Lagfarter SkD

Dyraste husförsäljningen i Lövestad hittills i år

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Huset på Lilla Ryadalsvägen 7 i Lövestad har fått nya ägare. Priset på 2 700 000 kronor gör det till den dyraste försäljningen hittills i år för ett hus i Lövestad. Husets byggår är 1929 och det har en boyta på 70 kvadratmeter samt en tomt på 5 840 kvadratmeter. Köpare är Lukas Nils Edward Björk, Elouise Le Veau och Niklas Nils Georg Björk och säljare var Lars Bertil Rolfson och Karin Magnusson. Köpet blev klart i juni 2020.

Dyrast hittills i år i hela Sjöbos kommun är huset på Röddingevägen 277. Det såldes i mars för 11 500 000 kronor.

Bara några hundra meter bort såldes för nio månader sedan ett annat hus, på Lilla Ryadalsvägen 53. Priset blev där 2 500 000 kronor, för det 52 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Pizzeria i brand i Nacka

Det brinner på en pizzeria i Nacka. Arkivbild.
Det brinner på en pizzeria i Nacka. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Inrikes
Inrikes

Det brinner i en pizzeria i Nacka öster om Stockholm. Brandmän från tre brandstationer är på plats. Byggnaden är bortom räddning.

– Det är en 2,5-plans träkåk, villaliknande, som brinner kraftigt. Det har brutit ut genom taket, säger Ludwig Tejler vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Det fanns en viss spridningsrisk till närliggande byggnader, men räddningstjänsten har enligt Tejler lyckats dämpa brandförloppet så pass att det inte längre ska vara någon fara.

Det finns inga uppgifter om att någon kommit till skada i branden.

Utrikes

Dödssiffrorna befaras stiga i Beirut

Explosionerna i Beirut i Libanon orsakade stor förödelse.
Explosionerna i Beirut i Libanon orsakade stor förödelse.
Foto: Hassan Ammar/AP/TT
Utrikes
Utrikes Libanons hälsominister Hamad Hasan uppger att minst 78 personer dödades i explosionerna i Beirut och att nära 4 000 skadades.
– Vi står inför en verklig katastrof, säger han.
Antalet döda och skadade väntas stiga då delar av staden ligger i ruiner.

– Många människor saknas. Folk frågar om sina nära och kära vid akutmottagningarna och det är svårt att leta under natten eftersom vi inte har någon el. Vi står inför en verklig katastrof och behöver tid för att bedöma skadornas omfattning, säger hälsominister Hamad Hasan.

Röda korset uppger att hundratals skadade har tagits till sjukhus, men att många ännu sitter fast i rasmassor.

– Det vi bevittnar är en enorm katastrof. Det finns offer och skadade överallt, säger Röda korsets Libanonchef George Kettani.

Sorgedag

Till följd av de många skadade och döda har Libanons premiärminister Hassan Diab utlyst en nationell sorgedag under onsdagen.

Hela huvudstadsområdet klassas av landets säkerhetsråd nu som en "katastrofzon" och president Michel Aoun meddelar att undantagstillstånd bör utlysas i hela landet under de kommande två veckorna. En kommitté tillsätts för att utreda händelsen.

Brand under natten

Flera timmar efter explosionerna, som inträffade strax efter klockan 18 lokal tid (klockan 17 svensk tid), brann det fortfarande i hamndistriktet.

Libanons myndigheter uppger att explosionen orsakades av 2 750 ton ammoniumnitrat som under sex års tid har förvarats i en lokal i hamnen, utan tillräckliga skyddsåtgärder. Något som premiärminister Diab kallar "oacceptabelt".

Däremot har man inte sagt vad som antände den brand som utlöste explosionen. Enligt lokala medier kan den ha orsakats av svetsarbete i lokalen.

"Någon slags bomb"

USA:s president Donald Trump säger att explosionerna verkar ha varit "någon slags bomb". Han menar att det är uppgifter som han har fått av amerikansk militär.

– Vi kommer att finnas tillgängliga för hjälp. Det ser ut som en hemsk attack, säger Trump.

Pentagon vill inte kommentera presidentens uppgifter, utan hänvisar till Vita huset. Men enligt flera icke-namngivna tjänstemän som både CNN och Reuters har pratat med så tror Pentagon, liksom libanesiska myndigheter, inte att det var en attack.

Utrikesdepartementet har vid 04-tiden inte fått information om att några svenskar ska ha förolyckats eller skadats i samband med explosionerna.

Inrikes

Kraftig brand i Tennishall

Det brinner kraftigt i en tennishall i Täby. Arkivbild.
Det brinner kraftigt i en tennishall i Täby. Arkivbild.
Foto: Terje Pedersen/NTB SCanpix/TT
Inrikes
Inrikes

Det brinner kraftigt i Näsbyparks Tennishall i Täby.

