap. Allting fungerar helt enkelt inte i native-format.

Native fungerar både varumärkesbyggande och driver till försäljning.

Det är intressant att native har så pass lång lästid. Vad beror det på?

- Den långa lästiden är först och främst ett kvitto på bra och läsvärt innehåll. Vi ställer höga krav på kvalitet och försöker alltid hitta en vinkel som är relevant och intressant för just våra läsare. Sedan tror jag att den långa lästiden hänger ihop med att läsaren är kvar på vår sida, en miljö som känns bekant, trygg och brusfri.

Vad tycker de lokala annonsörerna som har testat native?

- Vi har kunder från flera olika branscher som har haft native på Skånskan.se under det senaste året. Artiklarna har handlat om allt från sängar, däckbyte och hustillverkning till gymnasieutbildning, försäkringar och energilösningar. Kunderna är generellt väldigt nöjda med utfallet. Man ser konkreta resultat i form av ökat intresse från målgruppen och faktisk försäljning. Vi som jobbar med native har lärt oss mycket om vad som fungerar och hur vi ska skruva till rubriken för att behålla intresset. Det är roligt att jobba med den här produkten!

Tre tips för lyckad native marknadsföring

1. Anpassa texten efter syftet. Vad är målet med texten? Är syftet är att bygga varumärke eller vill du få så många så möjligt att anmäla intresse? Utgå från målgruppen och hitta en intressant vinkel, gärna med lokal anknytning om det är möjligt. Vad hade fått dig att läsa hela texten?

2. Intressanta rubriker. En text kan vara hur relevant och välskriven som helst, men gör ingen nytta om rubriken inte lockar till klick och läsning. En bra rubrik är skyltfönstret till ditt innehåll. Rubriken "Fördel för Skåne" fungerar inte särskilt bra. Skriver vi däremot "Många skåningar får svårt att bo kvar" får vi ett helt annat genomslag. Därför är det viktigt att ha flera bra rubriker i beredskap. Optimering handlar mycket att testa och se vad som fungerar.

3. Rätt länkar på rätt ställe. Oavsett om syftet med din native är att stärka varumärket eller samla emailadresser, är länkar på rätt ställe och call-to-action viktiga. Bra länkning är dessutom en tjänst till läsaren. Handlar texten om vad man bör tänka på vid köp av vinterdäck, är det utmärkt med en länk till online-bokning. Många scrollar inte hela vägen ner och därför är det viktigt att få in länkningen tidigt i texten.

Är du intresserad av att testa native?

Kontakta oss eller hör av dig direkt till vår digitala produktspecialist Andrée Friemer. Ring 0704-14 26 82 eller maila till andree.friemer@skd.se.

Inrikes

Lejon och tigrar coronasmittade i djurpark

Två andra lejon, sannolikt inte coronasmittade. Arkivbild.
Foto: Roland Johansson/TT
Inrikes
Inrikes Fem lejon och två tigrar i Borås djurpark har blivit sjuka i covid-19.
– Vi utgår från att smittan kommit från oss människor, säger Therese Hård, zoologisk chef i djurparken, till Borås Tidning.

De stora kattdjuren blev krassliga för en tid sedan, omkring andra helgen i januari.

– Det upptäcktes genom att några av djuren hade hostningar och nedsatt aptit, säger Therese Hård.

– Vi skickade prover direkt till laboratorier i Sverige och utomlands, som senare bekräftade smittan, tillägger Hård.

Flera i personalen har också drabbats. Enligt djurparken finns ingen forskning som visar att stora kattdjur kan smitta människor, så man förutsätter att smittan överförts åt andra hållet.

Det har tidigare rapporterats om att stora kattdjur insjuknat i covid-19 i flera djurparker på olika håll i världen. Fallet i Borås är det första i Sverige.

Den aktuella avdelningen i parken isolerades, och djuren fick behandling. Personal med koppling till avdelningen sattes i karantän.

Nu har symtomen hos lejon och tigrar klingat av, och på tisdagen bedömdes smittan vara under kontroll.

Djurparken har försökt samla så mycket information som möjligt om "utbrottet" av coronasmitta, och har kontakt med bland andra Arbetsmiljöverket och Västra Götalandsregionens smittskyddsenhet.

Söderslätt

15-åring misstänkt för knivhugg i ryggen

Skolvägg med texten Pilevallskolan.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Söderslätt
TRELLEBORG/YSTAD Den 15-åring från Trelleborg som misstänks för att ha knivhuggit en jämnårig skolkamrat i ryggen är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

– Vi har hållit ett första förhör med den misstänkte tillsammans med försvarare och socialtjänst, berättar Andreas Hermann, utredare vid polisen i Ystad.

Vad som framkommit vid förhöret vill han dock inte gå in på närmare. Inte heller om det finns vittnen som sett händelseförloppet vid knivskärningen som rubriceras som ett försök till mord.

Eventuella vittnen

– Jag går inte in på vem som eventuellt bevittnat det misstänkta mordförsöket men vi kommer fortsätta med förhören, säger Andreas Hermann.

Vad som föranlett bråket är han också förtegen om, men säger:

– Den misstänkte har ingen historia sedan tidigare för liknande brott.