– Räddningstjänsten är på plats med 12 enheter, säger Ola Åström vid SOS Alarms händelseinformation, till Expressen.

skriver på Twitter att det sprids en hel del rök i området.

Utrikes

USA:s hälsominister till Taiwan

USA:s hälsominister Alex Azar. Arkivbild.
USA:s hälsominister Alex Azar. Arkivbild.
Foto: Evan Vucci/AP/TT
Utrikes
Utrikes

USA:s hälsominister Alex Azar kommer inom kort att besöka Taiwan, skriver Wall Street Journal. Det är första gången på sex år som en representant från USA gör på officiellt besök i landet.

Enligt Taiwans utrikesdepartement kommer Azar att träffa landets president Tsai Ing-Wen.

Den statliga nyhetsbyrå CNA uppger att ingen representant från USA på högre nivå har besökt landet sedan Washington 1979 officiellt bröt de diplomatiska banden med Taiwan.

Utrikes

"Förtvivlan" när Irland skjuter upp pubstart

Många av Irlands barer har varit stängda under coronapandemin, och nu skjuts återöppnandet upp ytterligare. Arkivbild.
Många av Irlands barer har varit stängda under coronapandemin, och nu skjuts återöppnandet upp ytterligare. Arkivbild.
Foto: Peter Morrison/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Irland tillkännager att det kommer att dröja ytterligare tre veckor tills landets barer och nattklubbar kommer att kunna öppna som vanligt igen. Beskedet kom efter det att antalet rapporterade fall av covid-19 i landet mer än fördubblats under den senaste veckan – från att ha haft under 20 nya fall per vecka har 46 nya fall rapporterats i landet under de senaste sju dagarna.

Den relativa ökningen ligger till grund för att man nu skjuter på återöppnandet av verksamheter som pubar.

– Jag önskar att jag var här för att lämna bättre besked, men det är jag inte, säger premiärministern Micheál Martin i samband med att restriktionerna presenterades.

Vissa pubar och restauranger tilläts öppna portarna för gäster redan i slutet av juni, men barer utan matservering har ännu inte tillåtits öppna. Att det kommer att dröja ytterligare tills dessa verksamheter återstartar kommer ge upphov till "ilska och förtvivlan" enligt representanter från branschen.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Allakando

Läxhjälp och mattehjälp hjälper att lyfta svenska skolresultat

Allakando Svenska elever är bland de bästa i Europa på engelska, men de har betydligt svårare med matematiken. Det finns många elever som är i behov av extraundervisning för att kunna få godkänt i matematik - eller för att bli riktigt duktig i ämnet. Många elever har ett stort behov av mattehjälp – något som läxhjälpsföretaget Allakando hjälper till med. Fungerar det? I skrivande stund har 9 av 10 elever som tar del av deras läxhjälp höjt betygen.

Kunskapsresultaten i svensk skola har länge varit en viktig fråga på den politiska dagordningen. Sedan 1990-talet har svenska elevers resultat i internationella kunskapsmätningar fallit, även om vi på senare år har sett att resultaten gått upp något. En sak är dock säker – de svenska eleverna har svårt med matematiken.

Nästan 20 procent av de svenska eleverna kan bara förstå mycket grundläggande matematik, såsom enkla algoritmer, formler och procedurer, visade den senaste PISA-mätningen. PISA-mätningen visade att Sverige idag har en lägre andel högpresterande elever i matematik, jämfört med PISA-mätningen år 2003.

Experter oroliga för att svenska elever inte lyckas ännu bättre

Det är oroande att svenska elever inte lyckas bättre med matematiken. Matematiken är en grundförutsättning för logiskt tänkande och slutledningsförmåga och behövs i alla yrken. En vanlig missuppfattning är också att matematik är bara något som läses på högskoleförberedande program – även de som läser yrkesprogram på gymnasiet läser också minst en kurs i matematik.

På samhällsnivå är det därför viktigt att alla elever förbättrar sina kunskaper och resultat i matematik. Inte minst på grund av att vi har en arbetsmarknad idag med ett stort behov av exempelvis programmerare och personer med grundläggande kunskap i programmering, vilket i sin tur förutsätter att man behärskar matematikens grunder.

Läxhjälp som leder till höjda mattebetyg

Det finns dock goda exempel på insatser som leder till höjda mattebetyg. En sådan insats är företaget Allakandos läxhjälp. Allakando har erbjudit studiehjälp i hemmet såväl i hela Sverige sedan 2007, såväl som läxhjälp online i alla ämnen. Bolagets välrenommerade pedagogiska modell har hjälpt många elever att lyckas med sin matematik – 9 av 10 av eleverna som får läxhjäp med en mattelärare från Allakando lyckas höja sitt betyg.

Det är inte bara positivt för elevernas möjligheter att studera vidare – utan ger också en enorm skjuts för elevernas självförtroende. Matematik kan kännas svårt, men när man får det förklarat för sig på ett tydligt sätt och förstår hur man ska gå tillväga för att ta sig an uppgifterna, så är det enormt positivt för elevernas självbild.

Duktiga matteläre – nyckeln till varför Allakandos läxhjälp är så framgångsrik

Kärnan i Allakandos pedagogiska modell är att erbjuda högkvalitativ mattehjälp. Med högkvalitativ menas att den som lär ut ska ha goda ämneskunskaper, samt en bra förmåga att lära ut det som kan uppfattas som svårt inom matematiken. Därför är det mycket studenter som gör skillnad genom Allakandos mattehjälp.

Just nu populärt med läxhjälp online i matematik

En allt mer populär tjänst nu när många skolor har distansundervisning är deras skräddarsydda mattehjälp online. Tack vare den kan elever få topphjälp oavsett var de bor i Sverige. Exempelvis finns det många ingenjörsstudenter från Chalmers, Lunds Tekniska Högskola och KTH som som undervisar elever i matematik från sydligaste Skåne till nordligaste Norrland. Då det är personer som har stor förståelse för matematiken och som vet vad som krävs för att kunna göra matematiken begriplig. Ingenjörsstudenter, och andra studenter med god kunskap i matematik, är därmed tillgängliga för att ge läxhjälp till alla elever i Sverige.

En mattelärare på Allakando kommer inte bara hjälpa eleven att klara nästa prov – utan kommer också hjälpa eleven att klara framtida studier och ett framtida yrkesliv. Mattehjälp är viktigt för många elever, här kan du som ingenjörsstudent göra skillnad. På riktigt.

Inrikes

SKR varnar – kan krävas skattehöjningar

Enligt SKR:s chefsekonom Annika Wallenskog måste staten skjuta till mer pengar för att skattehöjningar ska undvikas. Arkivbild.
Enligt SKR:s chefsekonom Annika Wallenskog måste staten skjuta till mer pengar för att skattehöjningar ska undvikas. Arkivbild.
Foto: Ali Lorestani / TT
Inrikes
Inrikes

Flera kommuner och regioner kommer att behöva höja skatten om inte staten kommer med besked om höjda statsbidrag, enligt Sveriges kommuner och regioner, rapporterar Dagens Nyheter.

Kommuner och regioner har redan i år fått 21 miljarder i ökade statsbidrag för att hantera coronapandemin. Totalt har statsbidragen ökat med 28,5 miljarder i jämförelse med 2019.

De kommande två åren har staten lovat att skjuta till 12,5 miljarder kronor årligen. Men enligt SKR räcker pengarna inte till.

– Den garantin man hittills har fått för 2021 är 16 miljarder kronor mindre än i år. Höjer inte regeringen statsbidragen för nästa år ytterligare kommer många behöva höja skatten, säger hon till DN.

Enligt Wallenskog är det framför allt regionerna som är i stort behov av ökade intäkter. Staten har täckt stora kostnader för sjukvården, men många har samtidigt förlorat intäkter, till exempel inom tandvården.

Ekonomi

Små rörelser på Asiens börser

Börserna i Asien höll sig nära nollan vid handelsdagens start. Arkivbild.
Börserna i Asien höll sig nära nollan vid handelsdagens start. Arkivbild.
Foto: Vincent Yu/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Hongkongbörsen ökade något vid öppning medan den i Tokyo gick ner.

I Tokyo backade både Nikkei 225-indexet och det bredare Topixindexet 0,5 procent efter uppgångar tidigare i veckan.

Hang Seng i Hongkong påverkades av utvecklingen på Wall Street och förväntningar om nya stimulanspaket i USA, och indexet ökade 0,3 procent.

Kompositindexet i Shanghai backade 0,3 procent, medan det i Shenzhen rörde sig i sidled.

Utrikes

Colombias ex-president i husarrest

Álvaro Uribe. Arkivbild.
Álvaro Uribe. Arkivbild.
Foto: Fernando Vergara/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Colombias tidigare president Álvaro Uribe är satt i husarrest medan han utreds för mutbrott och bedrägeri.

Colombias högsta domstol menar att det fanns en risk att Uribe skulle kunna förhindra rättvisans gång, och beslutet var enhälligt.

Uribe, som beskrivits som en mentor åt den nuvarande presidenten Iván Duque, är numera senator. Han har upprepade gånger tillbakavisat anklagelserna och ifrågasatt domstolarnas oberoende.

NÄSTA ARTIKEL