Som Skånskan berättat var det på måndagen klockan 12.20 som en 15-årig skolelev knivhöggs inne på Pilevallskolan i Trelleborg. Trelleborgs grundskolechef Sofia Henderup Larsson berättade för tidningen på måndagen om hur allting skedde snabbt, utan att personalen hade någon föraning om att något sådant skulle kunna inträffa.

Kniv i ryggen

Den skadade 15-åringen fördes till Skånes universitetssjukhus i Malmö med livshotande skador efter knivstick som ska ha träffat mjälte och lunga. Inledningsvis var 15-åringens tillstånd kritiskt, men under måndagskvällen uppgav Region Skånes presstjänst att tillståndet stabiliserats.

Andreas Hermann bekräftar att 15-åringen ska ha stuckits med kniv i ryggen, men närmare än så vill han inte gå in på händelseförloppet med hänvisning till det pågående utredningsarbetet.

Misstänkt överlämnade sig

Polisen genomförde omgående husrannsakan på flera adresser i jakten på den misstänkte skolkamraten som flydde brottsplatsen efter knivbråket.

Strax innan klockan fyra på måndagen ska den misstänkte 15-åringen ha överlämnat sig själv på polisstationen i Trelleborg. Därefter fördes han till arresten i Ystad där han senare anhölls på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

15-åringen kan häktas

Knivskärningen ska ha skett i Pilevallskolans kafé som spärrades av för den kriminaltekniska undersökningen av brottsplatsen. Sent på eftermiddagen var det arbetet avslutat.

– Rör det sig om ett allvarligt brott ger det utrymme för att anhålla och eventuellt även häkta en 15-åring, säger Andreas Hermann.

Åklagare Pernilla Nilsson, som utsetts att leda förundersökningen, och eventuellt tar beslut rörande en häktningsframställan hade på tisdagen vid lunchtid ännu inte satt sig in i ärendet.

Malmö

Papper undertecknade för teatersamarbete

Parterna har nu skrivit under ett idéburet offentligt partnerskap.
Foto: Privat
Malmö
Malmö Malmö stad och Moomsteatern har en lång historia tillsammans. Under tisdagsförmiddagen skrevs ytterligare ett kapitel när parterna skrev under ett idéburet offentligt partnerskap.

Tidningen har tidigare skrivit om att Moomsteatern och Malmö stad ska starta ett samarbete kring en daglig verksamhet med namnet Teaterakademin. Ett samarbete där målet är att kunna erbjuda en meningsfull sysselsättning med inriktning på skådespeleri. Detta samtidigt som man skapar vägar in på kulturarbetsmarknaden för personer med funktionsvariation.

Ser fram emot att fördjupa samarbetet

Under tisdagsförmiddagen anordnades ett digital ceremoni där Roko Kursar (L), ordförande i funktionsstödsnämnden, Sandra Johnsson, verksamhetsledare på Moomsteatern och Bengt Svensson, ordförande stiftelsen Moomsteatern samlades för att skriva under samarbetsavtalet.

Sandra Johnsson (till vänster), Roko Kursar ( i mitten) och Bengt Svensson (till höger) hade samlats för att skriva under samarbetsavtalet.

– Moomsteatern har länge satt sin prägel på Malmös kulturscen. Detta genom att se till individens förmåga framför hinder som samhället skapar. Vi är därför glada över att vi nu kan fördjupa samarbetet och göra gemensam sak för Malmöborna, säger Roko Kursar.

– Malmö stad och Moomsteatern har alltid haft ett bra samarbete. På 1990-talet lät Malmö stad teatern att vara daglig verksamhet. Och när vi 2008 gjorde teatern professionell stod de också bakom oss, säger Sandra Johnsson.

Hon fortsätter:

– Det här samarbetet blir ytterligare ett steg där vi får möjligheten att säkra vår återväxt på ett sätt som vi inte haft möjlighet till tidigare.

Har liknande visioner

Avtalet är ett idéburet offentligt partnerskap, ett så kallat IOP. Och för att samarbetet ska kunna fungera krävs att de två sektorerna strävar efter samma mål, menar Roko Kursar.

– Vi är ju två olika sektorer i samhället, det offentliga och det idéburna. Och givetvis är det en utmaning i sig. Men jag anser att det finns en god vilja mellan Malmö stad och Moomsteatern att sträva efter samma mål, säger han.

Bengt Svensson är enig med Roko Kursar:

– Vi kommer säkert stöta på några hinder längs vägen. Men jag känner att det finns en vilja till en öppen dialog där vi kan nå fram till en förståelse för våra egenheter.

Sandra Johnsson fyller i:

– Vi är eniga om vad målen är. Dialogen mellan oss och tjänstemännen har pågått under en lång tid och i avtalet står det till och med att vi ska vara ödmjuka inför varandra.

Avtalet för det gemensamma partnerskapet sträcker sig tre år framöver.

– Efter dessa tre år kommer vi sätta oss tillsammans och utvärdera hur det har gått och förhoppningsvis komma fram till att förlänga samarbetet, säger Roko Kursar.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL